Şimdi Ara

Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
770
Cevap
17
Favori
227.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ustam ilginiz icin teşekkür ederim.bugun dayimin tanıdığı iklimsa servisine gittik onlarda uygun görmediler 150 tl ücret istediler.birde yetkılı servise gidicem sizce ne kadar ücret cikar bu iş icin edirne de işini dürüst ce yapan bulmak zor.alırken hastalık nedeniyle aceleye geldi mecbur bunu alduk.gerçi suana kadar pek bi sorun olmadi kisin donmasi dışında.edirnede vestel servisi vakumlama yapmadı süpürme yaptı.bir kere evap delindi gaz kaçırdı evap i değiştirdiler tekrardan r22 bastılar .peki başla tavsiyeleriniz varsa payladirsaniz teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu klima dış ünitesi yan monte edilse genede donarmı? Duvara dik şekilde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertbenzerli

Ustam ilginiz icin teşekkür ederim.bugun dayimin tanıdığı iklimsa servisine gittik onlarda uygun görmediler 150 tl ücret istediler.birde yetkılı servise gidicem sizce ne kadar ücret cikar bu iş icin edirne de işini dürüst ce yapan bulmak zor.alırken hastalık nedeniyle aceleye geldi mecbur bunu alduk.gerçi suana kadar pek bi sorun olmadi kisin donmasi dışında.edirnede vestel servisi vakumlama yapmadı süpürme yaptı.bir kere evap delindi gaz kaçırdı evap i değiştirdiler tekrardan r22 bastılar .peki başla tavsiyeleriniz varsa payladirsaniz teşekkürler.

geçmiş olsun kardş.

klimanız kaç yıl ganatili.

evap değiştiğinde servis makbuzunuz varmı?

yetkili servis değil vestel merkezi arayıp önce söyleyeceksiniz.

1- klimam yanlış monte edilmiş bilmiyordum . klimamın tarafınızdan ücretsiz düzeltilmesi.

2- klimama vakum yapılmadı. gazın boşaltılıp vakum yapılması dijital terazi ile gramjında yeniden gaz verilmesi.

3- kışın bu klima ıstmazsa devamlı buz yaparsa. a) klimanın geri alınması paramın iade edilmesi.

zorluk çıkarılarsa sizde ozaman b) şıkkı olarak forumdan öğrenirsiniz mideaya ürettirdiği bir seri var onu talep edersiniz.

çünkü klimanın buz tutması normal değil. demek o klima defrost yapmıyor bir anormallik var diye kendinizi savunacaksınız. birol ustadan işin inceliğini öğrenirsiniz. gerçi vestel düşmanı vatan haini bir halttan anladığı felanda yokta. şaka bunlar tabi:)) yardımcı olur diğer arkadaşalarda yardımcı olur. bne biraz takılim ona buradan.

len birol vakumu ne halt etmey bana soruyorn adam vakum süresini uzun tutmak için cinmi içirdi sana. çarpılmış gibi konuşuyodun? adama bak ya diyo önce manifoldumu kapatim makineyimi bende dedim e.a.. bugüne kadar öğrenemediysen bu saatten sona benmi öğreticem defol git. ben klimacımıyım tövbe ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

Bu klima dış ünitesi yan monte edilse genede donarmı? Duvara dik şekilde?

olur olmasına ama aynı alanın her iki tarafıda açıksa daha beter cereyan alabilir. onun için net olarak klimacılar neder acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

olur olmasına ama aynı alanın her iki tarafıda açıksa daha beter cereyan alabilir. onun için net olarak klimacılar neder acaba.

Abi bu sana göre hava akımından dolayımı ceryandan dolayımı donuyor yoksa dış ünite fanının üflediği hava (yazın sıcak kışın soğuk üflüyor muhtemelen) karşı duvara çarpıp geri geldiği içinmi donuyor?
  • geçen sene aldığım dediyim 3 sene önceymiş lafın gelişi öyle demiştim. :) kusura bakmayın yıllar su gibi geçti geçen yıl arıza yaptı ona gitti kafam özür dilerim.yani sonuç itibariyle iç ünitenin garantisi bitti .geçen de iç ünite ses yaptı kapalıyken vınn die bi ses geliodu meraklıyım biraz bu işlere açtım dikkatlice görmüştüm çünkü nasıl açıldığını bide baktım ionizer ünitesi kopmuş adamlar silikonla yapıştırmış evap değişirken kopmuş heralde neyse artık biyere falanmı sürtüodu anlamadım yapıştırdım ses kesildi. yani vestellerde alsında gerçek ionizer jeneratörü varmış demekki :D ladı gelmişken sorayım nedir bu ionizer bişiler biliom ama siz işin erbaplarından bir öğreneyim. faydası varmıdır ? ne şekilde ?
    konumuza gelicek olursak yan takılması arkadaşın bahsettiği gibi daha kötü olur apartmanın arkasından hava akımı almakta .peki süpürme yapılırsa ne olur benimkine süpürme yapıldı .

