Şimdi Ara

Osmanlının 7 Yılda Alamadığı İzmir'i 3 günde aldı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Vay be bilmiyordum bu olayı, teşekkürler. Yalnız videoyu hazırlayan arkadaşa pek güvenemedim, wikipedi'de buldum Siege of Smyrna diye başlığını, anlattığı çoğu şey doğru gibi. Yalnızca şövalyeler sadece 200 kişiydi deniyor Timur'daki 4000'e karşı, ama baya direnmişler tabi yani duvarlara tırmandırmamışlar Timur'un askerlerini ve o denizi doldurma olayından bahsedilmiyor. Yine tünellerle duvarları yıkma olayından bahsediliyor. Bir de dıştaki o şövalyelerin savunduğu kaleyi yıktırmış, bizim içeridekini kuvvetlendirmiş. Hiç donanması olmadığı halde de Ege'deki iki adayı kontrol altına almış falan. Sonra da Bodrum Kalesi'ni kurmuş Haçlılar, Petrounion demişler de o bozulup Bodrum mu olmuş ne, öyle bir şeyler

en.wikipedia.org
    Siege of Smyrna - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Smyrna

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• PunisherLord P kullanıcısına yanıt
    Her olayda tarihi kaynaklarda farklı şeyler yazıyor.Bu arkadaş genel olarak gerçeğe yakın ortalama üstü videolar yapıyor.

Bu kuşatma üstün bir zeka kullanılarak yapılmış.Hayran olmamak elde değil.

Timur devam etseymiş İstanbuluda rahat alırmış bu kuşatmadan bunu anlıyorum.İzmiri aldıktan sonra bozkırlara döndü zaten 2 yıl sonrada vefat etti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 14 Kasım 2021; 3:57:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bos kafa yoruyonuz..mekan ayni mekan yuzyillar boyu biri aliyor sonra digeri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Subutay hana, hulagüye hayranim. timurada öyle. bozkırlardan çıkan heybetli Türk-Moğol komutanları selam olsun size

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=6SZuFi9htLA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.