Şimdi Ara

ÖSYM SIVIYOR NTV Yİ AÇIN (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
0
Favori
12.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vs. vs. siz bu oyuna devam edin kendinizi kandırın durun, geri kalan ikinci sınava yoğunlaşsın siz düşük puan alın sonra yine cemmaatliler yüksek puan aldı diye bitarafınız tutuşmuşçasına etrafta koşuşturun.
  • Barajı aşamayanlar detected
  • İnternette bir şifreleme sistemidir dönüp duruyor. Ama buna ÖSYM başkanı "sıralama" demişti buna.
    Adamın dediğine göre, bu sıralama bütün sorularda geçerli, ve cevabı bu "sıralama" yöntemiyle bulabiliyoruz. 40 sorunun 40'ında da.

soru şu;

27. Meriç'in elinde kırmızı ve beyaz renklerde toplan 10 top vardır. Meriç bu topları iki torbaya her bir torbada en az bir kırmızı ve beyaz top olacak şekilde dağıttıktan sonra şunları söylüyor:
    "Birinci torbada 3 kırmızı top vardır. Torbalardan rastgele birer top çekildiğinde topların ikisinin de kırmızı olma olasılığı 1/2'dir."
    Buna göre, 2. torbada kaç top vardır?

A) 3 B) 5 C) 1 D) 2 E) 4

TV'deki konuşan herifin dediğine göre;

Diğer kitapçıkların oluşturulmasını sağlayan ana kitapçıkta şıklardaki sayılar küçükten büyüğe sıralıydı. Bu yüzden küçükten büyüğe sıraladığımızda çakışan şık doğruymuş.
    Yani;
    3 5 1 2 4
    1 2 3 4 5
    şeklinde sıralıyoruz.

İnceliyoruz çakışan şık yok, şifreleme sistemi dediğimiz şeye göre ise cevap -çakışan bir şık olmadığı için- "E", fakat cevap anahtarına göre doğru cevap "D"

ÖSYM başkanının dediğine bakacak olursak cevaplar 120 farklı şekilde karşımıza gelebilirdi, ancak nasıl olduysa bir istisna olmuş. Allah Allah işe bak sen.

--

Siz onlarca sorarken iyiydi, şimdi sıra bizde;

Söz konusu soru-cevap ve ÖSYM başkanı'nın açıklamaları arasındaki mantık hatasını hangi cümle açıklar?
    a. Bu sorulara insan eli değmiş.
    b. Bu sorulara insan eli değmiş.
    c. Bu sorulara insan eli değmiş.
    d. Bu sorulara insan eli değmiş.
    e. Bu sorulara insan eli değmiş.

Ha bu arada, açıklamanın yapıldığı saatte basına dağıtılan kitapçık ÖSYM sitesinden kaldırıldı.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: MustafaYılmazcan

quote:

Orijinalden alıntı: civcivx

Gülünecek şeyler söyledi, başka bir şey değil.

Ortada 1.700.000 kitap var mı? Var.

Bu kadar kitapta soruların yerlerini istediğiniz kadar değiştirin, önemli değil. Sonuçta şifreleme, soru 1. sırada da olsa, 40. sırada da olsa işe yarıyor.

Asıl olay, 5 şıkkın olması. Bu 5 şıkkı evirsen de çevirsen de, 120 farklı kombinasyondan daha fazla şekilde sıralayamazsın.

O halde, şifrelemenin geçerli olduğu kitapçık sayısı 1.700.000/120= Yaklaşık 14.000 kitaptır.

Bu şifreleme gün gibi ortada iken, bu kurumun hiçbir açıklamasının inandırıcılığı yoktur. Hadi üçü tutsun, beşi tutsun, 40'da 37 yahu. Bu bir tesadüf olamaz.

şifrelemenin kesinliğini kanıtlamak için 40/40 doğru olması gerekir. ayrıca neden 40 soru? 100 küsür değilmi bu sınav? belli bir bölümdemi şifreleme olduğu iddia ediliyor?

Oh be sonundaBunu birisi söylemez dedim bu kadarda olmaz dedim oldu.Holey be sonunda bir şakirt daha.Kırkta kırktır kırkta kırk

• quote:

Bu kadar kitapta soruların yerlerini istediğiniz kadar değiştirin, önemli değil. Sonuçta şifreleme, soru 1. sırada da olsa, 40. sırada da olsa işe yarıyor.

Asıl olay, 5 şıkkın olması. Bu 5 şıkkı evirsen de çevirsen de, 120 farklı kombinasyondan daha fazla şekilde sıralayamazsın.

O halde, şifrelemenin geçerli olduğu kitapçık sayısı 1.700.000/120= Yaklaşık 14.000 kitaptır.

Bu şifreleme gün gibi ortada iken, bu kurumun hiçbir açıklamasının inandırıcılığı yoktur. Hadi üçü tutsun, beşi tutsun, 40'da 37 yahu. Bu bir tesadüf olamaz.

