Şimdi Ara

Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
770
Cevap
17
Favori
227.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KLİMA USTALARI TOSHIBA RAS10 SKVR MONTAJI BÖYLEMİ OLUR....

Merhaba;
    araştırmalarım sonucunda başlıkta belirttiğim marka klimayı sonunda aldım. Ancak montajda kafama takılan bazı sorular var.
    1- boruları geçirmek için delinen duvarı servismi izole etmeli yoksa müşteri mi?
    2- Normalde vakum a gerek yokmuş ama ısrar ettim vakum yapılması için 4dk vakum yaptılar. yeterli mi? (boru uzunluğu 5m)
    3- Fabrika çıkışında klima gazı kompresör içinde oluyor ancak servis miktarını kontrol etmeli diye biliyordum. (keza vakum esnasında birkaç fıslama duydum.)
    4- Sigortayı kendim almıştım ama sigortaya gerek yok dedi ve sigorta takmadı.

klimanın performansını henüz değerlendiremedim. montaj henüz 1 saat önce yapıldı ve hemen işe geri döndüm. Akşam olunca biraz kurcalayacağım.

Kıl bir müşteri olmama adına herşeyi yaptım ama pek yaranamadım gibime geliyor.

Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi womit -- 10 Kasım 2010; 15:13:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

Orijinalden alıntı: womit

KLİMA USTALARI TOSHIBA RAS10 SKVR MONTAJI BÖYLEMİ OLUR....

Merhaba;
    araştırmalarım sonucunda başlıkta belirttiğim marka klimayı sonunda aldım. Ancak montajda kafama takılan bazı sorular var.
    1- boruları geçirmek için delinen duvarı servismi izole etmeli yoksa müşteri mi?
    2- Normalde vakum a gerek yokmuş ama ısrar ettim vakum yapılması için 4dk vakum yaptılar. yeterli mi? (boru uzunluğu 5m)
    3- Fabrika çıkışında klima gazı kompresör içinde oluyor ancak servis miktarını kontrol etmeli diye biliyordum. (keza vakum esnasında birkaç fıslama duydum.)
    4- Sigortayı kendim almıştım ama sigortaya gerek yok dedi ve sigorta takmadı.

klimanın performansını henüz değerlendiremedim. montaj henüz 1 saat önce yapıldı ve hemen işe geri döndüm. Akşam olunca biraz kurcalayacağım. bu arada hayırlı olsun

Kıl bir müşteri olmama adına herşeyi yaptım ama pek yaranamadım gibime geliyor.

Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler....

izoleyi servis yapmalıdır , vakum gerekir . 4 dk azdır 9000 btu ya bile 10 dk yapıyorlar . size en iyi bilgiyi birol bey ( mbirol ) yardımcı olur .

acemiligime verin. bununla ilgili bir konu actim bazi arkadaslarda cevap yazdi. size de tesekkurler. link asagida

http://forum.donanimhaber.com/m_44375654/tm.htm

• ne kurulumu vatandaş kendisi klimasıyla ilgili sorunu çözmeye çalışıyor anladığım kadarıyla.servis elemanları eve çıplak mı geliryor sanki
  • Ben mesleğine saygısı olan bir teknisyenin yapması gerekenleri yazayım.

Öncelikle açtığı deliğin etrafını alçı,ploretan vs. gibi malzemeyle mutlaka kapatmalı.Ben alçı kullanıyorum bana göre daha temiz oluyor.Ploretan kullanada var ama taşarsa pis oluyor,ayrıca sökme işleminde ploretanı ayırmak çok zor.Ama o deliği öylece bırakan veya macun tıkayan usta falan olamaz benim gözümde..

Vakum olayı tartışmaya açık bile bir konu değil,ya olacak, ya olacak min 10-15 dakika olmalı,ilk kurulum için abartılı zamanada gerek yok.vakum yapıldıktan sonra 15-20 dakika beklenerek kaçak kontrolu yapılırsa sonradan baş ağrımaması için iyi olur.

Sigorta koyma işi ,eğerki, beslemenin alındığı hat 3x2,5 mm kesitli ve panodada w otamat sigorta mevcutsa gerek yok,ha takılırsa yarar veya zarar var mı ? hayır yok,sadece klimanın yanına takılınca kötü görünüyor ve ben sahsen tercih etmiyorum.Çok ısrar eden olursa takarım.Ama bence gerek yok.
    Bu arada asıl olan bu enerji baglama işini yapması gereken elektrikçidir.Ama malesef bizim ülkemizde bu iş böyle yerleşti,böylede gidecek galiba.Mit.Elec bu konuda diretiyor ama ne kadar işliyor sistem bilemem..

