Şimdi Ara

Orta Okul ve Lisede Baş Örtüsü Serbest (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
2
Favori
6.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FürelHonatis18

quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

quote:

İsteyen aile başörtüsü ile gönderir kızını,isteyen göndermez!
    Ne var bunda ?

Başörtüsü takan kız ile takmayan kız küsecek mi , birbirleri ile kavga mı edecek ? Kapanan kız ile dalga mı geçilecek ?
    Özgürlük naraları atan jakoben jöntürk kalıntıları ;başörtüsü neyi kısıtlıyor,hangi çağdaşlığı yok ediyor ?
    Bu malum zevatın acınası çığlıklarını gören kimse ülkede açık gezinmek yasaklandı sanır büyük ihtimalle.

Peki ya cocuk turban takmak istemiyorsa ? aileden baski varsa ? bu konuda ne dusunuyorsunuz ?

Bu ulkede her kiz isteyerek mi tesetture-turbana giriyor ?

Şu argümanı sürekli olarak gündeme getirenler,bir kız çocuğunun kendi özgür iradesi ile başörtüsü takmak istemesine rağmen,yasaların getirdiği dayatmalar sebebiyle eğitim hayatında zorluklar çekmesine , inancına karışılmasına ve müdahale edilmesine hiçbir kelam etmiyor,garip ! Bir de bu yönden baksanız daha tarafsız olacak, sanki..

Soruya gelirsek,eğer bir kızın aile zorlaması ile başörtüsü takması,ömür boyu zorla takması anlamına gelmiyor.
    Başörtüsü takmak istemiyorsa, yaşı 17 18'e geldiğinde kimseye hesap vermeden çıkarır, başörtüsü takmaması sebebiyle anne-baba kızın kafasına silah dayayacak değil ya !

Ki zaten bana göre;belli bir yaşa kadar anne-bana, çocuğunu kendi dilekleri ve istekleri doğrultusunda yetiştirmekte özgürdür.Anne babaya istisnalar haricinde çocuğuna nasıl davranması konusunda karışılması doğru olmaz.

Her kız isteyerek mi tesettüre giriyor bilemem fakat,bir yetişkin bireyin başörtüsü sebebiyle baskı altına alındığını,zorlandığını yine istisnalar haricinde düşünmüyorum.

İyide aynı özgürlükçü olan sen bir kızın mini etek giymesinide özgürlük anlamında savunuyor musun.Sen diyorsun ki isteyen istediği şekilde giyinebilir.Madem öyle okulların yönetmeliğinde olan etek boyu diz üstünü geçmeyecek kuralını kaldıralım.O türbanla okula giriyorda neden diğerleri mini etekle yada erkekler saç ve sakal uzun olarak giremiyor.Hani nerede özgürlükçü kafanız.Yoksa sende tipik islamcı sendromuna kapılıp islamla bağdaşan şeylere özgürlükçü olarak yanaşırım,islamın hoş karşılamayacağı şeylerin özgürlüğünden yana değilim kafasında mısın.Madem ki aile karar verir.Ben kızımın mini etekle yada oğlumun saçı yada sakalı uzun okula girmesini istiyorum.Kimene.Onuda geçtim türbana izin varda neden çarşafa izin yok.İslamın emri sonuçta.Aile çıkıp dese ki benim kızımın yüzüde kapalı olacak diye.Ne olacak o zaman.Zira konuda türban özgürlüğünü savunanlar peçe olayına gelince peçeyle girmemeli demiş.Burda çelişiyorsunuz işte.Çünkü amacınız özgürlük değil.Türban takabilir mi.Evet dersiniz.Ama mini etek yada makyaj yapılabilir mi dendiğinde yapamaz dersiniz.Hayırdır türbanla girince birşey olmuyorda makyaj yapınca mı birşey oluyor..

• Yıllarca muhafazakar kesimin gördüğü ikinci sınıf vatandaş muamelesi ve dindar insanlara yapıstırılan yobazlığın artık br son bulması gerekiyordu. Bu ülkede insanların cogu müslümandır ve dinlerinin gereklerini de yaşamak istiyorlar. Vatandaş bunu istiyor ve istediğini de aldı. Azınlıgın haklarına saygı duyarak ve onları da dışlamadan, bu uygulamanın hayata geçirilmesinin ve uzun sure ayakta kalmasını isterim. Bırakın insanlar istediği gibi yaşasınlar. Bir başkasının özgürlüğünü kısıtlamadan ve insanların ahlaki yapılarını olumsuz anlamda etkilemeden herkes birarada ve huzur içinde yaşasın. Nasılki mini etekli ve tanga ile gezen kızlar rahat rahat ortalıklarda geziyorlarsa, Allahın emri olan tesettüre gerçek manada riayet etmek isteyen hanım kızlarımıza da bir zahmet hoş görü gösterilsin. Bu ülkenin özünde ahlaki ve islami bir terbiye vardır ve bunu kimsenin bozmaya da gücü yetmeyecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

Yıllarca muhafazakar kesimin gördüğü ikinci sınıf vatandaş muamelesi ve dindar insanlara yapıstırılan yobazlığın artık br son bulması gerekiyordu. Bu ülkede insanların cogu müslümandır ve dinlerinin gereklerini de yaşamak istiyorlar. Vatandaş bunu istiyor ve istediğini de aldı. Azınlıgın haklarına saygı duyarak ve onları da dışlamadan, bu uygulamanın hayata geçirilmesinin ve uzun sure ayakta kalmasını isterim. Bırakın insanlar istediği gibi yaşasınlar. Bir başkasının özgürlüğünü kısıtlamadan ve insanların ahlaki yapılarını olumsuz anlamda etkilemeden herkes birarada ve huzur içinde yaşasın. Nasılki mini etekli ve tanga ile gezen kızlar rahat rahat ortalıklarda geziyorlarsa, Allahın emri olan tesettüre gerçek manada riayet etmek isteyen hanım kızlarımıza da bir zahmet hoş görü gösterilsin. Bu ülkenin özünde ahlaki ve islami bir terbiye vardır ve bunu kimsenin bozmaya da gücü yetmeyecektir.

