Şimdi Ara

Orta Okul ve Lisede Baş Örtüsü Serbest (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
2
Favori
6.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

quote:

quote:

senin çocuğun başörtüsü takacak diye zorlayan bir yönemelik mi çıktı, tam tersi bir yasak kalktı hemşerim, özgürlük yönünde atılmış bir adımdan bahsediyoruz, yasaktan değil.

Senin de belirttiğin gibi çocuk! yaşında bu dayatmanın yapılmasının önlenmesine yasak mı diyorsunuz?Belirli bir muhakeme yeteneğine kavuştuklarında,bazı şeyleri idrak edebildiklerinde zaten kendi seçimlerini yaparlar.Bu şekilde toplumu kutuplaştırmaktan başka bir şey yapılmıyor.Ülkeyi Oz hapishanesine çevirdiler sonra da mutlu mesut yaşayın diyorlar.

Ne dayatması kardeş, tam tersi yöndeki bir dayatma kalktı, siz olayı anlamadınız galiba, yada anlamak işinize gelmiyor, Cocuğuma ne giydireceğimin kararını ben veririm, bu ne senin ne de devletin kuruntusuna göre olacak iş değil. Senin çocuğuna zorla bir kıyafet giydirmeye kalkarsa bu devlet o zaman en ağır şekilde eleştiririz, kaldı ki ben Devletin eğitim üzerinden elini bütünüyle çekmesi taraftarıyım o başka.

Ben de diyorum ki çocuğunun ne giyeceğine sen karar verme,diğer çocuklar gibi giyinsin.Yaşı gelince kendi karar versin ortamını,arkadaşını,hayat tarzını seçsin.Yoksa arkadaş gruplarının üniversitedekilerden bir farkı kalmaz.Çocukları etiketlendirmekten başka bir şey değil.

"Diğer çocuklar" diye standart bir tarife mi var, bunun içini kim dolduruyor, "Diğer çocuklar " dediklerinin özgür iradeleriyle hareket ettiklerinden emin misin ? Belki ben çocuğuma 10 yaşından itibaren Allah'ın emri tesettüre alıştırmak ve hazırlamak istiyorum ve sen karşıma dikilip "böyle yapamazsın" demekle asıl özgür iradelere müdahale eden kişi olabileceğini hiç hesaba kattın mı ? Merak etme benim çocuğum 15 yaşına geldiğinde İslami tesettür içinde olmak istemiyorsa bunu oturup konuşur, insani ve fıtri şekilde aramızda çözeriz ki zaten kendi iradesi le ne için tesettüre girdiğini sorgulamayan kadın taklitçilikten öteye geçmez , sonuç olarak hiç tasa yapmana gerek yok bizim için. Peki senin kızın 15 yaşından sonra " baba ben İslami tesettüre girmek istiyorum " derse saygı duyar mısın ? Belki duyarsın, seni tanımadığım için bilmiyorum ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

senin çocuğun başörtüsü takacak diye zorlayan bir yönemelik mi çıktı, tam tersi bir yasak kalktı hemşerim, özgürlük yönünde atılmış bir adımdan bahsediyoruz, yasaktan değil.

Senin de belirttiğin gibi çocuk! yaşında bu dayatmanın yapılmasının önlenmesine yasak mı diyorsunuz?Belirli bir muhakeme yeteneğine kavuştuklarında,bazı şeyleri idrak edebildiklerinde zaten kendi seçimlerini yaparlar.Bu şekilde toplumu kutuplaştırmaktan başka bir şey yapılmıyor.Ülkeyi Oz hapishanesine çevirdiler sonra da mutlu mesut yaşayın diyorlar.

Ne dayatması kardeş, tam tersi yöndeki bir dayatma kalktı, siz olayı anlamadınız galiba, yada anlamak işinize gelmiyor, Cocuğuma ne giydireceğimin kararını ben veririm, bu ne senin ne de devletin kuruntusuna göre olacak iş değil. Senin çocuğuna zorla bir kıyafet giydirmeye kalkarsa bu devlet o zaman en ağır şekilde eleştiririz, kaldı ki ben Devletin eğitim üzerinden elini bütünüyle çekmesi taraftarıyım o başka.

Ben de diyorum ki çocuğunun ne giyeceğine sen karar verme,diğer çocuklar gibi giyinsin.Yaşı gelince kendi karar versin ortamını,arkadaşını,hayat tarzını seçsin.Yoksa arkadaş gruplarının üniversitedekilerden bir farkı kalmaz.Çocukları etiketlendirmekten başka bir şey değil.