İlave gaz veya gazın kontrolu ise sistemlerde genelde 7 mt ye kadar olan mesafe için gerekli gaz mevcuttur.İşini doğru yaptığına inanan usta için kontrol etmeye gerek yok.Zaten kontrol derken içinde kaç gr gaz var bilemezsin,sadece çalışma basıncına bakabilirsin.Bence bunada gerek yok çünkü kaliteli markalarda neredeyse hata sıfır bu konuda,zaten çalıştırdığınızda performansdan anlıyorsunuz.

Selamlar saygılar.......

• mbirol ustam
    alarkoya bu şikayetimi bildirdim. hatta aşağıda linkini verdiğim konuyu gönderdim onlara. bu formu şu anda takip ediyorlar ve bu forma göre işlemi başlatıyorlar. sizden ricam burda yazdığınız önerileri kopyalayıp aşağıdaki linke yapıştırmanız. ilginize teşekkür ederim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_44375654/tm.htm
  • Herkeze selamlar.
    Alt kattaki komsumun ( komsu demeye dilim varmiyor aslinda ama ) penceresinin altinda taktirdigi 24000 btu luk bir klimasi var.
    Bu klima calismaya basladiktan 10 dk sonra benim daireme inanilmaz derecede titresim veriyor.
    Hatta duvara dokundugumda klimanin verdigi titresimi duvarda hissedebiliyorum.
    Pimapen cevresi bu titresimden dolayi catlamis durumda.
    Kendisinden rica ettik bu klima cok titresim yapiyor bir ilgilen dedik ama klima hanimefendiyi rahatsiz etmedigi icin pek bir yavas davraniyor.
    Onun dairesini nasil rahatsiz etmiyor anlamis degilim ayrica.
    Neyse gecenlerde vestel servisi geldi onlarada anlattik durumu.
    Servis elemanlari olayi dogrudan klimanin takili oldugu duvara bagladilar.
    Madem bu duvar uygun degil bu koca klimayi neden buraya taktiniz diye sordugumda klima montajini yapan servis biz degiliz diyiverdiler.
    Benim sorunum boylece devam ediyor.
    Makinenin cikardigi titresim inanilmaz boyutlarda resmen sallaniyoruz.
    Ne yapilir ne edilir onu da pek bilemiyorum.
    Kime sikayet etmek gerekir.
    Servise neler denilebilir yada servis nerelerde hata yapmis olabilir belki yardimci olacak birisi vardir.
    Saygilarimla

• uyar güzelce birkaç defa zaten uyarsanda birşey değişmeyeceksonra git gırtlağını sıkıver bak nasıl çözülüyor bu olayı nereye şikayet edeceksin ki adamlar ondan sonra iyice kıllık yapmaya çalışacak ama istersen biryerlre şikayet et bakalım sorununa çözüm bulacaklarmı
  • Öncelikle o cihazın sesi kesilmez,ancak yere konursa ses yansımaz.Bu konu ile ilğili şikatetinizi bağlı olduğunuz belediye zabıtasına iletin,ilğilenirler.....
    quote:

Orijinalden alıntı: feratlar

Herkeze selamlar.
    Alt kattaki komsumun ( komsu demeye dilim varmiyor aslinda ama ) penceresinin altinda taktirdigi 24000 btu luk bir klimasi var.
    Bu klima calismaya basladiktan 10 dk sonra benim daireme inanilmaz derecede titresim veriyor.
    Hatta duvara dokundugumda klimanin verdigi titresimi duvarda hissedebiliyorum.
    Pimapen cevresi bu titresimden dolayi catlamis durumda.
    Kendisinden rica ettik bu klima cok titresim yapiyor bir ilgilen dedik ama klima hanimefendiyi rahatsiz etmedigi icin pek bir yavas davraniyor.
    Onun dairesini nasil rahatsiz etmiyor anlamis degilim ayrica.
    Neyse gecenlerde vestel servisi geldi onlarada anlattik durumu.
    Servis elemanlari olayi dogrudan klimanin takili oldugu duvara bagladilar.
    Madem bu duvar uygun degil bu koca klimayi neden buraya taktiniz diye sordugumda klima montajini yapan servis biz degiliz diyiverdiler.
    Benim sorunum boylece devam ediyor.
    Makinenin cikardigi titresim inanilmaz boyutlarda resmen sallaniyoruz.
    Ne yapilir ne edilir onu da pek bilemiyorum.
    Kime sikayet etmek gerekir.
    Servise neler denilebilir yada servis nerelerde hata yapmis olabilir belki yardimci olacak birisi vardir.
    Saygilarimla

• bugun dediginiz gibi Zabitaya sikayet dilekcesini verdim.
    Bakalim onumuzde ki gunler neler gosterecek.
    Keske insanlar anlayisli olsa da bole zabita vb yerlerle ugrasmak durumunda kalmasak.
    Sonucta birisini sikayet etmek pek hos bir durum degil.