Hamasi argumanlari geciniz.Bu ulkede turban takmak isteyen zaten takiyor.Bu ulke son 12 yildir hergun turbanla kalkiyor,turbanla yatiyor.AKP'nin flamasi gibi birsey oldu cikti zaten.

Bizim konumuz 8,9 yasindaki cocuklarin adeta birer kadin muamelesi yapilarak kapanmaya zorlanmasi,tesvik edilmesi.Bir takim Azgin azinligin meczup isteklerini vatandas istegiymis gibi aksettirmeye calismayin.

el kadar cocuguna kadin muamelesi yapipi turbana girmesini isteyen herkes yobazdir,bagnazdir.Bu dunyanin heryerinde kabul gorecek bir gercektir.Siz isteseniz de istemesenizde bu boyledir.Ha yok biz bildigimizi okuruz diyorsaniz o ayri tabi.

Ayrica sizin allahiniz '' colcuk cocuk,kiz,kadin ne kadar kisi varsa hepsi tesetture girsin '' mi diyor ? Ayni allah yeni dogan kiz cocuklari icin ne diyor peki ? O mantikla kiz cocuklarin daha dogar dogmaz tesetture girmeleri gerekmez mi ?

Ahlak ve terbiye dinden gelmez,aileden gelir.Islamci gecinip turlu turlu ahlaksizlik yapanlari goruyoruz,biliyoruz ornekleri mevcut karsimizda.Hergun gordugumuz seyler.

O konuya hic girmeyin o yuzden icinden cikamazsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 25 Eylül 2014; 0:30:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokturkkk

quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

Hristiyan anne 9 yaşındaki çocuğu İsa'ya küfredince suratının ortasına tokatı yediği zaman zorbalık yok ama müslüman yaparsa zorbalık oluyo.Kızların başı zorla örtülüyomuş.Ee o zaman hristiyan anne de 5 yaşındaki çocuğunu elinden tutup zorla kiliseye götürünce ortada zorbalık yok mu?Ama biz müslümanlar hapşırsak mahalle baskısı , aile baskısı.İsrail'de bazı mahallelerde cumartesi günü sokaklarda araba geçmesi yasaktır.Hayat tamamen durur.Onların ibadet günüdür.Ama biz ne yapıyoruz ibadet günümüzde.Hiç bişey yokmuş gibi çalışmaya devam ediyoruz.İsraillilerin yaptığı zorbalık değil.Hindistana gidip bi tane ineğe "kışt yoldan çekil" de bakalım adamı ne yapıyolar.Onlar zorba değil , müslümanlar zorba.

İslamiyetin ne olduğunu bilmeden islam hakkında atıp tutmayın.İslam hristiyanlık dini gibi yorum dini değildir.Allah bir şeyi emretmişse onu kimse tartışamaz.Ben başörtüyü çağ dışı buluyorum deme lüksünüz yoktur.Ancak hristiyanın kutsal kitabında "Kadınlar başlarını örtsün , örtmüyolarsa saçlarını kazısın" diye açıkça emir varken , biz kendi kutsal kitabımızı sallamıyoruz diyebilirler.Bu onların din anlayışıdır.Ama bizi de neden zorla kendilerine benzetmeye çalışıyolar?Hristiyanlık artık din olmaktan çıkmış , ateizme yakın , yorum dini olmuştur.Bir müslüman asla Kur'an la ters düşemez.Müslümanlığın gereği budur.İslamiyet Allah'a kesin bir şekilde teslimiyet demektir.

İslamın ilk yıllarında Hz.Muhammed Mekke'den kovulup , Taif adında bir dağ şehrine sığınmaya kalktığında , çocuklar tarafından taşlanıp çöle gitmeye zorlanmıştı.Hatta o Taif halkı kendi içlerinden müslüman olan , peygamberin çok sevdiği bir arkadaşını öldürmüştür.Yıllar sonra islamiyet çığ gibi yayılmaya başlayınca Taifliler de müslüman olmak isteyip peygamberin huzuruna çıktılar.Peygamber onları hoş karşıladı.Ancak Taifliler peygamberden bişey rica etti.Taif şehrinin meydanında bulunan , onları her türlü beladan koruduklarını inandıkları putu kırmakta zorlanacaklarını söylediler.Halkın galeyana gelip , eski alışkanlığından kolayca vazgeçemiyeceklerini ve zamanla insanlar islama ısındıkça puttan kurtulacaklarını söylemişler.Peygamberin cevabı ise çok kesin ve net olmuş.Eğer müslüman olmak istiyosanız hemen şimdi şehrinize gidip o putu kıracaksınız.Nitekim öyle olmuş.Taifliler putlarından o gün kurtulmuşlar.İşte islam budur.Putları kırmaktır.Hem içindeki hem de dışındaki putları kırıp Allah'a kesin teslimiyettir.

Ben müslümanım ama namaz kılmaya gerek olduğuna inanmıyorum , baş örtmek gerekli olduğuna inanmıyorum diye bişey yok.Daha şurda 100 yıl öncesine kadar namaz kılmayan bi tane Türk bulamazdınız.Ama 100 yılda ne hale geldik.Allah'ın Kur'an da 70 yerde emrettiği namazı terk ettik.İmam minareden ezan okuyup milleti namaza çağırıyo ama hemen dibindeki kahvede vatandaş oturmuş çayını yudumluyo.İnsanlar caminin dibinden rahat rahat geçiyo.Patronu emretti diye sabahtan akşama kadar hammallık bile yapıyo ama Allah'ın 70 kere emrettiği namaza 10 dakikasını ayıramıyo.Camilerde namaz kılıp Kur'an okuyup , dinleyen milletten , şimdi kahvehane köşelerinde pişpirik , okey oynayan , meyhanelerde arabesk dinleyip kafa çeken , kerhanelerde fuhuş yapan bir nesil yetişti.Soran olursa müslümanız elhamdülillah.İşte böyle vurdumduymaz , umursamaz ve uyuşuk bir nesil olduk.Şurda 100 yıl önce namaz kılmayan bi adam ben müslümanım dese , hass.....tir ordan derlerdi.Ama bu yozlaşma sadece Türkiye'de değil nerdeyse bütün müslüman ülkelerde aynı.Baskıyla , zorla uyutmuşlar müslümanları.