"Diğer çocuklar" diye standart bir tarife mi var, bunun içini kim dolduruyor, "Diğer çocuklar " dediklerinin özgür iradeleriyle hareket ettiklerinden emin misin ? Belki ben çocuğuma 10 yaşından itibaren Allah'ın emri tesettüre alıştırmak ve hazırlamak istiyorum ve sen karşıma dikilip "böyle yapamazsın" demekle asıl özgür iradelere müdahale eden kişi olabileceğini hiç hesaba kattın mı ? Merak etme benim çocuğum 15 yaşına geldiğinde İslami tesettür içinde olmak istemiyorsa bunu oturup konuşur, insani ve fıtri şekilde aramızda çözeriz ki zaten kendi iradesi le ne için tesettüre girdiğini sorgulamayan kadın taklitçilikten öteye geçmez , sonuç olarak hiç tasa yapmana gerek yok bizim için. Peki senin kızın 15 yaşından sonra " baba ben İslami tesettüre girmek istiyorum " derse saygı duyar mısın ? Belki duyarsın, seni tanımadığım için bilmiyorum ?

''Diğer çocuklar'' diye bahsettiğim grubun giyiminden,kuşamından alevi,sünni,seküler çıkarımı yapamazsın.Bak ben bunu seneler önce dersanede yaşadım.Ortaokuldayken herkes kardeş gibiydi.Ne din konuşulurdu ne siyaset.Ailelerin görüşleri kimsenin umrunda olmazdı.Liseye geçince bir kapanma furyası başladı.Sınıftaki kızlar resmen 2 gruba ayrıldı.Bunu gözümle gördüm.(tabi okulda başörtüsü takmıyorlar,dersane ortamı ve piknik,gezi gibi sivil aktivitelerden bahsediyorum,ama bu durum okula da yansıyordu)

Benim annem 5 vakit namazını kılar.1 gün olsun kafasında şüphe uyandıracak, imanını sorgulatacak bir şey anlatmadım.Kızım da olsa farketmez,ister eski ahiti klavuz edinsin isterse kur'anı.Bahsettiğin çoluk çocuğa karışma senaryosu bana çok uzak.Belki ondan bu kadar rahat cevap verebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlameSplasher -- 25 Eylül 2014; 20:08:01 >

• Y a g a m i kullanıcısına yanıt
    ABD gibi ülkelerde hiç tecavüz olmadığını mı sanıyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

ABD gibi ülkelerde hiç tecavüz olmadığını mı sanıyorsun ?

Hahaha,yeni gördüm adamın yorumunu !
    Başım acayip şiddetli ağrıyorken beni güldürdü, Allah'ta onu güldürsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: FürelHonatis18

Anne-Baba çocuğunun kıyafetine karışır.
    Anne-Baba çocuğunun gideceği okula karışır.
    Anne-Baba çocuğunun yediği yemeğe karışır.
    Anne-Baba çocuğunun gezdiği arkadaşlarına karışır.
    Anne-Baba çocuğunun özel eşyalarına karışır. Vs. Sorun olmaz !

Anne-Baba çocuğuna başörtüsü giydirmek isterse çocuğa dayatma yapılmış ve baskı yapılmış olur..

Örnek verdiğin şeylerle bu bir mi? Din,siyasi veya ekonomik görüş kişilerinin kendi özgür iradesine bırakılmalıdır.Bana göre doğru bir anne-baba çocuğuna belli bir yaşa kadar hiçbir yönlendirmede bulunmaz.Çocuk kendine uyanı kendisi seçer.Küçük yaşta bir çocuğun Tayyip hırsız yaa,faşist yaa demesi ne kadar absürd ise Allahuekber demesi de aynı derecede absürddür.

Çocuğun kıyafeti,yemeği,eğitimi bunlar temel,acil ve zorunlu ihtiyaçlardır.Çocuk bunların hangisinin kendisi için doğru olacağına karar veremez.Ama dinin veya siyasi görüşün herhangi bir aciliyeti veya zaruriyeti çocuk için yoktur,dolayısıyla da ertelenebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Hem oku oku oku diye laf ediyorsun hemde biz tartışmayız biz mantığına bakmayız biz sadece itaat ederiz diyorsun... Senin anlayışın bozuk bi kere. Tabi okumaktan tek anladığın ilkokul çocukları gibi yazı okumaksa birşey diyemiyorum...

