Şimdi Ara

Osram Night Breaker'a alternatif 2 ampül (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
24.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nightbreaker'lerın Plus Serileri Artık Piyasada.

+35 Metreye Kadar Daha Uzun Görüş Mesafesi.
    +%90 Halogenlere Göre Daha Fazla Işık.
    +%10 Daha Beyaz Işık.

Ampul Facia Ötesi Kaliteli.

http://www.hesapliparca.com/?subcats=Y&status=A&pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&search_performed=Y&cid=0&q=nightbreaker+plus&x=0&y=0&dispatch=products.search

• Merhaba,

İyi aydınlatma için en iyi renk 4300K olduğu için kaliteli araçların xenon ampulleri 5000-6000K değerinde olmaz.

Normal akkor flamanlı ampullerinde daha iyi aydınlatanları daha kısa ömürlüdür. Standart h7 55 watt ampül 300 saat ömre sahiptir. Bahsedilen Nightbreaker, Diamondvision 200 saat kadar ömürlüdür.

Aracınız standart 12 volt üzerine ne kadar daha fazla voltaj üretirse ki aküyü şarj edebilmek için 14-15 volt üretilir. Ampülün ömrü de üretici tarafından test edilerek belirlenen eğrilere göre azalma gösterir. Ters şekilde 12 voltun altına indiğinizde de elbette parlaklık azalarak ömür artar.

Bazı ampüller standart 55 watt yerine 110 watt ampül üretip daha fazla parlaklık elde etmenizi sağlayabiliyorlar ama bunu yaparken 2 kat fazla çekilen akım farların röle ve elektrik tesisatına aşırı yük bindirirler. Ürettikleri fazla ısı da reflektör çanaklarının kısa sürede deforme olup yenilenmesine kadar giderek masraf çıkartırlar. Tabi kabloların iki kat fazla çekilen akımdan dolayı ısınıp üzerlerindeki yalıtkanların alev alması sonucu yangın çıkartma risklerini de unutmayın.

Ampülleri kıyaslarken lütfen aracın sağ ve sol farlarını kıyaslamayın. Ayarlı farları olan bir araçta sol far karşıdan gelenlerin gözünü almasın diye daha kısa mesafeyi gösterecek şekilde çalışır. Bu nedenle sağ far da daha uzun mesafeyi aydınlatır. Bu durum sizi aldatabilir.

Osram Night Breaker'a alternatif 2 ampül

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 27 Eylül 2011; 9:41:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Merhaba,

İyi aydınlatma için en iyi renk 4300K olduğu için kaliteli araçların xenon ampulleri 5000-6000K değerinde olmaz.

Normal akkor flamanlı ampullerinde daha iyi aydınlatanları daha kısa ömürlüdür. Standart h7 55 watt ampül 300 saat ömre sahiptir. Bahsedilen Nightbreaker, Diamondvision 200 saat kadar ömürlüdür.

Aracınız standart 12 volt üzerine ne kadar daha fazla voltaj üretirse ki aküyü şarj edebilmek için 14-15 volt üretilir. Ampülün ömrü de üretici tarafından test edilerek belirlenen eğrilere göre azalma gösterir. Ters şekilde 12 voltun altına indiğinizde de elbette parlaklık azalarak ömür artar.

Bazı ampüller standart 55 watt yerine 110 watt ampül üretip daha fazla parlaklık elde etmenizi sağlayabiliyorlar ama bunu yaparken 2 kat fazla çekilen akım farların röle ve elektrik tesisatına aşırı yük bindirirler. Ürettikleri fazla ısı da reflektör çanaklarının kısa sürede deforme olup yenilenmesine kadar giderek masraf çıkartırlar. Tabi kabloların iki kat fazla çekilen akımdan dolayı ısınıp üzerlerindeki yalıtkanların alev alması sonucu yangın çıkartma risklerini de unutmayın.

Ampülleri kıyaslarken lütfen aracın sağ ve sol farlarını kıyaslamayın. Ayarlı farları olan bir araçta sol far karşıdan gelenlerin gözünü almasın diye daha kısa mesafeyi gösterecek şekilde çalışır. Bu nedenle sağ far da daha uzun mesafeyi aydınlatır. Bu durum sizi aldatabilir.