Müslüman bir anne , baba çocuğunu müslüman olarak yetiştirmekle yükümlüdür.Hem de müslüman olarak yetiştirebilmesi için önce kendi örnek olmalı , müslümanlık yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmelidir.Çocuk büyüdükçe kendi hür iradesi ortaya çıkar.Bunun tartışması gereksizdir.Kimisi 30 yaşına da gelse çocuk kadar aklı olmaz.Kimisi 10 yaşında büyük insandan daha akıllı davranabilir.Anne , baba vazifesini yapıp çocuğuna doğruyu öğretir.Gerisi , yaş ilerledikçe kendi iradesine kalmıştır.

Tanıdığım bir sürü Hristiyan kız arkadaşım var ve hepside senin tanıdığın kızlardan daha namuslu olduğuna eminim. İslam hoşgörü ve saygı dinidir burda İslamiyet'i yüceltmişsin ama birşeyi unutmuşsun. Sen sadece İSLAM'A saygı duyuyorsun. Unutma ki Allah'ın gönderdiği her dine saygı duymak zorundasın. Türkler Müslüman olmak zorunda değildir ve Dünya'da Türkler sadece Türkiye'de değildir. Bana "Taif" olayı hakkında bir tane kaynak verirsen iyi olur. Hindistan ve inek muhabbeti yapmışsın. Kaç kitap okudun da bu kanıya vardın? yada gidip gördün mü? O Hristiyan arkadaşlarımın çoğu kiliseye gitmiyorlar.( Leh olup Polonya'da yaşıyor. Eğer biraz bilgin varsa Lehlerin dindar olduğunu biliyorsundur. )
    En son 12-13 yaşında günah çıkartmışlar ve aileleri hiçbir şey demiyor.

Kardeşim hangi namustan bahsediyosun?Ben sana resmi rakamlardan bahsediyorum.Avrupada kız hastaneye gidiyo çocuğunu doğuruyo.Soruyolar babası kim.Babası yok.Bu devlet kayıtlarına evlilik dışı geçiyo.Bu oran %30'lara varmış.Avrupada kızlar hafta içi çalışıp hafta sonu diskolarda sabaha kadar içip sokakta hayvan gibi sızıp kalıyolar.Daha geçenlerde londralı gençlerin hali diye haberlerde çıktı.Çıplak vaziyette sokaklarda sızıp kalmış yüzlerce gencin görüntülerini aç internetten gör.Bütün avrupa aynı durumda.İnsanlıktan çıkmışlar.Sen namus diyosun.

Avrupada bi kız evlenecek erkek bulamıyo.Adam gidiyo haftasonu bi diskoya.Bi hafta esmerle , bi hafta sarışınla takılıyo.Niye evde bi tane besleyip ömrü boyunca tek kişiye mahkum kalsın?Oralarda toplumun çekirdeğini oluşturan aile kavramı bitmiş.Evliliklerde de aldatma oranı %100 olmuş.Boşanma oranı %50'ye varmış.Her yıl sadece amerikada milyon tane kürtaj ameliyatı oluyo ki bu kadar tıbbın ilerlemiş ve doğum kontrol yöntenlerinin başarılı olmasına rağmen.Sen kalkmışsın namustan bahsediyosun.

Rusyanın kominist yönetiminin yetiştirdiği sabah akşam vodka içen alkolik nesil yüzünden rus kızları bıkmış.Alkolik adam bi işe girip çalışamaz , gece de yatakta sızıp kalır.İşte bu yüzden Rusyanın okuyup mühendis olmuş kızları antalyanın dağ köyüne , inek moku temizleme pahasına gelin gidiyo.Her yıl antalyada Sara Musa aşkı yaşanıyo.Avrupanın okumuş kızı , köydeki ahırından tezek kokuları içinde antalyada garsonluk yapmaya geşmiş kıroya aşık oluyo.

Sen kalkmışsın namustan bahsediyosun.Avrupada bi kızın bekaretini kaybetme yaşı 13'e inmiş.Evlenene kadar yüzlerce erkekle birlikte oluyo.Toplumdan zina yasağını kaldırırsan olacağı bu işte.İnsanları dinsizleştirip namus kavramını ortadan kaldırırsan babasız çocuklardan oluşan bir nesil yetiştirirsin.Avrupanın nüfusu neden sürekli yaşlanıyo?Çünkü aile kavramını yok etmişler.Erkek için evlenip ömrünün kalanını bir kadınla geçirmek zulüm , kadın için evde oturup çocuk emzirip büyütmek işkence.Bu dünyaya yaşamaya gelmişler.Umurlarında değil.Çok büyük sosyal çöküntü içindeler farkında değiller.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kar Beyazı

quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

Hristiyan anne 9 yaşındaki çocuğu İsa'ya küfredince suratının ortasına tokatı yediği zaman zorbalık yok ama müslüman yaparsa zorbalık oluyo.Kızların başı zorla örtülüyomuş.Ee o zaman hristiyan anne de 5 yaşındaki çocuğunu elinden tutup zorla kiliseye götürünce ortada zorbalık yok mu?Ama biz müslümanlar hapşırsak mahalle baskısı , aile baskısı.İsrail'de bazı mahallelerde cumartesi günü sokaklarda araba geçmesi yasaktır.Hayat tamamen durur.Onların ibadet günüdür.Ama biz ne yapıyoruz ibadet günümüzde.Hiç bişey yokmuş gibi çalışmaya devam ediyoruz.İsraillilerin yaptığı zorbalık değil.Hindistana gidip bi tane ineğe "kışt yoldan çekil" de bakalım adamı ne yapıyolar.Onlar zorba değil , müslümanlar zorba.

