Şimdi Ara

Orta Okul ve Lisede Baş Örtüsü Serbest (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
2
Favori
6.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

ABD gibi ülkelerde hiç tecavüz olmadığını mı sanıyorsun ?

Git araştır bize veya bizim gibi ülkelere göre çok daha az var.
  • ve yasa çıktı
    Okullarda yüzü açık bulunur; siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz; saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, pirsing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz.
    yasaklar ortada.
    Özgürlük, özgürlük diyenlerin getirdikleri yasaklar bunlar.
    Benim çocuğum isterse makyaj yapar, size ne? İsterse pirsing takar size ?
    Size ne benim çocuğumun piercinginden.
    İşte özgülük, özgülük diyenlerin gerçek yasakçı yüzü ortaya çıkmıştır.
    Özgürlük, özgürlük diyenler twitter yasaklanırken nerdeydiniz, youtube yasaklanırken nerdeydiniz, alkol satışı yasaklanırken nerdeydiniz?
    Doğru ya o zaman faşizan kararları alkışlıyordunuz.
    Akp'nin özgülüğü şu şekildedir; sadece bana özgürlük ancak ben senin her şeyine karışırım.
    Tekrar ve tekrar iki yüzlü olduğunuz kanıtlanmıştır. Artık kimse yeniyor bu yalan numaralarınızı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

Yıllarca muhafazakar kesimin gördüğü ikinci sınıf vatandaş muamelesi ve dindar insanlara yapıstırılan yobazlığın artık br son bulması gerekiyordu. Bu ülkede insanların cogu müslümandır ve dinlerinin gereklerini de yaşamak istiyorlar. Vatandaş bunu istiyor ve istediğini de aldı. Azınlıgın haklarına saygı duyarak ve onları da dışlamadan, bu uygulamanın hayata geçirilmesinin ve uzun sure ayakta kalmasını isterim. Bırakın insanlar istediği gibi yaşasınlar. Bir başkasının özgürlüğünü kısıtlamadan ve insanların ahlaki yapılarını olumsuz anlamda etkilemeden herkes birarada ve huzur içinde yaşasın. Nasılki mini etekli ve tanga ile gezen kızlar rahat rahat ortalıklarda geziyorlarsa, Allahın emri olan tesettüre gerçek manada riayet etmek isteyen hanım kızlarımıza da bir zahmet hoş görü gösterilsin. Bu ülkenin özünde ahlaki ve islami bir terbiye vardır ve bunu kimsenin bozmaya da gücü yetmeyecektir.

helal be

• Başörtüsü serbest olabiliyor ama neden piercing, dövme vs. yasak anlamış değilim...
  • antonidas kullanıcısına yanıt
    belki 500 defa farklı yerlerde yazdım. ayşe böhürler isimli şahıs, çıktığı teke tek programında tek bir cümle söyledi: ''siz yaparken iyiydi de, biz yapınca mı laf oluyor?''

bu mentalle hareket ediyorlar. rte seçimleri kazanmak için 1 milyon fetih suresi okutmuş, ayrıca cinlerden yardım alıyormuş. cin meselesi eskidir ama Türk devletinde vakıa değildir. abd ve israel'de çok yaygın bir yöntemdir.

uzatmayalım...
  • Lisede türban, uzun saç, sakal, küpe yasağı olması çok saçma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapanmak bir özgürlük değildir.Ayrıca pedofili viralı gibi bir şey olmuş.10 yaşındaki çocuğun saçından kim tahrik olabilir? GEREKSİZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrederikChopin -- 28 Eylül 2014; 0:46:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

belki 500 defa farklı yerlerde yazdım. ayşe böhürler isimli şahıs, çıktığı teke tek programında tek bir cümle söyledi: ''siz yaparken iyiydi de, biz yapınca mı laf oluyor?''

bu mentalle hareket ediyorlar. rte seçimleri kazanmak için 1 milyon fetih suresi okutmuş, ayrıca cinlerden yardım alıyormuş. cin meselesi eskidir ama Türk devletinde vakıa değildir. abd ve israel'de çok yaygın bir yöntemdir.

uzatmayalım...

