Şimdi Ara

Arabaya Normal Ev Sistemi Hoparlorler Baglanırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
22.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2-3 yıldır evımde kullandıgım guclu jbl-panasonic karma 6 hoparlorlu ev muzık sıstemım var. Bunlardan ikisi panasonic ve 45 cm boyundalar. diger 3 jblim neredeyse 20 cm uzunlugunda 10 cm kalınlıkta. 1 tanede yıne 20x10 luk panasonic hoparlorum var. yenı komple sıstem aldıgım ıcın bu saydıgım eskileri aracıma taktırabılrmıyım merak edıyorum. mesela aracımdakı sag arka hoparlor patlak. bu benım jbllerle degısırmı yada bunları arkaya yada bagaja koyup sesı bunlardan alabılırmıyım?

sımdıden cok tesekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Larkyn -- 24 Aralık 2008; 0:01:29 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabaya Normal Ev Sistemi Hoparlörler Bağlanabilir mi?

Sıradan bir ev ses sisteminin hoparlörlerini arabanıza bağlama olasılığı, sistemin türüne ve arabanızın kapasitesine bağlı olarak değişebilir.

Uyumluluk Hususları:

Çoğu ev hoparlörü, arabalarda kullanılan hoparlörlerden daha yüksek empedansa sahiptir. Bu uyumsuzluk, sesi bozabilir veya hiç ses çıkmamasına neden olabilir. Ayrıca, ev hoparlörleri genellikle arabalarda kullanılan 12 voltluk güç sistemlerine uygun değildir.

Ev Sinema Sistemleri:

Ev sinema sistemleri, arabaya bağlamak için genellikle çok büyük ve güçlüdür. Ayrıca, bu sistemler genellikle çok sayıda hoparlör ve subwoofer içerir ve bunları bir arabaya monte etmek zor olabilir.

Normal Hoparlörleri Bağlama:

Bazı durumlarda, yüksek kaliteli ev hoparlörlerini bir araba ses sistemine bağlamak, bir adaptör veya güç amplifikatörü kullanmak suretiyle mümkün olabilir. Ancak, bu işlem karmaşık olabilir ve profesyonel kurulum gerektirebilir.

Öneriler:

Arabanıza hoparlör bağlarken aşağıdaki önerileri göz önünde bulundurmalısın:

• Aracın kapasitesine uygun hoparlörler seç.
    • Hoparlörlerin empedansını ve güç gereksinimlerini kontrol et.
    • Gerekirse adaptörler veya güç amplifikatörleri kullan.
    • Kurulumu profesyonel birine yaptırmayı düşün.

Bir ev ses sisteminin hoparlörlerini arabanıza bağlayıp bağlayamayacağınızdan emin değilseniz, bir uzmanla görüşmen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bunun için çeviriciler lazım 12 volt'dan 220 volt'a çevirmek için forumda bu mevzu daha önceden tartışıldı ve şu sonuca varıldı. Kullanılır ancak evdeki kadar verim alınamaz. Ayrıca şunuda unutmayın evdeki şebeke elektriği dalgalı olarak gelirken çeviriciler akımı direk gönderirler. Bu yüzden sesdede bozulma olacaktır. Pek tavsiye etmiyorum takmanızı...
  • hmm anladım cok tesekkurler.

yanı otomobıl ıcın ozel uretılen hoparlorlerden mı almalıyım dersınız? aracımın voltunu falan acaba nasıl ogrenebılırım yanı aracıma uygun hoparlor seçimi nasıl olmalı.

kötü oldu bu ya sevınmıstım az masrafa bu kolonları bagaja yada arka koltuk altına doseyebılırım dıye :S
  • Yapılmaz diye birşey yok ancak kötü olur. Arabasına 4+1 bağlamak isteyen vardı sonra o da vazgeçti. Aracın akü voltajı 12 volttur. Oto hoparlörlerinden almalısınız patlakları o şekilde değiştirin bence. Aracına uygun hoparlör seçimini şu şekilde yapmalısın önce kapı içi hoparlörlerinin hangilerinin patlak olduğunu bul. Sonra kaç cm olduğunu öğren ve teybinin marka modelini ve aracının marka modelini söyle yardımcı olalım. Eğerki ufak çaplı tesisat istiyorsan bütçenide söylersen onuda önerebilirim...
  • çok teşekkürler.

aracım 96 alfa romeo spider 2 kişilik.
    surucu kapısındakı hoparlor yuvarlak hıc ses gelmıyor. 12-14 cm çapında falandır. bırde sağ arkadakı oval hoparlor cızırtılı ses verıyor. o yuvarlakla aynı captadır ama geniş oval yani :S anlatamadıysam yarın ölçerim artık belkı araclarda standarttr dıye boyle tarıf edebıldım :)

