Şimdi Ara

ORJİNAL WINDOWS' u SSD' ye TAŞIMA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
2
Favori
14.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wortexxx

O&O SSD Migration Kit

İşletim sistemin ve tüm gerekli verilerini SSD sabit sürücüsüne taşımak isteyenler için "O&O SSD Migration Kit" en doğru tercih. Araç sayesinde HDD'niz doğrudan SDD'ye kopyalanabiliyor.

http://www.chip.com.tr/galeri/adi-duyulmamis-31-harika-uygulama_2606_26.html

O program USB den bağlı harici harddiske migrasyon yapmıyor. Çalıştırmak için PC kasası lazım.
    Çalışır bir PC kasası olsa zaten uğraşmazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Netbookun içinde hazır gelen Windows' u taşımak istiyorum.
    Aksilik bu ya evde 2 adet 2,5" lik Harici Harddiskler var ama hiçbiri de vidalı açılabilir tarzda değil. 200 liralık SSD için 100 liralık harici harddiski bozmak istemiyorum.
    Bu arada emektar PC kasasını çalıştırmayı denedim ama ekrana görüntü gelmiyor. İşlemci fanı çalışıyor, anakarttan uyarı bipleri gelmiyor. Sadece anakart üzerinde hata kodu "F." yazıyor. Başka ekran kartıyla denedim yine görüntü yok.

Selam
    Güzel kardeşim size açık ve net ayrıca sorunsuz yedekleme işlemini maddeler halinde yazmaya çalışacağım. Adım adım uygularsanız, sorunsuz Windows'unuzu SSD'ye taşıyabilirsiniz.

a) Öncelikle Acronis Boot CD ISO dosyası buluyorsunuz.
    b) BURADAN hazırlamış olduğum görsel anlatımı okuyarak programı ad oradan indirip, ISO dosyasını Flash Belleğe yüklüyorsunuz.
    c) Flash bellek ile bilgisayarı boot ederek, mevcut sistemin yedeğini harici HDD'lerinizden birine veya Flash Belleğiniz 8 GB ve üzeri ise, bu boot ettirdiğiniz Flash Belleğe yüklüyorsunuz. Fakat Harici HDD daha hızlı olacağından bunu tercih edin derim.
    d) Netbooku kapatıp pilini çıkartn ve elektrikten irtibatını keserek, HDD'nizi söküp yerine SSD'nizi takın.
    e) Bilgisayarınıza elektrik verdikten sonra, Flash Bellek ile tekrar boot edin ve Acronis açıldığında RESTORE yazan yere tıklayın. Aldığınız yedeğin yerini gösterin ve ok yaptıktan sonra ileri ile devam edin. Karşınıza gelecek ekranda Disk birimi ve MBR seçmek durumundasınız. Sağ taraftaki mavi renkli 3 adet yazı göreceksiniz. Bu yazılara tıklayarak boot yeteneğini ve SSD alanı ne kadar olacaksa o kadar sürgüleri ileri geri çekerek veya rakamlarla boyutunu ayarlayarak işleme devam edebilirsiniz.
    f) Yükleme işlemi bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve Windows masaüstüne geldiğinizde Çalıştır'a Diskmgmt.msc yazarak açılan pencereden SSD'nin görünmeyen diğer bölümünü biçimlendirin ve bir harf atayarak kullanıma hazır hale getirin.

Hepsi bundan ibaret olup kolay gelsin diyorum. Ben bunları yazana kadar inanın 2 tane bilgisayrı bu yöntemle kullanıma hazır duruma getirmiştim.

e maddesinde sürgüyle SSD alanını belirledim(120GB lık SSD yşi 2 ye böldüm 60GB lık bölüm oluşturdum)
    Ancak Specify Recover Settings of Partition C başlığında new locationu böldüğüm bölüm seçtiğim halde next seçeneceği aktif olup ilerlemiyor...

• Burada seçim yaptığım halde next aktif olup ilerlemiyor:

ORJİNAL WINDOWS' u SSD' ye TAŞIMA
  • Sanırım sorun 285GB lık backup ı 120GB lık SSD ye açmaya çalışmam
    MBR sektörünü restore ettiğimde sorunsuz açıyor ama Windows dosyaları olmadığından işime yaramıyor.
  • quote:

Sanırım sorun 285GB lık backup ı 120GB lık SSD ye açmaya çalışmam
    MBR sektörünü restore ettiğimde sorunsuz açıyor ama Windows dosyaları olmadığından işime yaramıyor.

Selam
    Almış olduğunuz yedek boyutu ne kadar? Yazarsanız duruma açıklık getirebiliriz.
    Kolay gelsin..
  • quote:

quote:

Sanırım sorun 285GB lık backup ı 120GB lık SSD ye açmaya çalışmam

Selam
    Almış olduğunuz yedek boyutu ne kadar? Yazarsanız duruma açıklık getirebiliriz.
    Kolay gelsin..

62GB
    Ama 120GB lık tek partisyonlu SSD ye bile açmadı.
  • Şu an sadece Windows kurtarma bölümünün(13GB) yedeğini alıyorum.
    Bakalım SSD ye taşıyınca kuracak mı...
  • quote:

62GB

Bu ne kadar bir veri ki 62 GB sıkıştırılmış haliyle yer tutuyor.
    Sisteme açıldığı zaman bu sıkıştırılmış yedek 130-140 GB civarında yer tutar. Ki, sizin SSD boyutu 120 GB ve bunun 111.5 GB alanını kullanabilirsiniz.
    Anlaşılan tüm HDD içeriğini seçerek yedek aldınız. SSD ile HDD aynı boyutlarda olsa idi, aynalama(Clone) yöntemi ile sorunsuz aktarabilirdiniz..

