Bildirim
ORJİNAL WINDOWS' u SSD' ye TAŞIMA
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
120GB' lık SSD disk aldım netbook için. Ancak netbookta ki orjinal Windows' u bu yeni SSD' ye taşımak için nasıl bir fiziki bağlantı yapmalıyım?
PC kasası olmadan mümkün mü?
Selam
İstediğinizi yamak elbette mümkün ama bunun için donanıma ihtiyacınız olacaktır. Örneğin, Harici Hard Disk ve boş kutusu.
Mevcut sisteminizi Acronis programı ile yedekleyin ve HDD'yi çıkartıp SSD'yi takın. Aldığınız yedeği aynı programla SSD'ye geri yükleyerek orijinal Windows'unuzu kullanmaya devam edebilirsiniz.
Kolay gelsin.. -
Acronis ile imajını taşıyabilirsiniz fakat baştan kurmanız daha sağlıklıdır.quote:
Orijinalden alıntı: Bay_KGquote:
120GB' lık SSD disk aldım netbook için. Ancak netbookta ki orjinal Windows' u bu yeni SSD' ye taşımak için nasıl bir fiziki bağlantı yapmalıyım?
PC kasası olmadan mümkün mü?
Selam
İstediğinizi yamak elbette mümkün ama bunun için donanıma ihtiyacınız olacaktır. Örneğin, Harici Hard Disk ve boş kutusu.
Mevcut sisteminizi Acronis programı ile yedekleyin ve HDD'yi çıkartıp SSD'yi takın. Aldığınız yedeği aynı programla SSD'ye geri yükleyerek orijinal Windows'unuzu kullanmaya devam edebilirsiniz.
Kolay gelsin..
Eğer bilgisayarınız hazır geldiğinde içerisinde çıkan Windows ise yapıcağınız hareket mantıklı tabi.
-
Netbookun içinde hazır gelen Windows' u taşımak istiyorum.quote:
Orijinalden alıntı: iGroN
Acronis ile imajını taşıyabilirsiniz fakat baştan kurmanız daha sağlıklıdır.
Eğer bilgisayarınız hazır geldiğinde içerisinde çıkan Windows ise yapıcağınız hareket mantıklı tabi.
Alıntıları Göster
Aksilik bu ya evde 2 adet 2,5" lik Harici Harddiskler var ama hiçbiri de vidalı açılabilir tarzda değil. 200 liralık SSD için 100 liralık harici harddiski bozmak istemiyorum.
Bu arada emektar PC kasasını çalıştırmayı denedim ama ekrana görüntü gelmiyor. İşlemci fanı çalışıyor, anakarttan uyarı bipleri gelmiyor. Sadece anakart üzerinde hata kodu "F." yazıyor. Başka ekran kartıyla denedim yine görüntü yok.
-
Evde harici disk varsa imaji ona alin o zaman .sonra laptoptaki hard diski cikarin ssdyi takin tekrar imaji ssdye atin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: HaY_aKSi
Evde harici disk varsa imaji ona alin o zaman .sonra laptoptaki hard diski cikarin ssdyi takin tekrar imaji ssdye atin
Netbook çalışırken harddiski çıkarırsam zarar vermez mi?
