]Merhaba ve öncelikle hayırlı bayramlar. Oturduğum binanın merkezi uydu sistemi var. Odalardan birinde receiver ı bağladım ve gayet iyi çalışıyor çok güzel uydu kanallarını çekiyor. Bu odanın bağlantıları bildiğimiz f bağlantılı. iki ucunda da f konnektör olan bir kablo (bir ucu alıcıya diğeri ortak sistem girişine bağlı) ile çalışıyor. bunda sorun yok. ancak diğer odanın bağlantısı farklı. alıcı kutunun girişi f konnektör bunda sorun yok ama ortak sisteme bağlantı ucu normal anten girişi gibi. bu haliyle bağlantı yaptığımda digital kanallar gayet iyi çekiyor hatta birkaç hd kanal bile var ancak diğer televizyonu açınca bazı kanallarda sinyal kayboluyor. iki televizyonu aynı anda açamıyorum. ilkinde hiç bir sinyal kaybı olmazken neden ikinci bağladığım tv de sinyal kayboluyor? çok uğraştım ama çözemedim.Bu konuda bir fikri olan var mı?
tabııkı sistemi elektrikçi yerine işin egli uyducu yapsaydı zaten ; santralden gelen kabloyu her odaya bölmez sadece tek odaya çekerdi
şimdi santralden 1 kabloyu sadece 1 uydu cihazında kullanabilirsiniz
veya 1 uydu cihazı açıkken digeri kapalı kalması lazım veya 2 alıcıdanda aynı kanalı izlemeniz lazım ..
anlyorum. cevabınız için teşekkürler. bu dırımda hata elektrikçiden kaynaklanıyor. bayramdan sonra yapacağım ilk iş bu hatları çeken elektrikçiyi bulmak olacak.
rice ederim hayırlısı olsun
peki hocam binanın ana santralinden benim evime tek hat geliyor. mini santraller var bilirsiniz. şimdi ben gelen tek hattı bu mini santralle çoklasam 2 yada 3 tv yi 3 ayrı riciver bağlayıp istediğim gibi kullanabilir miyim... ?