Şimdi Ara

Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
770
Cevap
17
Favori
227.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kötü mü demek istediniz , açıklar mısınız ?

•  Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)
  • çok verimli bi sistem
  • FOTOSHOP VEYA KAMERA ŞAKASI OLMALI. MANTIKLI Bİ AÇIKLAMASI VAR MI ACABA ??
  • Yada iklimlendirme bölümü okayan biri evde ders çalışıyor bence.
  • kalite ama öle ucuz bişi değil bak samsung bence yanlış yok, keşke boruları beyaz izole bantla sarsalarmış tek hata onu görüorm.. başka hata gören varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: lagaluganet

kalite ama öle ucuz bişi değil bak samsung bence yanlış yok, keşke boruları beyaz izole bantla sarsalarmış tek hata onu görüorm.. başka hata gören varmı

bencede hiç sorun yok ev bi yandan ısınırken bi yandan soğur ne güzel işte...

• Klima kurulum videosu ornek teskil edecektir ilgilenenler mutlaka izlesinler adım adım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 6 Eylül 2009; 6:54:42 >
  • Konuyu güncel tutalım.

Arçelik Active Plazma Plus serisi

90040
     Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)

180040

Arçelik servisi 2 klimanın montajı ve vakumlaması için yaklaşık 3 saat uğraştılar. 18000 btuluk klimamızın kurulumunda sıkıntı çıkmıştı, klima boruları önceden inşaat halinde yapılmıştı ancak sıvacılar boruyu biraz bükmüş arçelik servisi hemen bükülen yerden boruyu kesip ek kaynak yaptılar ve klimayı montajladılar. Gayet temiz çalıştılar. Klimalarımızdan gayet memnunuz 9000 btu olan klimamız 18 m2 olan odamızı 4-5 dakikada buz gibi yapıyor oldukça sessiz günde 8 saat çalışmasına rağmen faturamıza 18-20 liradan fazla yük yapmadı. Diğer klimamızı pek kullanmıyoruz ama oda 35 metrekare odayı 5-6 dakikada soğutuyor tabi iki odamızda çift cam ve dışarda mantolama var. Yanlız 18 bin btuluk klimamızın dış ünitesi biraz sesli çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 1 Ağustos 2010; 23:41:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Konuyu güncel tutalım.

Arçelik Active Plazma Plus serisi

90040

180040

Arçelik servisi 2 klimanın montajı ve vakumlaması için yaklaşık 3 saat uğraştılar. 18000 btuluk klimamızın kurulumunda sıkıntı çıkmıştı, klima boruları önceden inşaat halinde yapılmıştı ancak sıvacılar boruyu biraz bükmüş arçelik servisi hemen bükülen yerden boruyu kesip ek kaynak yaptılar ve klimayı montajladılar. Gayet temiz çalıştılar. Klimalarımızdan gayet memnunuz 9000 btu olan klimamız 18 m2 olan odamızı 4-5 dakikada buz gibi yapıyor oldukça sessiz günde 8 saat çalışmasına rağmen faturamıza 18-20 liradan fazla yük yapmadı. Diğer klimamızı pek kullanmıyoruz ama oda 35 metrekare odayı 5-6 dakikada soğutuyor tabi iki odamızda çift cam ve dışarda mantolama var. Yanlız 18 bin btuluk klimamızın dış ünitesi biraz sesli çalışıyor.

Klima guzel gozukuyor eger 18 -20 tl olarak faturaniza ekleniyorsa cok iyi. Yanliz simdi hemen hemen herkezin klimasinin kendisine ait sigortasi oldugunu goruyorum. Benimkinde sigorta falan yok ama dis unitenin yanina taktirmayi dusunuyorum.

Genel olarak soruyorum koctas-bauhouse ta falan bulamadim varmidir bu yagmura kara falan dayanikli bir sigorta (genelde dısı seffaf slikonumsu oluyor).