Tabiri cahizse, bu vicuda bu don girmez derler..

Bence siz yeni bir sistem kurun ve HDD'niz yedek olarak kalsın..
    Veya işi bilen birilerine yaptırın derim. Şahsen ben bu notebooka bu sistemi aktarırdım ama ne yazık ki, bilgisayar başında değilim..
    Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 8 Ağustos 2012; 17:20:36 >

• 13GB lık kurtarma bölümünü de açmadı. Yine Specify Recover Settings of Partition C başlığında takıldı.
  • 100MB lık reserved partisyonunu almadığım zaman sorunsuz bir şekilde recover tamamlanıyor.
    Ancak restart sonrası SSD den boot ettiğinde "NTLDR MISSING. PRESS CTRL+ALT+DEL TO RESTART" diyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SatanistKesenMucahitKedi

quote:

quote:

62GB

Sisteme açıldığı zaman bu sıkıştırılmış yedek 130-140 GB civarında yer tutar. Ki, sizin SSD boyutu 120 GB ve bunun 111.5 GB alanını kullanabilirsiniz.
    Anlaşılan tüm HDD içeriğini seçerek yedek aldınız. SSD ile HDD aynı boyutlarda olsa idi, aynalama(Clone) yöntemi ile sorunsuz aktarabilirdiniz..

Veya işi bilen birilerine yaptırın derim. Şahsen ben bu notebooka bu sistemi aktarırdım am ne yazık ki, bilgisayar başında değilim..
    Kolay gelsin..

Adam inceden tık tık.

Selam
    Ne var bunda bu kadar? Birde alıntı ayparak kelimeyi büyütmüşsünüz! Ama yazacağım yerde tuşlamama rağmen A harfi eksik olmuş.
    Cümlenin bütünlüğüne bakarak yorum yaparsaydınız daha doğru olurdu!
    Neyse;

• Teknik yardım diye konuyu buraya açtım ama sanırım konu dışına açsaydım daha faydalı olurdu...
  • quote:

100MB lık reserved partisyonunu almadığım zaman sorunsuz bir şekilde recover tamamlanıyor.
    Ancak restart sonrası SSD den boot ettiğinde "NTLDR MISSING. PRESS CTRL+ALT+DEL TO RESTART" diyor...

Selam
    Hatayı onarırsanız sistem açılacaktır. Win7 DVD'si veya Flash Belleğe kopyalanmış bir Win7 ile başlangıç onarımı gerçekleştirin.
    Bu onarma işlemini 2 veya 3 defa tekrarlayarak tamamlayabilirsiniz. O 100 MB alan C: birimi içine kopyalacağından, artık 100 MB olan gereksiz alanınız olmayacaktır.
    Kolay gelsin..
  • quote:

Teknik yardım diye konuyu buraya açtım ama sanırım konu dışına açsaydım daha faydalı olurdu...

Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz kardeş. Burada sadece yardım isteyen kişi siz olmadığınıza göre, cevaplar da elbette geç gelecektir.
    İstediğiniz yere konuyu açmakta elbette hürsünüz, ama geleceğiniz yer yine bu bölüm olacaktır!
    Kolay gelsin..
  • quote:

quote:

100MB lık reserved partisyonunu almadığım zaman sorunsuz bir şekilde recover tamamlanıyor.

Selam
    Hatayı onarırsanız sistem açılacaktır. Win7 DVD'si veya Flash Belleğe kopyalanmış bir Win7 ile başlangıç onarımı gerçekleştirin.
    Bu onarma işlemini 2 veya 3 defa tekrarlayarak tamamlayabilirsiniz. O 100 MB alan C: birimi içine kopyalacağından, artık 100 MB olan gereksiz alanınız olmayacaktır.
    Kolay gelsin..

Açılış CD si ile Rebuild Master Boot Record yaptım ama yine açılmıyor.
    Başka ne yapabilirim?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SatanistKesenMucahitKedi

quote:

quote:

62GB

Veya işi bilen birilerine yaptırın derim. Şahsen ben bu notebooka bu sistemi aktarırdım am ne yazık ki, bilgisayar başında değilim..
    Kolay gelsin..

Adam inceden tık tık.

Selam
    Ne var bunda bu kadar? Birde alıntı ayparak kelimeyi büyütmüşsünüz! Ama yazacağım yerde tuşlamama rağmen A harfi eksik olmuş.
    Cümlenin bütünlüğüne bakarak yorum yaparsaydınız daha doğru olurdu!
    Neyse;

Geyik olsun diye yaptım sadece. Çok üzüldüysen özür dilerim.

• Netbookta kurulu olan Windows 7' nin kurtarma CD sini oluşturup başka bir notebookta master boot record onarması yaptım ve şu an SSD takılı olan netbooktan yazıyorum.
    Yardımcı oolan herkese teşekkürler
  • Windows' u kurup çalıştırdık ama ciddi anlamda kasma var. Ayrıca bench sonucu SSD den beklenmeyecek kadar kötü. Nasıl bir ayar yapman gerekli?

• quote:

Windows' u kurup çalıştırdık ama ciddi anlamda kasma var. Ayrıca bench sonucu SSD den beklenmeyecek kadar kötü. Nasıl bir ayar yapman gerekli?

Selam
    Birde ATTO Bench ile test edip resmi buraya ekler misiniz?

Eğer bunda da düşük veri yazma ve okuma değerleri düşükse, sıfır Windows kurmak durumunda kalacaksınız kardeş..
    Kolay gelsin..

•  ORJİNAL WINDOWS' u SSD' ye TAŞIMA
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.