Sozuak arkadaşım. Vermiş olduğun bilgi için teşekkür ederim. Hep kıyaslama yaparken toplam aydınlanmaya dikkat ediyorduk. Sizin verdiğiniz bilgileri dikkate alarak forumdaki resimleri incelersek galiba tüm arkadaşların farlarına ayarı yaptırmaları gerekecek. Fotolarda sağ ve sol eşit miktar olarak gözüküyor.

• demekki benim farlarım ayarlı sağ daha ileriyi gösteriyor..

ampülde osram cool blue 5000 K hyper white gerçekten aydınlatması xenondan sonra şahane mercek olmadığı için xenon tercih etmiyorum aracımda..

• quote:

Orijinalden alıntı: driftking_48

demekki benim farlarım ayarlı sağ daha ileriyi gösteriyor..

ampülde osram cool blue 5000 K hyper white gerçekten aydınlatması xenondan sonra şahane mercek olmadığı için xenon tercih etmiyorum aracımda..

Osramın ''Cool Blue'' serisi gerçekten iyi.Bnde zamanında 4300K'sını kullanmıştım.Gece yolculuğunda hiç üzmemişti.Beyaz ampullerin arasında en iyi diyebilirim bana göre...

• bu forumuda okuduktan sonra c4 aracım için kısalr h7 uzunlar h1 için osram nigth breaker plus sparişi verdim 2-3 güne gelir..internetten aldım 4'ü için 98 tl ödedim..umarım pişman olmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wooodo

bu forumuda okuduktan sonra c4 aracım için kısalr h7 uzunlar h1 için osram nigth breaker plus sparişi verdim 2-3 güne gelir..internetten aldım 4'ü için 98 tl ödedim..umarım pişman olmam.

pişman olmazsın . birazda beklentilerine v e tercihine kalmış... tek gıcık tarafı gündüz farın içinin hafiften mavimsi görünmesi...

merceksiz far astrada kıslarda cool blue kullanıyorum. o sarı halojenlerden çok daha iyi. okuyunca acaba uzunlarada night breaker plus mı alsam diyorum??
  • benimde volkswagen caddy 2007 aracıma nasıl ampul önerirsiniz ve ampul tipleri hangi modeldir
  • ben de osram cool blue serisini kulanıyorum sis ve kısalarda.Kuru havalarda çok güzel ama yağmurlu havalarda berbat.Resmen kör gibi gidiyorum yolda. Bunun için kısaları değiştirmeyi düşünüyorum. Osram nightbreaker +'mı yoksa Bosch +90'mı alam karar veremedim. Sizler hangisini tavsiye edersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blueedeep

ben de osram cool blue serisini kulanıyorum sis ve kısalarda.Kuru havalarda çok güzel ama yağmurlu havalarda berbat.Resmen kör gibi gidiyorum yolda. Bunun için kısaları değiştirmeyi düşünüyorum. Osram nightbreaker +'mı yoksa Bosch +90'mı alam karar veremedim. Sizler hangisini tavsiye edersiniz?

bu olayı bir türlü çözemedim. yani yağmurda da kuruda da bende fark yok. yada algılamıyorum farkı.... ne derece bir kayıp oluyor sizde?
  • farlarımda osram nightbreaker var sis farlarımda ise night breaker plus aldım plusların ciddi anlamda daha beyaz ve daha uzun mesafe gösterdiği belli. plusını deneyin bide.
  • Xenonların ışık akısı sıradan halojenlerin en az %50 fazlası olduğu halde yağmurlu havalarda far sisteminin aydınlatma verimi düşüyor. Mutlaka marka modele göre far sisteminin de hataları eksik yanları vardır ama yoların asfalt malzemeleri de bunu etkiliyor. Yeni asfaltlar siyah olduğundan aydınlatmada ışığı yutarken eskiyip beyazlayan (taşların açığa çıktığı asfaltlarda) daha aydınlık ortam sağlanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r7153

quote:

ben de osram cool blue serisini kulanıyorum sis ve kısalarda.Kuru havalarda çok güzel ama yağmurlu havalarda berbat.Resmen kör gibi gidiyorum yolda. Bunun için kısaları değiştirmeyi düşünüyorum. Osram nightbreaker +'mı yoksa Bosch +90'mı alam karar veremedim. Sizler hangisini tavsiye edersiniz?

