Şimdi Ara

oto amfisini evde kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar arabayı sattıgımız için arabadakı tesisatı cıkardım ve bunları evde kullanmak istiyorum nasıl kullanabilirim yardım edersenız cok sevinirim

amfi : impact lk654 800w mosfet amplilier

wofer : jbl 30 cm 1200 w

JBL GTO-6507C 16,5CM 2 YOLLU COMPONENT HOPARLÖR

yardımcı olursanız cok sevinirim

componentlerin kutusunu henuz yaptıramadım kendim yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal6161 -- 26 Mayıs 2008; 16:42:26 >

• Buna benzer konular bir cok defa forumda tartısıldı aslında. Arama yaptıgınızda fazlasıyla detay bulursunuz.
    Oto sistemleri evde kullanılmaya pek uygun olmuyor malesef. Cunku dusuk voltaj yuksek amper uzerine tasarlanıyor. Evdede yuksek ampere ulasmak kolay degil. En guzeli bunları elden cıkarıp ev tipi sistemlere gecmek. Hem daha iyi randıman alırsınız hemde cok daha az ugrastırır.
    Ama bunları kullanmaktan baska carem yok diyorsanız trafolu yuksek amper saglayan cok iyi bir besleme kaynagı yaptırmanız yada almanız lazım. Kaydadeger bir guc kaynagı fiyatı yuksek olacaktır. Bir akunun sagladıgı amper degerine ulasmak pahalı cozumdur. Uygun fiyatlı besleme adaptorleri tam anlamıyla oto guc amplisi besleyemeyecek ve yuksek volumlerde besleme yetersizliginden tıkanacaktır. Bazı arkadaslar pc icin yapılmıs PSU ları kullanmakta, ucuz ve basit cozum ama hem yetersiz kalır hemde ideal voltaj regulesi saglamaz. Besleme ampliler icin onemlidir. Hem temiz hemde gereken gucte voltaj vermeniz lazımki ampliler rahat nefes alabilsin, temiz bir ses uretebilsin. Yoksa yuksek seslerde kesilme, korumaya girme, bol distorsiyon, arıza seklinde sorunlar cıkar karsınıza. Bu konuda oto tesisatcılarına yada elektronikcilere danısırsanız size guc kaynagı konusunda daha net yardımcı olacaklardır.

• saolasın o zamn ben en iisi bizim elektornikciye diim yapsın fiyat cok olur demiştin 300 ü geçermi acaba ?
  • 12 volt besleme kaynağı kullanacaksın.

GTO-6507C komponent:

-55 watt RMS

-165 watt Peak

GTO-1202 Subwoofer:

-300watt RMS

-1200watt Peak

RMS değerleri göz önünde bulunduracaksın.300watt subwoofer+2 tane 55 watt komponent takım=410watt RMS

Hadi yuvarlayalım 450 watt diyelim.

450/12=37,5 Amper.

Düz hesap 12 volt 40 amper bir besleme kaynağı almalısın.40 amper bulman çok zor,bayağı büyük trafolu birşey olacaktır.
    Onun yerine bir trafo alıp elektronikçiye yaptırsan iyi olur.Sen anlat derdini o anlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 26 Mayıs 2008; 18:51:01 >
  • yapılır bi tane araba aküsünü alısın 12 volt bi adaptöre kesintisiz bağlarsın akü şarj olurken sende aküde ok güzel müziğini dinlersin ama fazla yer kaplar :D
  • sakın aküye falan bulaşıyim deme onu sarj etmen vs.. çok uğraştıracaktır. sen evde bu sistemi tamamen acamayacağını varsayarsak 40 amper değilde 20amperlik bir adaptor alırsın sorunu halletmiş olursun
    ben 300rms anfimi bu şekilde çalıştırdım sesi yarısına kadar acamamıştım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorkem_grk

sakın aküye falan bulaşıyim deme onu sarj etmen vs.. çok uğraştıracaktır. sen evde bu sistemi tamamen acamayacağını varsayarsak 40 amper değilde 20amperlik bir adaptor alırsın sorunu halletmiş olursun
    ben 300rms anfimi bu şekilde çalıştırdım sesi yarısına kadar acamamıştım.

gorkem arkadasımız dogru soyluyor bu sıstemı evde fazla acamazsın
    40 amper yerıne 20 kullan arkadasa katılıyorum !..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oto teyp evde kullanmak
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.