Netbooku kapatırsam zaten açılmaz. -
Imaj programlari var onlarla bilgisayarin imajini alicaksiniz harici hard diskin icinde durucak imaj. sonra bilgisayari kapatip hard diskini ssd ile degistireceksiniz. harici hard diskteki imaji ssdye aticaksiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaY_aKSi -- 7 Ağustos 2012; 23:35:30 >
Harici harddiskteki imajı Windows ve CD rom olmadan netbooka nasıl atacağım?quote:
Orijinalden alıntı: HaY_aKSi
Imaj programlari var onlarla bilgisayarin imajini alicaksiniz harici hard diskin icinde durucak imaj. sonra bilgisayari kapatip hard diskini ssd ile degistireceksiniz. harici hard diskteki imaji ssdye aticaksiniz -
Öncelikle sistemin acronis ile yedeğini alın yanlız C sürücüsünde film,oyun falan olmasın yedek şişer.Boş sistem yedeği aşşağı yukarı 2.5-3gb falandır.Daha sonra yedeği bi flash belleğe atın.Usb cd rom ile acronis boot cd si oluşturun.Bu işlemlerden sonra ssd yi netbooka takın.Daha sonra cihazı acronis boot cd si ile açın.Tabi açarken flash bellek takılı durumda olmalı.Acronis ile boot ettikten sonra flash belleğin içinden acronis yedek dosyasını ssd ye yükleyin.quote:
Harici harddiskteki imajı Windows ve CD rom olmadan netbooka nasıl atacağım?
Alıntıları Göster
Edit:usb cdrom yokmuş pardon.Acronis 2011 ile flash belleğe boot atılabiliyo ufak bi araştırmayla çözersiniz.yani gerekli malzeme 2 tane flash bellek biri boot diğeri yedekleme için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiger35 -- 8 Ağustos 2012; 0:04:27 >
-
quote:
Netbookun içinde hazır gelen Windows' u taşımak istiyorum.
Aksilik bu ya evde 2 adet 2,5" lik Harici Harddiskler var ama hiçbiri de vidalı açılabilir tarzda değil. 200 liralık SSD için 100 liralık harici harddiski bozmak istemiyorum.
Bu arada emektar PC kasasını çalıştırmayı denedim ama ekrana görüntü gelmiyor. İşlemci fanı çalışıyor, anakarttan uyarı bipleri gelmiyor. Sadece anakart üzerinde hata kodu "F." yazıyor. Başka ekran kartıyla denedim yine görüntü yok.
Selam
Güzel kardeşim size açık ve net ayrıca sorunsuz yedekleme işlemini maddeler halinde yazmaya çalışacağım. Adım adım uygularsanız, sorunsuz Windows'unuzu SSD'ye taşıyabilirsiniz.
a) Öncelikle Acronis Boot CD ISO dosyası buluyorsunuz.
b) BURADAN hazırlamış olduğum görsel anlatımı okuyarak programı ad oradan indirip, ISO dosyasını Flash Belleğe yüklüyorsunuz.
c) Flash bellek ile bilgisayarı boot ederek, mevcut sistemin yedeğini harici HDD'lerinizden birine veya Flash Belleğiniz 8 GB ve üzeri ise, bu boot ettirdiğiniz Flash Belleğe yüklüyorsunuz. Fakat Harici HDD daha hızlı olacağından bunu tercih edin derim.
d) Netbooku kapatıp pilini çıkartn ve elektrikten irtibatını keserek, HDD'nizi söküp yerine SSD'nizi takın.
e) Bilgisayarınıza elektrik verdikten sonra, Flash Bellek ile tekrar boot edin ve Acronis açıldığında RESTORE yazan yere tıklayın. Aldığınız yedeğin yerini gösterin ve ok yaptıktan sonra ileri ile devam edin. Karşınıza gelecek ekranda Disk birimi ve MBR seçmek durumundasınız. Sağ taraftaki mavi renkli 3 adet yazı göreceksiniz. Bu yazılara tıklayarak boot yeteneğini ve SSD alanı ne kadar olacaksa o kadar sürgüleri ileri geri çekerek veya rakamlarla boyutunu ayarlayarak işleme devam edebilirsiniz.
f) Yükleme işlemi bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve Windows masaüstüne geldiğinizde Çalıştır'a Diskmgmt.msc yazarak açılan pencereden SSD'nin görünmeyen diğer bölümünü biçimlendirin ve bir harf atayarak kullanıma hazır hale getirin.
Hepsi bundan ibaret olup kolay gelsin diyorum. Ben bunları yazana kadar inanın 2 tane bilgisayrı bu yöntemle kullanıma hazır duruma getirmiştim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bay_KG
quote:
Netbookun içinde hazır gelen Windows' u taşımak istiyorum.
