Şimdi Ara

Otel Astra H

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Opel astra H 2009 model arabamız var. Şunu belirtmek istiyorum öncelikle, subwooferı çok seviyorum. Cam çerçeve titretmek değil amacım. Kendim dinlicem fakat kendim dinlicem diye sönük kalmasını istemiyorum. Woofer sesini içimde hissetmem lazım. Ürün araştırmasından sonra Kicker L7 hoşuma gitti fakat isteğim doğrultusunda fazla geleceğini düşündüm. En az 1000w olsa bile orjinal hoparlörlerin sönük kalacağını düşünüyorum. Sadece ön çift kaliteli komponent aklıma yattı. Bunları bağlatmak istesem araç kapı içinde herhangi bir modifikasyon gerekecek midir? Çünkü aracın orjinalinden ödün vermem pek söz konusu değil. Amfi+sub+komp+(bu seçimlere göre) kablo öneriniz nedir? Max 1000tl (teyp hariç) kadar bir masrafı karşılayabilirim fakat masrafı nekadar düşük tutarsak okadar iyi benim için. Mümkün olan kaliteden ödün vermeden sıkıntı yaşamayacağım bir sistem istiyorum. Tabi akü giriyor birde işin içine. Ondan da biraz söz ederseniz sevinirim.

Teyp de değiştirmek istiyorum fakat bu aracın teybi panel şeklince olduğu için modifikasyonsuz mümkün olacağını sanmıyorum. Bu konuda bir bilginiz yada yapmamı önerebileceğiniz bir yöntem var mı?
    http://www.hepsiburada.com/sony-cdx-g1100u-turkce-menulu-cd-usb-oto-teyp-p-OTBLCCDXG1100U

Eklemek istedim "aktif,pasif","tek bobin,çift bobin" terimlerinden kısaca bahsederseniz memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisayaz07 -- 18 Kasım 2015; 16:22:10 >

• kimse cevap yazmamış . birkaç satır yazayım

öncelikle subwoofer hakkında millette yanlış bi algı var

lise zamanlarımızda derste dışardan gecen özellikle şahinlerde free air pioneer pandizot üstü basslar vardı sesleri duyulurdu derste hanım hocamız tepsi hoparlörleri dizmişler gürültü yapıyorlar derdi . mekan zeytinburnu ve 90 lı yıllar şahinler 301f ler vs . pioneer adı üstünde öncü bir firma car audio camiasında .. dolayısıyla insanların kafasına subwoofer olumsuz bir imajla yerleşti ...

halbuki ses frekans bandının 20-200 hz aralığını çalmak için dizayn edilmiş hoparlör gurubudur subwooferlar .. adı üstünde alt bass lar

insan kulağının teorik olarak 20 hz - 20 khz arasını duydugunu biliyoruz .

evet doğru cam titretmek için degil müzikte alt basslarıda duymak için vardır sub basslar .. sinema salonunda perdenin görümeyen kısmındada var olmazsa olmazlar aslında ... capitolde büyük bi salon vardı çığlık 2 yi izliyordum yanlış hatırlamıyorsam adam kızı kovalar kız stüdyo odasına girer cam kalın kıramıyor sandalyeyle camı kırmaya calışır katil .. o nasıl bir ses zannettim ki sinema salonuna dışardan balyozla vuruyorlar zannederiz ki ses sağ sol duvardaki surroundlardan gelir halbuki o alt bass sesler koltukları titreten perdenin ordan gelir çünkü insan kulağı alt bass seslerine karşı duyarsızdır yani sesin nerden geldiğini anlayamazsın 20-150 hz arası sesler i .. subb baslar ın yerleşimi bu yüzden daha esnektir kurulumda ..

ses frekans bandının küçük bir bölümünü icra eden calmaya calışan sub wooferlar hakkında bu kısa girişten sonra sorulara gecelim

opel astra h 2009 duble teyp olur

http://www.pioneer.eu/tr/products/car_accessories/Opel-Vauxhall/Astra/10_2006/page.html
    ön kapılar 16 17c cm

wattlar cok önemli degildir wattlar satış stratejisidir malesef . hoparlörden istenen şu olmalıdır ses kalitesi - caldıgı frekans bandını iyi okuması ...

zaten dibinde calıyor kulakla 1 metre masafe var yok .. hoparlörde kıstas ses yüksekliği ise ürettiği ses şiddeti dir decibel ile db ifade edilir ölçülebilir test edilebilir . hoparlörlerin teknik parametrelerinde yazar . sensitivity duyarlılık 1w-1m

teknik konulara girmek istemiyorum ama işin özü burda . hoparlöre 1 watt güçverdiğinde 1 metre ötede ölçülen ses şiddeti ni ifade eder bu parametre

örneginhttp://www.hepsiburada.com/pioneer-ts-6995s-600-watt-6-x9-inc-oto-hoparlor-p-OTPIOTS6995S

92 db hassasiyet varmış .. bu hpoarlöre 1 watt rms güç verdiğinde 92 db ses şiddeti oluşturuyormuş 50 watt rms güç verdiğinde ses şiddeti ne olur ? db logaritmik bir oranla artar . ayrıca insan kulağı 3er db farkları hissedebilir . hoparlöre gönderdiğin gücü 2 kat arttırırsan ses şiddeti 3 db artar 95 db olur

2w 95 db 4w 97 db 8w 100db 16watt 103 db

teyplerin gücü 16 watt civarı bu hoparlörü teybe baglayıp sesi fullersen ortalama 103 db civarı ses şiddeti oluşur aracta .. basit bir arac kornası 100db ses cıkarır ve korna sesini arac içinde duyamazsın

tavsiyem

16cm mid önlere bagaja 25cmsub ve güzel bi ana ünite duble veya normal 1 din ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Astra H Sorunlu Mu?
    5 yıl önce açıldı
    OPEL ASTRA L
    2 yıl önce açıldı
    OPEL ASTRA H GİZLİ ÖZELLİKLER
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.