Şimdi Ara

ÖSYM SINAVLARI ZEKÂYI ÖLÇER Mİ? İNSANLARA SORDUM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
5
Favori
11.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bence zeka şişenizin boyutu,çalışma ise içine doldurduğunuz su miktarıdır.Sınav günü herkes elinde kendi şişesinin içindeki suyla gelir ve su miktarı fazla olan başarılı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Superational273 -- 12 Ağustos 2020; 0:53:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kısmen de olsa ölçer.Ben idiot çıktım olcumlerde mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katilmayan olabilir ama %80 olctugunu dusunuyorum

• Cengovermania C kullanıcısına yanıt
    Ben de

• silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemrekisa -- 10 Eylül 2020; 18:52:11 >
  • sonuçta öğrenciler ösym sınavına eşit şartlarda hazırlanamıyor

• Kesinlikle ölçer, aksini söyleyen kendini avutuyordur.
    Bakın birçok faktör vardır; çalışma, sınav anın falan hepsi etkilidir ama faktörlerden biri de zekadır. İyi yapmış biri ortalama üstüdür, derece yapmış biri de gayet zekidir.

Bu sınavda barajı geçemeten yüz binler var. 18 yıldır konuştuğu dil Türkçeyi yapamıyor, matematikte basit soruları ve problemleri yapamıyor; bunlar zeka ile çözülür bir zahmet yapın şu soruları da. Sosyal fen bilgidir ya da dil anlatım, matın bazı konuları bilgidir ama Türkçedeki soruların 30-32 tanesi, matın yarısı zeka ile çözülebilir.

• Geçen gün biri forumda yazmıştı "optiğe tükürsen 500bindesin" diye. Böyle bir sınavda baraj altı kalınıyorsa evet bu adamın zekasında bir problem olabilir.

Ama bir de şu var:
    https://www.youtube.com/watch?v=payvW8B9LFQ

Şimdi bu adama bir yılda zeka yüklemesi mi yapıldı ?

• yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

Ben de benzer bir durumdan gelen birisi sayılırım. Kesinlikle bu işler umursama ve çalışma ile alakalı. Ben umursamam, çalışmam okul boyunca dersleri hiçbir şekilde matematik öğrenmem. Dolayısıyla gider sınavda 0 çekerim ama 1 yıl gerçekten umursarım, 30 matematik yaparm.

Şimdi söyleyin ben sonradan mı zeki oldum?

• Elbet etkisi vardır ama sonuçta IQ testi değil. Çalışmak gerekiyor. Biraz da şans.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lasse-Matberg

Elbet etkisi vardır ama sonuçta IQ testi değil. Çalışmak gerekiyor. Biraz da şans.

Tamamiyle şans ve çalışma ben bir sene girdim 10k yaptım ikinci sene girdim 70k

• Kesinlikle ölçer aga. Sınav sistemini geçtim benim sınıfımda çok çalışan bir kız grubu vardı. Matematik sınavına falan girerdik o kadarr çalışan kizlar 50 65 arası notlar alırdı. Dersle alakası olmayan arkadaşlarım da son gün çalışarak 55 alırdı :D
    Kimisi çok çalışıp hiçbir şey yapamıyor bu sınavda. Bir miktar zeka ölçüyor ama çok büyük oranda tyt de hız ve stres yönetimi aytde bilgin var mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zekayı tam olarak ölçmek imkansızdır çünkü zeka kavramının ne olduğu bile kesin değildir bilim insanları her biri zeka kavramını farklı farklı - kendilerine göre - tanımlıyorlar yani zekanın tam olarak ne olduğu konususunda fikir birliği bile yok. Üzerinde fikir birliği bile kurulamamış bişeyi ölçmek mümkün değildir. Sadece bir kişinin algılama ve öğrenme yeteneklerinde güçlük olduğunu söyleyebilirsin yani bir kişi ya geri zekalıdır ya normal zekalıdır.

Aziz Sancar'ın da dediği gibi ''Çoğu insan zekaya inanır, ben inanmıyorum! Bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum.''

Birinin zekası düşük ise zaten o kişi kendini (zihinsel engelli olarak) belli eder. Eğer zihinsel olarak herhangi bir engeli yoksa, öğrenme yeteceği normalse o kişinin zekası normaldir. Üstün zekalı diye birşey yoktur.

• Maalesef ölçer.Ama psikolojisini de rahat olmalı, şartları ve standartları çok iyi olmalı, ailesi rahat olmalı.Yoksa adamın sirazesi kayar tam tersi bi etki yapar.Ama zeki adam en kötü şartlarda bile bence ilk 50k e girer.Şartlar düzelirse ucu yok bunun.

• Tdk ya göre "değişen şartlara uyum sağlama yeteneği".

• Tdk mı? Şaka mı yapıyorsun tdk psikoloji yetkinliği olan bir kurum mu?  

Aziz Sancar'dan da mı iyi bileceksin?  Eğer zeka geriliği yoksa zihinsel engeli yoksa her bireyin zekası aşağı yukarı aynıdır. Çalışmıyorsunuz sonra bahane arıyorsunuz. Yok en az 50k ya girermiş  ha 51k olunca olmuyor yani öyle mi neye göre 50k'yı seçtin kanıt göster. Hiç bilimsel değil söylediklerin. Steve jobs, Einstein gibi adamlar Türkiye'de yaşasa muhtemelen çoğu barajı zor geçecekti çünkü bu adamlara saçma sapan test sorularını çözdürüp ezberletmezsin sınavda senden her ayrıntıyı ezbere bilmeni bekliyorlar Einstein kesinlikle bunu yapmazdı mesela. Iq testlerinin zekayı ölçtüğünü mü sanıyorsun onlar bile tartışmalı ve hiç bilimsel değil. Ayrıca zekanın ne olduğu tartışma konusudur her psikolog farklı şeyler söylüyor.

• Binet'e göre anlak, iyi us (akıl) yürütme, iyi hüküm verme ve kendi kendini aşma kapasitesidir.
    • Davis'e göre anlak, edinilen bilgilerden faydalanarak sorunları halletme yeteneğidir.
    • Terman’a göre anlak, soyut düşünme yeteneğidir.
    • Thorndike'a göre anlak, birçok düşüncesel yeteneklerin karışımıdır ve mekanik, sosyal ve soyut anlak olmak üzere üç başlıkta incelenmelidir.
    • Weshler'e göre anlak, bireyin amaçlı davranma, mantıklı düşünme ve çevresiyle ilişkilerde etkili olma kapasitesinin tümüdür.

• Kaç k

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.