• Üstad genelde dış ünite hava şartlarından etkilenebilecek bir yerdeyse sigortayı iç ünitenin yanına koyuyorlar. Benim balkonun içinde olduğu için öyle yaptılar. Su geçirmeyen silikonlu sigorta elbet vardır elektrikçilerde ancak sigorta kutusununda su geçirmemesi gerek sonuçta alt ve üstten elektrik bağlantıları var.
  • Öncelikle bu Arçelik montajlarında yapılan ,boruların fazlalığını sarıp arka tarafa sokulması hem görüntü kirliligi yapıyor,hemde cihazın hava emişini engelliyor.İşçiliğe gelince,birinci resimdeki boru çıkışı alçı yapılmamış,genelde böyle bırakıp gidiyorlar,yine bakır boruları kesip kısaltarak havşa açamadıkları için(genelde kesmiyorlar,çünkü havşa açmakta becerileri düşük ve gaz kaçakları çok oluyor.) boruların tektek gelmesi hoş görüntü degil.İkinci montajda daha güzel görünüm var.

İç ve dış ünite dranajlarının bağlanması iyi olmuş.

Sigorta konusuna gelince ise gereksiz ayrıntı.Zaten kullanılan hattın başında sigorta var.Ha olursa sakıncası varmı ..yok tabikide.Olması şart mı ? hayır.Dışa takılınca yine iyi derim.Ama bazen iç ünitenin yanına takıyorlar işte o çok kötü görüntü.Sistemi sigorta altına alacaksanız hattın en başına koyacaksınız sigortayı....

Hayırlısı olsun....

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Öncelikle bu Arçelik montajlarında yapılan ,boruların fazlalığını sarıp arka tarafa sokulması hem görüntü kirliligi yapıyor,hemde cihazın hava emişini engelliyor.İşçiliğe gelince,birinci resimdeki boru çıkışı alçı yapılmamış,genelde böyle bırakıp gidiyorlar,yine bakır boruları kesip kısaltarak havşa açamadıkları için(genelde kesmiyorlar,çünkü havşa açmakta becerileri düşük ve gaz kaçakları çok oluyor.) boruların tektek gelmesi hoş görüntü degil.İkinci montajda daha güzel görünüm var.

İç ve dış ünite dranajlarının bağlanması iyi olmuş.

Sigorta konusuna gelince ise gereksiz ayrıntı.Zaten kullanılan hattın başında sigorta var.Ha olursa sakıncası varmı ..yok tabikide.Olması şart mı ? hayır.Dışa takılınca yine iyi derim.Ama bazen iç ünitenin yanına takıyorlar işte o çok kötü görüntü.Sistemi sigorta altına alacaksanız hattın en başına koyacaksınız sigortayı....

Hayırlısı olsun....

Sevgili birol üstad.

Yukarda yazdığın uzun boru olayını service montaj sırasında sordum bana verdikleri cevap ''sağlıklı gaz akışının sağlanması için en azından 1-1.5 metrelik bir boru mesafesi olmalıdır'' şeklinde oldu klima iç ve dış ünite birbirine çok yakın olduğu için bildikleri birşey vardır diyip ses etmedim. Ama dediğiniz gibi gerçekten kötü duruyor. Neyseki vakumlamayı ben söylemeden 10 dakika 9000 liğe 15 dakikada 18 liğe yaptılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 2 Ağustos 2010; 14:39:29 >

• donanımcı123 ve mbirol bilgi icin tesekkurler. Ben dis uniteye elektirigi terastaki elektirik prizinden cektirdim ve kablolarida plastik kablo borularinin icinden gecirdim. Bu elektirik kablosu bir tek dis unitenin yaninda acikta duruyor o yuzden sigorta icin en uygun yer orasini dusundum. Ancak bu tip su gecirmez sigorta yada Şalteri hangi elektirikciye sorsam fransiz gibi suratima bakiyor. Ingiltere de evlerin bahcelerinde bu tip sigortalari gordum ama burda bulamadim.
    Neyse bu sigortayi takmak istememdeki nedenler oncelikle kisin kullanmayacagim ve makina kapaliykende 2W ta olsa elektirik cektigi icin israfin onune gecmeye calisiyorum. Birde arada bir bizim terasi hortumla yikadigimda dis uniteyide yikiyorum ve elektirik kacagi olur makina bozulur diye korkuyorum.

