Şimdi Ara

ororo.tv - an innovative way to learn english

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
11
Favori
10.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • donanım haber ingilizce forum bünyesinde yüzlerce site paylaşılıyor ingilizce öğrenmeye dair. yani o kadar çok site var ki, fazlalığıyla insanı demotive bile edebiliyor bazen. ben de bir sürü site paylaşmak yerine bizzat premium üyelik alarak 1 ay boyunca kullandığım ororo.tv'i biraz anlatayım istedim.
    böylece en azından neyle karşılaşacağınızı, nasıl faydalanacağınızı bilerek kullanacağınız bir site keşfetmiş olursunuz. tabi bu arada şunu da belirteyim, bu site daha önce yine böyle derleme ingilizce siteler başlığı altında arada kaybolup gitmiş sitelerden biri. forumda bir yerlerde var olması lazım.

son olarak şunuda eklemek istiyorum. bundan sonra faydalanabileceğimiz ingilizce siteleri, tek mesajda 50 tane listelemek yerine, herkes kullandığını inceleyip, faydalı yönlerini yazsa, belki bu karmaşanın içinde aradığımız özellikteki siteleri daha rahat buluruz.

ben kısaca siteden nasıl faydalandığımı anlatayım.
    öncelikle siteyi kullanırken sanki ücretsizmiş gibi görünsede 24 saati doldurduktan sonra premium üyelik istiyor. bildiğim kadarıyla... aylık sınırsız kullanım ücreti 3 euro idi en son. kredi kartıyla da ödeyebiliyorsunuz rahatlıkla. paypal'a falan gerek kalmadan.

ben çizgifilm izleyerek başlamayı düşünmüştüm samurai jack'le başladım. çünkü çizgifilmlerin dili nisbeten daha hafif oluyor ayrıca izlemesi de çok keyifli oluyor.

sitenin bünyesinde şu özellikler var.
    1-hem güncel güzel dizi ve filmler var. hem de bir çok dizinin tam sezonları var.
    2-bütün film ve dizileri ingilizce altyazılı izleyebiliyorsunuz. isterseniz bu seçeneği kaldırıyorsunuz. bazı dizilerde rusça ve ispanyolca da var.
    3-ingilizce altyazının üstüne geldiğinizde kelimenin direk türkçesi çıkıyor. (bazı ek almış kelimelerde hata olabiliyor. ama çoğu zaman phrasal verb'lerin anlamlarını dahi gösteriyor. (printscreen koydum)
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1854007/856bda16-c9ad-4559-86b1-245d1d0328d5.jpg
    4-üstüne gelip anlamına baktığınız kelimeyi (+) tuşuna basarak wordlistinize ekleyebiliyorsunuz.
    5-wordliste eklediğiniz kelimelerden kısaca kendinizi sınav yapabiliyorsunuz (basit bir seçenek öyle üst düzey bir şey değil)
    6-wordlistinizi oluşturduktan sonra dilerseniz ororo bunu size excel formatında da veriyor. ki bu ne demek? zamanla karışık bir şekilde wordlistinize gönderdiğiniz kelimeleri a'dan z'ye sıralayabiliyorsunuz.
    7-yazacağım son ve bana sorarsanız en güzel yanı. excel dosyasında kelimenizi, anlamını ve içinde bulunduğu cümleyi 3 ayrı sütun halinde hazırlıyor...
    https://store.donanimhaber.com/a8/d3/28/a8d32802d1d9410a5b9777668aa97897.jpg

sizinde aktif bir şekilde kullandığınız ingilizce siteler varsa kendinizce incelemesini yaparsanız daha faydalı olur.
    iyi çalışmalar

• Bende şans eseri 3 gün önce siteyi keşfettim ve üye olmuştum.Yaklaşık 10 bölüm izlememe rağmen bu söylediğin özellikleri hiç farketmemiştim :) Gerçekten çok yararlı teşekkür ederim.
  • premium üyelik ile normal üyelikler arasındaki farkları nedir? Geçelerde spechyard.com diye bir site paylaşıldı burada ne güzel heveslenmiştim dizilerin 3-4 bölümden sonraları yok free üyeliğe günde 11dk izleme süresi veriyor, translate kelimeleri free için sınırlı ve bu kadar az içeriğe 160 tl gibi uçuk bir rakam istiyordu. Bu sitede de çok kısıtlama var mı? Arkadaş @marky02 10 bölüm izledim falan demiş ama

edit: premium üyeliğin avantajlarını öğrendim ama free üyeliğin sınırları nereye kadar bilenler cevaplarsa makbule geçer arkadaşlar, bu arada premium fiyatlarıda gayet uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avenged -- 16 Mart 2015; 3:01:48 >
  • free üyelik sınırı olarak toplamda 24 saat izleme hakkın olduğunu biliyorum.
    onun dışında wordlist oluşturma, veya kelimenin üstüne gelince türkçesini gösterip göstermediğini premium almadan önce keşfetmemiştim. o yüzden bilemiyorum. ama fiyatlar gerçekten çok uygun. 3 aylık 7 euro ya, hiç bir şey gerçekten. ve cidden o kadar fazla ödeme seçeneği var ki...
  • Cift altyazili izlemek mumkun mu? Ingilizce ve turkce ile izlemek istiyorum.olmasa da olur. Bunun yaninda yapilan is yasal mi yani diziler yayincalara telif hakki odenip mi yayinlaniyo?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çift altyazılı izleme seçeneği yok.

yasal olmasa bu kadar uzun süre açık kalacağını sanmıyorum. telif hakkı ödeniyordur diye düşünüyorum ama sitede bununla ilgili bir bilgiye rastlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.b.t.

