Ötenazi nin faaliyette olduğu ülkelerde Ötenazi'ye Nasıl Başvuruluyor. Hangi adımlar izleniliyor. |
Ötenazi'ye Nasıl Başvurulur.
-
-
Niye kardeş nedir durum ne oldu ki..
-
Sebep ne kardeş
-
en iyisi evde yapılan ötenazi dışarda içine ne koydukları belli değil
-
Türkiye'ye gelmedi daha bilmiyorum ama. -
Merhaba forumdaş,
Türkiye için istememişsin zaten. O kadar bilgin var. Ama ülke de belirtmemişsin. Ne diyebiliriz, her ülkenin kendine has kuralları vardır işte...
Şurada hangi dünya ülkelerinde var harita üzerinden görebilirsin:
https://en.wikipedia.org/wiki/Legality_of_euthanasia
Muhtemelen çoğunda vatandaşlık şartı vardır. Yani öyle tek yön biletli ötenazi turizmi yapan ülke var mıdır, yoktur yani... (yoktur lan di mi)
-
Yoktur yoktur, olsa ülkeler iyi para kırar onun turizminden. Şahsen ben giderdim bi 2 ay önce.
-
İsviçre'de Dignitas ve Pegasos var. Sadece bunlar başka ülkelerden hastaları kabul eder. Onaylanmak için çaresi olmayan bir hastalığın olmalı. Ölümcül olması şart değil. Mesela trigeminal nevraljide tüm tıbbi girişimler başarısızsa onaylanır. Terminal dönem metastaz kanser vakaları, deadly familiar insomnia, alzheimer onaylanır. İşleri bir adım öteye taşıdılar artık Pegasos ciddi psikolojik hastalıkları da onaylamaya başladı. Tedaviye dirençli major depresyon, psikoz, şizofreni, TSSB gibi. En son 10 bin euro idi fiyat.
Belirli bir yaşı geçen herkes için ötanazi bir hak olmalı. Bir gün olacak ama bu yazıyı okuyan hiç kimse göremeyecek.
-
Hali hazırda herkesin böyle bir hakkı var zaten. Tek farkı evinde yapıyorsun :)
Şaka bir yana bir canlı için ölümün son çare olması gerçekten çok acı.
-
Evdeki dışardaki gibi olmuyo malesef :) Ötanazi kelime manasıyla "eu thanasie" yani "iyi ölüm" demek. Sıradan birinin gerçekten ötanazi kriterlerini karşılayan bir ölüm sunan kimyasallara erişme şansı yok. Parası olsa bile yok! Şu an dünyanın bir çok yerinde çok parası olduğu halde, ötanazi kuruluşlarının kriterlerine uymadığı için yasa dışı yoldan kimyasalı satın almak isteyenler var ama bulamıyorlar çünkü Çin'deki laboratuvarda geçen sene çıkan yangından sonra küresel kıtlık var.
Olay aslında sadece huzurlu bir ölüm değil sadece. Bunu suç işler gibi, kötü bir psikolojiyle, herkesten gizli saklı yapmak ve geride kalanlarla vedalaşamamak, onay alamamak işin en kötü yanı. İnsani bir şekilde veda edememek, anlaşılamamak yani. Tıpkı yaşam gibi ölüm de insana dair basit bir gerçek aslında. Yaşam hakkı nasıl destekleniyorsa, ret hakkı da desteklenmeli. Yoksa ben de klasik intihar olgusunun iyi bir şey olmadığını düşünüyorum. İnsanlar buna mecbur bırakılmamalı, hayat maruz kalınan bir şey olmamalı, bir seçim olmalı. Seçim olabilmesi için de seçenek olmalı.
-
hahaha kusura bakma şuan gülemiyorum ama ölmeden önce gülerim -
Kanka geride kalan yok kalsalar bile bizi bu hale bu yola soktular.Biz onlara ölüm haberini vermişiz çok mu?Zaten ailem haberi alsa halay çekip kutlama yaparlar anasını. -
devlet böyüklerimiz keşke ötenazinin potansiyelini görse de ülkemizde yasallaştırsa. ek olarak da turizmini yapar ülkenin gelirini 50 kat arttırırlar.
(not: sayın devlet böyüklerim lütfen yerli turiste uygundan verin)
-
Doğru yazılışı:
Ötanazi imiş.
sabahÖtanazi nasıl yazılır? TDK'ya göre ötenazi mi ötanazi mi?https://www.sabah.com.tr/kultur-sanat/2019/06/30/otanazi-nasil-yazilir-tdkya-gore-otenazi-mi-otanazi-mi -
Otenazi öncesi dinlenecek şarkılar.
İbrahim Tatlises- vakit doldu artik bana musade. Hakkını helal et. Helal et be usta
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
en iyisi evde yapılan ötenazi dışarda içine ne koydukları belli değil |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X