Her işte bir hayır vardır.
    Artık herkesin gerçek yüzü ortaya çıktı.
    Herkesin maskesi düştü.
    Vardır bu işte de bir hayır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • antonidas kullanıcısına yanıt
    238 milyar dolar kaçırdı diyorlar. 30 milyarı altın, kalanı nakit. alman istihbaratının dinleme operasyonlarından sonra, yanı aralık ayı sonlarında. o işi de fetullah gülen cemaatine yıktı, angela merkel'e tısllayamadı.

sahte fetvalarla ortalığı yedi bitirdi.

mahşerde oradayız.

Allah izin verirse, tüküreceğimiz suratları iyi biliriz!
  • Türban özgürlüğü sağlayan yönetmlikte yeni yasaklar geldi.Bakalım türban özgürlüğünü destekleyen islamcılar buna ne diyecek.Sözde çok samimiler ya..

quote:

Yönetmelik'in 3. maddesinin 6. fıkrası, türban bütün okullarda serbest bırakıldığı için kaldırıldı. 6. fıkra şu kuralları içeriyordu; "Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilir." Ancak yapılan düzenleme ile 3. maddenin 6. fıkrası tamamen kaldırılmış oldu.

Yönetmelik'te 4. maddede yapılan değişiklikle ise; "Siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz" maddesine ek olarak; " Okullarda yüzü açık bulunur saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, pirsing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz" kısmı eklendi.

Hadi kız çocuklarından bile tahrik olup sapkın olduğunuz için etek boyuna ayar çektiniz.Peki dövme ne alaka.Birisi bana vücuda yapılan dövmenin başkasına zararı nedir desin.Siz değil miydiniz türbanın başkasına zararı nedir diyen.Peki dövmenin başkasına zararı ne.Benim çocuğumun kolunda dövmesi var diyelim.Kime ne zararı var.Eğer dövmenin zararı varsa başkasına türbanın toptan yasaklanması lazım.Klasik islamcı zihniyeti.Yazık size..Sekülerizmden daha çok tokat yersiniz bu kafayla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Wayne -- 28 Eylül 2014; 3:37:02 >

• Orta öğretimde baş örtüsü özgürlük olamaz.
    6 yaşında ilk öğretime başlayan bir çocuk için orta öğretim 10,11, 12 ve 13 yaşında olmaktır. Bu yaştaki kız çocuklarının tesettüre sokulması onların çocuklarının bitirilmesi, kadınlığa mecbur edilmeleri velhasılı çocuk olma haklarının ellerinden alınmasıdır. Kız çocuklarının oyun oynama, koşma, şarkı söyleme haklarının ellerinden alınmasıdır.
    Herşeye özgürlük demekten vazgeçin artık.
  • Şu turbanin ekmegini yiye yiye bitiremediler.

Ilk başta türbanlı bacilarini dovduler, sovduler mağdur ettiler simdide heryerde serbest biraktilar da hepimiz kurtulduk.Simdi ne yapacaklar yapacaklari sadece turbani biz serbest biraktik ulkeye ozgurluk getirdik diyecekler.

Ya arkadas iyi tamam güzel ulkemiz ozgurluk ruzgariyla kavrulurken; tecavuz, taciz, cinsel istismar..tavan yaptı? Herkes kapanmak yada kapatmak istiyor ama bu durum nasil bir celiksi?

Gecenlerde facebookta Hürriyet gazetesinin turbanla ilgili haberi vardi.Yorumlarda adamin birisi diyor ki ; sadece sacinin kapanmasi yetmez el ve ayak bileklerininde kapatilmasi gerek tahrik oluyor insan..

Adamin dusuncesine bakar misiniz?Allah belanizi versin.Iste bu zihniyet cogu kiside var.Nasil bir ulke olduk ben gercekten anlamadim.Eski turk filmlerine bakıyorum sokakta gecen sahneler felan bir tane bile turban takan yok yasli teyzeler eşarp takiyorlar sadece. Herkes devrin gerektigi gibi modern,şık..Birde simdi olanlara bakin yani sanki Kuran'da kapanmak 2002 senesiyle geldi.(Erbakan zamaninda da vardı da konumuz dışında olduğundan deginmiyorum)

Bu günlerde gelip geçer ama izleri muhakkak kalacak.Okumamis, arastirmamis insanlar bizi bu hale getirdi.Ulan ne cok sapik varmis memlekette bu kadar da olmaz ya çocuk bunlar cocuk sen şimdi turbani taktirdin cocuklara oldular sana kadın..Bu zihniyetle Türkiye hic bir yere gidemez sorsak her tarafimizdan demokrasi fiskiriyor.

