Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

ORTALAMA MÜHENDİS MAAŞININ ASLINDA FENA OLMAMASI {UNİ SIRALAMASI ANALİZİ} (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
3
Favori
5.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niye yesin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • noobodynow kullanıcısına yanıt

Bak şimdi doğruyu konuşalım. Tıp ve dişi yazan çoğu kişi maddi açıdan yazıyor. Herkes ilk sıraya tıp yazar topların altına da dişleri sıralar. Neden? Çünkü iş garantisi dişte yok. Bu diş okuyunca işsizsin demek değil. Ama eğer para için yazıyorsa bu meslekleri tıpı yazmak çok daha mantıklı.

• bi noktada doğru ama çoğu kişi de prestiji için tıp yazıyor, ayrıca herkes plastik cerrahı olmuyor. bir diş hekimi çoğu doktordan fazla kazanıyor olabilir (özelde)

• noobodynow kullanıcısına yanıt

Fazla kazanıyor olabilir. Ama eğer adam beceriksizse işsiz de kalabilir. Tıpta o durum yok. Yani o riski almaya değmez. Prestiji de zaten maddi açı gibi düşünebiliriz. Prestij ve maddiyat diyelim

• GoodnightANDgoodluck G kullanıcısına yanıt
    dostum dus alımları 1000 kişiyle sınırlı ve 9k kişi her sene mezun oluyor, haberin var mı?
    mezun sayısı da katlanarak artmakta. özelde 3-4 senelik ortalama dişçi maaşı da 25-26.
    devlette çalışıanlar için ortalama da 30-32 bandıdır.
    5 senelik birinin 35 aldığını biliyorum her şey dahil.

klinik açan adamı düşünün, 2 milyon lira harcıyor. 60 bin lira kazansa ilk açtığında 3 senede falan amorti edecek.
    anlamıyorsunuz ki, her kliniği olan da muthiş para kazanmıyor. çok iyi kazananlar 45 yaş üstü taufa

kanka özelde de çok yüksek almıyorlar aw, maaşları sen söylesene. 2022 mezunusun, 1 seneliklerden aranızdan en çok alan kim? öyle bir şey söylüyorsunuz ki olum maaşlar belli.
    5 senelik bir diş hekimi kamuda 30-35 arası alır en az.
    5 senelik bir diş hekimi de özelde de hemen hemen aynı alır.
    DUS’u da herkes kazanamıyor.

• Eğer dus u 9k Dan 1k kişi kazanıyorsa eğer para için yazılıyorsa çok mantıksız değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5E36499B4 -- 13 Mart 2023; 19:35:3 >
  • 2018:3994

2019:4224

2020:4443

2021:4540

2022:4700 küsur

Dusa giren sayıları bunlar

Kontenjanlar da 700-1000 arası

Yine mantıksız değil mi. Sonuçta 5 te 1 oran var. Ve herkes de girmediğine göre uzmanlık oranı 10 da 1 olur belki daha düşük. O risk alınır mı

• Arkadaşım senin aklından zorun mu var?

Ben kazandım ben okudum ben bitirdim ben çalışıyorum,bir sürü insan tanıyorum ama forumdaki ergen bana sektörü öğretiyor şaka gibi kimsin kardeş kanıtlı konuş bana.

Özeldeki arkadaşlar 20-30 arası alıyorlar genelde yani savunma sanayi hariç iyi mühendis maaşları ediyor,bana teknisyen 40 verdi diplomanla klinim açalım diye kabul etmedim etik değildi,5 yıllık kaç tane diş hekimi gördün maaslarını biliyorsun

• Diş hekimliğinde uzmanlık çok da gerekli değildir orto cerrahi hariç,siz dusu kpss falan sanıyorsunuz heralde düz diş hekimi olup da iyi kazanalar var ,bir çok kişi dusla ugraşmıyor işe falan giriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoodnightANDgoodluck -- 13 Mart 2023; 19:54:6 >
    kanka sana diyorum ki şimdi sen 1 senelik mezunsun ya, 5 senelik adamla aranda ne kadar maaş farkı var?

• Arkadaşlar diş hekimliği süper bir meslek değil,elbette eskiye göre şartlar kötüleşti ve zorlaştı

Ama diş hekimliginin,tıp ve iyi mühendislik harici alternatifi yoktur,şartlara göre daha iyi bile olabilir

Ama vasıfsız 3-5 tip mesleği küçümsemeye çalışırsa ağzının payı da verilir,kendinizi avutmayın

• En az x2

Biraz abartılı olmadı mı

• Arkadaşım senin de varsa bildiğin hekimler söyle de ögrenelim daha neyin ısrarını ediyorsun anlamadım

5 yıllık mühendis yazılımcı 40-50 alıyor da diş hekimi niye alamasın

• böyle bir şeyi nasıl söyleyebiliyorsun? O zaman 5 yıllık hemşire de alsın. Böyle bir kıyas saçma değil mi sence de?

• Ajajajjahah velet diş hekimliğiyle hemsireliği kıyasladı ya :)

Sen haklısın kardeşim tamamdır neye istiyorsan ona inan ama en azından bana geçerli cevaplar verseydin yazık oldu, size laf anlatmays çalısarak ben eşşeklik ettim güle güle

Konu sahibine de sauügff üniverstinden silikon vadisi yolunda başarılar

31i ve interneti azaltırsa olur bu iş, 31k maaşı hazır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoodnightANDgoodluck -- 13 Mart 2023; 20:21:10 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.