benim aklımı bi süredir kurcalayan konuyu sizlerle paylaşmak istedim.bizim arabamızda amfisiz sony teyip ve iki kolonu var...kolonların üzerinde yazan yazıları okuduğumda 350watt yazıyor.başka bir yerinde de 60 watt.
benim evimde ise trident marka amfili bir ev sinema sistemi var.iki tane büyük, yerden bir metre kadar uzunlukta kalınca kolonları var..bunların kullanma kitabında 100watt oldugunu gördüm.
1)ben bu kolonlardan birini arabadaki kolonlardan birinin yerine takabilir miyim ? 2)takarsam bir sorun olur mu? 3)bu yaptıgım teyibe veya kolona bir zarar verir mi ?
not: ben biraz bilgisizim bu konular hakkında
3gündür bekliyorum ancak hala cevap veren bir arkadaş olmadı..şimdi de araca bağlamayı düşündüğüm kolonun arkasında ki verileri yazıyorum.
arabaya bağlamayı düşündüğüm kolonların verileri bunlar...ben bu kolonu araca direk amfisiz şekilde yani direk teybin çıkışına bağlamak istiyorum...bunu yaparsam teybe veya kolona bir zarar gelir mi ? en azından sadece bu soruma bir cevap verin.
Kolonların RMS ve max olmak üzere 2 güç değeri vardır. RMS değerleri dikkate alınır. Teyp çıkışları 4 ohm a göre çalışır, daha düşük ohmajda kolon kullanmak, teybin ısınmasına sebep olabilir. Elinizdeki kolonu teybinize bağlayabilirsiniz, sorun olmaz.
size çok teşekkür ederim.elimdeki kolonun resmi bu,herhangi bir güç kaybı olur mu ? (performans bakımından)
Oto teybi çıkışı fazla değildir, tam beslemeyebilir. Bu tip kolonlar genelde 6 ya da 8 ohm olur. Sizinki 4 ohm yazdığınıza göre. Bu kolonlar geniş alanda çalışması için tasarlanmıştır, arabanın iç hacmi dar olduğu için, aynı performansla çalışmayabilir. Deneyerek test edin.
çok teşekkür ederim...iyi forumlar
Ben teşekkür ederim. Ben de evde oto müzik sistemi kullanıyorum. Amfi olarak 5.1 Pioneer Home Cinema Receiver kullanıyorum. Sonuç tatmin edici.
Hoparlör olarak sizin araçta ki kolonlardan daha iyi bir ses vereceğine inanıyorum. Ama ünite olarak sinema sisteminden daha fazla besleyemezsiniz. Bi deneyin, bizde öğrenmiş olalım Ama kesinlikle evdeki sesi alamazsınız.
aslında evde dinlediğim kolonların sadece biri çalıştığında istediğim verimi alamıyorum.arabada da öyle olucak gibi geliyor...ben iki sony kolonu iptal edip bu iki büyük kolonu mu bagaja yatırsam...yakın bir zamanda test edicem performansı ve buraya sonucu yazıcam.benim korkum teybin bi zarar görmesiydi,ama ohm değerlerinin normal oldugunu ve zarar gelmiyeceğini söylediniz.deneyelim bakalım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme