Merhabalar...Şehir dışında okuyorum..Kaldığım yerde wireless bağlantı bulunmakta tahminen en az 7-8 kişi bağlantıyı kullanmakta.. Günün bazı saatlerinde yada haftasonu gibi milletin odasında olduğu zamanlarda veyahut millet download yaparken bağlantım sürekli kopmakta(daha önce pek falza kimse yokken bu problem olmamakta idi), msn gibi programlar ise sürekli kesilmekte. bunu nasıl engelliyebilirim? bağlantıda kendime öncelik yaratmak için bir program var mı?
not: bağlantıda şifre yok, modem elimin altında değil:), wireless bağlantıda milletin bilgisayarlarını görebiliyorum ama giriş yapamıyorum(hoş girmekte istemiyorum) sadece bağlantım kopmadan nasıl online olabilirim yada rahatça internette işlerimi görebilirim?
bilgisayarına hangi ip aralığında bir ip atanıyor acaba. aynı aralıkta farklı bir ip' yi elle girip bağlanmayı dene. mesela modem gateway 192.168.1.1 ise modemden atanacak ip 254' e kadar gidecek. sen 192.168.1.75' i elle girerek bağlanmaya çalış. aynı ip' yi herhalde başka biri yazıp kullanmaz. ya da 75 tane bağlantı yoktur. sanırım farkedebilir. veya otele söyle senin mac' e sabit bir ip girsinler modemden.
otel odasında olsan bile defalarca kopuyor senin dışarda olman pek birşey farkettirmemiş onlarca otelde tecrübeyle sabittir:)
zaten ben otelin müşterisiyim... ve demek istediğim başka kimseler, benim bağlanmamı engelliyebilir mi?(otel yönetimini falan demiyorum)..sanırım ip işlerinden anlayan kimse yok otelde arada bir bilgisayarcı geliyor sanırım.. yada kendim bir program yardımı ile kendime öncelik falan sağlatabilir miyim?
Birde internet geldiğinde ki bu 5 dakika kadar sürüyor..download falan yaparsam 220kb/s ile falan yapıyorum sonra 5 dakikalığına internet tekrardan kesiliyor..sebebini biliyor musunuz?