Şimdi Ara

Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
770
Cevap
17
Favori
227.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bluewing

Klimalarin inverterleri ve kontrol kartlari "voltaj peak"leri nedeniyle ariza yapar. ("Peak" denen olay : elektrik git gellerinde, jeneratorun devreye girisinde , herhangi bir sigortanin acilip kapanmasinda ve sebeke kaynakli olarak olusur) Bu arizalari engellemek icin Trimbox adli koruuucu urunu denemenizi tavsiye ediyorum. Sahada binlerce noktada denenmis ve sorunsuz calisan bir urundur. Asagidaki videolara bir bakin derim

Trimbox Tanıtım Videosu

Trimbox Test Videosu

Trimbox Montaj Videosu

www.trimbox.com.tr

vidoları tek tek seyrettim

hocam bu cihazın yüksek voltaj koruma rolelerinden farkı nedir ?

anladığım kadarıyla bu cihazı kaçak akım sigortası + sigorta ile birlikte kullanmak gerekiyor

birde fiyatları hakkında bilgi verirseniz memnun olurum

aslında videolardaki gibi büyük fayda sağlıyorsa en azından yeni yapılan binalarda zorunluluk bile getirilse çok faydalı olur düşüncesindeyim

özellikle nötr hattı problemleri için büyük faydası olacağı görülüyor

şahsen fiyatı çok fazla değilse ben kullanmak isterim gerçi benim dezavantajım dairelerde 3 faz olması nedeniyle biraz daha pahalı olabilir gibi

• merhaba,

Ürünün fiyatları web sitesinde mevcut. "N serisi" Trifaze (üçfaz) modeli 400TL+KDV , "N Serisi" monofaze (tekfaz) modeli 250TL+KDV. Dairenizin ana sigortasının çıkışına 1 adet taktığınızda tüm elektikli ve elektronik cihazlarınızı ve tesisatınızı koruyor (klima, TV, PC, Beyaz eşyalar vs).

(N Serisi Trimbox'un en son ve geliştirilmiş versiyonudur)

Cihazı kaçak akım koruma rölesi ile birlikte kullanmak şart değil. Ama N Serisi Trimbox, kaçak akım rölesi ile kullanıldığında bazı ekstra özellikler kazanıyor:

1 - Nötr kopması anında Trimbox zarar görmeden, kaçak akım rölesini attırarak koruma sağlıyor, yani daha uzun ömürlü oluyor. Kaçak akım rölesi yoksa, Trimbox kısa devre olup, sigortayı attırıyor, bu durumda tek kullanımlık koruma sağlar.

2 - Nötr hattından yanlışlıkla faz verilmesi durumunda da bir üst satırda bahsettiğim kural geçerli. Kaçak akım rölesi varsa uzun ömürlü, kaçak akım rölesi yoksa tek sefer koruma sağlar.

Ürünün ana dağıtıcısı BİGES buradan bilgi ve fiyat alabilirsin.

Faz koruma farklı bir şey. 3 fazdan birsinin kesilmesi durumunda enerjiyi kesen bir röledir.

Bu cihaz ise, yüksek voltaj "peak"lerinin, elektronik cihazlarınıza ulaşmasını engeller. Cihazın ilginç tarafı, bu işlemi yaparken elektriğinizi kesmiyor olması.

Yıldırım enerjisinin tesisata ulaşması yada trafo patlaması gibi aşırı durumlarda ise Trimbox kısa devre oluyor ve bağlı olduğu sigortayı attırıyor.

Ürünün ev ve işyerlerinde standart olarak kullanılması gerekli ve bir iki seneye kadar bunun yönetmeliklere gireceğine inanıyorum.

• Alın size örnek montaj..

http://www.youtube.com/watch?list=ULTOiHq_g_-zI&feature=player_detailpage&v=TOiHq_g_-zI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 1 Aralık 2012; 23:54:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluewing

merhaba,

Ürünün fiyatları web sitesinde mevcut. "N serisi" Trifaze (üçfaz) modeli 400TL+KDV , "N Serisi" monofaze (tekfaz) modeli 250TL+KDV. Dairenizin ana sigortasının çıkışına 1 adet taktığınızda tüm elektikli ve elektronik cihazlarınızı ve tesisatınızı koruyor (klima, TV, PC, Beyaz eşyalar vs).