Uretim yaparsın ihracat şampiyonu olursun issizlik yok denecek kadar azaltirsin, insan gibi vergi alirsin hadi turban da tuzu biberi olsun derim.Ee ekonomide ortada o yok, bu yok..Ne diyeyim utanmadan birde konusuyorlar ya böyle buyuduk soyle özgurluk getirdik diye vallahi pes..

• Sürpriz yasak: Piercing ve dövme

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, sadece türban yasağının sonlandırılmasından söz ederek konuyu “özgürlük” açısından ele aldıklarını söylemişti. Ancak yönetmelikle başka bir yasak uygulamaya konuldu. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsayan yönetmeliğe “vücuda dövme yapamaz” ve “piercing takamaz” hükümleri eklendi.
  • yukarılarıda delicesine uygulamadan memnun olan sözde özgürlükçü arkadaşlar şu son yönetmelik hakkında bir yorum daha yapsalar ya. Madem türban serbest e o zaman diğer yasaklar neden geldi ? Herkes istediği gibi çocuk yetiştiriyordu hani , istediği gibi giyinirdi falan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bundeskanzler -- 29 Eylül 2014; 9:29:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

yukarılarıda delicesine uygulamadan memnun olan sözde özgürlükçü arkadaşlar şu son yönetmelik hakkında bir yorum daha yapsalar ya. Madem türban serbest e o zaman diğer yasaklar neden geldi ? Herkes istediği gibi çocuk yetiştiriyordu hani , istediği gibi giyinirdi falan?

+1907
  • özgürlükçü diye tabir edip, habire örnek verdiğiniz ülkelere bakın bakalım

okullarda ne yasak? ne serbest?
  • Örtünmenin kadınlıkla ne alakası var her örtünene kadın veya yaşlı gözüyle mi bakıyorsun sen genç kızlar görüyorum dışarıda örtülü hiçte kadın gibi değiller
  • quote:

Orijinalden alıntı: FürelHonatis18

Geç kalınmış bir uygulama.
    Olması gereken olmuş.
    Hayırlı olsun.

+1
  • Dövme tabiki serbest olmaz namaz kilamaz abdest alamaz :) Dikkat ederseniz son yillarda dindar genclik yetiştirmek icin ellerinden geleni yapiyorlar oldukca basarililar bu konuda takdiri hakediyorlar simdi beraber inceleyelim;

Bir toplumu ne kadar ac,caresiz birakirsan ve bir o kadar da baski uygularsan o toplumu bir o kadar suça tesvik edersin.Okuyan,arastiran ve gercekten ozgur bırakılan bir toplumda huzur, baris, istikrar sağlanır. Amac toplum bilinçlenmesin, okumasin hepsi agzimin icine baksin muhtac olsunlar dersen o toplum karanlığa, suç islemeye mahkumdur.

Alin basiniza çalın dindar gencliginizi, özgürlükçü anlayisinizi..Bu dunya Sultan Suleymana kalmadi size mi kalacak?Oteki tarafta hesaplar sorulacak o zamanda anlatirsiniz eski Türkiye acilar vardi diye..

• RTE:
    quote:

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi geçen haftalarda bir karar aldı. Zorunla din ve ahlak kültürü derslerinden öğrencilerin muaf sayılmasını öngören bir karar verdi. Bu yanlış bir karar. Batıda bunun örneği yok. Dünyanın hiçbir yeniden zorunlu fizik dersinin zorunlu kimya dersinin zorunlu matematik dersinin tartışıldığını göremezsiniz. Ama din dersinin tartışıldığını görürsünüz.

Bu adam ne içiyorsa aynısından istiyorum.Din dersi görmek istemeyen hele hele sunni yorumlanmış islam dersini görmek istemeyen birisine sen zorla bu derse sokamazsın.Din kültürü dersi objektif bakıp tüm dinleri anlatsa onuda anlarım.Din derslerinde sürekli sunni islamcılık yükseltilip diğer dinler aşağılanıyor..Dinin sadece bir mezhebine bağlı ders veriliyor..Ama siz özgürlükçüsünüz ya..İslam ve sekülerizm ne zaman bir arada durabilmiş ki zaten..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.