İslamiyetin ne olduğunu bilmeden islam hakkında atıp tutmayın.İslam hristiyanlık dini gibi yorum dini değildir.Allah bir şeyi emretmişse onu kimse tartışamaz.Ben başörtüyü çağ dışı buluyorum deme lüksünüz yoktur.Ancak hristiyanın kutsal kitabında "Kadınlar başlarını örtsün , örtmüyolarsa saçlarını kazısın" diye açıkça emir varken , biz kendi kutsal kitabımızı sallamıyoruz diyebilirler.Bu onların din anlayışıdır.Ama bizi de neden zorla kendilerine benzetmeye çalışıyolar?Hristiyanlık artık din olmaktan çıkmış , ateizme yakın , yorum dini olmuştur.Bir müslüman asla Kur'an la ters düşemez.Müslümanlığın gereği budur.İslamiyet Allah'a kesin bir şekilde teslimiyet demektir.

İslamın ilk yıllarında Hz.Muhammed Mekke'den kovulup , Taif adında bir dağ şehrine sığınmaya kalktığında , çocuklar tarafından taşlanıp çöle gitmeye zorlanmıştı.Hatta o Taif halkı kendi içlerinden müslüman olan , peygamberin çok sevdiği bir arkadaşını öldürmüştür.Yıllar sonra islamiyet çığ gibi yayılmaya başlayınca Taifliler de müslüman olmak isteyip peygamberin huzuruna çıktılar.Peygamber onları hoş karşıladı.Ancak Taifliler peygamberden bişey rica etti.Taif şehrinin meydanında bulunan , onları her türlü beladan koruduklarını inandıkları putu kırmakta zorlanacaklarını söylediler.Halkın galeyana gelip , eski alışkanlığından kolayca vazgeçemiyeceklerini ve zamanla insanlar islama ısındıkça puttan kurtulacaklarını söylemişler.Peygamberin cevabı ise çok kesin ve net olmuş.Eğer müslüman olmak istiyosanız hemen şimdi şehrinize gidip o putu kıracaksınız.Nitekim öyle olmuş.Taifliler putlarından o gün kurtulmuşlar.İşte islam budur.Putları kırmaktır.Hem içindeki hem de dışındaki putları kırıp Allah'a kesin teslimiyettir.

Ben müslümanım ama namaz kılmaya gerek olduğuna inanmıyorum , baş örtmek gerekli olduğuna inanmıyorum diye bişey yok.Daha şurda 100 yıl öncesine kadar namaz kılmayan bi tane Türk bulamazdınız.Ama 100 yılda ne hale geldik.Allah'ın Kur'an da 70 yerde emrettiği namazı terk ettik.İmam minareden ezan okuyup milleti namaza çağırıyo ama hemen dibindeki kahvede vatandaş oturmuş çayını yudumluyo.İnsanlar caminin dibinden rahat rahat geçiyo.Patronu emretti diye sabahtan akşama kadar hammallık bile yapıyo ama Allah'ın 70 kere emrettiği namaza 10 dakikasını ayıramıyo.Camilerde namaz kılıp Kur'an okuyup , dinleyen milletten , şimdi kahvehane köşelerinde pişpirik , okey oynayan , meyhanelerde arabesk dinleyip kafa çeken , kerhanelerde fuhuş yapan bir nesil yetişti.Soran olursa müslümanız elhamdülillah.İşte böyle vurdumduymaz , umursamaz ve uyuşuk bir nesil olduk.Şurda 100 yıl önce namaz kılmayan bi adam ben müslümanım dese , hass.....tir ordan derlerdi.Ama bu yozlaşma sadece Türkiye'de değil nerdeyse bütün müslüman ülkelerde aynı.Baskıyla , zorla uyutmuşlar müslümanları.

Müslüman bir anne , baba çocuğunu müslüman olarak yetiştirmekle yükümlüdür.Hem de müslüman olarak yetiştirebilmesi için önce kendi örnek olmalı , müslümanlık yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmelidir.Çocuk büyüdükçe kendi hür iradesi ortaya çıkar.Bunun tartışması gereksizdir.Kimisi 30 yaşına da gelse çocuk kadar aklı olmaz.Kimisi 10 yaşında büyük insandan daha akıllı davranabilir.Anne , baba vazifesini yapıp çocuğuna doğruyu öğretir.Gerisi , yaş ilerledikçe kendi iradesine kalmıştır.

Öncelikle "Allah bir şeyi emretmişse onu kimse tartışamaz" kısmına kesinlikle katılıyorum Kur'an'da açıkça yazan hükümler tartışmaya kapalıdır. İbadet etmiyorsan müslüman değilsin demek hiçbir insandğlunun haddi değildir ancak işin o yönünü de inkar edemeyiz. Ancak yazdığın bir çok konuda sana katılmıyorum sanki gidip kendin görmüşsün gibi anlatmışsın yok annesi zorla tutup kiliseye götürüyormuş ağzına tokat atıyormuş yolda araba olmuyormuş falan. Bu tip şeylerin yine batı kaynaklı sinema-dizi sektörü dışında kanıtı var mı? Bence yok. Avrupada her insan şöyle yapıyor böyle yapıyor diyemeyiz, her çeşit insan vardır ama bizler işimize geleni görürüz. Tıpkı işimize geldiği zaman "avrupada cinsellik 14 yaşına düştü" deyip işimize gelmediğinde "avrupada çocuklar daha dindar yetişiyor" demek gibi. Yani mesajın kendi içinde bile çelişkili.

Şu son 100 yılda dinden uzaklaştık olayına da katılmıyorum. Dinine bağlı insan her zaman bağlıdır. Şu an camiye gitmek istesen engel olan kolluk kuvveti mi var? Ya da bir başkası gitmek istediğinde? Eğer cevabın hayır ise dinden uzaklaşılmasının sebebi dış değil iç kaynaklıdır, insanların o esnada camiye gitmek veya ibadet etmek istemiyor oluşudur. Bu kötü bir şey de değildir demek ki insanları zorlayan hiçbir unsur yok. demek ki caminin yanında çay içen adama kötü gözle bakanlar yok. demek ki ibadet eden insanlar bunu Allah rızası için yapıyor mecburiyetten değil.

