Şimdi Ara

os x lion

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bende macbook air 11 inç bulunmaktadır.kimi forumlarda ve mac app store da satın alan kullanıcıların bazıları os x lion dan sonra macin yavaşladığını söylüyorlar , aranızda alıp kullanan varsa bu tarz değişikliklerin olup olmadığını paylşabilir mi? almaya değer mi aslan?

• Ben almadim cunku henuz Snow Leopard'dan daha iyi bir isletim sistemi ciktigini dusunmuyorum :) Ama ilerleyen updateler ile birlikte lion da cok iyi bir os olacaktir.

Su anki raporlara dayanarak soyluyorum ki Lion'da RAM tuketimi SL'ye gore oldukca yuksek. Safari'nin yeni versiyonunu SL'de sadece bir kac saat kullandim ve tam 450 MB page out yapti! Cok cok yuksek bir rakam. Diger uygulamalarda ve OS'un kendisinde de durumun boyle oldugunu soyluyorlar. Dolayisiyla 2 GB ram'i bulunan Air'ler icin pek de uygun bir guncelleme olacak gibi durmuyor.

Bunlar benim Macrumors'ta okuduklarima dayanarak soyledigim seyler. Kullanan birisi aciklarsa cok daha iyi olur elbette.
  • hmm anladaım , çok teşekkürler
  • ben lion kullanıyorum oldukçada memnunum, PPC uygulamalarını çalıştıran carbon yükünden kurtulmuş olmak sistemi rahatlatmış, gerçi benim macbookpro mda 8 GB ram var ram sıkıntısı yaşamıyorum.
  • teşekkürler
  • liondan memnunum ozellikle safarideki hizlanmayi herkes hissetmistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rooftop -- 8 Eylül 2011; 20:01:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rooftop

liondan memnunum ozellikle safarideki hizlanmayi herkes hissetmistir.

Safari Gerçekten Cok İyi. Yaklasık Bir Aydır Kullanıyorum. Eksikliğini Gormedim Hiç. Daha Hız SL a Gore.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Magic Os 8 ve Nova Launcher
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 GB ramli Macbook 2010'umda felaket yavaş çalışıyordu. Safari ram kullanımı 800 mb'lere gelip boş ram 10 mb'lara düşüyor ve sistem rezalet çalışıyordu.

Ama dün aldığım Macbook pro 13 i5'te 4 gb ramin etkisiyle çok daha iyi çalışıyor.

4 gb'den az raminiz varsa kesinlikle lion tavsiye etmiyorum. Hatta mümkünse 8 gb ramle kullanın.

Snow leopard bundan kesinlikle hızlı. Macbook'um i5 olan yenisinden hızlı kapanıyor ikisi de formatlanmış halini karşılaştırdığımda.
  • safari iyi güzelde, youtube videolarında donma oluyor bütün safari kilitleniyro bu sorunu yaşayan var mı başka? mozillada sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Felix Felicis

safari iyi güzelde, youtube videolarında donma oluyor bütün safari kilitleniyro bu sorunu yaşayan var mı başka? mozillada sorun yok

Uzun süreli kullanımlarda yaşıyorum. Ram safari'nin serbest bırakmaması yüzünden yavaş yavaş doluyor ve en sonunda cevap vermez hale geliyor.

os x lion

Resimden olay daha net görünüyor. Safari'nin sadece 4-5 tab açıkken kullandığı rami görüyorsunuz.

Şimdilik tek çüzüm Safari Web İçeriği isimli task'i ram iyice doldukça kapatarak ramdeki alanı temizlemek veya Safari'yi baştan kapatıp açmak maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

quote:

Orijinalden alıntı: Felix Felicis

safari iyi güzelde, youtube videolarında donma oluyor bütün safari kilitleniyro bu sorunu yaşayan var mı başka? mozillada sorun yok

Uzun süreli kullanımlarda yaşıyorum. Ram safari'nin serbest bırakmaması yüzünden yavaş yavaş doluyor ve en sonunda cevap vermez hale geliyor.

os x lion

Resimden olay daha net görünüyor. Safari'nin sadece 4-5 tab açıkken kullandığı rami görüyorsunuz.

Şimdilik tek çüzüm Safari Web İçeriği isimli task'i ram iyice doldukça kapatarak ramdeki alanı temizlemek veya Safari'yi baştan kapatıp açmak maalesef.

Ayrica dikkat ediyorum da, 4 GB Raminiz olmasina ragmen 190 MB page out yapilmis. Normal sartlarda kilobytelari asmamasi gerekir o degerin bahsettiginiz kullanimda (daha dogrusu benim SS'ten gordugum kullanimla diyelim).

• ben de 2gb ram ile lionu dün tecrübe ettim ilk defa ve sonuç tam bir hayal kırıklığı, mac minimin ramlerini mi değiştirmemi önerirsiniz yoksa snow leopard mı yükleyeyim ne dersiniz arkadaşlar? core i5li mac mini core2duolu mac miniden bariz daha yavaş ya, canım sıkıldı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.