Şimdi Ara

ORTALAMA MÜHENDİS MAAŞININ ASLINDA FENA OLMAMASI {UNİ SIRALAMASI ANALİZİ}

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
3
Favori
5.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şöyle düşünün, 60 binle ortalama bir mühendisliğe girdiniz atıyorum elektrik elektronik mühendisliği.
    40 bin sıralama ile eczacı olan kişi 5 sene okuyor. ortalama maaşları ise 25 bin civarı şu an (başlangıç)
    maaşları devlette pek artmıyor. başlangıç maaşı yüksek ama sonrasında pek pek artısı yok.
    bir mühendislik fakültesini bitirdiniz, ingilizceniz var ama kafa yordunuz başlangıç maaşın 18 bin lira olsun eczacı maaşı 2 seneye kadar 27 bin lira olsun.
    senin maaşın 2 sene sonunda ortalama 25 bin bandında oluyor, dediğim gibi kafa patlatman gerek.

eczacı ile mühendis maaşı aynı ivmede değil.
    ama başlangıçta eczacı kesin daha fazla alıyordur.

AVUKAT VS MÜHENDİS

avukatlara gelelim, avukatların başlangıç maaşı mühendis kadardır. savcı maaşı da 30 bin lira bandındadır yeni mezun için. savcı için 3-4 sene okuman ve paralaman gerekiyor kendini. yan hakları var tabii ama 3-4 senelik iyi bir mühendis de 30 bin bandında para alabiliyor.

savcı da herkes olamıyor.

DİŞ HEKİMİ vs MÜHENDİS

özelde çalışan diş hekimi maaşı çok az, devlette ise sanırım 2-3 seneye 27-28 bin oluyor dişçi maaşı. 5 sene okul okuduğunu varsayarsak mühendis yine bu önermede aynı safhaya geliyor.
    mühendis ile dişçi maaşı da aynı ivmede değil.
    dişçi klinik açması için 200k dolar falan vermesi gerekiyor en az.
    ona bakılırsa mühendisin işini kurması da kolay.
    aşağı yukarı aynı maaş.

DOKTOR vs MÜHENDİS

Doktor, mühendisten çok alır ama 6 sene okur. Mühendislik 4 sene olduğu için mühendis 2 sene erken para kazanır. O bakımdan 2-3 sene aynı maaşı alırlar, doktorlar tabiiki de fazla kazanır. Hakederler, o kadar emek o kadar nöbet.

Mühendis vs TM Bölümleri

Şanslı bir tmcinin maaşı 5 senesinde sonrasında mühendisin iki katına çıkabilir. Ben boğaziçi işletme demiyorum ama turkiyedeki ortalama bir işletme fakültesinden mühendislik iyidir.

Öğretmen vs Mühendis
    Öğretmenlerin atanma maaşıyla ki kpss kazanmaları lazım mühendis yeni mezun maaşı neredeyse aynı.

• Aslında, diş hekimi, mühendis,avukat bunların hepsinin ortalaması hep aynı. Sıyrılanlar kendi işini kuranlar. Ha ama ortalama üstü bir mühendis ile bir diş hekimi aynı maaşı alır. Ülke mühendis kaynıyor.

Sadece temel mühendislikler için söyledim.
    Yani ortalama bir bilgisayar mühendisi
    Ortalama üstü bir elektrik elektronik mühendis
    Ortalamanın iki tık üstü makine mühendisi
    ve İyi bir kimya mühendisi için geçerli bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FEC8BB1EA -- 13 Mart 2023; 14:16:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• la daha dünkü bebesin 20 yaşında ya varsın ya yoksun daha üniversite okumamışsın lalaluga yapıyorsun burda üslubunu bilde konuş genelleme yapmadım ben çoğu yer dedim sen bir elektrik elektronik mühendisliği okuda mezun olduğun sene göreyim seni,4 sene sonra ağlarsın mezun oldum mühendisim asgari ücret teklif ediyorlar diye,senin gibi gençler olduğu sürece ortada ne sevgi kalır ne saygı,fake profil seni.

bu ülkede her şey torpille mi dönüyor hiç mi hak ettiğini alan yok sanıyorsunuz? Tutturmuşsunuz bir torpilin yoksa işsizsiniz. Sen 4 yıl boyunca bir halt yapma okulda. Okulu kafe gibi kullan. Ondan sonra mezun oldun. "Kimse bana iş vermiyor" Sana niye iş vermiyor biliyor musun? Çünkü adamın işine yaramıyordu. Bugün ortalama yeni mezun bir mühendisin işverene maliyeti 25k. Sen 5 kuruşluk iş yapma sonra beni niye işe almıyorla

• La yeter a* biri bitmeden diğeri başlıyor. Öpecem maaşınızi da mesleğinizi de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7DAD9E86A -- 13 Mart 2023; 14:17:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne anlatıyon kanka sen :D gerçekten üniversite okumak bir maaş getirisimi veriyor sanıyorsun.Torpilin yoksa hiçsin ister mühendis ol ister avukat ol.

