Şimdi Ara

Osram Night Breaker'a alternatif 2 ampül

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
24.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadşalar, uzun süren xenon araştırmalarım sonucunda baya masraflı iş olacağından şu sıralar vazgeçmiş durumdayım. Aracım vw bora standart osram h4 ampüller varki sapsarı yanıyor. Corollada(99) osram NB kullanıyordum ve acayip derecede memnundum ışığın menzili açısından.

Şimdi nette biraz araştırdım bosch 'un iki yeni ampülü var sanırım biri xenon silver diğeri ise plus 90

Bu bosch marka ampülleri öneriyor musunuz? Yoksa yine osram mı alayım. Gerçi plus 90'ın testlerine baktım ışık şiddeti ve rengi gerçekten tatmin edici. Işık şiddeti açısından xenon silver da plus 90'a benziyor ve biraz daha gün ışığına yakın. Öyle beyaz yanan çakma xenon ampüller gibi değil ama.

Sizin tavsiyeniz ne yönde olacaktır ?

Saygılar, Teşekkürler..

• Satıcısı Olarak Bu Tarz ürünlerin Philips Diamond Vision Serisi Plus90'dan Daha İyi diyebilirim.

Xenon Silver>Plus90>Diamond serisi Benim Görüşüm Ve Müşteriden aldıgım Tepki Bu Yönce.

Fiyat Olarak Philips 75 Tl Civarı Takımı Perakende Piyasada.

Şöylede Bişey Var eğerki Ben Beyaz İsterim Dersen 75 Civarı Diamond Serisine Vereceğine CONSON Marka Çin Malı Xenon'lar Var Piyasada 100 LiraCivarı 1 Yıl Garantili Ve Cok Eu Malından Daha Dayanıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Playas -- 27 Kasım 2010; 15:50:27 >
  • Yok hocam illa beyaz olsun diye bi hevesim yok. Olursa xenon yaptıracaktım mercekli ama biraz uzun iş maddi durumu toparlayınca uğraşacağım çıkma far bulup falan.

Şu an benim için parlaklık ve menzil önemli. Yani tam önümü değilde karşıyıda iyi aydınlatsın, yanlarıda aydınlatsınki yayaları göreyim. Üzerindeki standart ampüller gerçekten yetersiz ve çok sarı. Aydınlatma performansıda iyi ise xenon silver düşüneceğim. Bir ara beyaz ampülde kullandım heves edip, ama görüş performansı hiç tatmin edici değildi malesef :) Osram night breker takınca gözüm gönlüm açılmıştı ehehe :D
  • Xenon Silver Plus 90'dan daha Önde Fiyat/Performans Olarak İstediğini verir.

Al Buda Benden Şimdi cektim Plus 90 ve xenon silver yanyana..

Plus 90 Yeni Xenon Silvere Göre daha yeni Olmasına Ragmen Xenon Silver Önde

Ayrıca Dayanıklılığa 3 Yıldız vermişler Ama 3 Yıldır aracımda Plus 90 Takılı Ve İlk gün ki gibi..

Yani Sonuç Olarak Bosch'tan şaşma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Playas -- 27 Kasım 2010; 16:14:45 >

• Hocam fotoğraf iyi oldu valla sağolasın Sen xenon silver'ıda denemişindir mutlaka plus 90'a göre menzilinde çok fark var mı yan açıları falanfark ediyor mu? birinde menzil 4 yıldızken diğerinde 5 yıldızda ondan sordum :)

Ömür konusunda şu ana kadar pek sıkıntım olmadı. Osram silverstar milletin arabasında 3 ay bile dayanmazken benimkiler 3 sene gitti :) sonra osram night breaker aldım ve 2,5 sene kullandım Şimdiki aracım bora acaba bunda nekadar olur ömrü bilmiyorum. Araçların elektrik tesisatına göre mi değişiyor acaba ömürleri anlamadım. Ya da çakmaları mı var acaba? Gerçi benim lik night breakerlarımda plasitk kutuda değil karton kutuda tek tek satılanlardı toptancıdan almıştım.

