Şimdi Ara

Oruç tutmayıp iftar çadırına gidenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
4.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben bu konuya döşesem şimdi ramazanın geri kalanını banlı geçiririm o yüzden susuyorum.
  • Oruçlu olmayanın yemesinde bir sıkıntı yok. Onun da hakkı var orada ama hakkından fazlasını alması ve aç insanların önünde yemesi yanlış.

Edit: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strategen -- 28 Mayıs 2018; 8:55:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: riaz

ulan tutmasamda çatır çatır giderim !!
    benim maaşımdan kesilen vergilerden yapılıyor o yemekler !!
    suriyeliler,afrikalılar,azeriler,afganlar bilmem neler gidip yiyecek ben niye yemiyim?
    hatta bu akşam gidip yiyecem bir pakette sardıracam..

Yanlış anlaşılma var sanırım. Belediye vs. Vermiyor. Dışarıdan zengin bir adam veriyor. O yüzden kimsenin verdiği vergi falan değil. Oruç tutanlar için veriliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: strategen

Oruçlu olmayanın yemesinde bir sıkıntı yok. Onun da hakkı var orada ama hakkından fazlasını alması ve aç insanların önünde yemesi yanlış.

Hocam hakkı yok. Oruçlular için varlıklı bir adam dağıttırıyor. Kim olduğunu da bilmiyoruz söylenmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hitlerin Bıyığı

quote:

ulan tutmasamda çatır çatır giderim !!
    benim maaşımdan kesilen vergilerden yapılıyor o yemekler !!
    suriyeliler,afrikalılar,azeriler,afganlar bilmem neler gidip yiyecek ben niye yemiyim?
    hatta bu akşam gidip yiyecem bir pakette sardıracam..

Yanlış anlaşılma var sanırım. Belediye vs. Vermiyor. Dışarıdan zengin bir adam veriyor. O yüzden kimsenin verdiği vergi falan değil. Oruç tutanlar için veriliyor

Alıntıları Göster
    1 ay boyunca her akşam çadırda yemek veriliyor devlet karşılıyor bunu
    yanlışın olmasın?

• orda insanlar oruç tutarken daha ezan okunmadan yemesi ayıp ama o çadırlar onunds vergisi ile kuruluyo yani yemeye hakkı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şey yalan herkez yalancı ..bu ülkede kimseye hiç bir şeye inanmıyorum ..menfaat için herşeyi yaparız .

• O hastanenin gelirleri herkes tarafından veriliyor, sadece oruç tutanlar tarafından değil. Asıl ayrımcılık sadece oruç tutana hizmet sunup diğerlerinin bundan faydalanamamasında olurdu. Burda arkadaşın 3tane alması ayıp bir durum o konuda sana katılıyorum.
    Birde şunu ayrıca sormak istiyorum neden orç tutarken insanların önünüzde yemek yemesine, içmesine kızıyorsunuz? Yani tam tersine teşekkür etmeniz gerekmez mi? Sonuçta fakirin halinden anlamanıza yardımcı olmuyor.
  • Tek sorun adamın üç paket alması ve size kalmaması.. Adam kilolu biriyse 2 taneyi normal görebilirim, fakat adam oruç tutmuyor yemesin demek çok saçma değil mi? Zaten iftar çadırının amacı aç olanların halinden anlamak, aynı sofrayı paylaşmak sokakta yaşayanları bir ay dahi olsa doyurmak deği mi? O yemekler o organizasyon bizlerin ortak parasıyla, vergilerimizle yapılıyor bırakın yesin.. Birde olayın şu tarafı var ki herhangi bir sebeple oruç tutmayan insanlardan oruç tutanların saygı adı altında saçma sapan taleplerde bulunması bir şeyler beklemesi.. Kardeşim adam inanmıyor ise neden senin inandığın bir şey için kendi hayatından ödün versin kenarda köşede gizli saklı yemek yesin veya sigara içsin? Sen kalan 11 ay içinde aç bir adam gördüğünde onun yanında yemek yememek için kenara köşeye mi saklanıyorsun? Orucun asıl amacı nefisi terbiye etmekse sen oruç tutmayana bırak şiddeti içinden bile "vay kafir, oruç tutmuyor" diye geçirdiğinde o tuttuğun orucun hiç bir anlamı kalmıyor boşu boşuna hamallık ediyorsun.

