Şimdi Ara

Otel işine girdim gece 12 den sabah 8'e kadar. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
1
Favori
9.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ivb

quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

Arkadaşlar 4 yıldızlı bi otel işine giridm receptiondayım kaç gündür gidip geliyordum bugün 6.gün baktım kimse bişe demiyor en sonunda ben müdüre durumu anlattım beni alacakmısınız yada ne düşünüyorsunuz bende kendime ona göre bi yol çizeyim dedim.

Bana iş durumunu anlattı şu an denemede oldugumu 10 gün boyunca deneyecekler,haftada 1 gün iznim var hafta içi olacak sanırım ve sürekli olarak gece 12 den sabah 8 e kadr çalışacam 28 yaşındayım ilerde evlensem büyük bi sorun olurmu o çalışma saati bilemiyorum ne yapacam şaşırdım kaldım aylık ücret 800 tl

Polis raporunu göndermeyi unutma geceleri yoksa boşu boşuna 300küsür liran gitmesin.

akbs kimlik bildirim onun adı
    her gece 23.30 ile 00 arası yollanması lazım

İyi bilirim. Yaklaşık 3 senedir night auditor olarak çalışmaktayım. Ancak benim bildigim polis raporu 00:00 ila 01:30 arası gönderilmesi gerekir. Kullandığınız otel programi nedir ?

00:00 ila 01:30 arası doğrudur.

Arkadaşım otel müdürü olmadan önce haftada bir rapor saati konusunda fire verdiği için biliyorum.

Program AKINSOFT'tu.
    Patrona "Efendim net gitti gece, araba da olmadığı için yetişemedik" falan fistan... Yersen.

2013 yılında cezası ne kadar bir bilginiz var mı ?

Konuyu açan arkadaşım, öncelikle hayırlı olsun.

Para kazanmak için maalesef sosyal hayatından fire vermelisin, kaçarı yok.

İmzama bakarak mesleğimi görebilirsin. Bu meslek, sosyal hayatın en kısıtlı olduğu mesleklerden biri. Ama başka çare var mı ?
    En yakın arkadaşına, sevgiline bir yere çağırdıkları zaman "Maalesef" demek zorunda kalacaksın.

Bir AVM'de çalıştığını farzet, oralar daha da kötü.

Otel iki veya üç yıldızlı küçük bir şehir oteliyse raporunu gönderdikten sonra üzerine battaniyeni çekip uyursun, sabah kahvaltı başlamadan uyanırsın. Genelde kahvaltı 7'de başlar, 8'e kadar ufak tefek fatura-tahsilat işleri derken sabah 8'de çıkıp, gece 12'ye kadar gününü doya doya yaşayabilirsin. Uyumana da gerek kalmaz zira otelde uykunu almış olacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 21 Mayıs 2013; 20:46:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

quote:

quote:

Arkadaşlar 4 yıldızlı bi otel işine giridm receptiondayım kaç gündür gidip geliyordum bugün 6.gün baktım kimse bişe demiyor en sonunda ben müdüre durumu anlattım beni alacakmısınız yada ne düşünüyorsunuz bende kendime ona göre bi yol çizeyim dedim.

Bana iş durumunu anlattı şu an denemede oldugumu 10 gün boyunca deneyecekler,haftada 1 gün iznim var hafta içi olacak sanırım ve sürekli olarak gece 12 den sabah 8 e kadr çalışacam 28 yaşındayım ilerde evlensem büyük bi sorun olurmu o çalışma saati bilemiyorum ne yapacam şaşırdım kaldım aylık ücret 800 tl

Polis raporunu göndermeyi unutma geceleri yoksa boşu boşuna 300küsür liran gitmesin.

akbs kimlik bildirim onun adı
    her gece 23.30 ile 00 arası yollanması lazım

İyi bilirim. Yaklaşık 3 senedir night auditor olarak çalışmaktayım. Ancak benim bildigim polis raporu 00:00 ila 01:30 arası gönderilmesi gerekir. Kullandığınız otel programi nedir ?

2013 yılında cezası ne kadar bir bilginiz var mı ?

340 tl civarı olduğunu biliyorum. peşin ödemelerde indirim uygulanıyor %25 civarında bildiğim kadarı ile.