(N Serisi Trimbox'un en son ve geliştirilmiş versiyonudur)

Cihazı kaçak akım koruma rölesi ile birlikte kullanmak şart değil. Ama N Serisi Trimbox, kaçak akım rölesi ile kullanıldığında bazı ekstra özellikler kazanıyor:

1 - Nötr kopması anında Trimbox zarar görmeden, kaçak akım rölesini attırarak koruma sağlıyor, yani daha uzun ömürlü oluyor. Kaçak akım rölesi yoksa, Trimbox kısa devre olup, sigortayı attırıyor, bu durumda tek kullanımlık koruma sağlar.

2 - Nötr hattından yanlışlıkla faz verilmesi durumunda da bir üst satırda bahsettiğim kural geçerli. Kaçak akım rölesi varsa uzun ömürlü, kaçak akım rölesi yoksa tek sefer koruma sağlar.

Ürünün ana dağıtıcısı BİGES buradan bilgi ve fiyat alabilirsin.

Faz koruma farklı bir şey. 3 fazdan birsinin kesilmesi durumunda enerjiyi kesen bir röledir.

Bu cihaz ise, yüksek voltaj "peak"lerinin, elektronik cihazlarınıza ulaşmasını engeller. Cihazın ilginç tarafı, bu işlemi yaparken elektriğinizi kesmiyor olması.

Yıldırım enerjisinin tesisata ulaşması yada trafo patlaması gibi aşırı durumlarda ise Trimbox kısa devre oluyor ve bağlı olduğu sigortayı attırıyor.

Ürünün ev ve işyerlerinde standart olarak kullanılması gerekli ve bir iki seneye kadar bunun yönetmeliklere gireceğine inanıyorum.

hocam çok pahalıymış ya

400 tl. + kdv fiyat çoğu kişinin bütçesini zorlar ,günümüzde insanlar 500-600 tl.lik klima arıyorlar

ayrıca bazı durumlarda tek kullanımlık olması çok daha kötü ,tamam bütün cihazları koruyacak ama 472 tl. havaya gidecek

hani ölümlerden ölüm beğen gibi bir durum olmuş

ilerde kullanımı artınca belki fiyatlarda düşme olabilir ama şahsen benim gücümü zorlayacak bir fiyatı varmış

• Bu cihazla sadece klimanızı değil, tüm elektrikli cihazlarınızı korumuş oluyorsunuz. Klima ile değil tüm beyaz eşya+ TV + klima vs diye bir hesap yapmak daha mantıklı olur. Ayrıca evden bahsediyorsak monofaze yani 250TL+KDV lik ürünü değerlendirmek lazım.

Eğer konu bir işyeri, fabrika vs olduğunda bu maliyetler sorun değil zaten.
  • Ayrıca cihaz voltaj peakleri için ömürlük bir cihaz (elektrik git/gelleri, jeneratör devreye girmesi vb) Tek kullanımlık değil.

Sadece trafo patlaması yada yıldırım gibi aşırı durumlarda Trimbox'u değiştirmek zorunda kalabilirsin. Zaten böyle bir durumda Trimbox yoksa zarar büyük olur.
  • hocam elektrik bilgim var ayrıca amatör düzeyde elektronik bilgim var o nedenle tüm cihazları koruyacağını zaten anladım

ama bizim dairelerde 3 faz var ve o nedenle monofaze alırsam sadece tek faza bağlı cihazlar koruma altına alınmış olur

trafo patlaması konusunda haklı olabilirsiniz ama yıldırım her zaman olabilecek ihtimal o nedenle tek seferlik koruma olayı kötü olmuş

tabi yıldırımdan etkilenme çeşitli şekillerde olabiliyor ,misal benim interneti ortak kullandığım bir dönemde kablo yıldırımdan etkilendi bilgisayar anakartını ve modemi yaktı ,tabi direk üstüne düşmüş olsaydı o zaman ki durumu kimse düşünmek bile istemez

