Şimdi Ara

(OS Diski olarak) WD 1TB Blue vs. Seagate 2TB Barracuda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşletim sistemi kurulu diskim maalesef arızalandı. Sistemim eski SSDye geçmem için upgrade etmem lazım. Şu an için HDD ile devam etmem lazım bir süre.

Başlıktaki WD WD10EZEX modeli kendini kanıtlamış, iyi kullanıcı yorumları almış bir model, ancak ben ileride SSDye geçtigimde 1 TB depolama için az gelir diye düşünüyorum.

2TB 7200 RPM Barracuda'lar ST2000DM006 ve ST2000DM008 modelleri Amazon'da iyi, Newegg'de orta karar rating almış ancak kullananlar daha çok steam ve depolama için aldıklarıni söylüyorlar. İşletim sistemi yükledim memnunun diyen pek göremedim.

Aranızda bu disklere işletim sistemi kurmuş olanıniz var mı? Varsa memnun musunuz? 4K rastgele erisim süreleri açısından WD ile pek bir fark yok gibi gözüküyor ama bilemiyorum. Bir de OS yüklenirse ömrü kısalır mı sürekli okuma yapmaktan, o problem var.

Toshiba burada iyi yorum almış ancak yurtdışı yorumları zayıf, o yüzden eledim. Firecuda'lar ise biraz tuzlu geldi.

Acil karar vermem lazım. Sizlerin başka önerisi varsa onu da dikkate alırım. Tercihim 2TB ancak WD sistem diski olarak daha iyi olur derseniz onu alacağım.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NJ -- 26 Haziran 2019; 19:29:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hdd lerde kullanım ömrü diye birşey yok. Kullan kullanabildiğin kadar. O konuda içinde bi sıkıntı olmasın. Nedeni ni bende tam olarak bilmiyorum ama benim hdd tercihim ben kendimi bildim bileli wd. Neden dersen ilk topladığım pc'nin hdd'si düşük kapasiteliydi ama wd idi. İnanılmaz sorunsuz ve sessizdi. Bende o zamanlar ilk defa pc düzdüğüm için sanıyorum ki tüm hdd ler wd gibi. Kapasitesi çok düşüktü ama. O zamanlar için bile düşüktü. 2 gb mı neydi. Hem kapasitesi düşük olduğu için hemde epey bir üzerinden zaman geçip artık miadını doldurduğundan daha büyük kapasiteli hdd lere geçmek istedim. ve başka bir marka (büyük ihtimal seagate) ama daha yüksek kapasiteli bir hdd aldım. O zaman değerini anladım eski kullandığım wd. Neyse bu benim kişisel deneyimim herkes deneyimi farklıdır. o gün bu gündür istisnasız wd. Tabi senin de kendince kullanım senaryoların var. Sonuçta sen kullanacaksın. Ben hdd'yi ilerde doldururum benim asıl ihtiyacım depolama alanı diyorsan tabi 2tb olanını alacaksın. Ama yine yukarıda bahsettiğim gibi kullanım ömrü konusunda sakıncan olmasın. Günümüzde böyle bir endişe duymak sarkastik yaklaşım sayılabilir

• Selamlar. Bahsettiğim kullanım ömrü, SSDlerdeki gibi belli bir miktar yazımdan sonra ömrün bitmesi değil. HDDlerde üretim kalitesi 8-10 yıl önceye göre çok düştü, eskiden 5 yıl garanti verirlerdi, şimdi pro modeller hariç 2'den fazla veren yok. Çoğu disk garanti biter bitmez mortu çekiyor, o anlamda dedim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NJ kullanıcısına yanıt
    Mekanik HDD'lerin kullanım ömürlerinin olmadığı gibi lafların hiç bir geçerliliği yoktur. Desktop HDD alırsanız bozulma ihtimali daha yüksek çünkü yük altında ve 24/7 çalışacak şekilde üretilmemiştir. Bilgisayarı günde 5-6 saatten fazla kullanıyorsanız güvenlik, NAS veya enterprise tercih etmelisiniz. Seagate Barracuda en çok bozulan modellerden biridir (Backblaze şirketinin raporları bunu kanıtlar) ve desktop modellerini tavsiye etmem. 2 adet Seagate Barracuda alındıktan 2 sene sonra bozuldular. Halen kullandığım Seagate Skyhawk saçma sapan interface hataları veriyordu 2-3 kablo değiştirdikten sonra şimdilik düzeldi, kullandığım Seagate Ironwolf ise sorunsuz. 2.5 senelik WD 320GB çok az kullanılan bir PC'de bulunmasına rağmen çok sayıda bad sector oluştuğundan çöp olarak duruyor. Sağlam HDD arıyorsanız HGST, Toshiba gibi markalara yönelebilir veya yüksek fiyatlı olmasına rağmen 3-5 sene garantileri olduğundan güvenlik, NAS, enterprise diskler tercih edebilirsiniz.

• poko001 P kullanıcısına yanıt
    Son kullanıcı ile işi veri depolama arşivleme olan ve bu yüzden günde 7/24 harddisklerin anasını ağlatan ulasal bir şirketin kullanmasını bir tutmamıştım ben.

Ama tabi ki mekanik aksamlarının oluşu, kafa yapısının her zaman risk teşkil edecek şekilde okuma/yazma yapması en nihayetinde bozulma riskini sdd'lerle kıyaslanamayacak şekilde yüksek olmasına neden olur. Bozulduktan sonra da kullanım ömrünün bir kıymeti harbiyesi kalmaz. Bu konuda haklısınız. Ben biraz daha öznel düşünmüştüm.

Benim ömrü hayatımda bir iki kez rastladığım bir şey. Eceliyle ölen bir harddiskim ya olmuştur ya olmamıştır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD Black SN850 1 TB SSD
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.