Şimdi Ara

ÖSYM 1996 SENESİNİN PUANLARI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
7
Favori
72.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

İnternetin yaygınlaşması ile alakası yok. ilk bine girmiş adamın bilinçsiz olması çok zor. o bilinçsiz olsa bile mutlaka bir yere danışıp öyle hareket eder.

her önüne gelen yere müh ve eğitim fakültesi açtılar ve ihtiyaçtan fazla mühendis oluştu ve kalitesi düştü. sorun bundan kaynaklanıyor.

aynı şeyi tıp fakültesine yapsalar onun da başına gelecek şey aynı.

bir de şimdiki durumu bilmiyorum ama öğretmen lisesi mezunlarına ek puan vardı bir ara. ve çoğu öğretmenlik Bölümü iş garantisi taşıyordu. KPSS filan yoktu.

internetin yaygınlaşması ile çok alakası var sana bir kaç örnek vereyim.

Mesela şimdi insanlar mühendislik yazacaksa odtü itü falan yazıyor olmazsa tıp yazıp gidiyor. Eskiden adam sıradan gidiyordu, ben odtü falan yazdım ama gazi geldi, 4000 sıralama ile yerleştim. Adı olmayan üniversiteler tıp puanını haketmiyor ve kesinlikle okul adına göre ayrımcılık oluyor mühendislikte.

Her şeyi boşver, benim gazi elektronik itü makine'den yüksekti. Bunlar hep bilinçsizlik.

Tekstil gibi şişirme çöp bir mühendisliğin itü'deki puanı Hacettepe tıptan yüksekti. Şimdi üniversite sıralamaları çok daha dengeli ve mantıklı.

etkisi olmuş olabilir ama asıl mesele internet değil dostum.

bugün ülkede bilgisayar mühendisi bırakma ve tüm fakülteleri kapatıp sadece bir üniversitede bölüm bırak. o bölümün puanı en tepeye çıkar. mevcut mühendislerin de en vasıfsız olanı bile yüksek maaş ile çalışmaya başlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesajim bulunsun ilerde lazim olur

• Mühendislik biz mezun olduktan kısa süre sonra hızla irtifa kaybetmeye başladı. sonra akp iktidara gelince her tarafa okul açtı meslek çöp oldu, kimi özelde bir yerlere geldi ama geleceği belirsiz, kimi zar zor devlete girdi.

Nasıl oldu biz de anlamadık. Bizim zamanımızda insanlar mühendislikle tıp arasında tercih yapıyordu. Öyle odtü falan değil, ege yıldız gazi bilmem ne. Çok pişmanım gerçekten ama yapacak bir şey yok.
  • Tıpları da ayak altına almaya başladılar.
  • quote:

quote:

quote:

İnternetin yaygınlaşması ile alakası yok. ilk bine girmiş adamın bilinçsiz olması çok zor. o bilinçsiz olsa bile mutlaka bir yere danışıp öyle hareket eder.

her önüne gelen yere müh ve eğitim fakültesi açtılar ve ihtiyaçtan fazla mühendis oluştu ve kalitesi düştü. sorun bundan kaynaklanıyor.

bir de şimdiki durumu bilmiyorum ama öğretmen lisesi mezunlarına ek puan vardı bir ara. ve çoğu öğretmenlik Bölümü iş garantisi taşıyordu. KPSS filan yoktu.

Mesela şimdi insanlar mühendislik yazacaksa odtü itü falan yazıyor olmazsa tıp yazıp gidiyor. Eskiden adam sıradan gidiyordu, ben odtü falan yazdım ama gazi geldi, 4000 sıralama ile yerleştim. Adı olmayan üniversiteler tıp puanını haketmiyor ve kesinlikle okul adına göre ayrımcılık oluyor mühendislikte.

Her şeyi boşver, benim gazi elektronik itü makine'den yüksekti. Bunlar hep bilinçsizlik.

Tekstil gibi şişirme çöp bir mühendisliğin itü'deki puanı Hacettepe tıptan yüksekti. Şimdi üniversite sıralamaları çok daha dengeli ve mantıklı.

bugün ülkede bilgisayar mühendisi bırakma ve tüm fakülteleri kapatıp sadece bir üniversitede bölüm bırak. o bölümün puanı en tepeye çıkar. mevcut mühendislerin de en vasıfsız olanı bile yüksek maaş ile çalışmaya başlar.

ya o konuda haklısın. Benim elektronik müh mesela 1500 kişi alıyordu toplam Türkiye'de şimdi 11.000 kişi mezun veriyor. Aradaki fark inanılmaz derecede. Eskiden mühendis olmak için matematik testinin yüzde 70'ini en az yapman şarttı.

Şimdi kafadan atıp 3-4 tane matematik karalayan bile mühendis olabiliyor, ister özel okulda ister iç Anadoluda bir üniversitede.

Ama bak internet gerçekten çok faydalı oldu. Yani bugün baktığın zaman odtü elektronik yine tıpların üstünde, ama gazi elektronik değil. İnsanlar etiket olayını öğrendiler.

• ya gençler tekstil falan değil , itü makine fakültesi içinde oldugunu düşünün ve tekstilin makineden revaçta ve daha az kontenjanlı ve tek müh oldugunu düşünün gayet normal

esas ilginç olan mak müh her zaman düşük puanlı müh olması sebebi de kontenjan fazla olması ve cogu universitede olması

yalnız daha ilginç olan bilgisayar müh 20 yıldır hala en yüksek puanlı mühendislik olması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 25 Mart 2014; 23:10:16 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ya o konuda haklısın. Benim elektronik müh mesela 1500 kişi alıyordu toplam Türkiye'de şimdi 11.000 kişi mezun veriyor. Aradaki fark inanılmaz derecede. Eskiden mühendis olmak için matematik testinin yüzde 70'ini en az yapman şarttı.

