Şimdi Ara

ORTA SEVİYE FİYATINA ÜST SEVİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üst seviye bir ürün olan 1200ES üzerinde bulundurduğu terminallerden ve güçlü çıkış trafosundan dolayı da

bir hayli gövdeli bir ürün 1200ES'i kutusundan çıkardıktan sonra arkasını çevirip bir bakın derim çünki arka

paneldeki terminal zenginliğini sade bir şekilde görmeniz için son fırsatınız olacak Dolby Digital ve DTS'te

yaptığımız dinlemelerde 1200ES'i başarılı bulduk.Üst seviye AV alıcılar arasında yer alan ürünün sinema

kadar stereo performansı da iyiydi.1000 ytl lik fiyatıyla 1200ES orta sınıf fiyatlı üst seviye bir AV alıcı..

yorumunu HT dergisi mart 07 sayısı ndan alınmıştır bu av alıcıyı seçmiş bulunmaktayım

hop bileşenlerine gelicek olursak daha karar vermiş değilim umarım seçmemde yardımcı olursunuz ...

ORTA SEVİYE FİYATINA ÜST SEVİYE

• acaba bu hop seti nasıldır sony SS-SFCR505H + SUBW ne önerirsiniz

• Kardeş merhaba.

Sanırım kolonlar resimden dolayı uzun çıkmış. Ama uygundur. Bahsettiğin anfi konusunda, Hi-Fi Çömezleri adlı Topic'in içinde detaylı bilgi ve yorum yazmıştım zaten. Ama muhtemelen görmedin heralde.
    Anfi konusunda doğru yoldasın.

Resmini koyduğun kolonlar da gayet hoş kolonlar, üstelik fiyat olarak da çok uygun sayılırlar.

Dilersen biraz daha araştırmalar yap ve iyicene karar verdikten sonra satın al.

Ama mutlaka değişik marka ve modelleri gerek A/V Receiver, gerekse Kolon olarak dinle, incele, kurcala ve kıyasla. En azından için rahat olarak ve daha emin bir şekilde alım yapmış olursun.

Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: DreamLike

Üst seviye bir ürün olan 1200ES üzerinde bulundurduğu terminallerden ve güçlü çıkış trafosundan dolayı da...

Dreamlike,
    Yeni avr'n hayırlı olsun, güzel günlerde kullan. Paylaşımlarını topiğimizde bekleriz. Selamlar...
  • Ustad teknika bu 1200es i 1015 ile kıyaslarsak hangisi daha iyi?birde 1200es i hic dinledinizmi
    yoksa teknik verilere goremi iyidir diyorsunuz.selamlar
  • Evet.

Zaten onun için bu kadar övüyorum ya!

İlk başta açıkçası ukala bir yaklaşımla girdim içeri. Sadece bir bakayım bakalım ne yapmış Sony bu sefer diye. Sonra çok şaşırdım. O paraya hiç beklemediğim bir verim, güç, estetik ve detay.

Yaklaşık yarım saat civarında dinledim. Adam da bana bu cihaz üst sınıf bir cihaz. Bak daha iyisini bulamazsın falan diyor.

İçimden dedim de get. Neyse bir şey demedim adama.

Ama hakikaten o parayı sonuna kadar hak eder. Ben bu kadar diyorum.

Bu arada 1015 de çok iyi cihaz. Ama üstüne 1016 çıktı. Sonra X2 çıktı.

Onda da artı olarak THX damgası var. Ama fiyat olarak ikisi kıyaslandığında, Sony F/P oranından kazanıyor. Ama para önemli değilse X2 veya X4 Tabiki.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: mastercraft

Ustad teknika bu 1200es i 1015 ile kıyaslarsak hangisi daha iyi?birde 1200es i hic dinledinizmi

• ustad sattırcaksın bana yamahayı daha kullanmadan yani 659 la kıyaslayınca aradaki farkı benim gibi haftanın 4 gunu yuzen biri anlarmı?aradaki teknik farklar neler sence,birde su 4 ohm mevzusu amfi icin dez avantaj degilmi?ornek rf82 ye 4ohm amfimi 8ohm amfimi daha iyi sence,selamlar ustadım
    buarada forumda esiyorsun ustad nerdeyse herbaslıkın altında bir yorumun varALLAH omrunu bereketlendirsin...
    quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Evet.

İlk başta açıkçası ukala bir yaklaşımla girdim içeri. Sadece bir bakayım bakalım ne yapmış Sony bu sefer diye. Sonra çok şaşırdım. O paraya hiç beklemediğim bir verim, güç, estetik ve detay.