• MWalker kullanıcısına yanıt
    hocam ben hala torpilsiz bir yere gelineceğini sanıyorum. istersen enayi de, torpil zaten bir gerçek ama her şey böyle diyip bırakmak daha kötü. yaşa geç, maaşı kafaya takmıyorum. sadece analiz yapmayı seviyorum

bu ülkede her şey torpille mi dönüyor hiç mi hak ettiğini alan yok sanıyorsunuz? Tutturmuşsunuz bir torpilin yoksa işsizsiniz. Sen 4 yıl boyunca bir halt yapma okulda. Okulu kafe gibi kullan. Ondan sonra mezun oldun. "Kimse bana iş vermiyor" Sana niye iş vermiyor biliyor musun? Çünkü adamın işine yaramıyordu. Bugün ortalama yeni mezun bir mühendisin işverene maliyeti 25k. Sen 5 kuruşluk iş yapma sonra beni niye işe almıyorla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5E36499B4 -- 13 Mart 2023; 14:53:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanka adam haklı biraz. sen de sanıyorsun ki ülkedeki mühendisler çok iyi para alıyor vesaire. herkes düşük maaş alıyor aslında.

Düzgün okullarda okursan evet?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben aldığı maaşa bir şey demiyorum. Diyor ki herkes torpille işe giriyor. Kendi çaba gösterip giren yok gibi anlatıyor

• O maaş konularını falan trollüğüne açıyorum yok SAÜ İÜ kıyaslamasını falan. Öyle bir şey düşündüğüm yok yani. Yoksa SAÜ yü kötüleyince elime bir şey geçmeyeceğinin farkındayım

• orada haklısın

• la daha dünkü bebesin 20 yaşında ya varsın ya yoksun daha üniversite okumamışsın lalaluga yapıyorsun burda üslubunu bilde konuş genelleme yapmadım ben çoğu yer dedim sen bir elektrik elektronik mühendisliği okuda mezun olduğun sene göreyim seni,4 sene sonra ağlarsın mezun oldum mühendisim asgari ücret teklif ediyorlar diye,senin gibi gençler olduğu sürece ortada ne sevgi kalır ne saygı,fake profil seni.

bana mı anlatıyorsun bunu? 2021 senesinde kara harp okuluna torpilsiz girdim. En üst kademeye girmişim zamanında senin kıytırık elektronik firmana mı kalıcam. Kendi isteğimle bıraktım o ayrı konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5E36499B4 -- 13 Mart 2023; 14:53:3 >
    dayı ben valla söyleyeyim sana sakaryada okuyorum, cidden iyi bir okul değil ama buradan bile işsiz oranı çok az. en kötü bir elektrikçiye bile 10-11 veriyorlar. işsiz oranı yüzde 5 bile yoktur.
    abartmayın bu kadar, o kadar kafa patlatılıyor. adam afyonda da okusa yine de kafa patlatıyor, en azından düşük maaş alsa bile bedenen çalışmıyor.

eskisi gibi işsizlik yok mühendislikte, bi ara uçmuştu. ha ama eskisi gibi de para yok. çok basit paralar.

ciddiyim, 10-11 çok az bir maaş ama 5 sene sonra 2 katını görebiliyorlar en az. bu en kötüsü için. abarttınız iyice. 20-30 bin lira maaş çok değil, asgari 3 binken 10 bin lira maaş demek. hatta 8 bin demek, eskisi gibi alım gücü yok.

• uzmanlık yapan bir dis hekiminin ne kadar kazandıgı hakkında pek bilgin yok sanırım

• ++ ayrıca bu karsılastırmaları yapmak size ne kazandırıyor anlamıs degilim, kisisel tatmin mi ne oluyor? İsini seven zaten illa bu konuda gelisir. Herkes aynı kademede olacak diye bir sey yok. Nolsun yani hepimiz en iyi para kazandıran seye mi yıgılalım mantıgı ne bu karsılastırmaların?

• Bize bir şey kazandırmıyor. Çoğu konu trollüğüne açılıyor. Maksat zaman geçsin biraz gülelim vs

Cevabın var mı buna?

• uzmanlık yapan bir diş hekimi maximum 40 bin civarı alıyor. diş hekimliği seçeceksin diye burada avutmana, tahmin etmene gerek yok.
    uzman olana kadar çıkılan senede, bir mühendis de o kadar alıyor.
    diş hekimliği seçen insanların aşırı egosu var, her şeyi siz biliyorsunuz. biliyoruz, ne kadar aldıklarını.

buradan ego masturbasyonu yapan sensin, gidip kliniği olan 200k geliri olan bir adamı da sermeyin önümüze. 4-5 milyonun aileden varsa buyur aç kardeşim.

ortalaması dedik, diş hekimi kamuda hiçbir zaman aynı mevkide doktordan fazla alamaz, okey?

doktor maaşlarını da biliyoruz, özelde çalışan diş hekimlerini de biliyoruz. dus kazanamayanları da biliyoruz.

ne kadarmış devlette uzman diş hekimi maaşı söylesene? 100 bin mi? gidip de doktorluğun cerrahı gibi olan ortodentist maaşlarını söyleme bana. ben de sana turkiye’deki en iyi gömülü yazılım firmasındaki maaşları söyleyeyim? aselsan’da 10 senelik bir mühendisin en az 80

ulan, her şeyin bir istisnası var zaten. geliyorsunuz 2 istisna seriyorsunuz önümüze.
    adam ayda 350 saat mesai yapıyor tabii kazanır o kadar parayı. bir mühendis 220-240 saat mesai yapıyor tabii daha az alacak.
    e o zaman gemi mühendisleri de 10 bin dolar kazanıyor, birinci kaptan olunca ona ne demeli?

• Bayadır dhye girmiyodum,benim kullandıgım dönemde bu kadar troll yoktu

• 5 sene sonra görüşelim,ileriki dönemlerde yurt dışına nasıl kaçak cıkılır diye konu açmada :) kolay gelsin.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.