Bu sefer bosch deniyeceğim bakalım

• Osram Night Breaker ve Philips Diamond Vision parlaklığında (beyazlığı önemli değil kelvin derecesi önemli) hb3 ve hb4 model ampul yok mudur?
    bu tipte ampullerin hepsi normal standart ampul.
    osram kullanmak istiyorum ama kullanamıyorum ampul tipinden dolayı.
    ya da ara çeviriciler vs yok mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

Osram Night Breaker ve Philips Diamond Vision parlaklığında (beyazlığı önemli değil kelvin derecesi önemli) hb3 ve hb4 model ampul yok mudur?
    bu tipte ampullerin hepsi normal standart ampul.
    osram kullanmak istiyorum ama kullanamıyorum ampul tipinden dolayı.
    ya da ara çeviriciler vs yok mudur?

Walla hb3 ve hb 4 ampül yok.Sanırım Ya H4 Yada H3 Ampulden Yada ürün Kodundan Bahsediosun.

Araç Model Ve Yılını Yazarsan Sis ampulunde,Hararet lambasına kadarbilgiye ulaşabilirim daha net olur hem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Hocam fotoğraf iyi oldu valla sağolasın Sen xenon silver'ıda denemişindir mutlaka plus 90'a göre menzilinde çok fark var mı yan açıları falanfark ediyor mu? birinde menzil 4 yıldızken diğerinde 5 yıldızda ondan sordum :)

Ömür konusunda şu ana kadar pek sıkıntım olmadı. Osram silverstar milletin arabasında 3 ay bile dayanmazken benimkiler 3 sene gitti :) sonra osram night breaker aldım ve 2,5 sene kullandım Şimdiki aracım bora acaba bunda nekadar olur ömrü bilmiyorum. Araçların elektrik tesisatına göre mi değişiyor acaba ömürleri anlamadım. Ya da çakmaları mı var acaba? Gerçi benim lik night breakerlarımda plasitk kutuda değil karton kutuda tek tek satılanlardı toptancıdan almıştım.

Bu sefer bosch deniyeceğim bakalım

Gözle Görülcek Menzil farkı yok,renk Farkı Var.Yanlız Sisli havalarda Plus90'dan Daha memnunum Buda xenonsilvere göre daha Sarı Olmasından Kaynaklı sanırm

Xenon silver tatlı sarımsı-soft beyazımsı gibimsi ( :D) ışık veriyor.

Plus 90 sarıya daha yakın soft beyazımsı veriyor.

Ama ikiside menzil ve net görş açısı açısından sorunsuz.

• 9005 ( hb3 diye de isimlendirilir)

9006 ( hb4 diye de isimlendirilir)

ilave olarak bir de h11 ampul arıyorum yine aynı standartlarda..
  • 9006-9005 Benim Bildiğim suanda Narva,Osram Ve Bosch Üretmiyor Ve MUhtemelen Philipste Ama H11 Üretimini emin olmamakla birlikte olması Gerekli.

9005-9006 Şuanda Genellikle Çin üretimidir
    Daha önceden benimde sattıgm T.M.T marka Güney Kore Malı Vardı.Kaliteli Sorunsuzdu Piyasada Bulabilirsen 9005-9006 Al derim Hesaplıda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Playas -- 29 Kasım 2010; 11:07:04 >
  • Şu an aracımın üzerinde olan ampul zaten Osram. Osram ın ürünleri var lakin standart ampul. Ayrıyeten Narva nın da bu tip ampullerden olduğunu biliyorum. Zira alırken Osram tercih etmiştim Narva yerine.

Çin malı dediğimiz noname ürünleri aracıma takmam.

Nightbreaker ya da Diamond vision un bu tiplerde ampulu yoksa bile arada bir çevirici yok mudur? yani örnek veriyorum H4 ampulü 9005 e çeviren küçük ara bir aparat.

Otomobilimde 9005 9006 tip ampul var diye çin malı ya da halojen ampullere mi mahkumum ben bu mudur

hatta buldum.. şöyle bir çevirici aparat lazım bana.. bulamaz mıyız bundan TR de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AXAPTA -- 29 Kasım 2010; 11:20:43 >

• aydınlatma açısından bu ampüllerin hepsi para tuzağı. Ama siz, renk, görüntü, karizma gibi psikkolojik unsurlarla alıyorsanız orası ayrı. Standart ampül den kesinlikle %50-90 fgibi uçuk rakamlar kadar fazla aydınlatma sakın beklemeyin...
  • beyaz yansın, xenon gibi aydınlatsın vs gibi şeyler beklemiyorum, istemiyorum da zaten.
    Osram NB nin 4300k xenon gibi yandığı ve halojen ampullerden çok daha fazla (kelvin olarak) ışık verdiği bir gerçek.

