Şimdi Ara

osx lion'a epson L800 yazıcı kurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar epson l800 model yazıcımı ne başka bilgisayara bağlayıp ağdan yazıcı ekleyip cıktı alabiliyorum ne de iMac e kurup çıktı alamıyorum yazıcıyı eklediğimde ise bağlantı hatası yada yazıcı çevrimdısı yazısını alıyorum

• problemi cozdunuz mu?
  • Epson kartuş tanklı yazıcıları mürekkep şişesindeki seri no'yu istedikleri için ve mac için yazılımı olmadığından zor gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkangen

Epson kartuş tanklı yazıcıları mürekkep şişesindeki seri no'yu istedikleri için ve mac için yazılımı olmadığından zor gibi duruyor.

Arkadaşlar googleda dolaşırken bu entryi gördüm, Aslında sorun falan yok ortada tek yapmanız gereken Epsonun kendi sitesinden driverlerini indirip yüklemek :) Ben yazıcıyı tüm özellikleriyle kullanıyorum. Kaliteli baskı almak için önemli olan doğru kağıdı seçmek ve kağıda göre doğru ayarı yapmaktır. Bu arada atık borusunu çıkartıp dışarı bağlamayı unutmayın, lakin pad dolarsa servislerde canınız sıkılabilir.

osx lion'a epson L800 yazıcı kurma

• Hocam atık borusunu nasıl çıkarıp dışarıya bağlayacağız ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: mericbey

Hocam atık borusunu nasıl çıkarıp dışarıya bağlayacağız ??

Arkasındaki küçük kapağı çıkartarak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocRA*

quote:

Peki hocam bu neye yarıyor yada ne oldugunda bunu yapmamız gerekiyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Epson L355 Kurulum CD'si Driver
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ocRA*

quote:

Peki hocam bu neye yarıyor yada ne oldugunda bunu yapmamız gerekiyor ?

Pad denen atık mürekkep kutusunun dolmasına yarıyor.

Dolarsa pad dolu hatası verir yazıcı, sizede onu paşa paşa servise göndermek kalır.

Ne olduğunda değil, olmadan yapıldığında daha mantıklı bir hareket olaracaktır.

Herkesinde malumu olduğu üzere Epson marka yazıcılarımız kullandığının %30 mürekkebini atık olarak değerlendirir.

Dolayısıyla Pad ömrü daha kısadır.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocRA* -- 7 Haziran 2013; 17:56:56 >

• Ne kadrlik bir basım adetinde dolar sizce bu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mericbey kullanıcısına yanıt
    Farklı bir Epson modeli, S/B 21747 sayfa henüz dolmadı.

800 ise 17892 sayfa renkli çıktı alınmış oda dolmadı.

Fakat değerler değişken olabilir. Muhtemelen 30000 sayfada dolar diye tahmin ediyorum.

Saygılarımla...
  • Benim bir ev kullanıcısı olarak ve hatta sadece fotograf basarak bunu doldurmam pek mümkün gözükmüyor galiba :) bir sorum daha olacaktı size aldığım yazıcıyı hiç açmadan 1 sene kutusunda saklasam mürekkeplerde bir bozulma olur mü acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Benim bir ev kullanıcısı olarak ve hatta sadece fotograf basarak bunu doldurmam pek mümkün gözükmüyor galiba :) bir sorum daha olacaktı size aldığım yazıcıyı hiç açmadan 1 sene kutusunda saklasam mürekkeplerde bir bozulma olur mü acaba ?

Üretici firmalar genellikle mürekkepler kullanılmaya başlandıktan sonra 6 ay içerisinde bitirilmesi gerektiğini öngörüyorlar.

Belki mürekkebe bir şey olmaz fakat yazıcının kafasında kalacak olan mürekkep kuruyarak tıkanıklık meydana getirebililr. Dolayısıyla haftada bir gün belirleyin örneğin her pazar 1 sayfa renkli çıktı alın kafada sirkülasyon olsun ve kuruma yapmasın.

Ki bizdeki yazıcılar bizimle beraber mesai yapıyorlar, hiç durmaksızın çalışıyorlar ama yinede nozüllerde tıkanıklık olabiliyor.

Saygılarımla

• ALLAH razı olsun engin bilgilerinizi benimle paylaştığınız için kutuyu açıp yazıcıyı çalıştıma mı öneriyorsunuz bu durumda doğru anladım mı ?
  • mericbey kullanıcısına yanıt
    Estrafurullah, bizde öğreniyoruz hergün. Bilgi paylaştıkça büyür.

Çalıştırın tabiiki bir zararı olmaz size aksine menfaatinizedir.

Saygılarımla
  • quote:

Benim bir ev kullanıcısı olarak ve hatta sadece fotograf basarak bunu doldurmam pek mümkün gözükmüyor galiba :) bir sorum daha olacaktı size aldığım yazıcıyı hiç açmadan 1 sene kutusunda saklasam mürekkeplerde bir bozulma olur mü acaba ?

eğer makineyi bekletecekseniz mürekkepleri tanklara koymadan şişeleri açmadan bekletin uzun süreli beklemelerde orjinal mürekkepte olsa kafada sıkıntı olur şişesinde duran mürekkep güneşle falan direk temas etmezse bir şey olmaz. atık borusunu dışarı almak, atık mürekkep için gider yapmak yazıcının ömrü için son derece faydalı elbette, ancak bu pad doldu hatası almayacağınız manasına gelmez. belli bir baskı adedinden sonra pad sayacını sıfırlamanız icap edecek bunun için ücretsiz yazılımlar var. servise bir dünya para vermeyin sakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: chungkingexpress

quote:

eğer makineyi bekletecekseniz mürekkepleri tanklara koymadan şişeleri açmadan bekletin uzun süreli beklemelerde orjinal mürekkepte olsa kafada sıkıntı olur şişesinde duran mürekkep güneşle falan direk temas etmezse bir şey olmaz. atık borusunu dışarı almak, atık mürekkep için gider yapmak yazıcının ömrü için son derece faydalı elbette, ancak bu pad doldu hatası almayacağınız manasına gelmez. belli bir baskı adedinden sonra pad sayacını sıfırlamanız icap edecek bunun için ücretsiz yazılımlar var. servise bir dünya para vermeyin sakın.

Hocam çok yardımcı oldunuz ALLAH razı olsun değerli bilgileriniz için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.