Şimdi Ara

Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
770
Cevap
17
Favori
227.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dominic

MUĞLADA BİR OTEL ÇATISINDAN

Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)

BENCE BU RESİMDEKİ KLİMALAR İYİ GÜZEL HOŞTA ÇALIŞMA AÇISINDAN SAĞLIKLI DEĞİL NEDEN DİE SORARSANIZ ARKADAKİ KLİMANIN FANI ÖNDEKİ KLİMANIN KONDANSERİNE SICAK HAVA ÜFLEYECEĞİNDEN SOĞUTMA PERFORMANSINI DA ETKİLEYECEKTİR .

• Neden hicbir klimada bakir borular iyice izolasyonlandigi halde borularin dis uniteye baglanti bolgeleri izolasyonlanmaz. o musluk gibi bolgenin dis yuzeyi nerdeyse yarim metre boru kadar.
  • Sebebi O musluk gibi gördüğünüz 2 yollu yada 3 yollu vanaların pirinç olması bakır olmamasından kaynaklanır ama montaj ytapan arkadaş eğer estetiğe önem veriyorsa onlarıda sarabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: semihekim

Neden hicbir klimada bakir borular iyice izolasyonlandigi halde borularin dis uniteye baglanti bolgeleri izolasyonlanmaz. o musluk gibi bolgenin dis yuzeyi nerdeyse yarim metre boru kadar.

• quote:

Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

Sebebi O musluk gibi gördüğünüz 2 yollu yada 3 yollu vanaların pirinç olması bakır olmamasından kaynaklanır ama montaj ytapan arkadaş eğer estetiğe önem veriyorsa onlarıda sarabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: semihekim

Neden hicbir klimada bakir borular iyice izolasyonlandigi halde borularin dis uniteye baglanti bolgeleri izolasyonlanmaz. o musluk gibi bolgenin dis yuzeyi nerdeyse yarim metre boru kadar.

Bu bağlantı vanalarının sarılması ilerde bu vanalardan verlecek hizmet açısından dolayı gereksizdir.Zaten hiçbir montaj kuralındada yazmaz.Zaten artık çok cihazda kapak var bu kısımda.Ayrıca oraya sarılacak izolasyon çok kaba ve çirkin gözükür.yanlız birçok montajda görüyoruzki rekorlardan nereyse 20-30 cm ilerisine kadar borular açık ve dekoratif bant sarılmıyor.Asıl buna dikkat etmek lazım.Vana kısımları her an için gerekli olabileceğinden sarılmaması mantıklı zaten.

• Güzel resim işte VAKUM olayı budur.

• Birol Bey evet vakum olayı güzelde,montaj berbat olmuş.Cihazın ayakları yere sabitlenmemiş,kuvvetli bir rüzğarda klimanın devrilme riski var.Bunu yanında klimanın vibrasyonundan dolayı hareket ederek havşaların kırılma riskide var.Diyelimki yere sabitledik çatı şaç, ayaklar izole edilmezse vida atılan yerlerden kışın aşağıya su kaçırma ihtimali çok yüksek.
  • Montaj benim değil ,internetten bir klima servisinden buldum,vakum cihazı görülsün diye koydum.Tabiki bir önlem alınmalı.Haklarınıda yemeyelim arkası görünmüyor.belki bir yere bağlıdır.
  • Buyrun montaj altında biri olsa ne olurdu acaba.Klimayı bakırborular tutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 2 Aralık 2008; 16:56:30 >
  • Bu klimanın hangi marka olduğunu biliyormuyuz acaba baz istasyonumuza benziyor eğer bize iş yapan firmalar ise sabitlenmesi hakkında sizlere bilgi vermek isterim.
    quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

Güzel resim işte VAKUM olayı budur.

• Mitsubishi Electric klima oldugu kesin cunku onun sitesinden resim
  • ozaman bizim istasyonlarımızdan değil farzımisal bir konteynır.

genede o klimaların konteynıra sabitlenmesi için düz bir zemin hazırlanıyor ayaklar oraya vidalanıyor ve bu dış birimin üzerine buz koruganı konularak oda klimadan haricen yere vidalanıyor yani klimanın oradan oynaması imkansız. ama genede tedbiri elden bırakmamalı.
    quote:

Orjinalden alıntı: samet007tr

Mitsubishi Electric klima oldugu kesin cunku onun sitesinden resim
  • Ben birşey söyliyecem, kötü montajları koymak yerine, adam gibi bir montajın nasıl yapılması gerektiğini açıklasanız çok daha iyi olur.

Klimacı geldiğince biz son kullanıcıların müdahale etme şansı çok yok bilgimiz olmadığı için.

Adım adım iyi montaj nasıl yapılmalı nelere dikkat edilmeli anlatan bir kaynak var mı?
  • Selamlar,
    mbirol tekrar teşekkürler. Resimleri koyuyorum. SHARP AY-XP9FR İnverter Plasmacluster. Kullandığı gaz R410A.
    (Resimleri koyamıyorum , dosya büyük diyor . 200 Kb ta indirdim yine de olmuyor. Daha sonra tekrar denerim)

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CANGO17 -- 29 Mayıs 2009; 0:24:19 >
  • Bu da benim yeni Aldığım Alarko Carrier klimam. Servis 10 numara işçilik yaptı ve temiz çalıştı.

Not: Bu arada klimanın kompresörü yamuk monteli değil. Çekim yaparken yamuk çekmişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamnightrider -- 29 Mayıs 2009; 11:06:32 >

• dış cepheye klima ayağı için matkap kullanan herkese helal olsun ve Allah kolaylık versin diyorum.biz ayağımız yere basarken bile 2 delik delemiyorken helal olsun hepsine çok zor ve tehlikeli iş.......
    balkondaki elektrik kablosu klimanın arkasına saklanabilirdi. sigorta kutusu ?? yeri.
  • kroşe ile elektrik kablosunun sabitlenmesi gerekiyordu. açıkçası bence bu haliyle gayet iyi oldu. Belki klimanın arkasına alabilirlerdi ama görünür bi yerde olmasında fayda var.
    Sigorta anahtarının konumunundada sorun yok, çünkü benim rahatça erişebileceğim, bi yerde olması gerekiyordu. O da klimanın sağına yerleştirilebilirdi belkide. Ama o taraftan yağmur falana alma ihtimali olurdu. Sigortayı evin dışına koydular, dekoratif açıdan sanırım orayı tercih ettiler
  • güle güle kullan..
    musluk çıkışlarını kasanın içine güzel saklamışlar
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.