Şimdi Ara

öss (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en iyisi 2008 de girmek rahat rahat yerleşirsin istediğin yere
  • Yahu bizim kardeşe patladı iyimi .
    Onun dışında bence zeka soruları sorulsun, ÖSs iyiydi pratik zeka yı kullanıyordun sorular zaten ABD de ödül falan aldı , bir çok bu işin uzman kuruluşlarından onay aldı ,sınavla alınacaksa eğer ÖSS içinde en iyisi, ÖYS saçma sapan bişi.
    Türevi integrali İTÜ Odtü öğretemiyor lisede mi öğrenecek öğrenci.
    Odtüde okuyan arkadaşlarım itü de okuyan arkadaşlarım diyor, 4. sınıf oldum daha İntegral i adam gibi öğrenemedim diyor, MAT 2 alanların yüzde 80 i kalıyor nasıl iş bu ?
    Dediğim gibi ÖSS sistemi olsun, daha çok zeka ölçücü bi sistem olsun mühendisliklere inekler girmesin, zekiler girsin.
  • bugün tamamıyla hayatım çöktü. ÖSS sınavı lise 1 den nolacak dedim lise 2 de hiç kasmadım. aldın mı başına belayı şimdi. offffff offfffffff
  • böyle seymı olur ya bence bu sene lıse 1e bıre baslıyanları ıcın olması lazım bence bu yaa ne ulan bız yaydık .ötü lise 2de cacık bılmıorm ben ne .ok yıycez ayıpptr ya
  • bu işte emegi olan herkeze bir hatta bitane daha bu işn öbür tarafıda var.
    iyide arkadaşlar . üniversitenin ama cı türv integral öğretmerk değilki. adamlar biliyoruz kabul edip daha üst konulara başlıyorlar sen ben taha türevin adını yeni duyuyoruz .
    iki tarfı .. lu deynek
  • quote:

Orjinalden alıntı: suslu76

en iyisi 2008 de girmek rahat rahat yerleşirsin istediğin yere

iyi fikir ya liselerin 4 yıla çıkmasından faydalanıyoz dimi, o kadar beklesekte hayatımız söner, zaten bu gidişte 2008'e kadar uzatırız sınavı lise2de de çalışmadık ..ku yedik yaw
  • bende aynen
    quote:

Orjinalden alıntı: tahamanav

quote:

Orjinalden alıntı: suslu76

en iyisi 2008 de girmek rahat rahat yerleşirsin istediğin yere

iyi fikir ya liselerin 4 yıla çıkmasından faydalanıyoz dimi, o kadar beklesekte hayatımız söner, zaten bu gidişte 2008'e kadar uzatırız sınavı lise2de de çalışmadık ..ku yedik yaw
  • vallahi artık söyleyecek sözüm yok öğretmen olamaya hak kazanan insanları bile tekrar sınava tabi tutarak yok kardeşim sen daha olmadın git bi daha çalış gel mantığıyla perişan ediyorlar yazıklar olsun .Böylesi rezillik ömrümde görmedim ben .O konularda o an cevap vermeyenler üniversitede okuyamaz buna yetkinliği yok demek mi oluyor .Yazık ülkemdeki gençlere.
  • bir dilci olarak sabahtan akşama kadar aglatmayi başarmiş bi olay varsa, o da budur! ya ne demek ya! biz şimdi 9. sınıfta matematikten nefret ettik, dili seçtik, 10. sınıf boyunca da matematik kitaplarinin yüzüne bile bakmadik, tam kurtulduk derken iki sene boyunca matematik görmedigimiz halde seneye sinava giriyoruz, ve bize matematik soruyorlar! haksızlıktır bu! bari önceden söyleseydiler sayisala da bakardik biraz, bence kesinlikle bizi etkilememeli bu sistem, 2007'de girecekleri etkilemeli etkileyecekse
    belki benim ingilizcem çok iyi, ama ingilizcesi benden kötü oldugu halde parayi basip matematik kursu falan alanlar benden daha iyi üniversitelere girecekler:((( bu insanlarin amacı ne??? ne alakasi var dille mat.ın??
    bütün hayallerim suya düştü, umutlarim söndü,
    elveda daha bir gün öncesine kadar düşlemekte olduğum mükemmel gelecek, elveda bogazici, elveda pembe çiçeklerle bezeli -kışın biraz soguk olsa da- dünyalar tatlisi Beytepe Kampüsü,
    elveda hayat..:((((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrophy -- 28 Haziran 2005, 0:11:30 >

