Şimdi Ara

Osmanlı Padişah annelerinin hepsi yabancı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

OSMANLI SULTANLARININ ANNELERİ VE KÖKENLERİ

1. I. Osman Gazi - annesi ve kökenine dair kanıt yok
    2. I. Orhan Gazi - annesi Malhun sultan - Kökenine dair kanıt yok
    3. I. Murat Han - annesi; Bizanlı Rum Horofira (Nilüfer hatun)
    4. I. Beyazıt Han - annesi; Bulgar Marya (Gülçiçek)
    5. I. Mehmet Han - annesi; Bulgar Olga
    6. II. Murat Han - annesi; Veronika yada Emine sultan
    7. II. Mehmet Han (Fatih Sultan) - annesi; Sırp Despina
    8. II. Beyazıt Han - annesi;Arnavut veya Sırp Kornelya (Gülbahar sultan)
    9. I. Selim (Yavuz Sultan) - annesi; Beti, Anita, Suzi, Liliana, Katherin, Nina, Martha,
    Gülbahar, Ayşe ve Hafsa isimleri zikrediliyor - Gerçek annesi ve kökeni tam bilinmiyor.
    10. I. Kanuni Sultan Süleyman - annesi; Polonya Yahudisi Helga (Hafsa)
    11. II. Selim Han - annesi; Ukraynalı Roxelana (Hürrem sultan)
    12. III.Murat Han - annesi; Yahudi Rasel (Nurbanu sultan)
    13. III.Mehmet Han - annesi; Venedikli Bafo (Safiye sultan)
    14. I. Ahmet Han - annesi; Yunanlı Helen (Handan sultan)
    15. I. Mustafa Han - annesi; Abaza Fuldane Sultan
    16. II. Osman Han - annesi; Evdoksia (Mahfiruz sultan)
    17. IV. Murat Han - annesi; Yunanlı Anastasya (Kösem sultan)
    18. I. İbrahim Han - annesi; (Mahpeyker Kösem sultan)
    19. IV. Mehmet - annesi; Rus Nadya (Turhan sultan)
    20. II. Süleyman Han - annesi; Sırp Katrin (Dilasub sultan)
    21. II. Ahmet Han - annesi; Polonya Yahudisi Eva (Hatice sultan)
    22. II. Mustafa Han - annesi; Rum Evemia (Emetullah Rabia Gülnuş sultan)
    23. III. Ahmet Han - annesi; Rum Evemia (Emetullah Rabia Gülnuş sultan)
    24. I. Mahmut Han - annesi; Aleksandra (Saliha sultan)
    25. III. Osman Han - annesi; Sırp Mari (Şehsuvar sultan)
    26. III Mustafa Han - annesi; Fransız Janet (Mihrişah sultan)
    27. I. Abdulhamit Han - annesi; Fransız Sermi sultan)
    28. III.Selim Han - annesi; Cenevizli Agnes (Mihrişah sultan)
    29. IV. Mustafa Han - annesi; Bulgar Sonya (Sineperver sultan)
    30. II. Mahmut - annesi; Fransız Rivery (Nakşidil sultan)
    31. I.Abdulmecit Han - annesi; Gürcü Yahudisi Suzi (Bezm-i Alem sultan)
    32. I. Abdulaziz Han - annesi; Roman Besime (Pertevniyal sultan)
    33. V. Murat Han - annesi; Fransız Vilma (Şevkefsa sultan)
    34. II. Abdulhamit Han - annesi; Ermeni Virjin (Tirimüjgan)
    35. V. Mehmet - annesi; Arnavut Sofi (Gülcemal sultan)
    36. VI. Mehmet Vahdettin Han - annesi; Çerkes Henriet (Gülistan sultan)

Görüldüğü üzere Osmanlı annelerinin içinde Türk falan yok. Türk tarihçileri Osmanlı padişah annelerinin gerçek adlarını değilde Hürrem Sultan gibi Türkçeleşmiş adlarını ön plana çıkartmaya çalışmış.

• Liste yanlış olduğu için üzerinde konuşmaya dahi gerek yok. Birçoğunun annesi yani kadınefendiler genellikle farklı beyliklerden hatta boylardan gelme Türk kadınları olmakla birlikte birçoğunun da annesi bilinmiyor bırak kökenini.

