Şimdi Ara

ORJİNAL WINDOWS' u SSD' ye TAŞIMA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
2
Favori
14.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Netbookta kurulu olan Windows 7' nin kurtarma CD sini oluşturup başka bir notebookta master boot record onarması yaptım ve şu an SSD takılı olan netbooktan yazıyorum.
    Yardımcı oolan herkese teşekkürler

konu eski ama yukarıda çok gereksiz yazılar yazılmış.

1. SSD de 13 GB lık bölüm oluşturup (tam 13 gb için 13325 yazarak oluşturulur) ghost 11.5 de partition to partition yapılabilir. Acronis de clone disk var manuel ayarı kullanarak 90 GB dan az veriniz varsa kullanılabilir, ghost ta da disk to disk kullanılabilir.
    2. Windows un recovery cd leri oluşturulur. Yeni diske cd den kurulum yapılır. (zaten yapmışsınız)

Disk birleştime zamanlamasını kaldırmayı unutmayınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokh4n

1. SSD de 13 GB lık bölüm oluşturup (tam 13 gb için 13325 yazarak oluşturulur) ghost 11.5 de partition to partition yapılabilir. Acronis de clone disk var manuel ayarı kullanarak 90 GB dan az veriniz varsa kullanılabilir, ghost ta da disk to disk kullanılabilir.
    2. Windows un recovery cd leri oluşturulur. Yeni diske cd den kurulum yapılır. (zaten yapmışsınız)

Selam
    1. Bitmiş ve çözülmüş konuyu neden canlandırdınız?
    2. Gereksiz şeyler dediğiniz şeyler neler? Yazarsanız bilgimiz olur.
    3. Acronis'te veri sınırlaması yoktur! Çünkü 200 GB'ye yanın Acronis ile sıkıştırılmış verim var ve buna gerek duyduğum zaman geri yüklüyorum.
    4. Çökmüş bir Windows'ta, Ghost'u DOS üzerinden disk to diski nasıl çalıştıracaksınız? Bir zamanlar denemiştim ama clone için bir netice alamadım. Açıklarsanız öğrenmiş oluruz..
    Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam
    1. Bitmiş ve çözülmüş konuyu neden canlandırdınız?
    2. Gereksiz şeyler dediğiniz şeyler neler? Yazarsanız bilgimiz olur.
    3. Acronis'te veri sınırlaması yoktur! Çünkü 200 GB'ye yanın Acronis ile sıkıştırılmış verim var ve buna gerek duyduğum zaman geri yüklüyorum.
    4. Çökmüş bir Windows'ta, Ghost'u DOS üzerinden disk to diski nasıl çalıştıracaksınız? Bir zamanlar denemiştim ama clone için bir netice alamadım. Açıklarsanız öğrenmiş oluruz..
    Kolay gelsin..

Aleykümselam,
    1.Bilgi olsun diye yazdım.
    2.Var olan bir diskteki orijinal windowsun orjinalliği gitmeden ssdye taşınması sorulmuş bir sürü şey anlatılmış.
    3.Acroniste veri sınırlaması olduğunu kim söyledi. 111GB ssd ye 13gb recovery partition ve geri kalan verinin sığması için söylediğimden mi çıkardınız.
    4.Ghost bootable cd den başlatabilirsin. (Acronis ile aynı mantık)

• 1-netbook un (C) partitionunun acronis imajını taşınabilir harddiske alın...
    2-bir masaüstü bilgisayara ssd yi ikinci harddisk olarak bağlayın...
    3-acronis boot cd ile recovery işlemini başlatıp, taşınabilir harddiskte kayıtlı imajı, ssd ye recovery edin...
    4-sonra ssd yi netbooka takın..
    5-tüm bu işlemleri netbook üzerinden yapmak daha zordur, usb den boot olayınıda öğrenmeniz gerekir...
    6-kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 18 Eylül 2012; 14:26:40 >
  • quote:

Aleykümselam,
    1.Bilgi olsun diye yazdım.
    2.Var olan bir diskteki orijinal windowsun orjinalliği gitmeden ssdye taşınması sorulmuş bir sürü şey anlatılmış.
    3.Acroniste veri sınırlaması olduğunu kim söyledi. 111GB ssd ye 13gb recovery partition ve geri kalan verinin sığması için söylediğimden mi çıkardınız.
    4.Ghost bootable cd den başlatabilirsin. (Acronis ile aynı mantık)