İnternette zilyon tane farkı gösteren resim var.

Bunlardan bazıları

Osram Night Breaker

Soldaki OSRAM Night Breaker / Sağdaki Standart Ampul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AXAPTA -- 29 Kasım 2010; 13:31:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

aydınlatma açısından bu ampüllerin hepsi para tuzağı. Ama siz, renk, görüntü, karizma gibi psikkolojik unsurlarla alıyorsanız orası ayrı. Standart ampül den kesinlikle %50-90 fgibi uçuk rakamlar kadar fazla aydınlatma sakın beklemeyin...

Osram silverstar, Osram nightbreaker, Philips power2night alıp kullandınız mı hiç? Kullanmadıysanız eğer bu yourumu niye yaptınız?

Bunlar şekil ampülü değil zaten. Menzili arttırılmış daha iyi aydınlatma sağlayan standart ampüller.

Corollamda Osram standart sarı ampülle osram night breaker karşılaştırmıştım birkere ve şu anda onlar takılı. Acayip derecede menzil farkı ve yan açı farkı olmakla beraber daha aydıklık. He karşıdan gelenin gözlerinide almıyor bunuda belirteyim 3 senedir 1 kişi bile selektör yapmadı yollarda :)

Osram night breaker kısalar ve uzunlar... Kısaların menzili biraz daha uzun ama ozamanlar foto makineisi olmadığından cep tlefonu ile çekmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 29 Kasım 2010; 15:18:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

Şu an aracımın üzerinde olan ampul zaten Osram. Osram ın ürünleri var lakin standart ampul. Ayrıyeten Narva nın da bu tip ampullerden olduğunu biliyorum. Zira alırken Osram tercih etmiştim Narva yerine.

Çin malı dediğimiz noname ürünleri aracıma takmam.

Nightbreaker ya da Diamond vision un bu tiplerde ampulu yoksa bile arada bir çevirici yok mudur? yani örnek veriyorum H4 ampulü 9005 e çeviren küçük ara bir aparat.

Otomobilimde 9005 9006 tip ampul var diye çin malı ya da halojen ampullere mi mahkumum ben bu mudur

hatta buldum.. şöyle bir çevirici aparat lazım bana.. bulamaz mıyız bundan TR de

Walla Dostum Şimdi Tedarikçim İle Konuştum.Universal olrak cevirici yokmuş.

Fakat Araca özel cevirici varmış.Örneğin H4-H7 Cevirici.

Ama 9005 Tarzı ampulun H4 gibi Sıınıfına cevirilmesi İçin Aparat daha önce satmamış veya görmemiş.

9005-9006 İle H4-H7 Sınıflar farklı imiş.

Sen En iyisi Yedek parçacıları filan gez biraz istanbuldaysan levent,aksaray yada yedpa taraflarında belki araca özel yada resimdeki üründen belki bulabilirsin ki zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Playas -- 1 Aralık 2010; 9:26:18 >

• EBAY da var bu aparattan ama 2-3 hafta boyunca gelmesi ile uğraşmak istemiyorum.. Mutlaka vardır ama.. Olmadı do it your self yaparız.. Çok zor bişey değil
  • Playas sizin bir internet siteniz falan var mı kredi kartı ile satış yapıyor musunuz?
  • Ben megane varken üzerinden çıkartmayı unuttum ona osram cool blue takmıştım 2 sene öyle kullandım. Uzaktan 5000K gibi görünüyo. Aydınlatmasıda süper. Kesinlikle tavsiye ederim.
  • Beyaz veya beyazımsı yanan xenon silver türevi ampuller yağışı havalarda doğru düzgün aydınlatamaz bile, philips p2night veya plus90 öneririm.
  • Doğru söylüyosunuz yağışlı havalarda asfalt hariç herşey aydınlanıyo. Bende yağışlı havalarda sislerle birlikte kullanıyodum onlar sarı olduğu için sorun olmuyodu.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.