Zaten eğer biz sorgusuz sualsiz taparız başka bir şeydende anlamayız demezseniz. Bu garip masalları savunamazsınız... Mantık arayamazsınız çünkü yok. O nedenle biz tartışmıyoruz diyorsunuz. Çünkü oturup akıllı ve mantıklı bir insanın tartışabileceği elle tutulur hiçbir şey yok ortada...

Bu saçmalığı kendi kendine sürdürebilirsin. Ama burada senin gibi beynini düşünceye kapatmış yani kısacası bir araçtan başka bir şey olmayan fanatiklerin bu beş para etmez görüşlerini yaymalarına müsade edemem. Sen hayvanlar gibi herşeye tapabilirsin, düşünmeyebilirsin, sorgulamayabilirsin ama bu saçmasapan algını ortalıkta yayamazsın !!!

AYRICA HEM SORGUSUZ SUALSİZ TAPARIZ DİYORSUN ARDINDANDA SORGUSUZ SUALSİZ İTAAT ETMEK KÖPEKLİKTİR DİYORSUN... Sen en iyi yanıtı yine kendine vermişsin zaten...

Ayrıca ben Allah'a köpeklik ediyorum diyen birinde zaten insanlığa veya insanlığa ait onura dair birşey aramak mümkün değildir. Arkadaşım sen istediğin kişiye köpeklik veya varlığa köpeklik edebilirsin ama ben köpeklik etmek için bu dünyaya gelmedim. Dünyada insan gibi yaşayıp , insan gibi ölmek için geldim. Ben hayatımı ona buna tapmakla geçiremem. İnsan olmakla ve bunun getirdiği onurla yaşamak benim esas amacım.

Mantık içerisindeki dünyada herşey ortadadır. Bilimin insanları götürdüğü noktada ortadadır. İstediğin dinde tapınmakta özgürsün ancak böyle insani vasıfları reddetmeyi sanki çok güzel ve havalı bişeymiş gibi anlatamazsın.

Bu kadar laf ebeliğini nasıl beceriyosunuz?Pes yani.3 kuruşluk aklınızla , Allah'a körü körüne inanan insan köpektir diyerek müslümanlara hakaret etmeye çalışıyosunuz.Sonra cevabınızı alıp oturacağınıza lafları evirip çevirip zeytin yağı gibi üste çıkmaya çalışıyosunuz.Ben Allah'a köpeklik etmem , ben Allah'a kulluk ederim.Ben köpek değilim , ben yaradılmışların en yücesi olan insanım.En yücesiyim çünkü bütün kainatı yaratan Allah'ın o kudretli bilgisinin bir yansımasını beynimde taşıyorum.Allah insana ruhundan üflemiştir ve bizim ilmimiz onun ilminin yansımasıdır.Ben sizin gibi hayvandan türemiş olduğuma inanmam.Ben özelim.Benim düşünme yeteneğim var.Düşünme yeteneğimi de Allah'ın ilmine ulaşmak için kullanırım.Ben sizin yaptığınız gibi kula kulluk etmem , Allah'a kulluk ederim.Köpeklik ancak size yakışır.

Ben Kuran'ı okuyup sorgularım.Kur'an bana der ki "Allah'ın size çizdiği çizginin dışına çıkanların vay haline.Onlar ilelebet cehenmede yanacaktır".Ben bu ayeti okuduktan sonra okumaya devam edip Allah'ın bana çizdiği sınırları öğrenir ve onların dışına çıkmadn hayatımı sürdürürüm.Kur'an ı okudukça anlarım ki aslında bizim nefsimize ağır gelen o yasaklar o kadar kolay mış ki , hepsi şeytanın aldatmacasıymış.Allah senden ne istiyo bi kere oku , öğren.Bana koşulsuz inanıp itaat et diyo.Günde 5 kere 5 dakikanı ayırıp namaz kılıp dua et.Hırsızlık yapma , başkasının hakkını yeme , bütün geri kalan zaten yaptığımız şeyler.İnsan işte yaratıcısının bu kadar isteklerine kulak asmadığı zaman da yaratılmışların en yücesi makamından tepetaklak inip yaratılmışların en adisi oluyo.Allah Kur'an da 1 kere cezadan bahsediyosa, 10 kere bağışlamadan bahsediyo.Hırsızlık bile yapsa , yaratıcısına inanmasa bile tövbe etse affederim diyo.Allah daha sana ne yapsın?