Tekrar selam..
    Bir şeyler yazacaktım ama neyse bu böyle kalsın..
    Kolay gelsin..
  • merhaba ben hp dm1 kullanıyorum win8 yükledim sonra tekrar win7 ye recovery yapmak istedim ama maalesef recovery başlamıyor.Burada anlatılan yöntemi denedim ama sonuç olumsuz.Recovery bölümünü tekrar nasıl yüklenir hale getirebilirim.ayrıca bu recoveryi kısmını ssd harddiske nasıl kopyalayabilirim.
    HDD ksımlarının durumları şu şekilde.Ayrıca ben ssd hdd ldım bu recoveryi ssd ye nasıl taşıyabilirim?
     ORJİNAL WINDOWS' u SSD' ye TAŞIMA

• quote:

Orijinalden alıntı: sadbul

merhaba ben hp dm1 kullanıyorum win8 yükledim sonra tekrar win7 ye recovery yapmak istedim ama maalesef recovery başlamıyor.Burada anlatılan yöntemi denedim ama sonuç olumsuz.Recovery bölümünü tekrar nasıl yüklenir hale getirebilirim.ayrıca bu recoveryi kısmını ssd harddiske nasıl kopyalayabilirim.
    HDD ksımlarının durumları şu şekilde.Ayrıca ben ssd hdd ldım bu recoveryi ssd ye nasıl taşıyabilirim?

Selam
    Recovery bölümü bilgisayarınızda nasıl çalışıyor buradan bilemem ama diskinizin sistem kurulan birimini Dinamik disk olarak değiştirmişsiniz.
    Win8 kurduğunuz için önyükleme birimi 199 MB'ye yüklenmiş. Win7 DVD'si ile başlatarak, bu alanı ve yüklenecek alanı önce silmenz, sonrasında da formatlamanız gerekmektedir.
    Bunun için HDD birimlerini gördüğünüz alanın sağ altında Sürücü Seçenekleri (Gelişmiş) yazan yere tıkladığınızda Sil, Formatla gibi bazı simgeler çıkacaktır. Önce 124.1 GB boyutundaki birimi silin, sonrasında da 199.0 MB olan alanı. Bunlar birleşecektir ve o tek alanı formatladıktan sonra ileri ile kuruluma devam edin..

Bunu yapamıyorsanız bir bilene yaptırın ki, sağlam olsun.. Ayrıca bilmediğiniz bir durumun bedelini de böylece ödemiş olursunuz..

Not: Win8 kurmadan önce Acronis ile bir yedek almış olsaydınız, bu sorunu yaşamaz ve istediğiniz bir HDD veya SSD'ye geri yükleyebilirdiniz.
    Kolay gelsin..

• diskinizin yedeğini alıp başka bir bilgisayarda yedeği ssd ye yazdıra bilirsiniz
  • Acronis ile hdd yedeği alıp başka bir pc nin hddsine atarsanız çalışmayabilir..Çünkü hdd partitionlarının seri numaraları farklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ki-ok -- 26 Kasım 2012; 13:02:57 >
  • Üstadlar merhaba,

N550JV-CN127 H yeni aldım, HDD yerine SSD takmak istiyorum, ama konu ile ilgili acemiyim.Forumlardan okuduğum kadarıyla , en kolay yolun yüklü gelen win8 in imajını alarak SSD ye aktarmak olduğunu öğrendim.

Aşağıdaki çözümü uygulayabilir miyim ? Ya da bu işi madde madde basit bir şekilde anlatabilecek bir üstaddan yardım talep ediyorum..

Şimdiden teşekkürler.

--------------
    Mevcut pc içindeki kurulu win8 işletim sistemini Acronis programı ile imajını ( klon değil imaj . Çünkü hdd 1 tb, ssd 256 gb, forumlardan okuduğum kadarıyla her iki hdd boyutu birbirbirinden farklı ise klonlama yapılamıyormuş )usb bağlantılı hdd kutusu içerisine takacağım Ssd ye alıp , sonra ssd yi pcye monte ettiğimde açılışta sorunsuz imajını aldığıım win8 açılır mı acaba ? ( ekstra bir ayar vs gerekir mi bu şekilde ?)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

120GB' lık SSD disk aldım netbook için. Ancak netbookta ki orjinal Windows' u bu yeni SSD' ye taşımak için nasıl bir fiziki bağlantı yapmalıyım?
    PC kasası olmadan mümkün mü?

acronis var onu dene
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    bende kısmet olursa 120'lik almayı düşünüyorum 240'lıklar aşırı pahalı 450'den başlıyor 120'likte 250 300 gene. neyse alacağım sanırım bu yavaşlık sorunu hakkında ne yaptınız merak ettim ?
  • ilkeravniaker İ kullanıcısına yanıt
    Hocam yapabildiniz mi bu işlemi yapmak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.