• bi de şu üniversitede türev, integral, calculus öğretmiyorlar, bunu lisede öğrenilmeli olayi var ama bunu zaten gencler klasik yöntemle cözüyorlar kendi aralarinda, üniye giden, üst sınıflarindan birazcık ders aliyor, hallediyor olayi, bu sorun degil,
    cok 'conservative' görünmek de istemem ama...
    DEGiSiKLiK iSTEMİYORUZ!!!
    of yaa! s.çıp s.çıp bizim üstümüzde deniyorlar sanki
  • haşırt the blackboard :)
    çok kötü oldu bu yaw
  • bunlar birşey mi soru sayısı 240 oldu. süre 180 dakika....

sınavlarda 2 cevap kağıdı kullanılacak. 2. cevap kağıdı sınavın bitimine 1 saat kala dağıtılacak. herkese geçmiş olsun....
  • harbi taklaya geldık cok fena oldu igce poku cıktı falla
  • İşte ÖSS'nin yeni sistemi

BAHAR ATAKAN Ankara

Milli Eğitim Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşları tarafından "ya öğrettiğiniz gibi sorun ya da sorduğunuz gibi öğretin" şeklinde eleştirilen ÖSS sistemi, tüm lise müfredatını kapsayacak. Bir öğrenci lise eğitimi boyunca gördüğü tüm derslerden ÖSS'de soruyla karşılaşacak. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın verdiği bilgiye göre, sistem şu şekilde işleyecek:
    1) Yeni sistem ne zaman uygulanmaya başlayacak?
    - YÖK Genel Kurulu'nun oyçokluğuyla aldığı karara göre, yeni sistem gelecek yıl uygulanacak. Sistem, bundan sonraki yıllar için de geçerli olacak.
    2) Sorular tek kitapçıkta mı yer alacak?
    - Geçmiş yıllarda da uygulanan sistemdeki gibi sorular tek kitapçık olarak öğrencilere dağıtılacak.
    3) Soru sayısında artış olacak mı?
    - Soru kitapçığında toplam 240 soru yer alacak. Bu sorulardan 120'si ortak soru niteliğinde olacak. Kitapçığın ikinci bölümündeki 120 soruysa Türkçe -Edebiyat, Sosyal Bilimler, Fen ve Türkçe - Matematik alanlarına göre 30'ar olarak ayrılacak.
    4) Soru içeriklerinde değişiklik olacak mı?
    - Kitapçığın birinci bölümündeki 120 soru lise 1. sınıfı kapsayacak şekilde hazırlanacak. Bu soruları tüm adaylar yanıtlayacak. İkinci bölümde adaylar alanlarına göre 60 soru daha yanıtlayacak. Örneğin, fen alanındaki öğrenci matematik ve fen testini cevaplayacak. Bu öğrenci puanının artması için sosyal testinden de soru çözerse alanı dışına çıkacağı için puanı düşük katsayıyla çarpılacak.
    5) Bir öğrenci kaç soru cevaplayabilecek?
    - Öğrencinin sınavını tamamlamış sayılabilmesi için ortak olan 120 soruluk bölümü tamamlamış olması gerekecek.
    6) Soru biçimi nasıl olacak?
    - Sınavda öğrencilere yöneltilen soruların 3'te 2'si yeteneğe bağlı ya da kavram üzerine, 3'te 1'i de bilgiye dayalı olacak.
    7) Müfredatın hangi bölümlerinden soru çıkacak?
    - Öğrenciler lisenin tüm müfredatından sorumlu olacak. Mevcut sistemde lise 1. sınıf konularından sorularla karşılaşan öğrenciler, lise 2 - 3. sınıf ve önümüzdeki yıllardan itibaren de 4. sınıf ders programlarından sorumlu tutulacak. Öğrenciler sınav konuları artacağı için daha geniş kapsamlı hazırlanmak zorunda kalacak.
    8) Sınav süresi değişecek mi?
    - Bir öğrencinin yanıtlaması gereken soru sayısı 180 olacağı için sınav süresinde herhangi bir değişikliğe gidilmeyecek. Sınav süresi 180 dakika olarak korunacak. Sınav yine tek oturumda yapılacak. Öğrenciler iki cevap kâğıdı kullanacak. Birinci bölümün sonunda ikinci cevap kâğıtları dağıtılacak.
    9) Katsayılarda değişiklik var mı?
    - Hayır. Öğrenci kendi alanının devamı olan yükseköğretim programını tercih ederse ortaöğretim başarı puanı 0.8 ile, alanı dışında seçim yapması halinde puanı 0.3 ile çarpılacak.
    10) İmam hatip ve mesleki teknik eğitim alan öğrencilerin yükseköğretim programlarına girişlerini kolaylaştıracak düzenleme var mı? Geçmiş yıllarda mezun olanların durumu ne olacak?
    - Katsayılar aynen kalacağı ve korunacağı için bu öğrenciler mevcut sistemdeki gibi yükseköğretim programlarına yerleşecek. İmam hatip lisesi öğrencisi hukuk fakültesini tercih ederse, ortaöğretim başarı puanı düşük katsayıyla çarpılacak. Eğitim yapılmayan alandan soru yöneltilmeyeceği ve soru içerikleri müfredatla sınırlı olacağı için geçmiş yıllarda mezun olan adaylar da yeni sisteme göre sınava girecek.