• hocam öncelikle hayırlı olsun umarım memnun kalırsın ancak maaş cidden azmış yanlış anlama tabi ki günümüz standartlarında iş bulmak zor ancak gece çalışan elemanın gündüz çalışandan yasal olarak 1.5 kat fazla ücret alması gerekmekte bende bir internet sağlayıcısında 23:00-08:00 arası çalışıyorum eğer ki uykuyu seven bir bünyen yoksa çok rahattır ve sosyal yasamın içinde gayet yeterli zamanı bulabilirsin ben 10 da uyuyorum 3 te kalkıyorum tüm gün benım
  • olum bana 900 tl zor yetiyor bak ciddiyim.Ev kiram yok elektrik su ve internet ödüyorum çok zor yetiyor.Fazlada dışarı çıkan birisi değilimdir.Bi sigara yiyor başka bişey değil allah kahretsin la şunu.Kendine yeni iş bak dostum
  • Arkadaşlar saolun çok teşekkürler çoğunuz 800 e çalışılırmı demiş ama ben 8 aydır geziyorum hiç bi yerde iş imkanı yok,tek ben bulamasam derimki sorun bende çoğu arkadaşım iş bulamıyor küçük şehirde olanda büyük şehirde olanda bulamıyor.

Şu an kesinlikle ülkede alarm verilmesi lazım bence ihç bi dönem böyle bi işsizlik görülmemişti dün oteldeyken bi adam geldi dedi abi sigortasız bile çalışırım siz düşünün artık ben hep şunu derim bu ülkeden gidebilen kurtuldu,cidden artık yaşanacak bi ülke değil yok dört mevsim varmış yok çok güzel yerleri varmış kardeşim ben 800 tl kazanıyorum,bırakın doğa güzelliklerii bi cafeye gidip oturacak zamanım olmuyor neyleyim böyle güzelliği.dünyanın en büyük ekonomisi diyiyorlar bide nedense bi ben göremedim o ekonomiyi.
  • Abi seninle bir muhabbetimiz olmuştu sanırım. Bayadır işsizdin iyi olmuş işe girmen yorumların çoğunu okudum herkes sanki hayatın boyunca orada çalışacakmışsın gibi konuşmuş. Sen işine devam et şuan evli değilsin belki evlenene kadar daha iyi bir iş imkanı çıkar hiç belli olmaz. Allah kolaylik versin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceGezeR

Abi seninle bir muhabbetimiz olmuştu sanırım. Bayadır işsizdin iyi olmuş işe girmen yorumların çoğunu okudum herkes sanki hayatın boyunca orada çalışacakmışsın gibi konuşmuş. Sen işine devam et şuan evli değilsin belki evlenene kadar daha iyi bir iş imkanı çıkar hiç belli olmaz. Allah kolaylik versin

Saol kardeşim geçici tabi evde oturmaktan iyidir gidebildiği yere kadar biliyormusun insan bi süre sonra hissizleşiyor,gidebildiği yere kadar giderim artık ama otel ortamları çok iyi değil ya cidden
  • Bence iyi iş 12'de gel pc varsa rpg oyna vakit geçsin eve 8 de gel yat 2 gibi kalk 10 saate kendine ayir bu kadar basit.
  • Dediğimi yanlış anlama sakın ama 800 tl ile başka bi gelirin ve evin yoksa evlenmeden önce iyice düşün "bence"
  • Hepiniz saolun yorumlar için ama bugün muhasebeci beni aradı yanına gittim işten çıkaılmışım ne otelin sahibi yada ne müdür kimse bişey demedi bende paramı aldım kimseyle muhattap olmadan çıktım.
  • Sebep neymiş ?

• eger birşey mezunu degilsen ve yaşın genc ise ingilizce ögrenmeye bak

eger düzenli param yatsın diyorsan;
    her fabrika iş arıyor
    tamam asgari ücret alıyorlar fakat iyileştirmeleri de var
    ve calışma saatleri cok cok iyi

monotonluktan hoşlanmıyorsan yapılmaz o ayrı
    ama iş yok deme
  • quote:

Sebep neymiş ?

Bi sebep söylemediler hocam muhasebebi beni aradı çıkarıldın dedi 1 haftalık ücretimi verdi bende kimseye bişey demeden çektim gittim 4 yıldızlı bi oteldi ama ilginç bi ortamı vardı herkes birbirine ana avrat küfür ediyor ama kimse alınmıyor otelin müdürü sabahtan akşama kadar okey oynuyr yada pc de zuma oynuyor,bazen gelip yatıyor ben bişey anlamadım işide iyi yapıyordum ama çıkarıldım :))
  • quote:

quote:

Sebep neymiş ?