Selam
Güzel kardeşim size açık ve net ayrıca sorunsuz yedekleme işlemini maddeler halinde yazmaya çalışacağım. Adım adım uygularsanız, sorunsuz Windows'unuzu SSD'ye taşıyabilirsiniz.
a) Öncelikle Acronis Boot CD ISO dosyası buluyorsunuz.
b) BURADAN hazırlamış olduğum görsel anlatımı okuyarak programı ad oradan indirip, ISO dosyasını Flash Belleğe yüklüyorsunuz.
c) Flash bellek ile bilgisayarı boot ederek, mevcut sistemin yedeğini harici HDD'lerinizden birine veya Flash Belleğiniz 8 GB ve üzeri ise, bu boot ettirdiğiniz Flash Belleğe yüklüyorsunuz. Fakat Harici HDD daha hızlı olacağından bunu tercih edin derim.
d) Netbooku kapatıp pilini çıkartn ve elektrikten irtibatını keserek, HDD'nizi söküp yerine SSD'nizi takın.
e) Bilgisayarınıza elektrik verdikten sonra, Flash Bellek ile tekrar boot edin ve Acronis açıldığında RESTORE yazan yere tıklayın. Aldığınız yedeğin yerini gösterin ve ok yaptıktan sonra ileri ile devam edin. Karşınıza gelecek ekranda Disk birimi ve MBR seçmek durumundasınız. Sağ taraftaki mavi renkli 3 adet yazı göreceksiniz. Bu yazılara tıklayarak boot yeteneğini ve SSD alanı ne kadar olacaksa o kadar sürgüleri ileri geri çekerek veya rakamlarla boyutunu ayarlayarak işleme devam edebilirsiniz.
f) Yükleme işlemi bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve Windows masaüstüne geldiğinizde Çalıştır'a Diskmgmt.msc yazarak açılan pencereden SSD'nin görünmeyen diğer bölümünü biçimlendirin ve bir harf atayarak kullanıma hazır hale getirin.
Hepsi bundan ibaret olup kolay gelsin diyorum. Ben bunları yazana kadar inanın 2 tane bilgisayrı bu yöntemle kullanıma hazır duruma getirmiştim.
bende bunu anlatmaya çalışmıştım
-
quote:
Orijinalden alıntı: Tiger35
Selam
Mesajınızı okudum fakat anladım ki konu sahibi arkadaşın çok fazla bilgisi olmadığın görünce, mecburen maddeler halinde açıklamaya çaılıştım @Tiger35.
Sizi yazdıklarınızı anlamak için Acronis hakkında biraz bilgisi olması gerekiyor veya işi bilen birisi olması lâzım..
Detaylı yazmasak da gdecek bir bilgisayar işi yapan kişiye ve bir sürü ücret ödeyecek. Yazık olur bence ve burada işin en önemli tarafı, bir şeyleri öğrenmektir ki, başkalarına o da yardımcı olabilsin..
Kolay gelsin..
-
Teşekkür ederim.quote:
Orijinalden alıntı: Bay_KGquote:
Orijinalden alıntı: Tiger35
Selam
Mesajınızı okudum fakat anladım ki konu sahibi arkadaşın çok fazla bilgisi olmadığın görünce, mecburen maddeler halinde açıklamaya çaılıştım @Tiger35.
Sizi yazdıklarınızı anlamak için Acronis hakkında biraz bilgisi olması gerekiyor veya işi bilen birisi olması lâzım..
Detaylı yazmasak da gdecek bir bilgisayar işi yapan kişiye ve bir sürü ücret ödeyecek. Yazık olur bence ve burada işin en önemli tarafı, bir şeyleri öğrenmektir ki, başkalarına o da yardımcı olabilsin..
Kolay gelsin..
Alıntıları Göster
C maddesinde ki bir ayrıntıya taıldım. Boot ile yedek aynı cihaz üzerinde mi olmalı?
