Şimdi Ara

Hdd den ssd ye Windows aktarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir ssd aldım. Hdd de Windows un kurulu olduğu diski kopyaladim ssd ye ve bios tan ssd yi seçip başlattım ama başlamıyor hiç bir şey gelmiyor sorun ne olabilir? Yardım ederseniz çok sevinirim baya bir uğraştım araştırdım ama bir çözüm bulamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• normal koyala yapıştır ile olmaz bu mbr yazılması lazım.

acronis true image gibi bir yazılım kullan
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten macrium reflect diye disk klonlama programı kullandım kopyalama bitince de yeniden başlatırken ssd yi seçip başlattım siyah ekranda kaldi bir kaç kere denememe rağmen başka uygulama ile deniyorum umarım olur.

• ben bu windows kopyalama islerine bakınca, sadece bakmakla bile içim sıkıldı. hdd yi tamamen cıkarıp ssd yi takınca, temiz bi windows kurulumu yapıp 0dan basladım. suanlık memnunun. eğer cok onemlı seyler yoksa size de tavsiye ederim. saatlerce klonlamayla falan ugrasmayın.
  • Samsung disk kullanıyorsan Samsung data migration yazılımı ile kopyalama yapmayı dene.
    SSD üzerinde bir bölüm olmayacak. Dosyaları kuracağın ana bölüm harici Kurtarma bölümü(500-650mb) ve Efi sistem bölümü(100mb) olarak iki farklı bölüm daha olmalı.

Bu şekilde kurulduysa açılması gerekli.
  • Hocam ne denersem denim olmadı öyle yapicam bende mecbur başka türlü olmuyor.

• experiment67 kullanıcısına yanıt
    Sandisk hocam ama o kurtarma bölümü filan diye 100 MB lik yerler filan hepsi ayrıldı her şey olması gerektiği gibi oldu ama yinede açılmadı format aticam afrika mecbur.

• BIOS'a girilebiliyor mu? BIOS'ta SSD görülüyor mu? Bilgisayarın markası-modeli nedir?

Detaylı bilgi olmadan konuşmak zor.
  • cd veya usb belleğe acronis kurup sistemi bunla açıp disk imajı al, o imajı ssd ye yaz.tabi imajı aldığın 3. bir disk olmalı. benim tavsiyem bu ve sistemin eski diskte çalışıyorsa ssd dede çalışacağı kesin.

ek olarak şunu belirteyim.
    biosun uefi ise bazı anakartlarda disk/sistem klonu yapınca biostan uefi yolunu tekrar göstermen gerekebilir. belkide sorunun budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazuya58 -- 28 Nisan 2020; 18:12:11 >
  • kazuya58 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler hocam bilen birine vermek zorunda kaldım halletti ama bazen hala açılmadığı oluyor bios menüsünden uefi yoluyla ssd ye basıyorum öyle açılıyor anladığım kadarıyla araya anakart giriyor açılırken çünkü bir ssd ye göre yavaş açılıyor ve asus un ekrani çıkıyor Windows dan önce.

• Bilen birine verdim sorunu çözdü hocam i5 4460 kullanıyorum biraz eski bir işlemci platformu o yüzden sorun olmuş olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.