Şimdi Ara

Ev sinema sistemi bir bilgisayara nasıl bağlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
24.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konun başlığını genel olsun diye böyle yazdım. Benim araştırdığım biraz daha somut bir şey ama bilgisi ve alakası olanlar buraya yazarsa güzel olur.
    Yeni bir ev sinema sistemi aldım. LG HT902TB... Arkasında bulunan giriş çıkışlar:

http://img70.imageshack.us/img70/5747/18801588ne5.jpg

merak ettiğim konu burdaki Optical In fonksiyonunu kullanmakla alakalı. Sanırım en uygun pc ile bağlama yöntemi bu. Ve yine sanırım benim eski masaüstünde anakarta bağlı bir özellikte optik çıkış var(?????) ama neyse ben kullandığım laptopla bu ses sistemini bu optic girişle bağlayabilirmiyim yada başka bir şeyle.. Usb yi optic girişe çeviren bir aparat varmış sanırım ama bulamadım? bu konuda yardımlarınızı bekliyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wild_rain -- 16 Ocak 2008; 20:25:40 >

• laptopun optik çıkışı varsa evet.

audio in yapısı gereği;
    ancak bu ses sistemi DVD filmler haricinde bazı özel ses kartları hariç (*) gerçek 5.1 ses sağlayamaz.
    filmlerde 5.1 desteği içinde ses kartı yada onboardın mutlaka optik çıkışı olmalı ve ses kartı bypass özelliğini desteklemeli = cipsetten aldığı orijinal ham digital sesi çıkışına aynen verebilmeli.

(*) DDL yada DTS connect destekli ses kartları ve onboard sesçözümleri.
  • cevap için teekkürler... laptobun optic çıkışı yok malesef. ama bunu sağlayacak dönüştürücüler yada ek parçalar vardır muhakkak diye tahmin ediyorum.

ilk etapta bilgisayardan sağlıyacağım sesin gerçek 5.1 olması o kadar önemli değil. önce bir ses gelsinde :) masaüstü pc min anakartının optik çıkışı var ama kablom olmadığı için bunuda deneyemedim henüz. ayrıca tam olarak nasıl bir kablo alacağımdanda emin değilim.. bununa önerebilirseniz sevinirim...
  • Anakartında optik çıkıs varsa, ekteki cihazın optical in girisini kullanarak baglayabilirsin. İki ucuda optical olan kablo alacaksın. Ama kaliteli bir markanın ürününü almakta fayda var.
    Tabi burda ses kartının önemi buyuk.5.1. desteklemesi lazim ses kartının.Asagidaki linkte gorebilirsin bir örneğini.

http://www.teknosa.com.tr/msib21/formlar/CategoryProducts.aspx?CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&CS_Category=_SBA_892_1992_835_3936&T_Category=_KABLOLAR892

• Dostum laptopta optic yok ise 5.1 destekleyen ses kartında yok ise o zaman zorunlu aux bağlayacaksın laptoptaki ses çıkışına şu kablo ile bağlantı yapıcaksın
    İnce uç laptopun ses çıkışına diğer 2 uç ses sisteminin aux girişlerine right left olarak daha sonta ses sisteminden aux seçeneğini seçiçeksin dinlerken.Çalıcan laptoptan müziğini aux modda ses sisteminden alıcan sesini donanımların yetersiz olduğu için optic olayı şu an için zor laptop için ama masaüstü pcde var dersen ona optic bağlayabilirsin

• speedy35 çok teşekkürler.. verimde biraz düşme olsada en kolay ve maliyeti düşük çözüm sanırım seninkisi laptopla bağlama açısından. kabloyu nerde bulurum bilmiyorum ama yarın çarşıda bakınırım :)

maranello senin dediğin kablodanda alacağım.. masa üstü ilede öyle bağlamayaı denerim.. bütün nimetlerinden faydanalım dimi teknolojinin..

ama sanırım usb to optical gibi bir çözümü kullanan olmamış.. yabancı sitelerin birinde gördüm bişey ama doğru şeymi bilmiyorum

http://www.usbgear.com/USB-COMi-SI-M.html

bilmem konuyla alakası varmı? fiyatta pahalı biraz...

• Kabloyu kolay bulursun mutlaka aux kablosu devamlı mevcut olan bağlantı aksamı elektronikçilerde mutlaka mevcuttur başka çağren yok gb o yüzden bu çözümü önerdim karar senin artık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: speedy35

Kabloyu kolay bulursun mutlaka aux kablosu devamlı mevcut olan bağlantı aksamı elektronikçilerde mutlaka mevcuttur başka çağren yok gb o yüzden bu çözümü önerdim karar senin artık

çok teşekkürler tekrardan
  • bugün 1 ytl ye speedy35 in dediği kablodan aldım. 2 ytl yede optic kablo aldım.. ( biraz uyduruk kablolar sanırım) neyse speedy senin dediğin kablo basit olduğu için direk notebook tan bağladım aux girişlerine çok güzel çaıştı.. optik girşi ise daha sonra deniyeceğim. o pc yan odada çünkü biraz uzun iş o :)
  • Dostum o zaman güle güle kullan az maaliyetli ve kullanışlı bir bağlantı şekli gerçekleştirmiş olduk
  • wild_rain kullanıcısına yanıt
    kardeşim çok teşekkür ederm çok güzel bi ses alıyom ses sistemimden iyiki varsın bro

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.