Ek: bende bir ara resimleri cekip koymak isterim ama buraya resim nasil konuyordu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yelken85 -- 2 Ağustos 2010; 15:31:07 >
  • merhaba...pazartesi günü vestel den platinum bej renk 12.000 btu klima aldık..yarın gelip takıcaklar..size sorum 25 m2 lik alan için 12000btu yetermi ? ve 12000btu en fazla kaç m2 lik alanı verimli soğutur ? ayrıca ev halkı borunun gözükmemesini istiyor..ama dış panele uzaklıgı 2m falan..yani bu 2m boruyu nasıl saklayabiliriz.? kartonpiyerin içinden geçirebilirmiyiz acaba ? son olarak dış üniteyi balkona koyacagız bir problem yaşarmıyız ?
  • benim klima takılırken iç ünitenin ve dış üniteni nereye takılacağını söyledim ustada onay verdi ve taktık,ben işçiliğini beğendim tek kusuru deldiği yeri kapatmaması ve ve beyaz yerine siyah bant kullanmasıydı,her şeyi nizami yaptığını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendomi -- 5 Ağustos 2010; 1:49:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mcansl

merhaba...pazartesi günü vestel den platinum bej renk 12.000 btu klima aldık..yarın gelip takıcaklar..size sorum 25 m2 lik alan için 12000btu yetermi ? ve 12000btu en fazla kaç m2 lik alanı verimli soğutur ? ayrıca ev halkı borunun gözükmemesini istiyor..ama dış panele uzaklıgı 2m falan..yani bu 2m boruyu nasıl saklayabiliriz.? kartonpiyerin içinden geçirebilirmiyiz acaba ? son olarak dış üniteyi balkona koyacagız bir problem yaşarmıyız ?

Borunun gozukmesini engellemek senin klimayi nereye takacagina ve montajcilarin marifetine kalmis birseydir. Takilacagi yeri gormeden buradan yorum yapmasi zor. 25m2 alana 12.000 btu dan buyuk bir cihaz almanizi oneririm 12.000 btu verimsiz olabilir.

------------------------------------------------------------------------------------

sendomi arkadasim kliman cok guzel gorunuyor gule gule kullan.

• sağol kardeşim iyi dileklerin için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yelken85

donanımcı123 ve mbirol bilgi icin tesekkurler. Ben dis uniteye elektirigi terastaki elektirik prizinden cektirdim ve kablolarida plastik kablo borularinin icinden gecirdim. Bu elektirik kablosu bir tek dis unitenin yaninda acikta duruyor o yuzden sigorta icin en uygun yer orasini dusundum. Ancak bu tip su gecirmez sigorta yada Şalteri hangi elektirikciye sorsam fransiz gibi suratima bakiyor. Ingiltere de evlerin bahcelerinde bu tip sigortalari gordum ama burda bulamadim.
    Neyse bu sigortayi takmak istememdeki nedenler oncelikle kisin kullanmayacagim ve makina kapaliykende 2W ta olsa elektirik cektigi icin israfin onune gecmeye calisiyorum. Birde arada bir bizim terasi hortumla yikadigimda dis uniteyide yikiyorum ve elektirik kacagi olur makina bozulur diye korkuyorum.

Ek: bende bir ara resimleri cekip koymak isterim ama buraya resim nasil konuyordu?

Sevgili yelken85;

Fotoğrafları çektikten sonra bilgisayarınıza aktarın, ardındanwww.ressim.net adresine girin üst kısımdan gözat butonuna tıklayın fotoğraflarınızı seçin her satıra bir fotoğraf yükleyin, tüm fotoğrafları seçtikten sonra upload now butonuna tıklayın, sonra size her fotoğraf için linkler verecek her fotoğrafın ''Direct Linking Code'' kısmındaki linki alıp buraya yapıştırın sonra tek tek linkleri seçili hale getirip yukardan image butonuna tıklayın tamamdır.

• eyvallah kardesim, en yakin zamanda fotograflari cekip paylasacagim.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.