ilerde kullanımı çoğalırsa buna bağlı olarak fiyatlarda biraz düşerse ancak o zaman düşünebilirim ,malum emekli maaşı ile hayat biraz sıkıntılı oluyor :)
  • Yuksek voltajdan korunmanin en basit yolu,varistor,cam sigorta ve kontaktor,cok basit bir devre kurbilirsin
  • Yuksek voltajdan korunmanin en basit yolu,varistor,cam sigorta ve kontaktor,cok basit bir devre kurbilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Yuksek voltajdan korunmanin en basit yolu,varistor,cam sigorta ve kontaktor,cok basit bir devre kurbilirsin

hocam yüksek voltajdan korunmak için roleler var bunları biliyoruz ancak videoları seyrettinizmi bilmem bu arkadaşın anlattığı cihaz çok farklı

sadece yüksek voltajdan değil nötr kesilmesi gibi durumlarda da koruma sağlıyor ayrıca çok ani aşırı yüksek volt yüklemelerinde yine koruma yapıyor ama fiyatı çok yüksek

tamam roleler de bir derece koruma yapıyor ama çok ani yükselmelerde role devreyi kesemeden cihazların yine zarar görme ihtimali var

trimbox denen cihazın yapısını tam olarak bilmiyorum ama zannedersem devreye parelel bağlandığı için gecikme süresi çok kısa olmasından dolayı verdiği tepki de çok hızlı oluyor

anlayamadığım konu ise voltaj fazlasını üzerine alıp cihazların normal çalışmaya devam etmesi

en kötü yönü yıldırım veya trafo patlaması gibi olaylarda devreyi koruduktan sonra kendisinin arızalanması

diğer bir konu bu cihaz henüz fazlaca kullanılıp tüketici görüşü oluşmaması ,gerçi hala kaçak akım sigortalarını bile bilmeyen çok sayıda insan olduğuna göre bu cihazı çoğunluğun bilmesi uzun zaman alabilir

benim maddi durumum iyi olsa denemek isterdim ,tabi gerçekten videolarda anlatıldığı kadar etkin bir cihaz ise

• Bende aynen merak ettiğim konu yüksek gelen gerilimi nasıl sübbanse ediyor.Yani diyelimki en çok başa gelen ,tedaş tadilat ,tamirat yaparken Notr hattına faz veriyor ve monofaze gerilim olan şebekeye bir anda 2 faz yani 380 volt geliyor,benim merak ettiğim bu gerilimi nasıl engelliyor.Fazlalığı nereye veriyor.

benim bahsettiğim ise çok basit bir devre , 275 Volt varistör,5 amper cam sigorta ve 25 amperlik bir kontaktör. 275 volt üzeri gerilimde zarar ise varistör ,sigorta,maliyet 1 TL.Korumamı neredeyse %100.

Bu güne kadar 100 lerce kere başımıza geldi klima işinde ,kart ve klima zarar görmeden varistör cam sigorta ile iş bitti. Toplam sistemi kurma maliyeti ise 100 TL değil.
  • quote:

Bende aynen merak ettiğim konu yüksek gelen gerilimi nasıl sübbanse ediyor.Yani diyelimki en çok başa gelen ,tedaş tadilat ,tamirat yaparken Notr hattına faz veriyor ve monofaze gerilim olan şebekeye bir anda 2 faz yani 380 volt geliyor,benim merak ettiğim bu gerilimi nasıl engelliyor.Fazlalığı nereye veriyor.

benim bahsettiğim ise çok basit bir devre , 275 Volt varistör,5 amper cam sigorta ve 25 amperlik bir kontaktör. 275 volt üzeri gerilimde zarar ise varistör ,sigorta,maliyet 1 TL.Korumamı neredeyse %100.