Bu klima o kadar kotu ki hicbir sekilde sesi kesilmez mi diyorsunuz ?
  • o cihazlar karşı apartmanda bile olsa rahatsız eder!!!!...
  • nasil sattiriyorlar bu cihazlari cok merak ediyorum.
    Iyi ki cevremden soyleyenleri dinleyipte sirf ucuz diye vestel satin almadim. :)
    Klima servisinden gelen teknik elemanlar da bu klimada sorun yok sorun duvarda diyor.
    zabita nasil bir prosedur izleyecek bilginiz var mi acaba ?
  • Öncelikle gelip olayı yerinde çıplak kulak ile dinlerler,sorun olduğu kanısına varırlarsa desibel metre ile ölçümde yapabilirler,bazı durumlarda bilirkişide tayin edilebiliyor.Şehir yaşamı şartları için verilmiş desibel değerleri var onlara göre degerlendirme yapıp,karşı tarafı uyaracaklardır.Ha cihazı söktürebilirler mi onu bilemem,eğer kusurlu görürlerse ceza kesebilirler,komşu inat eder sökmezse mahkemeye gider bilginiz olsun...
  • yine her zaman ki gibi prosedur `kotu` nun yaninda.
    Zabita abiler gunduz gelir muhtemelen ve rahatsizligin en fazla oldugu zamanlar mesai saatlerinin disinda olan saatlerde.
    Bir de mahkemeye kadar gidersek uzar da uzar.
    Baska eve tasinmak bu prosedurlerle ugrasmaktan daha kolay o zaman.
  • ya buraya nasıl foto yüklicem,foto çok büyük diyor...acil yardım
  • arkadaşlar
    vakumlama derken yani extradan gaz basmak mı?ben yazın mıtsubıshı elektrik klima tattırmıştım.servis gelip taktı.böyle extradan gaz verme olayı felan yapılmadı.acaba bu durum başından mı savarak yaptığını gösterir.vakum yapılmadığı taktirde ne olur?
  • Arkadaşım vakumlama olayı klimanın kurulum sırasında yapılan hava alma işlemidir . Gaz verme olayı yok ilk kurulumda...
  • Merhabalar;

Bizim şöyle bir sıkıntımız var yardımcı olabilirseniz sevinirim. Benim de aralarında evimin olduğu 50'şer dairelik iki ayrı bina geçen sene oturuma açıldı.
    İnşaat firması dairelere klima bağlanması için yanlızca elektrik hattı çekmiş borulama yapmamış, ve binalarlarda dış cephe izalasyonu mevcut; fakat
    klima dış ünite ayakları için bir ön hazırlıkta yapılmamış malesef.

Dış cephede her daire için standart klima montaj yeri belirleyerek ayak bağlantıları için saplama montajlarını yaptırmayı düşünüyoruz (9 katlı binada ancak asma iskele ile olabilecek). Ancak aklımıza şu soru takıldı (oda boyları her hat için standart yani atıyorum bir aksa 9000 Btu yetecekse hepsi aynı olacak) aynı kapasitedeki farklı markaların dış ünite ayak açıklıkları standart bir ölçüye sahipmidir?

Yani biz bir ölçüye göre duvarlara saplamaları hazırlatsak izolasyonlu bir şekilde her marka cihaz sorunsuz oralara takılabilirmi?

Teşekkür ederim.

• Siz alt yapı için 50 lik konsolları kullanın.Fakat ayak bağlantıları için cihazların ayak delik araları 50-54-56 cm gibi değişiklikler gösterebiliyor markaya bağlı olarak.Bu konuda yapacak bir şey yok malesef.siz bu ölçülerden birini standart alacaksınız.Japon serilerin çoğunluğu 50 cm oluyor.Ama yinede kesin diyemem.
  • klima aldım (LG-Beko BKE 7580 DD), henüz montajı yapılmadı

servis montaj yaparken acaba vakumlama dışında neye dikkat edilmesi lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isikayhan -- 20 Nisan 2011; 14:18:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isikayhan

klima aldım (LG-Beko BKE 7580 DD), henüz montajı yapılmadı

servis montaj yaparken acaba vakumlama dışında neye dikkat edilmesi lazım?

Aldığınız klima beko'dur artık beko'nun lg ile anlaşması bitmiştir bu arada nerde oturuyordunuz size montaj yapmak istememde :D
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.