Yaklaşık yarım saat civarında dinledim. Adam da bana bu cihaz üst sınıf bir cihaz. Bak daha iyisini bulamazsın falan diyor.

Onda da artı olarak THX damgası var. Ama fiyat olarak ikisi kıyaslandığında, Sony F/P oranından kazanıyor. Ama para önemli değilse X2 veya X4 Tabiki.

Saygılar...

quote:

Ustad teknika bu 1200es i 1015 ile kıyaslarsak hangisi daha iyi?birde 1200es i hic dinledinizmi

• Merhaba.

Esmek değil! Sadece soruyorlar. Ben de, cevap vererek yardımcı olmaya çalışıyorum. Özellikle bu aralar diğer arkadaşlar pek fazla vakit bulamıyor olabilirler.

Diğer soruna gelince, 659 ile Sony 1200 Es arasında sınıf farkı var. Yani Yamaha'nın 1600'ü ile kıyaslamak lazım. Her defasında önemle açıklıyorum. Çıkış gücü, her şey demek değil. Bir A/V anfi Receiver, her tür detay özellikleri ve ses kalitesi ile değerlendirilir. Kaldı ki, zaten o şekilde bir değerlendirmeye tabi tutuyoruz bu cihazı.

Omaj olayına gelince, anfi 4-8 Ohm arası ayarlanabiliyor.

Saygılar...

quote:

ustad sattırcaksın bana yamahayı daha kullanmadan yani 659 la kıyaslayınca aradaki farkı benim gibi haftanın 4 gunu yuzen biri anlarmı?aradaki teknik farklar neler sence,birde su 4 ohm mevzusu amfi icin dez avantaj degilmi?ornek rf82 ye 4ohm amfimi 8ohm amfimi daha iyi sence,selamlar ustadım
    buarada forumda esiyorsun ustad nerdeyse herbaslıkın altında bir yorumun varALLAH omrunu bereketlendirsin...
    quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Evet.

Saygılar...

quote:

• Herkese merhaba, uzun zamandır hazır ev sinema paketi almayı düşünürken forumdaki siz üstadların önerilerinden sonra tabiki vazgeçip amfi araştırmaya başladım ( tabi benim araştırma dediğim forumu araştırmak oluyor!) Özellikle teknika'nın tavsiyesinden sonra sony'nin yeni 1200 modelinde karar kıldım .Hoparlör setini ise ki hiç anlamam dreamlike arkadaşın resmini yayınladığı sony hop.seti fiyat olarak banada uygun geldi buna ek olarak subw ne olmalı? Bu sistemi benim samsung 46" SPL6Hx DLP tv ye bağlayacam bir sorun olmaz umarım.
    Amacım ise film izlemekten çok müzik dinlemek ama öyle milleti rahatsız edecek yüksek sesle falan değil.Evin dekoruna uygun siyah ve fazla göze batmayan hop.seti öneriiniz varmıdır?(uygun fiyatla)
    biliyorum çok yüzeysel sorular sordum ama zaten derinlemesine bu işin içine girmeyeceğim.
    teşekkürler , saygılar
  • yalnız yukarıda uzun ince sony kule kolonlar o kadar iyi değil.aklınızda bulunsun.
  • Cantan neyi önerirsin peki? fiyatı uygun ve aynı zamanda görünümüde kibar olan bir hop.seti nerden bulabilirim
  • valla dostum şimdilik bilemeyeceğim.inaşallah bulursun.
  • tecnikaaaa yardım lütfen
  • Geldiiiiim!

Yav parasına göre değerlendirdiğin zaman 400 Ytl'ye daha ne olacak?

2 metrelik kolon verecek değiller ya adama.

400 Yt l= Alacağın Kalite.

Eğer kolonlara ayırmak için fazla bütçen yoksa alacaksın.

Yok ben yüksek kalite istiyorum diyorsan, zaten bütçeyi yükseltince onlarca seçenek çıkıyor karşına.

Receiver aldıktan sonra kolon almaya bütçesi kalmayan arkadaşlar olabiliyor. Dolayısı ile o şekilde düşündüğün zaman, 400 Ytl'ye uygun.

Yok benim param var sorun değil, ve ben fazla dikkat çekmeyen siyah bir renk kolon arıyorum diyorsan Defitive'lerin zaten her yeri simsiyah. Parası da yeşil!

Bu işler böyle olmuyor aslında. Çıkacaksın çarşıya 1-2 hafta dolaşacaksın. Gezeceksin. Göreceksin. Dinleyeceksin. Pazarlık edeceksin. Eve geleceksin tekrar düşüneceksin. Ayaklarına kara sular inmiş halde kendi kendine söylenip duracaksın.

