Şimdi Ara

Osmanlı Tarihi Hakkında Kitap Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
19.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Osmanlı Tarihi hakkında insanı sıkmayacak, hikaye türünde kitap önerileriniz nedir ?

• Yavuz Bahadıroğlu - Biz Osmanlıyız Kitabını Okuya Bilirsin...

• osmanlı imparatorluğunun öyküsü

caroline finkel
  • MUSTAFA ARMAĞANIN YAKIN TARİH VE OSMANLI TARİHİ HAKKINDA Kİ KİTAPLARINI TAVSİYE EDERİM.
  • Önerileriniz için teşekkür ederim.
  • Tarık Buğra- Osmancık İstediğine uyar mı bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla Osman Bey'den bahsediyordu.
  • Osmanlı tarihi deyince bir kitapla sınırlı kalmak mümkün değil.
    Kültür ve uygarlığını bile ordu, toprak, saray yaşamı, köy yaşamı, ticaret vs gibi kategorilere ayırmak mümkün.
    Eğer genel bilgi edinmek istiyosanız lise tarih kitapları bile tatmin eder sizi.
    Diğer türlü merak ettiğiniz kategoriyi ya da tarihi devri söyleyin ona göre tavsiye edelim.
    Bunun yanında yerli yazarların büyük bir kısmı hamasi duyguları okşayan, abartılı, her zaman galip bir Osmanlı portresi çizerler bu yüzden yabancı yazarlar bir alternatif olabilir size.
    Hikaye şeklinde başlangıç olarak tavsiye edebileceğim, bir solukta okuyacağınız Kemal Tahir'den Devlet Ana vardır, Osmanlı'nın kuruluşunu anlatır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilinmeyen osmanlı ahmet akgündüz
  • Okurken koltuklarım kubarsın , arakam gerilip hey gidi Osmanlı diyeyim istiyorsanız ;

Osmanlıyı yeniden keşfetmek
    Osmanlı'nın Son Kahramanları
    Tahtın Kudretli Misafirleri Osmanlı Padişahları
    Abide ŞAhsiyetleri ve müesseseleriyle Osmanlı ...

diye uzar gider.

Ama arada canımızı sıksada bazı hatalarıyla Osmanlıyı görmek dilerseniz;

Osmanlının Arka Bahçesi
    Sürgünde üç ölüm
    ve
    Osmanlı Gerçeğini okuyabilirsiniz.
  • Hepinize çok teşekkürler. Ben genel Osmanlı ve Fatih-Kanuni hakkında kitaplar istiyordum çoğunlukla.

Caroline Finkel'ın Rüyadan İmparatorluğa Osmanlı / Osmanlı İmparatorluğu'nun Öyküsü 1300- 1923
    Biz Osmanlıyız - Yavuz Bahadıroğlu
    Ufukların Sultanı Fatih Sultan Mehmed - Mustafa Armağan
    Muhteşem Süleyman Kanuni - Harold Lamb

kitaplarını almayı düşünüyorum. Tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svchost.exe -- 19 Kasım 2009; 13:07:13 >
  • Bahsettiğin kitapları kesinlikle al. Ayrıca sana şu kitapları da tavsiye ederim;

İstanbul'dan Sayfalar - İlber Ortaylı

Konusu:http://forum.donanimhaber.com/m_35448831/tm.htm

Halil İnalcık'ın kitaplarını da okumanı öneririm. Halil İnalcık, İlber Ortaylı'nın hocasıdır.

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=453694
  • Yavuz Bahadıroğlu: IV. Murat, Mükemmel bir kitaptı, zamanında 1. cildi yazarın tavsiyesi üzerinde imzalı olarak almıştım.(Sordum ilk hangisini okumalıyım diye:D). 2. cilde hiç rastlamadım daha doğrusu aramadım. Ama hatırladığım iyi oldu bi sahaflara gidip baksam iyi olucak :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrDraius

Yavuz Bahadıroğlu - Biz Osmanlıyız Kitabını Okuya Bilirsin...

bu kitabı almamanızı tavsiye ederim

ben hayatımda bu kadar taraflı yazılmış bir kitap daha görmedim... harcadığım zamana yazık oldu diyebilirim. tarih boyunca binlerce devlet kuruldu yıkıldı fakat hiçbiri "kusursuz" olmadı. olamaz da! tüm insanları memnun edecek bir sistemin mümkünatı yoktur! matrixte bile bunun mesajını vermişlerdi gayet iyi bir şekilde.

bu tip kitaplar, bize sadece bir at gözlüğünün sağlayacağı faydayı sağlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: -BoZ-

quote:

Orijinalden alıntı: MrDraius

Yavuz Bahadıroğlu - Biz Osmanlıyız Kitabını Okuya Bilirsin...

bu kitabı almamanızı tavsiye ederim

ben hayatımda bu kadar taraflı yazılmış bir kitap daha görmedim... harcadığım zamana yazık oldu diyebilirim. tarih boyunca binlerce devlet kuruldu yıkıldı fakat hiçbiri "kusursuz" olmadı. olamaz da! tüm insanları memnun edecek bir sistemin mümkünatı yoktur! matrixte bile bunun mesajını vermişlerdi gayet iyi bir şekilde.

bu tip kitaplar, bize sadece bir at gözlüğünün sağlayacağı faydayı sağlar.

Henüz almadım zaten, bir iki güne alacağım. Taraflı mı anlatıyor olayları ?

• İlber ortaylı ve yavuz bahadıroğlunun kitapları kalitelidir.... tavsiye ederim....
  • Türklere tarihi sevdiren adam olarak nitelenen ünlü tarihçimiz ''Yılmaz Öztuna'' nın eserlerini tavsiye ediyorum. Öncelikle Tarihten Sohbetler 1-2-3 serisinden okumaya başlayabilirsin.

Linkten yazarı ve kitaplarını inceleyebilirsin.http://www.otuken.com.tr/yazardetay.asp?yazarID=93
  • Alacaksan Halil İnalcık gibi tanınmış profların kitaplarını tercih etmelisin. Çünkü piyasadaki çoğu kitap tarihsel değeri bir yana lise tarih kitaplarındaki bilgilerin hamaset edebiyatıyla yoğrulmuş hali maalesef
  • Halil Inalcık, Ilbey Ortaylı, Mustafa Armağan'ın tüm kitaplarını okumanı tavsiye ederim.
  • Amin Maalouf: Tanios Kayası, Yüzüncü Ad.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.