Bildirim
Ramazanda sabah namazı
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

4 Misafir - 4 Masaüstü

Giriş
-
Degisiklik yok diyd biliyorum asagi yukari ayni zamanda kilinir cunku biraz daha geciktirseler gunes dogar namaz kabul olmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bildiğim kaadarı ile yok
banada dua et -
quote:
Orijinalden alıntı: ηihat
Degisiklik yok diyd biliyorum asagi yukari ayni zamanda kilinir cunku biraz daha geciktirseler gunes dogar namaz kabul olmaz
Geç kılınması benim açımdan sorun değil, ezan erken okunuyor acaba erken kılınır mı diye korkuyorum. İlk defa aklıma esti namaza gidicem ancak gittiğimde kılınmış olması hiç hoşuma gitmez. -
Ben 4.30 da gidip orada Kur'an dinliyorum namaz vaktine kadar
ezanın erken okunması imsakı girişini haber verme amaçlıdır
sabah namazının kılınışında saat olarak değişiklik olmaz
güneşin doğmasına 45 dk kala evden çık yetişirsin -
Çok sağolun arkadaşlar Ramazan ayı hepimiz için hayırlara vesile olsun inş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F66E3D39F -- 9 Temmuz 2013; 4:09:49 > -
Şunu anlamadım ben daha ramazandan bir gün önce ezan 4.30-5 civarında okunurken sahur yapınca neden pat diye 3.30 civarlarında okunmaya başlandı açıklayabilecek birisi var mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 9 Temmuz 2013; 4:20:38 > -
Güneş zamanı geçmeden önce kılabilirsin.
Güneş 05:32 İstanbul
bu saatten önce kılabilirsin -
quote:
Orijinalden alıntı: maxax
Güneş zamanı geçmeden önce kılabilirsin.
Güneş 05:32 İstanbul
bu saatten önce kılabilirsin
İyi de hocam ezan okununca yeme içme kesilip niyet edilmiyor mu ? E aradaki 1-1.5 küsür saat boşa gidiyor o zaman ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 9 Temmuz 2013; 4:21:50 > -
Sabah namazini kilmadan yatmayalim..
quote:
Orijinalden alıntı: Oberyn
Şunu anlayamıyorum ben daha ramazandan bir gün önce ezan 4.30-5 civarında okunurken sahur yapınca neden pat diye 3.30 civarlarında okunmaya başlandı açıklayabilecek birisi var mı ?
Sabah namazı güneş doğmadan yarım saat önce kılınır bu yüzden ezanda ona göre okunur.
Oruç vakti ise imsak ile başlıyor. Ramazan ayında bazı insanlar ezan ile hareket ettiği için karışıklık olmasın diye ezan orucun başladığı imsak vaktinde okunuyor. Yani normal vaktinde okunsa insanlar ezan okunmadı diyerek şaşırabilir.
İnş açıklayabilmişimdir. -
Oruç İmsakla başlar. Akşam ile biter.
Sabah namazı ise güneş doğmadan önce kılınabilir. yani 05:32 den önce kılabilirsiniz.
Hanefi mezhebinde güneş doğmadan 40 50 dk önce camide sabah namazı kılınır. Buna bakılarak 04:40 gibi sabah namazı camide ramazan ayındada kılınabilir ;) -
quote:
Orijinalden alıntı: Frigus
quote:
Orijinalden alıntı: Oberyn
Şunu anlayamıyorum ben daha ramazandan bir gün önce ezan 4.30-5 civarında okunurken sahur yapınca neden pat diye 3.30 civarlarında okunmaya başlandı açıklayabilecek birisi var mı ?
Sabah namazı güneş doğmadan yarım saat önce kılınır bu yüzden ezanda ona göre okunur.
Oruç vakti ise imsak ile başlıyor. Ramazan ayında bazı insanlar ezan ile hareket ettiği için karışıklık olmasın diye ezan orucun başladığı imsak vaktinde okunuyor. Yani normal vaktinde okunsa insanlar ezan okunmadı diyerek şaşırabilir.
İnş açıklayabilmişimdir.
Tamamdır hocam sağolasın, anladım
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X