teybım For-x X-990

ha bırde aracta arka ortada 15-16 cmlık pıonerın bı subwooferı var aracımla beraber gelmıstı oda yetersız gbı ama teypde subwoofer cıkısı var dıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Larkyn -- 24 Aralık 2008; 0:17:53 >
  • O teyp bence şu anda çok zorlanıyor. O yüzden cızırtılı ses geliyor. Öyle kullanma hepsini çıkart. Teybin arkasına bak subwoofer girişi var mı eğerki varsa oraya amfi bağlanması lazım direkmen subwoofer bağlanmaz. Ayrıca 15-16 cm'lik nasıl bir sub o yaw. Sen bi kontrol et yarın tekrar yaz buraya yardımcı olurum...
  • hehe tamam cok tesekkur ederım yardımın ıcın. o sub dedıgım ne bılıyım senın ımzandakı gıbı gozukuo muzık calarken atıyo ole kalp gibi :D ama sw yazıyo belkı sunbwoofer dııldır ben yanlıs anladm :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Larkyn -- 24 Aralık 2008; 0:27:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba ses sistemini eve kurma
    12 yıl önce açıldı
    Oto teyp evde kullanmak
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bagajda mı duruyor pandizotta mı duruyor kapı içinde mi duruyor?. Bagajdaysa sub olabilir. Pandizotta duruyosa sub olabilirkapıda duruyosa sub olacağını sanmıyorum. Fotoğraf çekip koyarsan anlarız hemen...
  • özel üretim olabilri tabi :)
  • Bence bir yanlış anlaşılma söz konusu. Arkadaşımız sadece haporlorleri bağlamaktan bahsetmiş. Yani komple sistemi değil. Ölçüsü tuttuktan sonra istediğiniz haporloru arabaya bağlayabilirsiniz.

Sisteme gelince de bu forumda tartışılan 4+1 i arabaya bağlamak isteyenlerden birisi de benim. ve bağladımda. Aldığım doyuma gelince müzikten alınan zevk göreceli bir kavram. Ben çok memnunum sistemimden. Gayet doyurucu bir müzik dinliyorum. Ama herkes için aynımıdır tartışılır.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07 Osman -- 28 Aralık 2008; 1:48:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 07 Osman

Bence bir yanlış anlaşılma söz konusu. Arkadaşımız sadece haporlorleri bağlamaktan bahsetmiş. Yani komple sistemi değil. Ölçüsü tuttuktan sonra istediğiniz haporloru arabaya bağlayabilirsiniz.

Sisteme gelince de bu forumda tartışılan 4+1 i arabaya bağlamak isteyenlerden birisi de benim. ve bağladımda. Aldığım doyuma gelince müzikten alınan zevk göreceli bir kavram. Ben çok memnunum sistemimden. Gayet doyurucu bir müzik dinliyorum. Ama herkes için aynımıdır tartışılır.

Saygılar...

Arkadaş demiş ki ev müzik sistemim var. Bende bunu düşünerek içinde ev amfisi olabileceğini tahmin ettim. Belkide var belkide yok. Ancak arkadaş burda komple bağlamak istediğini bahsettiği için ben bu şekilde yazdım. Yoksa sadece hoparlörler bağlanabilir ancak şu da var hoparlörlerin ohmajları ile teyp yada amfi uyuşmayabilir. Bu sefer amfide arıza çıkacaktır. Yani olayın her yerinden bakmak lazım...

• quote:

Orjinalden alıntı: Capiton_

quote:

Orjinalden alıntı: 07 Osman

Bence bir yanlış anlaşılma söz konusu. Arkadaşımız sadece haporlorleri bağlamaktan bahsetmiş. Yani komple sistemi değil. Ölçüsü tuttuktan sonra istediğiniz haporloru arabaya bağlayabilirsiniz.

Saygılar...

Arkadaş demiş ki ev müzik sistemim var. Bende bunu düşünerek içinde ev amfisi olabileceğini tahmin ettim. Belkide var belkide yok. Ancak arkadaş burda komple bağlamak istediğini bahsettiği için ben bu şekilde yazdım. Yoksa sadece hoparlörler bağlanabilir ancak şu da var hoparlörlerin ohmajları ile teyp yada amfi uyuşmayabilir. Bu sefer amfide arıza çıkacaktır. Yani olayın her yerinden bakmak lazım...

Olur böyle şeyler. Sorunu tam olarak anlatmak lazım ki bilenler de ona göre cevap versin değil mi ya..

• 600 vs civarlarındaa ups gerekir ama o sistemi otoya kurmak sorun olabilir kapı hoprlörleri yuvaları çapları, amfiyi her kapatışında ayarların sıfırlanıcağı için ayrı bi zahmette ordan olucak bence kullanmamak daha iyi
  • Herkese selamlar.. Bu konu ile ilgili yorumları okuyunca ilginç yorumlarla karşılaştım. Evde kullandığımız 2+1 - 4+1 veya 5+1 ses sistemleri ve diğer ses sistemleri 12 VOLTLA ÇALIŞIR. 220 fişini taktığınızda CİHAZIN İÇİNDEKİ 12 VOLT trafo ile voltaj düşüyor.. Bu durumdaki hiç bir cihaz diret 220 voltla ÇALIŞMAZ... Dolayısiyle, ses sisteminin SUBWOFFER içini açıp, Trafonun 12 VOLT çıkışını(Cihaza giren) bulursunuz. Ordan + (artı) ve - (eksi) ekleyerek Arabanın eski teyp yerine bağlarsınız. Subwoferi aracınızın uygun bir yerine, koltuk altına, bağaja vs. koyun. Uydu hoparlörleri kablolarını da arabanın üzerindeki hoparlöre giden kablolara bağlayın. Yani, normal oto teybinin bağlandığı sokete bağlayacaksınız.. Eğer Arabanın üzerindeki hoparlörler uyum sağlamaz ise, ses sisteminin uydu hoparlörlerini söküp arabaya takın. Gayet de güzel dinlersiniz.
  • Palio ma elimde olan iki adet Philips uydu hoparlörü taktım Orjinal hoparlöründen iyi çalıştı. Bagajda koltuk arkası sag ve sol köşede hoparlör bağlantısı vardi oraya direkt baglamıştım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.