Şimdi Ara

Orta seviyede bir üniversitede MÜHENDİSLİK OKUMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • iş başvurularınızda sizi işe alacak olan kişi, bilgi birikiminize, staj yaptığınız yerdeki tecrübenize, varsa iş tecrübenize ve
    yaptığınız elde tutulur projelerinize bakıyor. üniversiteyi nerede okumuşsunuz, kaç senede bitirmişsiniz bir önemi yok. yaptığınız projeleri savunacak, onlar hakkında konuşabilecek, aynı şekilde başvurduğunuz şirketin amacı ve ilkeleri ile ilgili, yaptığı işler ile ilgili az çok fikir sahibi olabiliyorsanız bunlar yeterli olacaktır.

edit: askerlik yoksa ve ingilizce orta seviye ise zaten 2-0 yenik başlıyorsun hayata.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torkema61 -- 11 Nisan 2019; 8:35:25 >
  • mynameisniko kullanıcısına yanıt
    Hocam üzülerek diyorum ki onlar alt sınıf üniversiteler. Bana göre o üniversitelerde mühendislik dahi olmaması gerekir.
  • İşe alınırken adamlar senin yaptıklarına, kendini geliştirmene bakar diyen arkadaşlar maalesef ki dünyadan bir haber. Elbette öyle ama top üniversitelerdeki mühendisliklerden mezun olmayan birisi(bilkent, odtü vesaire) bir kere ilk işe girerken cok büyük sıknıtı ceker kendini ne kadar geliştirmiş olursa olsun. Bakın üzülerek söylüyorum ki elinizi sallasanız mühendise carpıyor ve belli üniversiteler haricindeki her öğrenci az cok birbirine denk oluyor. Senin beğenmeyeceğin işi seve seve yapacak asgari ücrete tamam diyecek yüzlerce adam var piyasada. Ha diyelim girdin bir yere kendini geliştirdin, projeler vesaire yine de cogu savunma firmasının kriterleri arasında okul var. Kendini ne kadar gelistirirsen gelistir adamlar okuldan direkt eleyecekler seni. Yurt dısı konusunda da, yurt dısına calısmaya gitmek o kadar kolay degil vatandaslıgın yoksa. Her firmanın belirli bir sayıda yabancı calıstırma izni oluyor ve firmalar genelde bu haklarını Asyalı ya da Hintli dehalardan yana kullanıyorlar doğal olarak.

• Hacettepe ee den mezun ol gir aselsana al 8k maaşı bitti gitti. Sonra beğenmezsen kendi şirketini kurarsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tom Hagen

Şöyle söyleyeyim ankara üniversitesi, gazi üniversitesi, kocaeli, sakarya üniversiteleri falan orta seviye üniversitelerdir.
    150 binlik bir okul orta seviye değil alt seviyedir ve ciddi anlamda size iş konusunda sıkıntı yaratır.

Referans dediğimiz şey torpilin kibarcası zaten
    hocam elektronik 24k nasil orta seviye oluyor. Sakarya Kocaeli ile Gazi nasıl bir yav

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heroizen

hocam elektronik 24k nasil orta seviye oluyor. Sakarya Kocaeli ile Gazi nasıl bir yav

Alıntıları Göster
    Hangisi iyi?
    Genel yorumlama yaptım fakat iyi olan okulların arasında mı emin değilim. Orta üstü olsun hadi. Veya iyi okul olsun demek istediğim şey örneğimin gerisinde kalmasın bence hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100k ile gireceğin üniversite çöp olur fakat bunu avantaja dönüştürebilirsin. O sıralamayla gireceğin üniversitede dersler kolay olacak sağlam çalışıp çap yap. Mümkünse devlet değil özele git. İki bölüm birden bitir böylece alt seviye üni diplomasını 2 ye katlayıp daha değerli bir eleman olursun. Mesela mimarlık-inşaat olabilir, elektronik-bilgisayar olabilir kısaca iyi olan 2 bölümü oku gidip te işletmede çap yapma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tom Hagen

Şöyle söyleyeyim ankara üniversitesi, gazi üniversitesi, kocaeli, sakarya üniversiteleri falan orta seviye üniversitelerdir.
    150 binlik bir okul orta seviye değil alt seviyedir ve ciddi anlamda size iş konusunda sıkıntı yaratır.

Referans dediğimiz şey torpilin kibarcası zaten
    Sakarya uni bilg 2019 taban puan 376 Gazi uni 420 40puan kaç k sıralama dusunun

• mühendis olma kanatlı hayvan yetiştiriciliği oku çok daha iyi
  • Sadece derslerde iyi olmak yetmez öğrendiklerinizi pratiğe dökebilkyorsaniz iyi muhendissinizdir. Diploma almak yetmiyor aldığınız diplomayla iş yapabilmeniz lazım. Girdiğiniz işte ne biçim mühendissin sen denmemeli.

• Ben orta seviye denilen okulda okuyorum kendin bir halt yapmazsan okul tamamen boş. Gitme başka okul oku daha iyi.

• Kocaeli Metalurji Malzeme'yi 8 senede bitirdim.
    7 senedir de çalışıyorum.

Sorun var ise cevaplayabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.