Şimdi Ara

Ortalama tüketimi etkiyelen faktörler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 gündür bir akrabamın 2009 model Citroen Nemo Combi aracını kullanıyorum. 1.4 motoru var. Ben aracı aldığım gün ortalama tüketim 7.2L gösteriyordu ancak ben 3 gün kullandıktan sonra bugün bir baktım 7.6L olmuş. Ortalama tüketimi etkileyen faktörler nelerdir merak ettim.

Şehiriçinde kullandığım için genelde 3. viteste kullandım ve 2500 devirde falan vites değiştirdim. 3. viteste de 3000 deviri geçmedim. Ani dur kalk yapmadım ama o ortalama tüketimin artması acayip rahatsız etti beni.

Kısacası ortalama tüketimi arttıran faktörler nelerdir ? Nelere dikkat etmek gerekir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

3 gündür bir akrabamın 2009 model Citroen Nemo Combi aracını kullanıyorum. 1.4 motoru var. Ben aracı aldığım gün ortalama tüketim 7.2L gösteriyordu ancak ben 3 gün kullandıktan sonra bugün bir baktım 7.6L olmuş. Ortalama tüketimi etkileyen faktörler nelerdir merak ettim.

Şehiriçinde kullandığım için genelde 3. viteste kullandım ve 2500 devirde falan vites değiştirdim. 3. viteste de 3000 deviri geçmedim. Ani dur kalk yapmadım ama o ortalama tüketimin artması acayip rahatsız etti beni.

Kısacası ortalama tüketimi arttıran faktörler nelerdir ? Nelere dikkat etmek gerekir ?

Ustat sendemi bir sıkıntı var acaba geçende tarışmıştık bu konuyu

Şaka biyana trafik etkiler tabiki. Sportif kullanım etkiler. Yolun durumu etkiler. Acelecilik etkiler. Aklıma gelen bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toygun_ank -- 20 Şubat 2013; 13:59:16 >

• yük durumu
    lastik durumu
    sıcaklık
    motor durumu
    kullanılan yakıt
    yol
    trafik
    hız
    nem
    havadaki oksijen (dağ tırmanırken)
    sürüş tarzı

aklıma gelenler bunlar ancak daha çok var.
  • 1.4 HDI'ları az yaktırmak için tercübe gerektirir. Gaz pedaliyla aran iyi olmalı ve tork/devir aralığı iyice öğren.Düşük devirde fazla turbo lag var, turbo devreye girmedikçe araba gitmiyor ve fazla yakıyor. Düz yol için söylüyorum, devir olarak 1500'den aşağiya inmemelisin ve 2200'den yukarıya çıkmamalısın. Yol şartlarına göre değişir. Mesela yokuşa çıkınca 2000 devirin altına düşmeyecek. Birde devirlenirken gazını köklememelisin. Mesela hemen vites değiştireyim diye 2200 devire kadar gaza fazla basmamalısın. Sakin sakin şeklinde devir yükselip öyle vites değiştir. Aklıma gelen bu kadardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyBlue -- 20 Şubat 2013; 14:24:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

quote:

Orijinalden alıntı: nk061

3 gündür bir akrabamın 2009 model Citroen Nemo Combi aracını kullanıyorum. 1.4 motoru var. Ben aracı aldığım gün ortalama tüketim 7.2L gösteriyordu ancak ben 3 gün kullandıktan sonra bugün bir baktım 7.6L olmuş. Ortalama tüketimi etkileyen faktörler nelerdir merak ettim.

Ustat sendemi bir sıkıntı var acaba geçende tarışmıştık bu konuyu

Şaka biyana trafik etkiler tabiki. Sportif kullanım etkiler. Yolun durumu etkiler. Acelecilik etkiler. Aklıma gelen bunlar

Dostum valla bende anlamadim sportif kullanmiyorum, sakin kullaniyorum ama gittigim yollar hep dag,bayir,yokus. Arkada 3 onde 2 kisi. Araba 1,4. Heryerde cukurlar. Ondan kaciyim derken ona dusuyosun falan. Bir turlu dusuremedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yol durumu (yokuşta tabii ki fazla yakar)
    Aracın doluluk oranı
    Hız
    Yanlış vites değişimleri

liste uzadıkça uzuyor...
  • Su benzin fiyatlarindan dustugumuz hale bak,0.bilmemkac litrenin hesabini yapar olduk.

Ama mustehak bize

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Karşıdan alınan rüzgarda çok etkili tüketimde

• quote:

Orijinalden alıntı: atom239

Su benzin fiyatlarindan dustugumuz hale bak,0.bilmemkac litrenin hesabini yapar olduk.

Ama mustehak bize

İmzanız güzel.
  • artan benzin fiyatları
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.