arkadaşlar bu gün sanayide baya gezdikden ve araştırma yaptıktan sonra 24ytl ye bir çift osram h4 silverstar aldım havanın kararmasını bekledim ve az önce deneme sürüşünden geldim öyle anlatıldığı gibi bir ampul değil stock ampulden çok az bir farkı var açıkcası beni tatmin etmedi normal osramlara göre biraz daha parlak ama bariz bir fark hissettirmiyor sonuçda halojen ampul ne kadar iyi aydınlatabilir ki, artık bu halojenden ümidim kalmadı denemediğim ampul yok nerdeyse
m-tech cosmos blue serisi xenon'a en yakın görünüm veriyor görüntü olarak ayırmak çok zor ama gelgelelim asfaltta ışık yok :) aydınlatma vasat fiyat olarak 40-55ytl arası satılıyor(mavi beyaz yanar)
philips diamond vision aydınlatması m-tech e göre daha iyi ama oda vasatın üstüne çıkamıyor biraz daha beyaz yanıyor mavi efekti daha az fiyat olarak 80-100ytl
texon diye bir marka kullandım cidden ampul yapısı olarak çok kaliteli, mtechlerin kafasındaki kapalı kısım 2 ay içinde dökülme yaptı ama bu ampulü 6 ay kullandım ilk günkü gibi duruyor diamon vision ile cosmos blue arası bir efekte sahip fiyat performan oranı çok iyi tabi aydınlatma gene vasat fiyatı 20-30ytl arası
osram silverstar yapısal olarak kaliteli gözüküyor çok ümitliydim ama beklediğim performansı alamadım stock ampüle göre daha parlak ve biraz daha iyi aydınlatıyor ama benim hayallerimdeki kadar iyi değil fiyat olarak gayet uygun 24ytl çifti stock ampule 10ytl vericeğine bundan al daha iyi alınıcak fiyat performans oranı en iyi halojen diyebilirim ama yanınıza xenonlu bir araba yaklaştımı sanki mum ışığı gibi kalıyor
hayal dünyasına kalırsak
hocam sen de ampulden çok şey beklemişsin xenon değil ki bu ışıl ışıl olsun sadece normal ampulden azcık daha iyi aydınlatır o kadar..
evet dediğin çok doğru normal ampulden azıcık daha , birde arkadaşlar xenon taktırmayı düşünüyorum ama biraz araştırdım forumlarda çizgili cama xenon olmaz diyorlar arabam tempra yani desenli cam benimki şeffaf olarak hiç bi firma far üretmemiş tempra için yanlız ben uno ve toyota corolla (93-98) desenli cam olmasına rağmen xenon gördüm gayet hoş gözüküyor ve aydınlatmasıda iyiydi sizce taktırılabilirmi
standart ampulden 50 lümen daha fazla.
ayrıca %50 aydınlattığı da doğru değil bence. %30 lar kadar hatta daha az performans veriyor. osram super daha iyi bundan.
ismini hatırlamadım da (geceucusu.com da var) bir araba dergisi testinde %50 ler arasında kötü bir yerde.