Sonra gidip beğendiğini alacaksın. Yoksa bizim gibi akıl verenler her zaman çok olur. Ama ufak bir farkla. Parayı sen kazanıp, sen ödeyeceksin.

Ben bilhassa kolonlar hakkında yorum pek yapmıyorum genelde forum da. Ama 400 Ytl'ye başka seçenek sunanlar varsa buyursun.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: aticik

tecnikaaaa yardım lütfen

• sendemi mi teknika , peki hop.seti için max 1000 ytl olursa seçeneklerim biraz çeşitlenirmi dediğim gibi önerdiğin sony anfisiyle ve ilerde playstation 3 le beraber kullanmayı düşünüyorum.
    Saygılar
  • Tabiki 1000 Ytl ve üstüne çıktığında Hoparlör seçenekleri çeşitlenir.

Ama bence, kolon fiyatı kabaca bir tarifle, anfi fiyatının en az 1.5 katı olmalı. Yani 1500 Ytl gibi. Bu dediğim gibi çok afaki bir tanım ama genel de en az bu şekilde bir kolon seçmen lazım. Yani anfin 1 ise. Kolonların bence en az 1.5 olmalı. Daha üstü de olabilir. Ama daha aşağısı, anfinin kendini ispatlaması ve tam verimle sana ses kalitesini sunması için, ciddi şekilde performan düşüklüğüne yol açar.

Bu böyle biline.

Saygılar...
  • nediyosun gitti PS3 desene ,hayal olacak yani.Peki değerli üstadım 1000 ytl için oluşturabileceğim sub falan dahil hop.setini modellerinide yazabilirmisin hafta sonu almayı düşünüyorum çünkü.Zaman ayırıpta benim gibi bu konudaki deneyimsizlere cevap verdiğin içinde ayrıca teşekkür ederim.
    Saygılarımla
  • evet gerçekten bu iş bir hobi hepsi aynı anda olmaz iyi bir anfi sub yavaş yavaş toplanır.ben mesela bu yola ya çok iyi yada hiç diyerek çıktım.yoksa alt seviye bir sistem alıp satıcıların süper bu abi demesine kanmış olurdum
  • ben bahsi geçen sony 1200es'i dün aldım. onkyo 604 ve sony'de ikiye kalmıştım 250liralık fark beni sony'ye itti. yalnız aklıma takılan bir konu var; ben dvd player'dan hdmi ile bağlantı yaptığım zaman hem görüntü hem ses alacağımı sanıyordum. oysa anfi projektöre görüntü verirken sesi hoparlörlere vermiyor. illa optik ya da coaxial birbağlantıyla sesi tekrar bağlamak gerekiyor. sony'den aldığım cevap ise hoparlörü olan bir oynatıcıya(plazma, tv v.s.) bağlanırsa ancak oradan ses verilirmiş ve hdmi'li anfilerin yüzde doksanı bu şekildeymiş yönünde. benim için hayalkırıklığı oldu. ben tek hdmi kabloyla kayıpsız olarak bu işi çözeceğim sanıyordum.

bir de sony 1200es alacak olanlara not; arka terminaldeki bağlantı sistemi saçma ve karışık, kullanma klavuzunu iyi okuyun. hdmi girişlerle hoparlöre giden sesleri eşlemek için manuel ayarlar/atamalar yapmak lazım, ben bulana kadar saç baş yoldum. dikkat. (hdmi'den 2 dvd player bağladım. biri hd-dvd diğeri de upscale yapan dvd player, hdmi çıkıştan projektöre gidiyor. bir dvd player'da tv'ye gidiyor sadece sesini anfiden alıyorum.)

istanbul'da olanlara not: bu arada anfi 1000ytl/12 taksit akmerkez'de, en ucuz orada bulabildim. diğer sony satıcılarında ya taksit seçeneği az ya da 50ytl daha pahalı.

• arkadaslar bence anfi alıcaksanız bence ya yamaha , ya technıcs , ya onkyo , yada marantz olucak bu markalar benım goruslerım herkezın goruslerıne saygı duyarım ..benım gorusumede saygı duyulmasını ısterım. bu yukarıda yer olan sonyler bı arkadasında dedıgı gıbı bes para etmez sankı kabınlerını evde cıvıyle basıt sekılde cakmıslar ve bırlestırmısler ucurtma yapar gıbı kabınler cok kalıtesız ..abı bu kabınlere benzer jbl ınde hoporlor takımı var ve cok kalıtelı .. dostum sana bı tanede anfının uzerıne dvd player tavsıye edeyım panasonıc s52 bu modelı bı ıncele derım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.