Bana ne okuyosun diyosun.Şu an elimde 600 sayfalık Kuantumu anlatan kitap var.Hani şu bilim adamlarına bile anlatmakta zorlanıyoruz dedikleri kuantum varya.İşte ondan.İstiyosan vereyim de sen de oku.Ama senin gibi materyalistler için çok tehlikeli şeyler var onun içinde.Sizin gibi materyalist düşünceyle dünyaya bakanlara çok fena kaşıntı yapabilir.Çünkü bilimin geldiği somutluktan yani maddecilikten uzaklaşıp soyutluğa doğru kaymasının ispatları var.Gözle görülemeyen maddeler , olasılık dalgası üzerinde rastgele hareket eden , aynı anda birden fazla yerde bulunabilen parçacıklar.Aralarında ne kadar mesafe olursa olsun birine dokunduğunda diğerinin etkilendiği dolanıklık olayları falan sizin anlama kapasitenizi aşar biraz.Kitabın yazarı da Caner Taslaman falan değil.Brian Green.Bugün evrenin sadece maddeden oluşmadığı , madde dışında , madde gibi davranmayan varlıklar bilim tarafından ispatlanmış durumda.Ancak siz hala 100 yıl öncesinin maddeci bilimine takılıp kalmışsınız.Bilimi 100 yıl geriden takip ediyosunuz ama bize cahil diyosunuz.Artık kabul edin eskidiniz , geri kaldınız.Çağı yakalayamıyosunuz.

• Aslında boşuna kafa yoruyorsunuz. Bu ülkenin yarısı çocuklarının başını kapatmayı düşünmüyor. Diğer yarısı ise hırsızlığa, yolsuzluğa, cinayete, vatana ihanete, dine küfre önem vermeyen; iktidar değişince (yani sıcak para kesildiği gün) değişecek insanlardan oluşuyor. Arada mutlaka inançlı olup da çocuğuna kendi inancını aktarmak isteyen ve bence bunda en az benim çocuğumu tüm inançlara eşit uzakta tutmam kadar hakkı olan insanlar da var, ama sayıları gerçekten az.

Bekleyin ve görün; Cemaate yıllarca dua eden ve ilk fırsatta "Aboo, biz yanlış tanımışız. Saflığımıza geldi." diyen ekip, iktidar değiştiği gün de aynısını tekrar edecektir ve eğer CHP başa gelirse, buradaki CHP'lilerden daha hızlı CHP'lilere dönüşeceklerdir. Aksi halde, benim bildiğim İslam dini hırsızlığa, yolsuzluğa, cinayete, adam kayırmaya, hak yemeye göz yuman bir din değildir ve bu dine gerçekten bağlı olan adam da göz göre göre bu adamların peşinden gidip, önlerine atılan ufacık bir pay için diğer tarafı satılığa çıkarmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

quote:

Anne-Baba çocuğuna başörtüsü giydirmek isterse çocuğa dayatma yapılmış ve baskı yapılmış olur..

Örnek verdiğin şeylerle bu bir mi? Din,siyasi veya ekonomik görüş kişilerinin kendi özgür iradesine bırakılmalıdır.Bana göre doğru bir anne-baba çocuğuna belli bir yaşa kadar hiçbir yönlendirmede bulunmaz.Çocuk kendine uyanı kendisi seçer.Küçük yaşta bir çocuğun Tayyip hırsız yaa,faşist yaa demesi ne kadar absürd ise Allahuekber demesi de aynı derecede absürddür.

Çocuğun kıyafeti,yemeği,eğitimi bunlar temel,acil ve zorunlu ihtiyaçlardır.Çocuk bunların hangisinin kendisi için doğru olacağına karar veremez.Ama dinin veya siyasi görüşün herhangi bir aciliyeti veya zaruriyeti çocuk için yoktur,dolayısıyla da ertelenebilir.