Bi sebep söylemediler hocam muhasebebi beni aradı çıkarıldın dedi 1 haftalık ücretimi verdi bende kimseye bişey demeden çektim gittim 4 yıldızlı bi oteldi ama ilginç bi ortamı vardı herkes birbirine ana avrat küfür ediyor ama kimse alınmıyor otelin müdürü sabahtan akşama kadar okey oynuyr yada pc de zuma oynuyor,bazen gelip yatıyor ben bişey anlamadım işide iyi yapıyordum ama çıkarıldım :))

Senin için en iyisi olmuş yildiz otelin yapisina veriliyor sadece. İşleyiş çok daha önemli otelde çalışma açısından.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dr.Frankenstein

Evlilikte sorun olur tabii... Parası ne kadar o önemli.?

800 tl hocam aylık

bu işi yapan biri oalrak konuşuyorum 800+sigortaya eğer durumun köütyse olabilir ama aksi halde kesinlikle değmez 800 lira için. heleki 8 saat çalışacaksın günde. otel işi öyle sadece recptionla durmayla olmaz iki gün sorna seni housekeepingde çalıştırırlar.oda da temizletirler belboyda yaparlar.genel olarakda her otelde çaışanlar arası bir huzursuzluk olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jrbatu

bütün gece keyif oh mis, bedavadan 800 lira, hatırladığım kadarıyla küçük bir şehirde de yaşıyorsun, misler gibi biriktirirsin paranı bak dalgana. acele etme evlilik konusunda, kaçak et kesmek iyidir, hele otelde

+
  • Sanki her yer 1.500 lira maaş veriyor gibi yazmışsınız. Bende 18 yaşındaki elemanıma 740 lira maaş, ssk, günde 6 liraya da yemek veriyorum. Çalışma saatleri 10-11 saat aralığında. Ha, iş yorucu mu derseniz, İnt &ps3 salonuna bakıyor. Günün 5-6 saati nette geçiyor zaten.

Konu sahibi arkadaşa gelince, daha iyi imkanlar sağlayan yer olursa tabiki geçersiniz. Şu an da birikim yapabilirsiniz bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jrbatu

bütün gece keyif oh mis, bedavadan 800 lira, hatırladığım kadarıyla küçük bir şehirde de yaşıyorsun, misler gibi biriktirirsin paranı bak dalgana. acele etme evlilik konusunda, kaçak et kesmek iyidir, hele otelde

800 lirayı nasıl biriktirecek hocam yani bi markete çıksan 25tl gidiyo kafadan, ben kardeşimle yaşıyorum iki kişi, bişey yediğimiz yok evde anca haftasonu evdeyiz zaten, haftasonu kahvaltılık ihtiyaçları alayım diye markete çıktım sabah, 60tl gitti. aldığım da bişey değil yani bi domates alsan poşeti 4-5 tl tutuyo.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

Orijinalden alıntı: Atlas06

Bende güvenlik görevlisi olarak 2 aydır çalışıyorum. İş sürekli gece. Haftada 3 gün 12 saat, 1 gün 24 saat. hanımı ve çocuğu 2 gündür göremiyorum annesi gilde kalıyor. Aldığım ücret 925 tl .

tam anlamadım, haftada 3 gün 12 bir gün 24 saat demişsiniz de ara geçişlerde tatil gümleri nasıl? yani haftada kaç gün tatiliniz var?

Tatil felan yok. bir gece işteyim bir gece evde oluyorum. Hafta içi akşam 7'de alıyorum sabah 7'de bırakıyorum. Hafta sonları da cumartesi veya pazar günü bir defa 24 saat tutuyorum. Hafta da 60 saat çalışıyorum. Aklı olan bu işten uzak olsun diyorum. Ben mecbur kaldım. Yoksa yapılacak iş değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

Bende güvenlik görevlisi olarak 2 aydır çalışıyorum. İş sürekli gece. Haftada 3 gün 12 saat, 1 gün 24 saat. hanımı ve çocuğu 2 gündür göremiyorum annesi gilde kalıyor. Aldığım ücret 925 tl .

tam anlamadım, haftada 3 gün 12 bir gün 24 saat demişsiniz de ara geçişlerde tatil gümleri nasıl? yani haftada kaç gün tatiliniz var?

Tatil felan yok. bir gece işteyim bir gece evde oluyorum. Hafta içi akşam 7'de alıyorum sabah 7'de bırakıyorum. Hafta sonları da cumartesi veya pazar günü bir defa 24 saat tutuyorum. Hafta da 60 saat çalışıyorum. Aklı olan bu işten uzak olsun diyorum. Ben mecbur kaldım. Yoksa yapılacak iş değil.

hocam sigortalımısınız? sigorta var is bukadar ağır şartlara izin vermez diye düşünüyorum? böyle çalışma saatleri mi olur abi bu ne?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.