Şimdi Ara

Orta Dünya Hakkında Sorularınız [Ana Konu] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.982
Cevap
150
Favori
93.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -Roland Deschain-

quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gøalkeepe®

sauron var olan gücünü yüzüğe aktarmayıpda başka yolu seçseydi daha mantıklı değilmiydi

neden gücünü bir sürü yüzüğe aktardı, o tek yüzük olmasaydı sauronun yok olma ihtimalide olmayacakdı. sizcede burda bir mantık hatası yokmu

Tek yüzük olmasaydı neden yok olma ihtimali olmazdı?Fiziksel forma büründüğü için öldürülebilirdi.Hatta tek yüzük olmasaydı ikinci çağda Numenor'un çöküşü sırasında büyük ihtimal ölmüş olacaktı.Yine yüzük olmasaydı,son ittifak savaşındada ölebilirdi.Gücünü neden yüzüğe aktardı dersen,işte anlattıklarım yüzünden.Bedenini kaybetse bile yüzük olduğu sürece yaşamak için.Buna rağmen, yüzüğün yok edileceği aklının ucundan bile geçmiyordu.Yüzük Savaşları sırasında yüzüğün, Aragorn'da olduğunu ve ona karşı kullanacağını düşünüyordu.Ayrıca yüzüğü yok etmek kolay birşey değil taşıyanı etkilediği için.Belkide Gollum olmasaydı,Frodo yüzüğü yok edemeyecekti.

Hocam Feanor ölürken Thangorodrimi görüp Noldorun Morgothu alt edemeyeceğini düşünüyordu. Peki gemileri yakmayıp fingolfinin de kendisiyle gelmesini sağlasaydı hiç mi şansları olmazdı?

Soruyu anlayamadım,Fingolfin'de zaten Feanor ile beraber Beleriand'a geliyor.Farklı olarak Feanor gemilerle, Fingolfin ise Helcaraxe'den yaya olarak geliyor.

Ben tam olarak yazmamışım. Geliyorlar evet ama Feanorun balroglarla karşı karşıya geldikleri zaman fingolfin de yanında olsaydı feanorun akıbeti değişir miydi? Vala yaralamış birinin orda çok etkisi olur diye düşünüyorum. Her ne kadar ordaki öfkesinden uzak olsada.

Anladımda soru yine biraz değişik.Feanor'un yanlışı orda gaza gelip ordusundan ayrılması.Yani oğulları bile arkada kalmış.Zaten arkadan destek gelince Balroglar kaçıyor.Kalabalık olarak saldırmıyorlar.Amaç tuzağa düşürmek.Tabiki yanında Fingolfin olsa daha fazla dayanabilirdi.

Gerçektende değişik sormuşum. Peki son olarak hırsına yenilmeyip oğullarından ayrılmasaydı en fazla ne kadar zarar verebilirdi morgotha.

Aslında bayağı iyi gidiyordu.Hatta Noldor Beleriand'a geldikten sonraki ilk savaş olan Dagor-nuin-Giliath'da kendilerinin 5 katından fazla olan orkları geri püskürtmüşlerdi.Hatta savaştan dönen orkları gören Morgorth fenalıklar geçirdi diye yazar kitapta.Feanor ölmeseydi direkt olarak Morgoth'un üzerine gidiyordu.Angband'ı ele geçirip Morgoth'u yener miydi?Zannetmiyorum en azından yardımsız yapamazdı.Zaten Feanor'un ölümü ve Maehdros'un esir düşmesi sonrası elflerin ilerleyişi durdu.Bu sırada Fingolfin'de Beleriand'a gelmişti.Daha sonra Dagor Aglareb'dede zafer kazandılar ve Angband'ı 400 yıl boyunca kuşattılar.Aslında beklemeden Angband'a doğru saldırsalar belkide kazanabilirlerdi.Ama kitabı okuduysanız bilirsiniz,herkes ayrı dünyalarda.Herkesin arası birbiriyle bozuk.Fikirler farklı.Bir türlü birlik olamadılar.Daha sonrada Dagor Bragollach ile büyük bir mağlubiyet yaşadılar zaten.Vuramayana vururlar hesabı.

Ben de orda keşke saldırsalardı demiştim ama çok farklı gelişti.

Noldor ne yaparsa yapsın bir Valaya diğer Valar kadar zarar veremeyeceğine göre çıktıkları yol baştan ümitsizliklerle dolu değil miydi? Bir yemin ve bir sözün sonun böyle bitmesi kötü gerçekten.

Öylede denebilir.Zaten Eonwe bir Vala'ya karşı hiçbir şanslarının olmayacağını açıkça söyledi.Fakat Feanor burda oturacağıma yenilsemde ona karşı saldırıya geçerim diyerek müthiş bir konuşma yaptı.Bu konuşma sonunda Eonwe bile önünde eğildi.Yani o kararını çoktan vermişti.