• Geçti Bolu pazarı Sür eşşeğini 2 yıllığa
  • ya meslek liselerinin bölümleriyle ilgili sorularda çıksa keşke öss de.ben meslekden mezun olduktan sonra öss de bilgisayara devam ewtmek istiyorum ama zor olacak çünkü hiç görmediğimiz şeyler çıkacak galiba.şu olayada gıcık oluyorum:şimdi gidip anadolu ,veya düz,veya süperde okuyan biri gördüğü derslerle paşalar gibi geçecek öss de bilgisayar bölümüne ama biz meslek liseleri bölümüm bilgisayar olmasına rağmen yani bunun üzerine eğitim almama rağmen öss den bilgisayar mühendisliğine girme şansım neredeyse yok yani.öss de bölümlere göre sorular çıksa ne güzel olur aslında.
  • haksızlık kardeşim söylesenize önceden lise 2 'yi biz de hocalar da salladık şimdi soracaklar hepsini edecekler ağzımıza. bu sene lise 2 'ye geçecek olanlar için uygulanmalı bence

87'lilerin dezavantajı ne ben 88'liyim. bi de ilk sene kolay mı sorarlar sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dustyboy
    bu sene lise 2 'ye geçecek olanlar için uygulanmalı bence

buna kesinlikle katılıyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: dustyboy
    bi de ilk sene kolay mı sorarlar sizce?

hiç sanmam:(( hatta ayarını kaçırıp cok zor bile sorabilirler:(
  • Bir dilci olarak matematik çözmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum.Umarım danıştay eski sistemin devamı yönünde karar alır.Bu sene lise 3e geçmiş ve geçen seneleri sırf sınıf geçme adına okuyan kişiler ne yapacak?Saçmalıklar ülkesi Türkiye!!!
  • Ben dilci olarak neen matematik çözüyorum da sayısalcılar yabancı dil çözmüyor???????????
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.