Şunu da demeden geçemeyecem başkalarının inancına saygı duymuyorsun. Ama birisi aynı şekilde davransa ortalığı yıkarsın öyle değil mi? Hristiyanlık için ateizme daha yakın demekle bir sürü insanın Tanrı inancına laf atıyorsun sana aynı şekilde laf gelse tepkin ne olur? Kendi inancına laf gelmesini istemiyorsan başkalarının inancına laf etmeyeceksin. Forumda belki hristiyan yok, ama illa ki senden benden farklı düşünen kişiler vardır sen onları böyle rencide edersen karşılığını aldığında ses etme hakkın olmaz. Hıh desen kaçan sokak kedileri bile sıkışınça saldırıya geçer bunu böyle düşün ona göre hareket et derim.

Kimsenin imanını sorgulamak benim haddime değil.Adam namaza başlar , 40 yıl namaz kılmış adamdan daha üstün olur.Ateist bile olsa Allah'ın ayeti var.İnanmıyan insanın yeri ebedi cehennemdir der.Ama arkasından tövbe eden için Allah'ın bağışlaması boldur der.Yani Allah'ın inançsız insan için bile bağışlaması bir kenarda mevcuttur.Hz.Ömer bile müslüman olmadan önce müslümanlara eziyet eden ve en sonunda kılıcını kuşanıp Hz.Muhammed'i öldürmeye gidecek derecede kin sahibi bir insanken Allah onu yolundan döndürüp müslüman yapmış ve islama en büyük hizmetleri yapmış büyük bir insandır.

Ancak bi ayette sürekli inandım deyip sonra inançsız olan ve bunu alışkanlık haline getirenlerden bahsedilirken , sonunda Allah'ın bağışlamasından bahaedilmez.İnanıyosan gereğini yapacaksın.Bu ayet bana ters , ben şu ayeti görmezden geleyim dersen kendini kandırırsın.Yarım müslümanlık olmaz.İnsanı kafir ilan etmek de kolay değildir.Ancak bi yanlışın varsa fasık duruma düşebilirsin.Fasıklık günahkar müslümandır.Ya cahilliğinden fasık olmuştur.Bilmeden günah işler.Ancak aklı başında müslüman dinini iyice öğrenip kendini cehaletten kurtarmalıdır.İkinci fasıklık derecesinde günah olduğunu bilerek , kendine hakim olamıyarak , pişman ola ola günah işlemektir.Bunu da hemen kafir ilan edemeyiz.Zamanla kendine hakim olmayı öğrenebilir.Ancak insan günah olduğu konusunda cahil değilse ve bilgi sahibiyse.Buna rağmen inadına günah işleyip günah olmadığını iddia ediyosa bu fasıklıktan kafirliğe geçiş aşamasıdır.Yani namaz kılmanın farz olduğunu bilipte yapmayıp , yaptığının yanlış olduğunun farkında olan insana kafir diyemeyiz.Ancak ben namaz kılmam diyen insan fasıklıktan kafirliğe doğru yolculuğa çıkmış insandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 25 Eylül 2014; 3:10:29 >

• quote:

quote:

Yıllarca muhafazakar kesimin gördüğü ikinci sınıf vatandaş muamelesi ve dindar insanlara yapıstırılan yobazlığın artık br son bulması gerekiyordu. Bu ülkede insanların cogu müslümandır ve dinlerinin gereklerini de yaşamak istiyorlar. Vatandaş bunu istiyor ve istediğini de aldı. Azınlıgın haklarına saygı duyarak ve onları da dışlamadan, bu uygulamanın hayata geçirilmesinin ve uzun sure ayakta kalmasını isterim. Bırakın insanlar istediği gibi yaşasınlar. Bir başkasının özgürlüğünü kısıtlamadan ve insanların ahlaki yapılarını olumsuz anlamda etkilemeden herkes birarada ve huzur içinde yaşasın. Nasılki mini etekli ve tanga ile gezen kızlar rahat rahat ortalıklarda geziyorlarsa, Allahın emri olan tesettüre gerçek manada riayet etmek isteyen hanım kızlarımıza da bir zahmet hoş görü gösterilsin. Bu ülkenin özünde ahlaki ve islami bir terbiye vardır ve bunu kimsenin bozmaya da gücü yetmeyecektir.

Hamasi argumanlari geciniz.Bu ulkede turban takmak isteyen zaten takiyor.Bu ulke son 12 yildir hergun turbanla kalkiyor,turbanla yatiyor.AKP'nin flamasi gibi birsey oldu cikti zaten.

Bizim konumuz 8,9 yasindaki cocuklarin adeta birer kadin muamelesi yapilarak kapanmaya zorlanmasi,tesvik edilmesi.Bir takim Azgin azinligin meczup isteklerini vatandas istegiymis gibi aksettirmeye calismayin.

el kadar cocuguna kadin muamelesi yapipi turbana girmesini isteyen herkes yobazdir,bagnazdir.Bu dunyanin heryerinde kabul gorecek bir gercektir.Siz isteseniz de istemesenizde bu boyledir.Ha yok biz bildigimizi okuruz diyorsaniz o ayri tabi.

Ayrica sizin allahiniz '' colcuk cocuk,kiz,kadin ne kadar kisi varsa hepsi tesetture girsin '' mi diyor ? Ayni allah yeni dogan kiz cocuklari icin ne diyor peki ? O mantikla kiz cocuklarin daha dogar dogmaz tesetture girmeleri gerekmez mi ?

Ahlak ve terbiye dinden gelmez,aileden gelir.Islamci gecinip turlu turlu ahlaksizlik yapanlari goruyoruz,biliyoruz ornekleri mevcut karsimizda.Hergun gordugumuz seyler.

Allah, yeni dogan bebekleri tesettüre alın diye bir şey demiyor. Önce bilgi sahibi olun sonra da fikir. Ayrıca bagnazlık ve ahlaksızlık hakkında ornekler isterseniz, ben de size milyonlarca ornek verebilirim tangalı kızlar hakkında. Bizim de görmedigimiz şeyler değil bunlar. Ayrıştırıcı bir düşünceye sahip değilim ama maalesef bu noktaya getiren sizin gibi zihniyetler. Sizlere gelince her sey güzel olmalı, ama dindar bir insana gelince hicbir hakkı olmamalı. Bırakın bu humanizm ayaklarını da gercekten özgürlükçü olun.