• Sen de geldin bunu TR'nin sanal ateist evi DH'da konusunu açtın
    yorum yapanlara bak
    %80'î islam düşmanı insanlar
    nefretlerini real de kusamıyorlar, hepsi sanala dalmış.
  • Cadira 2 saat onceden gidenler var. Sende 3 saat once gidersin artik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: strategen

Oruçlu olmayanın yemesinde bir sıkıntı yok. Onun da hakkı var orada ama hakkından fazlasını alması ve aç insanların önünde yemesi yanlış.

Hocam hakkı yok. Oruçlular için varlıklı bir adam dağıttırıyor. Kim olduğunu da bilmiyoruz söylenmiyor.

Alıntıları Göster
    O zaman haklısın, oradan yemesi doğru değil.

• quote:

1 ay boyunca her akşam çadırda yemek veriliyor devlet karşılıyor bunu
    yanlışın olmasın?

Alıntıları Göster
    Kardeş bizim okulda kuruldu dedim. Belediye çadırı değil hayrına bi adam kurdu geçen yıl da kurmuştu. Belediye çadırı da var 300 metre ilerde.

• quote:

Kardeş bizim okulda kuruldu dedim. Belediye çadırı değil hayrına bi adam kurdu geçen yıl da kurmuştu. Belediye çadırı da var 300 metre ilerde.

Alıntıları Göster
    o da olur farketez,
    adam yemeği dağıtırken adam mı seçecek boş boş işler.
    sen kendine orucuna bak
  • quote:

o da olur farketez,
    adam yemeği dağıtırken adam mı seçecek boş boş işler.
    sen kendine orucuna bak

Alıntıları Göster
    Adam zaten saymıyor. Sonuçta o hayır için yapıyor önüne geçemez.

Benim sorguladığım bu adamda vicdan falan yok mu yani? Utanmıyor mu hiç?

• Türkiye'de buyik şehirlerde iftar yapanların yarısından fazlası oruç tutmuyor sadece gelenek mantığıyla sanki akşam yemeğinin ismi iftar olmuş gibi davranıyorlar ayrıca iftar çadırına gidenlerin büyük çoğunluğu da oruç tutmuyor oruçlu biri kolay kolay 3 saat önceden gidip sirada beklemez. Hem yemekte buz gibi olur ezanı beklerse

• Adi serefsizin teki işte cok var bunlardan kafaya takma

• iftar çadırlarının maliyeti vergilerden karşılanmıyor mu? her şeye vergi veriyoruz insanların 1 ay boyunca yemek yemesi mi zorunuza gitti?
    ben 1 kere bile gitmedim iftar çadırına,Antalya'da nerde kuruluyor onuda bilmiyorum ama gidene neden gittin diyemez hiç kimse.
  • Oruç tutmayan kişiler iftar çadırına gidebilir mesele bu değil. Ama o adamın orada yaptığı bu hayvanlık başka yani 3 kişilik yemek alması ve gözünüzün önünde yemesi. Bu hayvanlığı destekleyenlerde var beğenilen yorumlara bakınca. Böyle cahil kişilere tepki göstericeksin yoksa bunlar bu kaba davranışlarına devam eder.

• Schneeflocke kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım o kadar çok değiller onlar bir sürü sahte nik alıp bu hesaplardan yazıyorlar manipüle ediyorlar ortamı sadece. Bunu bende yaparım istersem forum dh müslüman forumu derler sonra

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.