bu olayı bir türlü çözemedim. yani yağmurda da kuruda da bende fark yok. yada algılamıyorum farkı.... ne derece bir kayıp oluyor sizde?

yağmurlu havalarda ve kar yağdığında 2 metre önümü zor görüyorum. 3 hafta önce uzun yolda otobandaydım. Yağmur yağmaya başladı ve resmen yolu göremedim. Yanımdan geçen araçların ışıkları benim farın aydınlatmasını bastırıyordu. Artık ya bosch +90 ya da nightbreaker + alacağım.Cool blue olanları yazın kullanacağım sadece.

• quote:

quote:

quote:

yağmurlu havalarda ve kar yağdığında 2 metre önümü zor görüyorum. 3 hafta önce uzun yolda otobandaydım. Yağmur yağmaya başladı ve resmen yolu göremedim. Yanımdan geçen araçların ışıkları benim farın aydınlatmasını bastırıyordu. Artık ya bosch +90 ya da nightbreaker + alacağım.Cool blue olanları yazın kullanacağım sadece.

peki night breaker plus ları kullananların yorumları nasıl? benim aslında tek derdim beyaz olsun. o sarı halojenleri görünce gıcık kapıyorum:))) alıp takınca foto koyarsanız sevinirim....

• quote:

quote:

quote:

quote:

peki night breaker plus ları kullananların yorumları nasıl? benim aslında tek derdim beyaz olsun. o sarı halojenleri görünce gıcık kapıyorum:))) alıp takınca foto koyarsanız sevinirim....

Alıntıları Göster
    Doğrusu nightbreaker plus kullananlardan yorum göremedim daha.Bosch +90 kullananlar çok övmüş. Ama sizin için önemli olan beyaz ışıksa osram cool blue tavsiye ederim. Kuru hava performansı ve görüntü çok güzel.Aracın önünü beyaz aydınlatıyor. Ben yaz-kış kombinasyonu yapacağım. Yağmurlu havalarda beyaz ışık önünüzü göstermez,onuda göz önünde bulundurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueedeep -- 20 Şubat 2012; 20:13:49 >

• quote:

Doğrusu nightbreaker plus kullananlardan yorum göremedim daha.Bosch +90 kullananlar çok övmüş. Ama sizin için önemli olan beyaz ışıksa osram cool blue tavsiye ederim. Kuru hava performansı ve görüntü çok güzel.Aracın önünü beyaz aydınlatıyor. Ben yaz-kış kombinasyonu yapacağım. Yağmurlu havalarda beyaz ışık önünüzü göstermez,onuda göz önünde bulundurun.

peki night breakerların rengi sarımsı mı? cool blue dan renk olarak farkı ne?
  • Evet sari yanıyor normal sarıya göre %10 daha beyaz sanırım. Cool blue beyaz yanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueedeep -- 21 Şubat 2012; 22:34:11 >
  • quote:

Evet sari yanıyor normal sarıya göre %10 daha beyaz sanırım. Cool blue beyaz yanıyor.

yok o zaman bana yaramaz.... zaten sarılardan bıkmışım....
  • osram nigth breaker plus ampullerimi yeni taktırdım..kısalar h7 uzunlar h1.foto ekleyemedim ama kullanmak isteyenler için şunları söyleyebilirim..gerçi dün taktırdım ve sadece şehir içi kısa mesafe kullandım.öncelikle beyaz olsun isteyenler ki bende biraz olcağını düşüyorum yanılırlar..o tanıtım fotolarındaki felen gibi beyaz değil..bildiğin sarı halojen..çok çok dikkatli bakarsan zorlamayla biraz fark görebilirsin..kısaların dip kısmıda hafiften buz mavisi gibi görünüyor..aydınlatma şiddeti iyi, gibi görünüyor..tabiki şehirlerarasıda bakmak lazım..
  • elinde başka yoktu ustanın bende acil olduğu için 9006 eski adı hb4 navra aldım 20 tl teki...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.