• quote:

quote:

quote:

Allah, yeni dogan bebekleri tesettüre alın diye bir şey demiyor. Önce bilgi sahibi olun sonra da fikir. Ayrıca bagnazlık ve ahlaksızlık hakkında ornekler isterseniz, ben de size milyonlarca ornek verebilirim tangalı kızlar hakkında. Bizim de görmedigimiz şeyler değil bunlar. Ayrıştırıcı bir düşünceye sahip değilim ama maalesef bu noktaya getiren sizin gibi zihniyetler. Sizlere gelince her sey güzel olmalı, ama dindar bir insana gelince hicbir hakkı olmamalı. Bırakın bu humanizm ayaklarını da gercekten özgürlükçü olun.

Özgürlükçü olmak sadece islam'la bağdaşan kuralları uygulamakla olmaz Ayrıca bizim ahlaksızlık olarak gördüğümüz herhangi bir durum , başka bir dinde gayet normal karşılanabilir. Mesela herhangi bir x dinine göre de başörtüsü ahlaksızlık olarak görülüyor olabilir. Madem özgürlükçü ve hümanist olacaksak, bu durumdan hareketle tanga giyene ahlaksız diyemeyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

quote:

quote:

quote:

Özgürlükçü olmak sadece islam'la bağdaşan kuralları uygulamakla olmaz Ayrıca bizim ahlaksızlık olarak gördüğümüz herhangi bir durum , başka bir dinde gayet normal karşılanabilir. Mesela herhangi bir x dinine göre de başörtüsü ahlaksızlık olarak görülüyor olabilir. Madem özgürlükçü ve hümanist olacaksak, bu durumdan hareketle tanga giyene ahlaksız diyemeyiz.

Hayır, diğer şahıs " islamcı geçinen kisilerin pislikler yaptıgından dem vurmus ve ornek gosterebilirmiş " de, ben de buna istinaden yazdım. bu bir ahlak meselesidir, kapalısı da açıgı da yapabilir. saçma sapan konusmuştu ben de ona istinaden yazmıstım.

• dinci islamcı arkadaşlara bir önerim var.
    artık itiraf edin.

biz islam kurallarına uygun kanunları olan bir ülkede islamı yaşamak istiyoruz.
    islama dinimize aykırı olan ne varsa yasaklansın kaldırılsın istiyoruz.

deyin bunu!
    özgürlük ve demokrasi palavraları sallamaktan vazgeçin.
  • Cumhuriyetçi birisi olarak söylüyorum bunu. Doğru bir karar verilmiş.o yaşta ki birisi din olgusunu çözmüş ve inancı gereği yapması gerekenleri yapıyorsa kimse karışamaz. Aynı şey alevi,hristiyan,musevi hangi dine tabi olursa olsun kişiler inançları gerekleri takması gereken birşey varsa taksınlar abi niye kısıtlıyosunuz insanları ?

Ancak sadece başörtüsüne serbestlik getirilirse işler karışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kazahell

dinci islamcı arkadaşlara bir önerim var.
    artık itiraf edin.

biz islam kurallarına uygun kanunları olan bir ülkede islamı yaşamak istiyoruz.
    islama dinimize aykırı olan ne varsa yasaklansın kaldırılsın istiyoruz.

deyin bunu!
    özgürlük ve demokrasi palavraları sallamaktan vazgeçin.

Şu an yaşanan durum devlet kurumunun islamın önüne geçen çıkıntılarını törpülemektir.Devlet kurumlarına , inancından ötürü başını örten insanların sokulmaması törpülenmesi gereken bir çıkıntıydı.Halledildi.Şimdi sırada ibadet özgürlüğü olmalı.Devlet kurumlarında , okullarda , ezan saati 15-20 dakika ara verilip , mesai saatleri ibadet saatlerine göre esnetilebilir.Aynı şekilde özel sektörde de mesai saatlerine ibadet özgürlüğü getirilebilir.Bunun dışında pek bir sıkıntı kalmadı gibi gözüküyor.Müslümanlar ibadetlerinde ve inançları gereği örttükleri başörtüsü konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorlar.Sadece çakışan noktalar törpüleniyor.

Bundan ötesi şeriattır.Ancak Türkiyenin gündeminde şeriat olduğunu sanmıyorun.En azından başımızda batı belasının gücü devam ettikçe Türkiye'de şeriat olacağını sanmam.Bi ambargo yaparlar , ekonomi alt üst olur.İnsanlar bir lokma ekmeğe muhtaç kalır.Onlar dünyanın ekonomisinin dizginlerini ellerinde tutmaya devam ettikçe onlardan izinsiz kimse bişey yapamaz.Ancak Türk milleti 1.000 yıl boyunca şeriatla yönetilmiştir.Aynı şekilde dünyanın tamamında müslüman bir ülkenin temel kanunları şeriat üzerine kurulmuştur.Sadece son yüzyılda batılıların , müslüman devletlerin tamamını işgal edip kendi dünya düzenini dayatması sonucu şeriat dışı yönetim biçimlerinde yönetilmişlerdir.

• kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Hem oku oku oku diye laf ediyorsun hemde biz tartışmayız biz mantığına bakmayız biz sadece itaat ederiz diyorsun... Senin anlayışın bozuk bi kere. Tabi okumaktan tek anladığın ilkokul çocukları gibi yazı okumaksa birşey diyemiyorum...

Zaten eğer biz sorgusuz sualsiz taparız başka bir şeydende anlamayız demezseniz. Bu garip masalları savunamazsınız... Mantık arayamazsınız çünkü yok. O nedenle biz tartışmıyoruz diyorsunuz. Çünkü oturup akıllı ve mantıklı bir insanın tartışabileceği elle tutulur hiçbir şey yok ortada...

Bu saçmalığı kendi kendine sürdürebilirsin. Ama burada senin gibi beynini düşünceye kapatmış yani kısacası bir araçtan başka bir şey olmayan fanatiklerin bu beş para etmez görüşlerini yaymalarına müsade edemem. Sen hayvanlar gibi herşeye tapabilirsin, düşünmeyebilirsin, sorgulamayabilirsin ama bu saçmasapan algını ortalıkta yayamazsın !!!