Bu güne kadar 100 lerce kere başımıza geldi klima işinde ,kart ve klima zarar görmeden varistör cam sigorta ile iş bitti. Toplam sistemi kurma maliyeti ise 100 TL değil.

hocam şu devreyi bana pm den yada mail adresimden gönderirseniz memnun olurum

mümkünse kullanılan malzeme listesiyle birlikte

• Pain te çizip buraya koyalımda vatandaş nasiplensin.
  • quote:

Pain te çizip buraya koyalımda vatandaş nasiplensin.

çok daha iyi olur böylece sevap kazanırsınız
  • Şebeke girişini Kontaktörden geçireceksin hocam.

Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)
  • quote:

Şebeke girişini Kontaktörden geçireceksin hocam.

çok sağolun hocam

lakin 275 volt zener diyot hiçbir yerde bulamadım ,200 v. var ama dediğim gibi 275 v. yok

normal diyot olsa 200-400-600-1000 v. var ,zener yok

ayrıca kontaktör fiyatları da bayağı pahalı bunun yerine şöyle bir koruma rölesi kullanılsa daha iyi değilmi ?

http://www.elektrik-malzemesi.com/UrunDetay.aspx?ID=430

edit: zannedersem bu cihazın akım değeri 4-5 amper kadar o nedenle yine kontaktörle birlikte kullanılması gerekecek ,yine maliyet arttı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 8 Aralık 2012; 16:11:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

Şebeke girişini Kontaktörden geçireceksin hocam.

çok sağolun hocam

lakin 275 volt zener diyot hiçbir yerde bulamadım ,200 v. var ama dediğim gibi 275 v. yok

normal diyot olsa 200-400-600-1000 v. var ,zener yok

ayrıca kontaktör fiyatları da bayağı pahalı bunun yerine şöyle bir koruma rölesi kullanılsa daha iyi değilmi ?

http://www.elektrik-malzemesi.com/UrunDetay.aspx?ID=430

edit: zannedersem bu cihazın akım değeri 4-5 amper kadar o nedenle yine kontaktörle birlikte kullanılması gerekecek ,yine maliyet arttı :)

Buda güzelmiş.Hem düşük hem yüksek için.Fiyat bilgisi varmı.50-100 TL lik bir kontaktörle iyi iş yapar.

• GKRC-M2 diye google da aratırsanız birkaç satış sitesi çıkıyor

fiyatı 31- 55 tl. arası olarak görülüyor

kontaktör ile birlikte kullanılınca fiyat tahminen 80-100 tl. yi belki biraz fazlasını bulabilir ama bu sistemi ana panoya (saatin olduğu) yere monte ederseniz tüm cihazlar yüksek ve alçak voltajdan korunacak demektir

lakin yukarıda ki arkadaşın anlattığı kadar koruma olmayacaktır çünkü çok kısa bir süre bile olsa çok yüksek voltaj belki role devreyi açamadan zarar verme ihtimali var

ayrıca misal yüksek voltajı 250 seçtiniz ve bulunduğunuz bölgede voltaj çok sık 250 voltu geçiyorsa o zaman role sürekli devreyi açacağı için bazı sıkıntılar olabilir ,yalnız daha önce de dediğim gibi yukarıda arkadaş yüksek voltaj olsa bile elektrik kesilmez diyor ,yani fazla voltajı cihaz üzerine alıyormuş ama çözemediğimiz bunu nasıl yapıyor ?

• En güzeli bu devreye bir varistör eklmek. Varistör kesin çözüm. Sonuçta önemli olan hasardan korunmak.
  • quote:

En güzeli bu devreye bir varistör eklmek. Varistör kesin çözüm. Sonuçta önemli olan hasardan korunmak.

hocam bu durumda yukarıda verdiğiniz şemada ki zener diyot yerine 275 volt varistör koymamız daha uygun görünüyor ,üstelik bulması kolay ve fiyatı da 25 kuruş kadar

ama bu sistem yıldırımdan ne derece korur o da ayrı bir soru işareti

bu durumda ; hiç olmamasından iyidir dersek sizin verdiğiniz devreyi yapıp kullanacağız

yok daha profesyonel olsun dersek gerilim koruma rolesi + kontaktör kullanacağız ,ama fiyat biraz yükselecek
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.