Kişi zaten dinini, siyasetini ,özgür iradesine göre seçmeli buna herhangi bir itirazım yok fakat,o yaşlarda bir çocuğa anne babanin istediği gibi karışabilmesi gayet tabiidir ve katiyetle yadırganmaması gerekir. Hani derler ya, "Annen/Baban o senin;döver de,sever de.."
    diye, bu konu da ona benziyor.
    Çocuk büyür, yetişkin düzeye gelir, artık her türlü şeyi idrak edebilecek ve özgür iradesi ile karar verebilecek konuma gelir; işte o zaman isterse başörtüsü takar,isterse takmaz.Ister müslüman olur, ister ateist..
    Anne baba çocuğunu kendi doğru bildiği şekilde yönlendirebilir bence.
    Çocuk büyüdüğünde eğer ailesinden yanlış ya da hatalı eğitim aldığını düşünürse zaten kendisini değiştirir.
    Mesela 15 yaşında müslüman bir kız için deniliyor ki ; "
    ailesinden öyle görmüş, müslüman olmuş. Kız 25'ine gelmiş, hala müslüman. Sebebi küçük yaşta ailesinden aldığı eğitim. Kız 35'ine gelmiş,müslümanlıga devam; küçük yaşta eğitim almasaydi şimdi müslüman olmazdı."
    Yahu bu kız neyin doğru neyin yanlış olduğunu seçemeyecek kadar iradesiz ve gerizekalı mı ?
    Küçük yaştaki kız Allahü ekber dese ne olacak, demese ne olacak ? Dedigim gibi, Allahü ekber demeyi yanlış bulursa zaten büyüyünce bırakır.bu kadar basit..

Din denilen kavram ergenlik çağından itibaren şahıslar için başlar. Dolayısıyla ertelenme gibi bir durum söz konusu olmaz.Bir kız çocuğu ortalama 11-12 yaşından itibaren ergenlik çağına girmeye başlar, Erkek ise 13-14 yaşından itibaren..Bu sebepten ötürü din eğitiminin çocuk yaştan itibaren verilmesi tercihen değil,zaruriyettendir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 25 Eylül 2014; 21:58:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

quote:

Allah Allah.Anne baba çocuklara hiçbir yönlendirmede bulunamazmış.Ondan sonra çocuk en büyük atalarından biri olan , ömrü at üstünde seferden sefere koşarken geçmiş Kanuni Sultan Süleyman'ı , sizin dizilerinizden öğrenip , haremden çıkmayıp , cariyelerle oynaşan bi sapık olarak öğrensin.İstediğiniz de bu zaten.Basın , yayın , medya kimin elinde olduğu belli.Her türlü ahlaksızlığı , pisliği millete empoze edeceksin , başbakan ordan çıkıp milleti yanlış yönlendiriyosunuz dediğinde , hop dur bakalım , düşünce özgürlüğüne müdahale edemezsin.Her gün dizilerde ahçı bahçıvanla , şöfor mahalleyle tren yapacak.Ben çocuğuma müdahale edemicem.Ne kadar uyanıksınız siz öyle.Ben çocuğumu yönlendiremicem , televizyondan öğrenecek dinini , ahlakını.Tam da sizin istediğiniz gibi pislik bir nesil yetişecek.Yemezler kardeşim.Bu millet uyandı artık.Çoluğunu çocuğunu sizin ideolojilerinize feda etmez artık.Adam gibi çocuk yetiştirir .Bizim çocuklarımızı nasıl yetiştireceğimiz de sizi ilgilendirmez.Hadi bakalım sen git çocuk yap , istediğin gibi yetiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 25 Eylül 2014; 22:07:51 >

• Bir kere konu başlığı yanlış ki konusu düzgün olsun.

İsteyen giysin isteyen giymesin. Bu kadar bitti gitti.

Başörtüsü konusunda zoruna giden varsa gitsin köşede bir yerde milleti rahatsız etmeden hazımsızlığını yaşasın.

Hala tartışılan şeye bak arkadaş...
  • @FürelHonatis18 O dediğiniz şey o kadar kolay olmuyor işte.Küçük yaşta verilen düşüncelerin çok büyük tesirleri olur ve ilerde bireylerin bu düşüncelerden sıyrılması kolay olmaz.Siz çocuğa Allah ve özellikle cehennem korkusunu aşılarsanız,özellikle de kafasına takılan bazı soruların(örneğin Allah'ı kim yarattı,Kader kavramı ve özgür irade) sorgulanamayacağını ve koşulsuz itaat edileceğini söylerseniz o birey,ilerde onu sorgulamakta kendinde güç bulamaz.Ayrıca ilerde dini doğru bulmaz ve ilerde İslam'dan vazgeçerse mürted olur.Mürted olmanın cezası da şeriat ile yönetilen ülkelerde ölümdür.Türkiye'de dinden çıkanlar o açıdan oldukça şanslı.Ama ya şeriat ile yönetilen ülkelerde yaşayan bireyler ne yapacak? Ailesi ona küçüklükten İslam'ı benimsetmiş ve kimliğine İslam'ı bastırmış.Bu birey ilerde bu dini reddetme şansına nasıl sahip olacak? Ucunda ölüm var.Bu bireyin kişisel iradesini hiçe saymaktır kimse kusura bakmasın.Ha siz derseniz ben çocuğuma İslam'ı değil de tarafsız şekilde bütün dinleri veya dinsizliği anlatırım.Çocuğum ilerde kendine uyanı seçer,işte ona hak veririm.