Flashtan boot edip harici harddiskten yedeği açamaz mıyım?
-
windows un orjinalliği key anahtarı ile alakalıdır yeni kurulum yapıp bilgisayarın altındaki keyi girerseniz yine sorun olmadan ve temiz bi windows kullanırsınızquote:
Teşekkür ederim.
C maddesinde ki bir ayrıntıya taıldım. Boot ile yedek aynı cihaz üzerinde mi olmalı?
Flashtan boot edip harici harddiskten yedeği açamaz mıyım?
Alıntıları Göster -
Senin o ssd ye 200 lira verceğini sanmıyorum, gene bi kampanyadan yok fiyatına almışsındır
quote:
Orijinalden alıntı: zeki1981
windows un orjinalliği key anahtarı ile alakalıdır yeni kurulum yapıp bilgisayarın altındaki keyi girerseniz yine sorun olmadan ve temiz bi windows kullanırsınız
Netbook ilk açıldığında windows kendini otomatik kuruyordu. Ayrıca netbookta görünürde bir windows kurulum bölümü yok.
SSD ye yeniden kurulum nasıl yapabilirim? -
bi backup bölümü vardır oradaki win kurulum dosyalarını dvd ye yazdırıp kurabilirsin oraya erişemiyorsan eğer başka bi dvd ile kurabilirsin aynı sürüm olmak şartı ile daha sonra senin lisansı girersin sorun olmazquote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRaquote:
windows un orjinalliği key anahtarı ile alakalıdır yeni kurulum yapıp bilgisayarın altındaki keyi girerseniz yine sorun olmadan ve temiz bi windows kullanırsınız
Netbook ilk açıldığında windows kendini otomatik kuruyordu. Ayrıca netbookta görünürde bir windows kurulum bölümü yok.
SSD ye yeniden kurulum nasıl yapabilirim?
Alıntıları Göster
-
O&O SSD Migration Kitquote:
bi backup bölümü vardır oradaki win kurulum dosyalarını dvd ye yazdırıp kurabilirsin oraya erişemiyorsan eğer başka bi dvd ile kurabilirsin aynı sürüm olmak şartı ile daha sonra senin lisansı girersin sorun olmaz
Alıntıları Göster
İşletim sistemin ve tüm gerekli verilerini SSD sabit sürücüsüne taşımak isteyenler için "O&O SSD Migration Kit" en doğru tercih. Araç sayesinde HDD'niz doğrudan SDD'ye kopyalanabiliyor.
http://www.chip.com.tr/galeri/adi-duyulmamis-31-harika-uygulama_2606_26.html
-
quote:
bi backup bölümü vardır oradaki win kurulum dosyalarını dvd ye yazdırıp kurabilirsin oraya erişemiyorsan eğer başka bi dvd ile kurabilirsin aynı sürüm olmak şartı ile daha sonra senin lisansı girersin sorun olmaz
Alıntıları Göster
13GB lık kurtarma bölümü gizli. Sadece bu bölümü SSD ye taşıyıp, yeniden Windows kurmak mümkün mü*?
Nasıl?
-
netbook'un altında orjinal windows key olması gerekiyor. yoksa bile aida 64 veya benzeri bir programla şu andan kullandığın keyi öğrenebilirsin. ardında ssd'ye temiz bir format attıktan sonra keyi girersin sorun olacağını sanmıyorum.quote:
13GB lık kurtarma bölümü gizli. Sadece bu bölümü SSD ye taşıyıp, yeniden Windows kurmak mümkün mü*?
Nasıl?
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- ev telefonundan numara engelleme
- autocad kesikli çizgi
- 192.168.1.1 tp link
- lan ışığı yanmıyor
- packard bell bios tuşu
- video boyutu küçültme
- silinen dosyaları geri getirme
- mavi ekran hatası
- oem açılımı
- bağlantı sıfırlandı hatası
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X