Şimdi Ara

Ortaöğretim Başarı Puanı(OBP) Veya Diploma Notu Kaç Sene Geçerli?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
13.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ygs ye 2014 de girdim 3 sene geçti 2017 de gireceğim diploma notum ek puan olarak gelir mi?
    İnternette sınava girişten bir sene sonrası yarıya düşer diyor ama 3 sene sonrası nasıl olur bilemedim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) veya Diploma Notu Kaç Yıl Geçerli?

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) ve Diploma Notu'nun geçerlilik süresi, amacına göre değişmektedir. İşte farklı amaçlar için geçerlilik süreleri:

• Yükseköğretim Kurumlarına Yerleşme: OBP ve Diploma Notu, üniversiteye yerleşmek için kullanılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanına dahil edilmektedir. YKS puanı, sınavı takip eden yılın sonuna kadar geçerlidir.
    • Önlisans ve Lisans Tamamlama Programlarına Başvuru: OBP ve Diploma Notu, önlisans ve lisans tamamlama programlarına başvurmak için kullanılabilir. Bu programların başvuru koşullarında belirtilen geçerlilik süresine dikkat edilmelidir. Genellikle geçerlilik süresi 5 yıldır.
    • Yurt Dışı Eğitim Başvurusu: OBP ve Diploma Notu, yurt dışındaki üniversitelere başvurmak için kullanılabilir. Yurt dışındaki üniversitelerin başvuru koşullarında belirtilen geçerlilik süresine dikkat edilmelidir. Genellikle geçerlilik süresi 5 yıldır.
    • Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Başvuru: OBP ve Diploma Notu, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının personel alım süreçlerinde kullanılabilir. Bu kurumların ilanlarında belirtilen geçerlilik süresine dikkat edilmelidir. Genellikle geçerlilik süresi 5 yıldır.

OBP ve Diploma Notu'nun geçerlilik süresi, değişen mevzuat ve kurumların uygulamalarına göre değişiklik gösterebilir. Güncel bilgi için ilgili kurumların resmi internet sitelerine başvurmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sınava girişten değilde üniversiteye yerleştikten sonraki sene puanın yarıya düşer.Eğer 2014'te bir üniversiteye yerleştiysen 2015'te sınava girseydin puanın yarıya düşecekti.Ama 2016'dan itibaren tekrar normale dönüyor.Yani bu sene için öyle bir durum yok senin için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSpiRiT -- 5 Ocak 2017; 20:4:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheSpiRiT

Sınava girişten değilde üniversiteye yerleştikten sonraki sene puanın yarıya düşer.Eğer 2014'te bir üniversiteye yerleştiysen 2015'te sınava girseydin puanın yarıya düşecekti.Ama 2016'dan itibaren tekrar normale dönüyor.Yani bu sene için öyle bir durum yok senin için.

2017 gireceğim hocam

O zaman yine puanın tamamı gelecek değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.