• 4. Çağda insan hariç diğer ırklar neden yok oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

4. Çağda insan hariç diğer ırklar neden yok oluyor

bu bilgiye nerden ulaştınız ? böyle birşey yok. sadece elflerin büyük çoğunluğu valinora gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

4. Çağda insan hariç diğer ırklar neden yok oluyor

Olayı şuan ki dünyaya bağlamak için oluyor. Ama cüceler hemen yok olmuyorlar, Gimli'nin çabaları ile kurulmuş başka bir krallıkta cüceler hayatlarına devam ediyorlar ama Aragorn'un ölümünden sonra Gimli'nin de orta dünyayı terk ettiği belitiliyor. Muhtelemen cüceler aynı yerde yaşamaya devam etti, ama yavaş yavaş azaldılar. İnsanlar ise, mevcut dünyada egemen ırk olduğu için orta dünyada da yavaş yavaş egemen ırk oluyorlar. Zaten şuan da Tolkien'in dünyasına göre bizler 5. çağın içindeymişiz.
  • Lotr ile az cok bilgim var silmarillion 2 kere okudum biraktim. Bu sefer tekrar okuyacagim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Straight X Edge

Lotr ile az cok bilgim var silmarillion 2 kere okudum biraktim. Bu sefer tekrar okuyacagim.

biraz sık dişini elfler yaratılsın sonra çok daha zevkli kitap.
  • Bana da sorabilirsiniz.Orta dünya professoruyum

Eğer sorucaksanız alıntılayın , saygılar...
  • Ben seriye Hobbitle başlıycam sonra Lotr sonrada diğer kitapları okuycam
  • quote:

Orijinalden alıntı: irfanitolito

quote:

Orijinalden alıntı: Quadhros

quote:

FINGOLFIN kimdir nedir ?

Orome zaten gerekeni söylemiş, Fingolfin kimdir nedirin cevabı Silmarillion adlı Tolkien başyapıtında var.. Fakat şu artwork sana Fingolfin için kısa bir özet verebilir.. Ne zaman göresem bu artwork ü tüylerim diken diken olur, nefesim kesilir.. Ne muhteşem bir elftir, nasıl bir cesarettir bu gerçekten önününde eğilmemek mümkün değil..

teşekkürler hocam harika az kalır mükemmel artık elflerden idolüm Fingolfin
    ha birde aragorn kralın dönüşünde ben 87 yaşındayım diyor onu bir detaylı açıklarmısınız

Soru arada kaynamış.Aragorn Númenor soyundan olduğu için diğer insanlara göre ömrü çok daha uzun.İlk çağ sonunda Morgoth'a karşı yapılan savaşta, yardım eden insan hanedanlarına uzun ömür bahşedilmişti.

• peki yüzük yok olduğunda orkların bir kısmımı ölüyor yoksa hepsimi ve neden ?
  • quote:

peki yüzük yok olduğunda orkların bir kısmımı ölüyor yoksa hepsimi ve neden ?

Orkların çoğu ölüyor veya dağılıyor.Çünkü Sauron'un iradesi olmadan birlik olamıyorlar.Onları yönlendiren Sauron'dur.Bir kısmı kalsa bile, daha sonradan büyük ihtimalle yokolmuşlardır.
  • elf çenin bizim alfabemize göre olanı varmı örnek : A - %
  • quote:

elf çenin bizim alfabemize göre olanı varmı örnek : A - %

Türkçe'ye göre yoktur tabiki de. Ama şöyle birşey buldum bilmem doğru mudur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 2 Ocak 2013; 14:21:01 >

• Büyük oranda doğru, sadece ünlü, ünsüz uyumu çok net belirtilmemiş orada. Aslında karışık gibi dursa da, çok basit bir sisteme oturtulmuş.

Yani bilindik ve basit bir mantıkla, örneğin A=# , B=+ gibi harflere tek tek farklı şekiller vermiş. Ki bu şekillerin bir çoğu Lehçe, İskoç gibi gerçek dillerin yanı sıra, Tengwar gibi yapay bir dil olan Esperanto bile örnek alınmış.

Tek farklılığı ünlüleri ayırarak çeşitli noktalama işaretleri ile bazılarını harfin üstüne, bazılarını altına ekletmiş. Göze hoş gelmesinin başlıca sebebi de bu! Tabii bunlarda Sindarin ve Quenya olarak ikiye ayrılmış. Ama dikkat edilmesi gereken şöyle bir husus var, bildiğimiz alfabedeki gibi A,B,C,D, vs. şeklinde gitmiyor. Şöyle ki, th, dh, nd, gw gibi yan yana gelmiş kelimeler var. Örneğin Ando yazıldığında, A-N-D-O değil de, ND'yi buluyor ve yazıyoruz. A ve O harfi de ünlü olduğu için, A harfi üste, üçgen şeklinde üç nokta, O'da üste virgül şeklinde ekleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 3 Ocak 2013; 0:46:14 >

• Gimli son cücemiydi thorin meşekalkan ve arkadaşları ölüyormu ?
  • Silmarillion çokmu ağır kitap yoksa banamı öyle geldi..50 sayfaya yakın okudum ama sıktı biraz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SteeLs

Silmarillion çokmu ağır kitap yoksa banamı öyle geldi..50 sayfaya yakın okudum ama sıktı biraz..

Ben de sıkılanlara şaşırıyorum. Bana çok akıcı geliyor.

• quote:

Gimli son cücemiydi thorin meşekalkan ve arkadaşları ölüyormu ?

Hayır, Gimli son cüce değil.Thorin ve grubuda tek cüce grubu değil.Birçok cüce halkları var diğer ırklar gibi.

• quote:

Silmarillion çokmu ağır kitap yoksa banamı öyle geldi..50 sayfaya yakın okudum ama sıktı biraz..

ilk kısım banada pek akıcı gelmiyor ama elfler yaratılsın gerisi müthiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: itachi237

quote:

ilk kısım banada pek akıcı gelmiyor ama elfler yaratılsın gerisi müthiş

Sabredicez o zaman biraz..
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.