Bana samimi bir şekilde söyle sence bir kişinin-kız ya da erkek fark etmez- özgür iradesiyle,düşünerek karar alması için gerçekten 11-12 veya 13-14 gibi yaşları yeterli buluyor musun? Ben anlayamıyorum gerçekten.

@kingman29 Sizin dizileriniz falan bu nasıl bir üslup? Sen benim hayat anlayışımı,görüşümü nereden biliyorsun da sanki Muhteşem Yüzyıl gibi dizileri destekliyormuşum gibi yaftalıyorsun?.Bana ne kardeşim sen nasıl yetiştirirsen yetiştir kendi çocuğunu,ben kendi fikrimi söyledim.Ben böyle yetiştireceğim.Zaten çocuğun senin yanında bulunması bile kendisi açısından zor bir durum,bir de senden din eğitimi almasını düşünemiyorum.

• Evet arkadaş 1 aylık bir ceza almış,gerçekten yöneticiye teşekkürlerimi sunuyorum.En azından benim için 1 ay da olsa rahat bir forum ortamı olacak.
  • Benim anlamadığım husus neden içki, sigara gibi şeylere bu kadar yasak gelirken dinî şeylere bu kadar serbestlik getiriliyor? Eğer amaç özgürlük ise her şeyi özgür bırak, doğruluk kişiden kişiye değişir, ama bunlar kendi doğrularını insanlara aşılamaya çalışıyorlar, bunun da adı diktatörlük.

• İsteyen mini giysin isteyen eşarp taksın sizene
  • O sınıflarda o küçücük kızlar arasında yaşanacak diyalogları düşünemiyorum.Kadınların bu konuda sessiz kalmalarını ise algılamakta zorlanıyorum.Hiç mi endişelenmiyorsun be kadın çocuğun için.10 yaşında kızının kapanması seni nasıl rahatsız etmez...
  • Anlaşılmayan bir nokta var burada kimse tutup ta 10 yaşındaki çocuğun başını zorla kapatacaksın demiyor bu gelen kanun sadece izin veriyor. Yani ben biz zorlama göremiyorum. Ama o kadar geç kalınmış ve o kadar boş ve gereksiz konu ki bu şuan uğraştığımız konuya bakın allah aşkına. Neler le uğraşıyoruz ki buna alışkınız biz, adamların derdi uzay yarışı iken bizim taksim sokaklarımızda tanklar geziyordu. Bir kız ergenlik yaşına girdiği zaman artık ailesi tarafından inanç olarak belirli bir seviyeye getirilmelidir. Sen doğruyu göster ki o da kapansın. Benim 3 tane ablam var 3 ü de türbanlıdır. Ama benim babam bir kere bile çıkıpta onlara demedi ki başını kapatacaksınız, örtüneceksiniz, bilmem ne. ? Doğruyu yanlışı bildiği şekilde öğretti ve öğrettirdi. Böyle olmalı zaten. Damarlarında müslüman kanı akan bir milletin (?) başı kapalı şekilde öğrenim görememesi büyük bir ayıptı zaten. Ama gel gör ki ucundan çekip uzatmak isteyen çok vesselam.

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    aile çocuğunu yetiştirir istediği gibi ama doğru olanı her şeyi ona tarafsız bir şekilde anlatmalıdır din seçimi kılık kıyafet gibi insanlar çocukları kendileri gibi olsun diye çırpınıyor aslında çocuk bizden farklı bir bireydir onunda düşünceleri var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GIRALİÇEM -- 26 Eylül 2014; 0:05:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baskı kurmadan anlatarak kendi doğrularını anlatabilir. Ne kadar tarafsız olmaya çalışsanız da çocuğa karşı davranışlarınız tamamen sizin düşünceleriniz içerisinde gerçekleşecek. Yani kendinizden fikirlerin aktarılması kaçınılmaz görünüyor.
  • İsteyen istediği şekilde giyinsin,çocuğunu istediği şekilde yetiştirsin.Tek şart var herkes herkesin hayat tarzına saygı göstersin bu kadar basit.Ülkede de ülkeyi ileri götürecek şeyler tartışılsın.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.