Şimdi Ara

Oruç tutmayıp iftar çadırına gidenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
4.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YANLIS ANLAŞILMA OLMASIN. ÇADIR BELEDİYENİN DEĞİL. VARLIKLI BİRİSİ DERS ÇALIŞAN ÖĞRENCİLERE VE ŞEHİR DIŞINDAN GELEN HASTA YAKINLARINA HAYIR OLSUN DİYE VERİYOR. KİMSENİN VERGİSİ FALAN YOK

Evet arkadaşlar. Oruç tutmadığı halde iftar çadırına giden kişiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Dün bu tarz birşeye şahit oldum benim çok garibime gitti ben mi yanlış düşünüyorum,?

Öğrenciyim. Oruç tutuyorum. Üniversitenin Hastanesinde iftar çadırı kuruldu hem öğrencilere hem hasta yakınlarına yemek dağıtılıyor. Sıraya girdik kumanyadan almak için. Önümüzdeki adam 3 kişiyiz diyip 3 tane kumanya aldı(aslında tek kişi) sonra dışarı çıktı henüz ezan okumamıştı açıp yemeye başladı. Ben de sonlardaydim ve arkadaşlarımla bana yemek kalmadı biz yiyemedik gidip para vererek yemek zorunda kaldık.

Ben kufretmemeye çalıştım ama icimen o kadar kızgındim ki. Bu karakter yoksunu adam gelip orda iftar için dağıtılan kumanyalari alıp henüz orucunu açmayan oruçlu insanların önünde yemesi hoşgorulebilecek bir davranış mi?

Şimdi konuya girip saray da şu kadar milyon lira harcanıyor iftar veriliyor o çadırlara esnaflar gidiyor Vs. Diyenler olacaktır. Ben de sizinle aynı görüşteyim arkadaşlar. Bu çadırlar amacından sapiyor ama bunun sebebi kendi halkımız yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hitlerin Bıyığı -- 28 Mayıs 2018; 11:34:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ANAFİKİR:'TIP FAKÜLTESİNE GİDİYORUM'
  • kafasını kesin o kişilerin hocam.hoşgörü gösterin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuklacini

ANAFİKİR:'TIP FAKÜLTESİNE GİDİYORUM'
    Sen öyle anlamak istemişsindir. Benim için normal birşey hava atma evrelerini geçeli 3 yıl oldu. Okulda verilen iftarı siviller nasıl yiyor sorusu gelmesin diye yazdım.

• ÖZET: TIP FAKÜLTESİNE GİDİYORUM

• parası olup iftar cadırına gidenleri garipsiyorum ben
  • bize ne la tıp fakültesindeysen. üç kuruş para verip doymuşun işte bu kadar dert edincek ne vardı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bayram namazı kaç dk
    8 yıl önce açıldı
    Şorayla iftar vakti
    2 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kudur oruç tutmuyom akşam yemeğini beleşe getiriyom hahaha akıl zenginiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

parası olup iftar cadırına gidenleri garipsiyorum ben
    24 yaşındamısın
  • ben bir ejderya avcısıyım
  • Anladık tıp okuyon

• ÖLÜCÜLÜK NEDİR BİLMEYENLERİ BANLAYALIM LÜTFEN. ERKEN GİDEYDİN DE YİYEYDİN O DA MI BİZİM SORUNUMUZ?
  • İftar çadırı aç karın doyurmak içindir. İnsan ayırt etmeden yardım edebiliyorsak gerçekten hayır yapmış oluruz. Onun için oruçlu ya da değil bence karnını doyurabilmeli.

• Tıp okuyosun anladık da neden bu kadar dile getirmeyi seviyosunuz

• ulan tutmasamda çatır çatır giderim !!
    benim maaşımdan kesilen vergilerden yapılıyor o yemekler !!
    suriyeliler,afrikalılar,azeriler,afganlar bilmem neler gidip yiyecek ben niye yemiyim?
    hatta bu akşam gidip yiyecem bir pakette sardıracam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 28 Mayıs 2018; 7:51:34 >
  • Oruc tutmuyorum param var iftar cadirina gidiyorum ama

Itirazin var mi delikanli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın boynuna çadırın sapını batır

• Oruç tutmayan bu çadıra gidebilir. Hiçbir sorun yok.

Lakin giden kişi ezan okunmadan yiyorsa büyük saygısızlık. Uyarmak gerek.

• ben iftar çadırında sırada beklerken ezan okunmadan sigara yakanları biliyorum :) 1-2 de değil onlarca...
  • O çadırın amacı ne kadar oruç tutanları doyurmak olsa da her dinden insanın yiyebileceği gibi her aç insan da yiyebilir düşüncesindeyim. Bu konuda tek yanlış üç tane alıp yemesi, bu işi de bir kimlik ile çözebilirler aslında ama umurlarında değil belediyelerin.

Konu biraz "oruç tutuyorum herkes bana saygı duymalı" ya da sadece davetlilerin girebileceği iftarlara benzemiş. Ben şu devirde orucun çoğu kişi için bir anlam ifade etmediğini ve sadece farz olduğu için düşünmeden tuttuğunu görüyorum.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.