çift altyazılı izleme seçeneği yok.

yasal olmasa bu kadar uzun süre açık kalacağını sanmıyorum. telif hakkı ödeniyordur diye düşünüyorum ama sitede bununla ilgili bir bilgiye rastlamadım

ben baktım üstüne geldinmi türkçe göstermiyor kelimeleri acaba ayar felanmı var rusca gösteriyor bende neden
  • quote:

Orijinalden alıntı: dersimli62f

quote:

Orijinalden alıntı: m.b.t.

çift altyazılı izleme seçeneği yok.

ben baktım üstüne geldinmi türkçe göstermiyor kelimeleri acaba ayar felanmı var rusca gösteriyor bende neden

log in olduktan sonra sağ üstten sırasıyla;
    my account->account->Subtitle translation language-> turkish
  • üyelikler en az %50 indirimde. almak isteyen varsa ortaklaşa alabiliriz şuan
  • quote:

Orijinalden alıntı: mow_

üyelikler en az %50 indirimde. almak isteyen varsa ortaklaşa alabiliriz şuan

Dikkat edin giriş ip'leri kontrol ediliyor daha sonra buraya gelip hesabımız bloklandı demeyin diye söylüyorum.
    Bu arada 7 Aydır aktif bir şekilde ororoyu kullanıyorum hergün 1-2 bölüm dizi izlemeye çalışıyorum.
    3 ayda bir uzatıyorum memnunum tavsiye ederim sağlam site.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corpixx -- 31 Aralık 2015; 19:26:26 >
  • Bende %50 indirimden yararlanarak kayıt oldum daha önceden free versiyondan kullanıyordum fakat günde 1 saat izleyebiliyordum öyle olunca.
    üyelik iyi oldu gibi şimdilik ingilizcem için faydalı olur diye umuyorum
  • Güzel ve yararlı özellikler düşünülerek hazırlanmış site. Özellikle yabancı dizi film izleme konusundan gelenler için büyük bir kolaylık olur hatta bu site o konuda paylaşılırsa çok faydalı iyi olur
    @okaaaaaan

• 1 aylık premium ororo üyeliği uygun fiyata satılıktır, ilgilenenler pm atabilir.
  • 1 Aylık üyelik 5 EUR

3 Aylık üyelik 12 EUR

6 Aylık üyelik 22 EUR

12 Aylık üyelik 39 EUR

Ödeme planında bu sekilde belirtilmis.Bu planin disinda fiyat teklifi alan var mi?

• inceleme için tesekkurler.(kelime özelligi on numara)
  • Arkadaşlar ororoyu önceden keşfetmiştim fakat çok üstüne gitmemiştim bugün tekrardan küçük bi araştırma yapayım dedim, site gerçekten çok güzel, çok kullanışlı. Free hiçbir işe yaramıyor ama premium kesinlikle almak lazım fiyatlar şu an normal seviyede fakat indirime girse daha güzel olur ne zaman girer onu da bilmiyorum ama

Yukarıda çift altyazı izleme seçeneği yok denmiş sanırım o zaman yeni gelmiş çünkü çift altyazılı izleniyor fakat şöyle bi sıkıntı var. İngilizce türkçe birlikte yapıldığı zaman türkçe altyazı da senkron kayması olabiliyor onu nası ayarlıcaz bilmiyorum ve de türkçe karakter sorunu var onun da düzeltilmesi lazım bunlar da olursa tadından yenmez direkt yapıştırırım premiumu da bu sorunları benden başka farkeden var mı?

Edit: He bi de görüntü kalitesine değinmek istiyorum. AKK'm aşılmış olduğu halde daha donma yaşamadım fakat kalite kötü :/ Görüntü kalitesini arttırma şansımız yok mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelterazi -- 27 Mart 2016; 16:58:24 >

• UP!
  • bende bu siteyi yeni keşfettim. görüntü kalitesi 480p gibi çok fazla bişey beklememek lazım. arşivide fena değil çoğu dizi film var. altyazılarda türkçe karekterler bozuk görünüyor. sanırım bu opensubtitlestaki altyazıların utf-8 olmamasından dolayı. düzeltilebilcek bişey değil.
  • arkadaşlar sözcüğün üzerine geldiğimizde ingilizce ingilizce çeviri var mı?
  • buradd B kullanıcısına yanıt
    var dostum ayarlar kısmından değiştirebiliyorsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.