son olarak ben bu dış ünitenin 4 tarafını kalın straforla kapasam ne olur ? yani dış ortamla bağlantısını kessem :D sadece meraktan sordum çünkü servis kışın çok soğukta yan konseyder yüzeye bi karton koy dedi . denedim daha kötü oldu gibi :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Abi bu sana göre hava akımından dolayımı ceryandan dolayımı donuyor yoksa dış ünite fanının üflediği hava (yazın sıcak kışın soğuk üflüyor muhtemelen) karşı duvara çarpıp geri geldiği içinmi donuyor?

işin doğrusu kardeşim hangi klimanın evapı delinmişki yani insaf. bende bir midea zibro var inanın evap finlerinin içine çok affedin resmen sıçmışlar... aynen yazıcamkimse kusura bakmasın.

kendim tek tek ince kartonlamı dersiniz, birol falçata önerdiydi üstüne bastırmaktan korktum delerim diye. ilaçların iç ambalajı olurya tablet vs ambalajı olurya naylon alüminyum karışımı onları bile kullanıp olabildiğince düzelttim.

e bu klimada en basit klimalardan biri bu neden delinmemişte vestel deliniyor.

sinzin dedikleriniz tabi olabilir sebeplerden. ama birazda önce kalite olması lazım.

bakın çevrenize kışın dikkat edin vestel arçelik demirdöküm bekodan çok donan klima görürmüsünüz.

servis dersek rubenisin baymakın x market malı klimaların buna airfelde dahil. son birkaç yıldır üst düzey firma oldu ama oda sonuçta bu grupta servsileri olan bir firmaydı. dah birçok ithalatçı firma eklenbilir. e bu saydığım firmaların markaları neden donmuyordu onlarda üstün körü süpürme sistemi kullanıyorlardı. son 2-3 seneye kadar zaten millet ille vakum diye tutturmuyordu bile. ve bu firmaların hepside hala gene abuk subuk montaj yapmıyorlar değil. demekki azda olsa malda kalite olacak.

• quote:

geçen sene aldığım dediyim 3 sene önceymiş lafın gelişi öyle demiştim. :) kusura bakmayın yıllar su gibi geçti geçen yıl arıza yaptı ona gitti kafam özür dilerim.yani sonuç itibariyle iç ünitenin garantisi bitti .geçen de iç ünite ses yaptı kapalıyken vınn die bi ses geliodu meraklıyım biraz bu işlere açtım dikkatlice görmüştüm çünkü nasıl açıldığını bide baktım ionizer ünitesi kopmuş adamlar silikonla yapıştırmış evap değişirken kopmuş heralde neyse artık biyere falanmı sürtüodu anlamadım yapıştırdım ses kesildi. yani vestellerde alsında gerçek ionizer jeneratörü varmış demekki :D ladı gelmişken sorayım nedir bu ionizer bişiler biliom ama siz işin erbaplarından bir öğreneyim. faydası varmıdır ? ne şekilde ?
    konumuza gelicek olursak yan takılması arkadaşın bahsettiği gibi daha kötü olur apartmanın arkasından hava akımı almakta .peki süpürme yapılırsa ne olur benimkine süpürme yapıldı .

son olarak ben bu dış ünitenin 4 tarafını kalın straforla kapasam ne olur ? yani dış ortamla bağlantısını kessem :D sadece meraktan sordum çünkü servis kışın çok soğukta yan konseyder yüzeye bi karton koy dedi . denedim daha kötü oldu gibi :D

ionizer öyele övüldüğü gibi birşey değil üstelik çeşitli zararlarıda var hiç karıştırmayın uzun mesele. çok merak ediyorsanız illede ionizerin zararları yazın aratın ortaya bri dolu konu çıkar.

kardeş kompresörün tarafın akarton koyabilrisiniz strafor olmaz zaten komple kapatmak olmaz.

şayet umut vadeden bir makine olsa peşine düşün derim ama artık kullanın kulanabildiğiniz kadar. gücünüz ölçüsünde yeni bir klima alırsınız ileride.

• iyi akşamlar ben bu forumda yeniyim 1 ay önce klima almaya karar verdim 1 aydır araştırıyorum en sonunda samsung 12,000 maldives s inverterde karar kıldım yarın inşallah montaja gelecek servis sayenizde bilmediğim bir çok konuya vakıf oldum yarın montaj elemanlarının başında kırk yıllık klima kullanan biri gibi durabileceğim kurulum yapıldıktan sonra fotoları sizinle paylaşacağım
  • Selam Arkadaşlar

Klima aldım 3.kata taktıracağım dış ünitenin takılacağı yer köşe kör nokta camdan ulaşmak için akrobat olmak lazım Servislerin elinde Klima merdiveni gibi aparatlar varmıdır.