AYRICA HEM SORGUSUZ SUALSİZ TAPARIZ DİYORSUN ARDINDANDA SORGUSUZ SUALSİZ İTAAT ETMEK KÖPEKLİKTİR DİYORSUN... Sen en iyi yanıtı yine kendine vermişsin zaten...

Ayrıca ben Allah'a köpeklik ediyorum diyen birinde zaten insanlığa veya insanlığa ait onura dair birşey aramak mümkün değildir. Arkadaşım sen istediğin kişiye köpeklik veya varlığa köpeklik edebilirsin ama ben köpeklik etmek için bu dünyaya gelmedim. Dünyada insan gibi yaşayıp , insan gibi ölmek için geldim. Ben hayatımı ona buna tapmakla geçiremem. İnsan olmakla ve bunun getirdiği onurla yaşamak benim esas amacım.

Mantık içerisindeki dünyada herşey ortadadır. Bilimin insanları götürdüğü noktada ortadadır. İstediğin dinde tapınmakta özgürsün ancak böyle insani vasıfları reddetmeyi sanki çok güzel ve havalı bişeymiş gibi anlatamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Eylül 2014; 12:33:41 >

• Devlet İslam dinine mensup, bu ülkeninin vatandaşı büyük çoğunluğun gasp edilmiş bir hakkının iadesini yapıyor, bundan rahatsız olup gerilen başkaları oluyor. Seni geren şey ne arkadaşım İslam inancını paylaşmıyor olabilirsin, yaşam tarzın seküler olabilir, Allah'ı , peygamberi inkar et umurumda değil, fakat bırak hatalarıyla eksikleriyle İslami yaşam tarzına uymaya çalışan adama karışma, senin çocuğun başörtüsü takacak diye zorlayan bir yönemelik mi çıktı, tam tersi bir yasak kalktı hemşerim, özgürlük yönünde atılmış bir adımdan bahsediyoruz, yasaktan değil. Bunu bahane edip meseleyi sağa sola çekme..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 25 Eylül 2014; 17:28:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST
    senin çocuğun başörtüsü takacak diye zorlayan bir yönemelik mi çıktı, tam tersi bir yasak kalktı hemşerim, özgürlük yönünde atılmış bir adımdan bahsediyoruz, yasaktan değil.

Senin de belirttiğin gibi çocuk! yaşında bu dayatmanın yapılmasının önlenmesine yasak mı diyorsunuz?Belirli bir muhakeme yeteneğine kavuştuklarında,bazı şeyleri idrak edebildiklerinde zaten kendi seçimlerini yaparlar.Bu şekilde toplumu kutuplaştırmaktan başka bir şey yapılmıyor.Ülkeyi Oz hapishanesine çevirdiler sonra da mutlu mesut yaşayın diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

quote:

quote:

quote:

İsteyen aile başörtüsü ile gönderir kızını,isteyen göndermez!
    Ne var bunda ?

Başörtüsü takan kız ile takmayan kız küsecek mi , birbirleri ile kavga mı edecek ? Kapanan kız ile dalga mı geçilecek ?
    Özgürlük naraları atan jakoben jöntürk kalıntıları ;başörtüsü neyi kısıtlıyor,hangi çağdaşlığı yok ediyor ?
    Bu malum zevatın acınası çığlıklarını gören kimse ülkede açık gezinmek yasaklandı sanır büyük ihtimalle.

Peki ya cocuk turban takmak istemiyorsa ? aileden baski varsa ? bu konuda ne dusunuyorsunuz ?

Bu ulkede her kiz isteyerek mi tesetture-turbana giriyor ?

Şu argümanı sürekli olarak gündeme getirenler,bir kız çocuğunun kendi özgür iradesi ile başörtüsü takmak istemesine rağmen,yasaların getirdiği dayatmalar sebebiyle eğitim hayatında zorluklar çekmesine , inancına karışılmasına ve müdahale edilmesine hiçbir kelam etmiyor,garip ! Bir de bu yönden baksanız daha tarafsız olacak, sanki..

Soruya gelirsek,eğer bir kızın aile zorlaması ile başörtüsü takması,ömür boyu zorla takması anlamına gelmiyor.
    Başörtüsü takmak istemiyorsa, yaşı 17 18'e geldiğinde kimseye hesap vermeden çıkarır, başörtüsü takmaması sebebiyle anne-baba kızın kafasına silah dayayacak değil ya !

Ki zaten bana göre;belli bir yaşa kadar anne-bana, çocuğunu kendi dilekleri ve istekleri doğrultusunda yetiştirmekte özgürdür.Anne babaya istisnalar haricinde çocuğuna nasıl davranması konusunda karışılması doğru olmaz.

Her kız isteyerek mi tesettüre giriyor bilemem fakat,bir yetişkin bireyin başörtüsü sebebiyle baskı altına alındığını,zorlandığını yine istisnalar haricinde düşünmüyorum.

İyide aynı özgürlükçü olan sen bir kızın mini etek giymesinide özgürlük anlamında savunuyor musun.Sen diyorsun ki isteyen istediği şekilde giyinebilir.Madem öyle okulların yönetmeliğinde olan etek boyu diz üstünü geçmeyecek kuralını kaldıralım.O türbanla okula giriyorda neden diğerleri mini etekle yada erkekler saç ve sakal uzun olarak giremiyor.Hani nerede özgürlükçü kafanız.Yoksa sende tipik islamcı sendromuna kapılıp islamla bağdaşan şeylere özgürlükçü olarak yanaşırım,islamın hoş karşılamayacağı şeylerin özgürlüğünden yana değilim kafasında mısın.Madem ki aile karar verir.Ben kızımın mini etekle yada oğlumun saçı yada sakalı uzun okula girmesini istiyorum.Kimene.Onuda geçtim türbana izin varda neden çarşafa izin yok.İslamın emri sonuçta.Aile çıkıp dese ki benim kızımın yüzüde kapalı olacak diye.Ne olacak o zaman.Zira konuda türban özgürlüğünü savunanlar peçe olayına gelince peçeyle girmemeli demiş.Burda çelişiyorsunuz işte.Çünkü amacınız özgürlük değil.Türban takabilir mi.Evet dersiniz.Ama mini etek yada makyaj yapılabilir mi dendiğinde yapamaz dersiniz.Hayırdır türbanla girince birşey olmuyorda makyaj yapınca mı birşey oluyor..