Şimdi kafadan atıp 3-4 tane matematik karalayan bile mühendis olabiliyor, ister özel okulda ister iç Anadoluda bir üniversitede.

Ama bak internet gerçekten çok faydalı oldu. Yani bugün baktığın zaman odtü elektronik yine tıpların üstünde, ama gazi elektronik değil. İnsanlar etiket olayını öğrendiler.

bu kadar çok mühendis olunca işi de kaliteli bölümlere gidenler alıyor işte. sen iş veren olsan türkiyede derece yapmış adamı mı yoksa 3-5 soruyu zar zor yapmış adamı mı alırsın. Bir de odtü gibi üni mezunları yurt dışında da kabul görüyor. Bunun da etkisi var.

Ama odtü de olsa müh. için her şey eskisi kadar iyi değil. Bizim bir arkadaş var odtü inşaat mezunu kendini zar zor devlete attı. Gittiğine pişman boşuna onca erkeğin arasında gençliğimi çürüttüm diyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bu kadar çok mühendis olunca işi de kaliteli bölümlere gidenler alıyor işte. sen iş veren olsan türkiyede derece yapmış adamı mı yoksa 3-5 soruyu zar zor yapmış adamı mı alırsın. Bir de odtü gibi üni mezunları yurt dışında da kabul görüyor. Bunun da etkisi var.

Ama odtü de olsa müh. için her şey eskisi kadar iyi değil. Bizim bir arkadaş var odtü inşaat mezunu kendini zar zor devlete attı. Gittiğine pişman boşuna onca erkeğin arasında gençliğimi çürüttüm diyor

Zaten artık türkiye'de 3-4 okul dışında mühendislik okumanın manası yok.

odtü'lü olup devlette çalışan ben de biliyorum. Bir lise arkadaşım odtü inşaat mezunu, dsi'de çalışıyor.

• millet cerrahpaşa, çapa tıp puanı ile ege, gazi, 9 eylül, ankara üniversitesi gibi vasat okullarda mühendislik yazdı. Eminim çoğu pişmandır. İçlerinden bir avuç kişi iyi yerlere gelmiştir. İşsiz evde oturan bile vardır, bir çoğu da devlete girip dandik bir memur oldu. Bu tecrübeler ve hatalar siz gençler için büyük bir nimet. Abilerinizin hatalarını tekrar etmeyin, aynı çukura düşmeyin. Geçen bu forumda bir çocuk gördüm, ilk 15.000'e girmiş, odtü itü bilgisayar gelmeyince tıp yerine yıldız bilgisayar yazmış. Demek ki aynı hatalar devam ediyor kısmen de olsa. Türkiye çok zeki insanların bozuk para gibi harcandığı bir ülke ve 18 yaşında girdiğiniz bir sınav garip bir şekilde bütün hayatınıza damgasını vuruyor. Sonra ne yaparsan yap çok etkisi olmuyor.
  • vay be hey gidi yıllar
  • Türkiye birincisinin Tekstil Mühendisliği seçtiği yıllar.O yüzden şu yeni nesil mühendislikleri seçenlerin çok dikkatli olmaları gerekir.

Bu arada Mühendisliklerin kontenjanları o kadar az ki.30 falan.Tıp fakülteleri nispeten daha fazla.Bu yüzden de taban puana göre yüksekler.

10 sene sonra Tıp fakülteleri de aynı duruma düşebilir bu da bir gerçek Hükümet rant için o kadar gereksiz tıp fakültersi açtı ki
  • tip fak.kontejan artisinin hep onune gecti rektorler, yok,ttb,bakanlar.Insallah doktor acigi goz onune alinarak tip kontejanlari 3 katina cikarilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenci466

tip fak.kontejan artisinin hep onune gecti rektorler, yok,ttb,bakanlar.Insallah doktor acigi goz onune alinarak tip kontejanlari 3 katina cikarilir.

Kontenjanların artacağını umacağına otur çalış,ileride tıp fakültesi mezunu işsizlerin dolaşması kimsenin yararına değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenci466

tip fak.kontejan artisinin hep onune gecti rektorler, yok,ttb,bakanlar.Insallah doktor acigi goz onune alinarak tip kontejanlari 3 katina cikarilir.

tıp kontenjanı 3 katına çıkarsa doktorlar işsiz kalır.
  • up
  • Doğduğum sene Psikoloji,Sosyoloji,Pdr,Felsefe Sözelle alıyormuş şimdi ise TM ile Matematik ile alakası olmayan sözel ağırlıklı bir bölüm için mat-2 çözmek zorundayım. Zihniyete bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5CBAC2479 -- 15 Ekim 2014; 19:11:56 >
  • Doktorun ölüsü yeter bee kardesim. 96 lilar puana takilmis.

• Ehehehe

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:53:46 >
  • Bu topigi buldum,geçmise dönüp çok acı bir travma yasadım 😱😱 1990 yılı girisliyim bir soru yapmasam 25 yillik doktordum ,şimdi iş arayan tekstil mühendisi ,
    Gencler siz siz olun,çok iyi arastirin,seçimlerinizi çok iyi düşünün.
    Eskimeyecek meslekleri böyle topiklerden anlayabilirsiniz,hatta ben de bir konu açıp deneyimlerimi anlatabilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.