örn:

http://www.emaxlift.com/AnaSayfa/tabid/225/language/tr-TR/Default.aspx

Not: Çağıracağım Servis Daikin
  • klima ben evde yokken bugun servis tarafından takıldı,kirişin altına kadar sarkmış klima ve çok çirkin bir görünütüsü olmuş.
    servisi aradığımda bilerek yaptıklarına yerden yüksekliğinin daha fazla olmaması gerektiğini söyledi. talebim doğrultusunda gelip düzeltebilirmiş ama verim alamayacağımı söyledi. sizce ne yapmalıyım??
     Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)
  •  Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)
  •  Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)

Sanki boru çıkışı olanak varsa böyle olsa daha iyi olurdu gibi birde o yükseklik iyi gibi görünüyor buradan ustalar baksınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ywz10

klima ben evde yokken bugun servis tarafından takıldı,kirişin altına kadar sarkmış klima ve çok çirkin bir görünütüsü olmuş.
    servisi aradığımda bilerek yaptıklarına yerden yüksekliğinin daha fazla olmaması gerektiğini söyledi. talebim doğrultusunda gelip düzeltebilirmiş ama verim alamayacağımı söyledi. sizce ne yapmalıyım??

Yandan çıkacak borulamada kirişten sarkıtılmasına gerek yok ,aslında.

Ama yukarıya çok yakın olmasın diye konulduysa onu bilemem, malesef yeni klimalar sadece yukarıdan hava emişi yapıyor.

• arkadaşlar klimanın dış ünitesini kışın korumaya almak istiyorum.klimayı ısıtmada kullanıyorum da kışın soğuk havalarda donuyor. yani yanına falan strafor koysam nasıl olur yada ne şekilde koymalıyım .bulunduğu yer iki binanın arasında 50 cm yerde az yukarda fotoğrafları vermiştim başka bir yere alacaktık fakat o yeri servis uygun görmedi.şimdi ben stroforları iki yanına üstüne koysam olur mu yada direk yapıştırsam mı boşluk mu bıraksam arada ? teşekkürler..
  • quote:

arkadaşlar klimanın dış ünitesini kışın korumaya almak istiyorum.klimayı ısıtmada kullanıyorum da kışın soğuk havalarda donuyor. yani yanına falan strafor koysam nasıl olur yada ne şekilde koymalıyım .bulunduğu yer iki binanın arasında 50 cm yerde az yukarda fotoğrafları vermiştim başka bir yere alacaktık fakat o yeri servis uygun görmedi.şimdi ben stroforları iki yanına üstüne koysam olur mu yada direk yapıştırsam mı boşluk mu bıraksam arada ? teşekkürler..

Bu dış ünitenin yeri değişecek, hatalı montaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mat35 -- 17 Kasım 2012; 6:18:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

quote:

arkadaşlar klimanın dış ünitesini kışın korumaya almak istiyorum.klimayı ısıtmada kullanıyorum da kışın soğuk havalarda donuyor. yani yanına falan strafor koysam nasıl olur yada ne şekilde koymalıyım .bulunduğu yer iki binanın arasında 50 cm yerde az yukarda fotoğrafları vermiştim başka bir yere alacaktık fakat o yeri servis uygun görmedi.şimdi ben stroforları iki yanına üstüne koysam olur mu yada direk yapıştırsam mı boşluk mu bıraksam arada ? teşekkürler..

malesef ustam servise durumu anlattım .Mümkün olmadığını söyledi.Aşağıdaki mahseni de uygun görmedi.Tej tavsiyesi dış ünitenin yanına strofor koymamı söyledi.Ama bende ne şekilde koyucam onu anlamadım .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

quote:

malesef ustam servise durumu anlattım .Mümkün olmadığını söyledi.Aşağıdaki mahseni de uygun görmedi.Tej tavsiyesi dış ünitenin yanına strofor koymamı söyledi.Ama bende ne şekilde koyucam onu anlamadım .

- Sayın arkadaşım bu şekilde asla ve kat a olmaz.
    - 9.000 ınverter klimanın önünün asgari 65 cm açık olması gerekiyor siz ne yaparsanız yapın bu klima zaten iyi değil dahada beter şartlara sahip olmuş şu an,
    - Ne demek mümkünü yok, başka takılacak yer mi yok, o klima attıgı havayı saniyede geri emecek performans kaybedecek.
    - Paranızla rezil olacaksınız.

• ilginiz için teşekkürler.bende aynılarını söyledim sorun olmucağaını söylediler .gerçi şuanda dışarısı 6 derece de iç ünite 32 bazen 33 derece ye kadar performans verebiliyor.verdiğim dereceler cihazın üstündeki lcd ekranda ki sıcaklıktır.tek sorun kışın don olduğunda dış ünitenin donmasıdır.özellikle kar yağdığında falan :(
  • Klimalarin inverterleri ve kontrol kartlari "voltaj peak"leri nedeniyle ariza yapar. ("Peak" denen olay : elektrik git gellerinde, jeneratorun devreye girisinde , herhangi bir sigortanin acilip kapanmasinda ve sebeke kaynakli olarak olusur) Bu arizalari engellemek icin Trimbox adli koruuucu urunu denemenizi tavsiye ediyorum. Sahada binlerce noktada denenmis ve sorunsuz calisan bir urundur. Asagidaki videolara bir bakin derim

Trimbox Tanıtım Videosu

Trimbox Test Videosu

Trimbox Montaj Videosu

www.trimbox.com.tr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.