Başörtüsü ile mini etek giymeyi bir tutarak sübyancılık yapmayın..

Okul dediğin ilim - irfan yuvası olan belli usulü ve kuralları olması gereken bir kurumdur.
    BU usulleri ve kuralları, başörtüsü herhangi bir sebepten ötürü kural tanımamazlık eder mi,etmez !
    Lâkin;sizin eğitim amaçlı gönderdiğiniz kızınızın mini etek ile okula gitmesi toplum ahlakını olumsuz yönde etkiler.Diskoya mı gidiyorsun, yoksa bara mı ?
    Kızınızın mini etek ile gitmesini istiyorsunuz,öyleyse bikini ile de gönderin ! Ne de olsa öyle istiyorsunuz, özgürlük bu yaa..Var mı o cesaret ?

Maalesef sizin " islam sendromu " dediğiniz gelenekler, toplumun ahlaki değerlerinin iki paralık olmasının önüne geçiyor. Başörtüsü herhangi bir konuda hiçbir sorun çıkarmazken,mini etek giymek ve makyaj yapmak okulda olmaması gereken şeylerdir.Gezmek mi istiyor,eğlenmek mi istiyor; istediği gibi giyinsin makyajını yapsın şahsen umrumda olmaz fakat tecavüz vakalarının ne kadar arttığina bakıldığında da mini etek ve dekolte giyen kadın sonuçlarına katlanır.
    Bu durum maalesef Türkiye'de de böyle Avrupa'da da.

Çarşaf ile türban da aynı şey değildir ayrıca, çarşaf ile okula gelen kızın sosyal hayatı olumsuz yönde etkilenir, arkadaşları ile iletişim kopukluğu yaşar,çevresi değişime uğrar ve bir kız öğrencisi bu denli değişimi o yaşta kaldıramaz.Fakat türban ise öğrenciyi hiçbir yönden olumsuz etkilemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

quote:

senin çocuğun başörtüsü takacak diye zorlayan bir yönemelik mi çıktı, tam tersi bir yasak kalktı hemşerim, özgürlük yönünde atılmış bir adımdan bahsediyoruz, yasaktan değil.

Senin de belirttiğin gibi çocuk! yaşında bu dayatmanın yapılmasının önlenmesine yasak mı diyorsunuz?Belirli bir muhakeme yeteneğine kavuştuklarında,bazı şeyleri idrak edebildiklerinde zaten kendi seçimlerini yaparlar.Bu şekilde toplumu kutuplaştırmaktan başka bir şey yapılmıyor.Ülkeyi Oz hapishanesine çevirdiler sonra da mutlu mesut yaşayın diyorlar.

Ne dayatması kardeş, tam tersi yöndeki bir dayatma kalktı, siz olayı anlamadınız galiba, yada anlamak işinize gelmiyor, Cocuğuma ne giydireceğimin kararını ben veririm, bu ne senin ne de devletin kuruntusuna göre olacak iş değil. Senin çocuğuna zorla bir kıyafet giydirmeye kalkarsa bu devlet o zaman en ağır şekilde eleştiririz, kaldı ki ben Devletin eğitim üzerinden elini bütünüyle çekmesi taraftarıyım o başka.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

quote:

Ne dayatması kardeş, tam tersi yöndeki bir dayatma kalktı, siz olayı anlamadınız galiba, yada anlamak işinize gelmiyor, Cocuğuma ne giydireceğimin kararını ben veririm, bu ne senin ne de devletin kuruntusuna göre olacak iş değil. Senin çocuğuna zorla bir kıyafet giydirmeye kalkarsa bu devlet o zaman en ağır şekilde eleştiririz, kaldı ki ben Devletin eğitim üzerinden elini bütünüyle çekmesi taraftarıyım o başka.

Ben de diyorum ki çocuğunun ne giyeceğine sen karar verme,diğer çocuklar gibi giyinsin.Yaşı gelince kendi karar versin ortamını,arkadaşını,hayat tarzını seçsin.Yoksa arkadaş gruplarının üniversitedekilerden bir farkı kalmaz.Çocukları etiketlendirmekten başka bir şey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Kur'an-ı Kerim inanç meslesini iradeye bırakmıştır, atalaraından süregelen inanca değil. bu bir!

İkincisi;

Yine Kur'an-ı Kerim, öertünmeyi farz kılmakla beraber örtünmeyenleri, gösteriş için ibadet edenler gibi lanetlememiştir. Bir fark var arada, ciddi bir fark. Bir de beyt-ül mal meselesi var, değinmiyorum. İnançlı olmayıp, örtünmeme; inanır gibi görünüp...

EK: Kur'an'da lanetlenen güruh sayıca azdırlar, günahkarlar çoktur. Allah'ın lanetini çekmektense, günahkar olmak her zaman iyidir.

Saçmalık zaten islamın kadınları kısıtlaması. Kadınların bu şekilde kısıtlanmasının hiç bir mantıklı açıklaması yoktur, bu erkeği yokluğa sürükler ve erkek kadına daha aç olur, yani tecavüz gibi olaylar başlar. Bunun kanıtı zaten ABD vs. ülkelerde hiç tecavüz olmaması.

• Anne-Baba çocuğunun kıyafetine karışır.
    Anne-Baba çocuğunun gideceği okula karışır.
    Anne-Baba çocuğunun yediği yemeğe karışır.
    Anne-Baba çocuğunun gezdiği arkadaşlarına karışır.
    Anne-Baba çocuğunun özel eşyalarına karışır. Vs. Sorun olmaz !

Anne-Baba çocuğuna başörtüsü giydirmek isterse çocuğa dayatma yapılmış ve baskı yapılmış olur..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.