Bütün bunları bir tarafa bırakırsak soy hem babadan geçer hem de Türklük genetik ile olan birşey değildir şunu bir türlü anlayamıyoruz... Türkçe konuşan Türk hisseden Türktür arkadaşım.
  • listenin hangi kısımları yanlış? çoğunu wikiden baktım ve hepsi tutuyor, lütfen tarafsız olarak cevap verin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Liste yanlış olduğu için üzerinde konuşmaya dahi gerek yok. Birçoğunun annesi yani kadınefendiler genellikle farklı beyliklerden hatta boylardan gelme Türk kadınları olmakla birlikte birçoğunun da annesi bilinmiyor bırak kökenini.

Bütün bunları bir tarafa bırakırsak soy hem babadan geçer hem de Türklük genetik ile olan birşey değildir şunu bir türlü anlayamıyoruz... Türkçe konuşan Türk hisseden Türktür arkadaşım.

Mitekondriyel DNA anneden geçer yani soy babadan geçer diye bilimsel bir kanıt yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theGodDelusion

quote:

Liste yanlış olduğu için üzerinde konuşmaya dahi gerek yok. Birçoğunun annesi yani kadınefendiler genellikle farklı beyliklerden hatta boylardan gelme Türk kadınları olmakla birlikte birçoğunun da annesi bilinmiyor bırak kökenini.

Mitekondriyel DNA anneden geçer yani soy babadan geçer diye bilimsel bir kanıt yok

Nasıl okuyorsun ok merak ediyorum.. Türklük genetik ile olan birşey değildir diyorum bana bilimsel kanıt yok diyorsun yahu ayıp.

@byob

36 padişahın annesinin ismini ezbere bilmemi beklemiyorsun sanırım değil mi ? Wiki hiç güvenilir olmayan bir kaynaktır özellikle böyle bir konuda. Adam gibi kaynaklar üzerinden araştırıp görebilirsin, orada yazan annelerin bir kısmı bilinmiyor dahi. Bunların hepsi zamanında çıkan bir padişah anneleri diye kitap yüzünden yanlış anneler, olmayan anneler gırla dolaşıyor ortada.

• quote:

quote:

quote:

Nasıl okuyorsun ok merak ediyorum.. Türklük genetik ile olan birşey değildir diyorum bana bilimsel kanıt yok diyorsun yahu ayıp.

@byob

36 padişahın annesinin ismini ezbere bilmemi beklemiyorsun sanırım değil mi ? Wiki hiç güvenilir olmayan bir kaynaktır özellikle böyle bir konuda. Adam gibi kaynaklar üzerinden araştırıp görebilirsin, orada yazan annelerin bir kısmı bilinmiyor dahi. Bunların hepsi zamanında çıkan bir padişah anneleri diye kitap yüzünden yanlış anneler, olmayan anneler gırla dolaşıyor ortada.

Ben türklük konusunda demedim sizi bozmak gibi bir amacım da yoktu sadece hücremizdeki bir çok DNA ve kalıtımin anneden geçtiğini söyledim tekrar söylüyorum amacım sizi bozmak değil

• quote:

quote:

quote:

quote:

@byob

Ben türklük konusunda demedim sizi bozmak gibi bir amacım da yoktu sadece hücremizdeki bir çok DNA ve kalıtımin anneden geçtiğini söyledim tekrar söylüyorum amacım sizi bozmak değil

Farkındayım ama dünyada Yahudiler dışında soy babadan geçer dna olayından bahsetmedim ben de, sorun yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birader Osmanlının saray dili persçeymiş ve sadece avrupalılar Osmanlıya Türk diyormuş. Osmanlı kendisini hiçbir zaman Türk olarak adlandırmamış. Osmanlı okullarında hiçbir zaman türkçe okutulmamış.
  • geriye doğru gittikçe hepimiz aynı kökenden geliyoruz bunu görebiliyoruz.
    bu tür şeyleri fazla kafaya takmamak lazım.
    önemli olan insan olabilmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trajanus

Birader Osmanlının saray dili persçeymiş ve sadece avrupalılar Osmanlıya Türk diyormuş. Osmanlı kendisini hiçbir zaman Türk olarak adlandırmamış. Osmanlı okullarında hiçbir zaman türkçe okutulmamış.

Şaka mı bu? O yüzden mi osmanlı "han" lakabını kullanıyordu.
  • Trajanus T kullanıcısına yanıt
    osmanlının saray dili persçe mi? şöyle sorayım, persçe diye bir dil var mı? farsça demek istiyorsun sanırım ki osmanlıca dilinde farsça kökenli sözcükler de var. bir de saray dili nedir allasen? osmanlıca tüm devletin resmi diziydi.

