Konuyu doğru yere açtım mı bilemedim. Sorum şöyle bende logitechin Z506 sı var wattı zayıf kategorisinde sanırım pek ses sistemlerinden anlamıyorum zamanında ucuza buldum diye aldıydım. Ses yalıtımı iyi olmayan bir evdeyim üstteki veya alttaki normalden gürültülü konuşursa duyuluyor.
Subwoofer masada duruyor (internette masaya konunca aşağı daha az gidiyor diye okudum) sesi biraz bağırtacak kadar açıp masayı yasladığım duvarın arkasındaki odaya geçtiğimde duvardan gürültü gelmiyor kapıdan koridora yayılanı duyuyorum sadece fakat seste bass varsa benim odada duvara elimi yasladığımda az titreşim hissediyorum, odada gezince farklı konumlarda bass neredeyde %10 gibi gelirken bazı yerlerde sanki %200 bass var gibi yayılıyor kafam karışık.
9710N9
kullanıcısına yanıt
Titreşim hissetmeniz normal. Ayrıca odanın belli yerlerinde bası daha fazla hissetmeniz de normal. Odadaki eşyaların yerleşimi vs bunlar hep etken. O yüzden çok takılmayın.
Yalnız Sub masa üstünde olmaz. Onun zemin gibi sert bir yüzeyde durması lazım. Masa üstündeyken sesi bozulur. Ve de bas ses pek de aşağı komşuya gitmez. O yüzden siz Sub’ı yere indirin.
Eğer komşulara çok ses gitmesin diye düşünüyorsanız da sesi makul seviyelerde açın.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Her ne kadar ses her yöne yayılır dense de yayılım oranı frekansla ters orantılıdır. Tiz sesler daha bir yönlüyken bass sesler daha bir yönsüzdür yani özellikle bass sesler omnidirectional kabul edilir ve bu nedenle subwoofer herhangi bir yere konulabilir. İşin kötü tarafı subwooferlar zeminde en iyi ses verecek şekilde tasarlanırlar ve bu da alt komşunuzun tizleri ve mid sesleri değil ama bass sesleri rahatlıkla duyacağı anlamına gelir çünkü subwoofer ile zemin arasında hava yoktur. Hava bir tür damping etkisi yaratır yani ses dalgalarını bir miktar zayıflatır çünkü gaz halindedir. Sesler katılarda daha hızlı ve daha keskin yayılır. Subwoofer'ı zemine koyarsanız alt komşunuz müziğinizin tizlerini değil ama basslarını ve titreşimini duyacaktır. Onun için subwooer'ı yere koymayın, masaya koyun ama bunun bedeli daha zayıf bir bas ses olacaktır.
Anlattığım tüm bunlar orta halli veya güçlü bir subwoofer için geçerlidir. Subwoofer'ınız güçsüz ve zayıf bir şeyse o kadar da dert etmenize değmez.