Soruların yerleri de değişik değil mi? Sadece şıklar değişmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Midnight Madness

quote:

Orijinalden alıntı: reos

ÖSYM SIVIYOR NTV Yİ AÇIN

Ğ) Hepsi.

Cemaat yonetıyor zaten hepsını tabı guvenırsın .
  • Hırsız hiç ben çaldım der mi? aynı hesap dağıttılar soruları belirli kişilere sonra öyle bişey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amiloglukozidaz

Arkadaşlar kitapçığı indiren birisi 3. sorunun doğru cevabına bakabilir mi? Yanlış hatırlamıyorsam en küçük şık e şıkkındaydı ve doğru cevaptı. Bu durumda adam bize göz göre göre yalan söylüyor.
  • heh geçen sene kpssdeki tipler geldi,tembeller itiraz ediyor diye öncelikle kendim içim konuşim benim üniversitede askerlikte bitmiş işinde gücünde bir adamım,zaten barajı aşamayacak tipler 100 sınav olsada yine barajı aşamayacaklar,olayların üstünü kapamak için başka fikirler bulun bence,son kpss de işledi ama şimdiki ygs de kimse yemez.
  • quote:

Vs. vs. siz bu oyuna devam edin kendinizi kandırın durun, geri kalan ikinci sınava yoğunlaşsın siz düşük puan alın sonra yine cemmaatliler yüksek puan aldı diye bitarafınız tutuşmuşçasına etrafta koşuşturun.

şakirt abiler ve kardeşlerinle yer sofrasında maklube yerken bir yandan da ntv yi izliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

ösym inandırıcılığını güvenilirliini kaybetmiştir. ösym tamamen deişmeli bütün kadrolarıyla. ösym'nin içine kimbilir kimler sızdı şimdiye kadar.

ben hile hurdanın olduğuna %100 eminim ama varsayalım ki olmadı. Yine bu milletin içinde kurt olacak. Güvenilirliği kalmadı bu kurumun.

hele şu başkanın tipine bakınca anlıyorum, hükümetin kardoları bütün kurumların başıan gelmiş.

Geçen seneki saçmalıklardan sonra güya değişti zaten bütün kadrolar. Ama nasıl '' kadrolaşıldı '' onu bilmek için alim olmaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: +1905

Barajı aşamayanlar detected

istediği puanı aldığı için yapılan hileye göz yuman detected.
  • Abbas Güçlü istatistikcilerin bile %8 den daha fazla bir "tesadüf" ün olamayacağını belirttiklerini söyledi,buna karşılık ösym başkanının dediği "40 da 40 olması,yoksa algoritma iddiası gerçek olamaz" oldu.Yazık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faber.

Ha bu arada, açıklamanın yapıldığı saatte basına dağıtılan kitapçık ÖSYM sitesinden kaldırıldı.

Kütapçık benim bilgisayarımda duruyor olması lazım, cevaplar yoktur ama yankış hatırlamıyorsam indirmiştim

Not: Sınava girmedim, konuyu yakından takip ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuray -- 3 Nisan 2011; 12:09:15 >
  • @Kemalist81

Boşuna debelenmeyi bırak, kendince karşıdakini küçük düşürmek için taktığın lakaplarla hiçbir yere ulaşamazsın.

@DerinSular

Zaten kafanız kelime oyunlarına çalışır.

Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) FAIL B)FAİL

Zor olduysa söyle, şifresini verebilirim, derin bağlantılarım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shisha

quote:

Sorunun yeri değişse ne olacak? Açın gözünüzü biraz.

• quote:

Vs. vs. siz bu oyuna devam edin kendinizi kandırın durun, geri kalan ikinci sınava yoğunlaşsın siz düşük puan alın sonra yine cemmaatliler yüksek puan aldı diye bitarafınız tutuşmuşçasına etrafta koşuşturun.

Sen nereden biliyorsun cemaatçilerin yine yüksek alacaklarını?
  • Ayrıca ÖSYM başkanı daha dün paldır küldür açıklama yapmamış mıydı, "Bunu keşfeden çok zekiymiş, tamamen tesadüf bu durum." diye.

Şimdi ise kendisi kalkmış, "Basına verilen kopyada bunu özellikle yaptık" diyor.

Kendi kendini bu kadar batıranını da ilk defa görüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Shisha

quote:

Sorunun yeri değişse ne olacak? Açın gözünüzü biraz.

Benim yazdığım önceki yorumları oku. Hile yoktur demedim sadece soru sordum, muhalefet oldu mu kimi görürseniz ters cevap veriyorsunuz.
    Arkadaşın yaptığı 120 çeşit kitapçık hesabının yanlış olduğunu söyledim. Anladın mı kardeşim?

• quote:

ama unuttuğun birşey var sıralama oları her soruda tutacak diye bi kaide yok senin kitapçığında belki toplamda 2 soruda tutuyor bu bi işe yaramaz iyi bir puan için basına verilen kitapçıktaki gibi tüm sorularda tutması gerek yani 120 kombinasyon sadece 1 soruya özel

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.