• Osmanlıyı aşağılamaya çalışan biri ( yorumlara bakarak söylüyorum ) tamam diyin geçin
  • quote:

Orijinalden alıntı: eypenseypen

quote:

Birader Osmanlının saray dili persçeymiş ve sadece avrupalılar Osmanlıya Türk diyormuş. Osmanlı kendisini hiçbir zaman Türk olarak adlandırmamış. Osmanlı okullarında hiçbir zaman türkçe okutulmamış.

Osmanlı Hanedanı'nda var olan Türk düşmanlığı su götürmez bir gerçektir.
  • Trajanus T kullanıcısına yanıt
    Farsca olmasın o, türkçe-farsca-Arapça dan oluşan, Osmanlıca dili resmi dildi. Edebi eserlerde farscadan gelen kelime öbekleri ağırlıklı kullanılırdı, saray dili dediğiniz bu sanırım. Osmanlı çok kültürü bir arada barındıran, fakat kurucu unsurun Türk olduğu bir imparatorluktu. Dünya da Türk diye bilinmesinin nedeni budur

• Osmanlı Devletinin resmi dili Türkçedir arkadaşlar bari burada yapmayın.

Osmanlıca bir dil değildir. Yazıdır (alfabe). Sen,ben bugün nasıl konuşuyorsak(%100 aynı değil tabi ki zamanla değişime uğrayarak) 50 yıl önce de 100 yıl önce de 300 yıl önce de aynı konuşuyorduk.

Farkımız 300 yıl önce Osmanlıca ile yazıyorduk şimdi Latin alfabesi ile.

Dilimiz de tüy bitti bunları anlatana kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 6 Ocak 2014; 23:31:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbaros Hayreddin Paşa

Osmanlıyı aşağılamaya çalışan biri ( yorumlara bakarak söylüyorum ) tamam diyin geçin

Sen az Atatürk'ü aşağılamadın forumun her bölümünde; bırak millet istediğini söylesin değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: orhun yabgu

quote:

Osmanlıyı aşağılamaya çalışan biri ( yorumlara bakarak söylüyorum ) tamam diyin geçin

Sen az Atatürk'ü aşağılamadın forumun her bölümünde; bırak millet istediğini söylesin değil mi?

Aşağılamakla eleştirmek farklıdır ben ne zaman saçma sapan salladım bu arkadaşın yaptığı gibi :

"Birader Osmanlının saray dili persçeymiş ve sadece avrupalılar Osmanlıya Türk diyormuş. Osmanlı kendisini hiçbir zaman Türk olarak adlandırmamış. Osmanlı okullarında hiçbir zaman türkçe okutulmamış."

persçe nedir abi ?

• quote:

quote:

quote:

Aşağılamakla eleştirmek farklıdır ben ne zaman saçma sapan salladım bu arkadaşın yaptığı gibi :

"Birader Osmanlının saray dili persçeymiş ve sadece avrupalılar Osmanlıya Türk diyormuş. Osmanlı kendisini hiçbir zaman Türk olarak adlandırmamış. Osmanlı okullarında hiçbir zaman türkçe okutulmamış."

persçe nedir abi ?

Farisilerin kökeni pers uygarlığı değil mi? Persçe'de gayet kullanılabilir. Ha Persçe ha Farsça

• Para var huzur var :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

persçe nedir abi ?

Farisilerin kökeni pers uygarlığı değil mi? Persçe'de gayet kullanılabilir. Ha Persçe ha Farsça

Persçe ve Farsça aynı değildir. O halde Sasanice diyelim nasıl olsa aynı köken değil mi ? O dilin adı Farsçadır.

quote:

Orijinalden alıntı: Aesthetic.

quote:

Orijinalden alıntı: eypenseypen

quote:

Osmanlı Hanedanı'nda var olan Türk düşmanlığı su götürmez bir gerçektir.

Resmi dili Türkçe olan devlet Osmanlı'dır, Karaman dahi bir hükümdar dönemi dışında resmi dil olarak Farsça kullanmıştır. Resmi dili Türkçe olan nasıl Türk düşmanlığı yapabilir hele ki kendine Oğuz hana kadar şecere yapıyor bu adamlar merak ediyorum.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.