Şimdi Ara

Oto çakmak şarjı için bilgi lütfen??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar sevgili DH üyeleri. bi konuda sorum olucaktı arabalardaki çakmak gözünden 3000mA lik akım çekmek zararlı mıdır veya maksimum nekadar kullanabilriim?? ipod şarjı için usb arayüzlü çakmak şarjlarında 1500mA civarında akım çekebiliyo. acaba yardımcı olabilir misiniz?? araca veya bağladığım cihaza bi zarar gelir mi??

Teşekkürler. =))

• 1.5 amper sorun yaratmaz hocam. Notebook bile bağlayabilirsiniz adaptör ile
  • peki 3A sıkıntı yaşatır mı gecesini kabusa çevirir mi araba yandı mı duman çıkıyo mu kısa devre oldu mu bişi oldu mu diye??
  • Arabadan arabaya değişir tabi ama çok fark yoktur. Dayımın doblosunda 10A limit var. 3A sıkıntı yaratmaz sanırım. Yine de servise bir telefon ile sormakta yarar var.

Aşırı yüklemede zaten sigorta atacaktır yada kısa devre gibi bir sorunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sissa -- 28 Ocak 2011; 16:09:26 >
  • çakmaklara genelde ayrı hat çekilir diye biliyorum.çakmak yuvası ağır hızmet için vardır.kompresör-bazı özel cihazlar.mahzuru: araç çalışmazken çok kullanırsak aküyü bitiririz.
  • Çakmağın kendisi zaten çok çeken bi parça.. siz o gözden birkaç amper çekseniz kıyamet kopmaz..
    Ayrıca birçok aracın ek çakmak pirizinde max 120W-180W gibi rakamlar yazar ki bu da 10-15 ampere denk gelir..
  • Bişey olmaz heralde. Çünkü çakmak elektriğini normal şebeke cereyanına çeviren prizlerden satılıyor. MediaMarkt'te görmüştüm. 90 TL idi.
  • bide arkadaşlar çok teşekkür ederim verdiiniz bilgiler için. bide ses sistemi için gücü nerden çekiyolar direk aküden mü hat alıyolar yoksa başka biyerden mi??
  • ben bugün 10tlye aldım bir tane çakmak şarjı. acaba bir sıkıntı yaratır mı? çakmakta takılı bıraktım birde çıkartmadım yerinden
  • Ozan90 direkt aküden kablo çekmen gerek..
    ayrıca +'dan çektiğin kabloya aküye çok yakın bir yerde sigorta bağlamalısın..

BloodyMary bu tür cihazları araçta takılı bırakmak doğru değil..
    -az da olsa akım çeker boş yere..
    -ısınıp tehlike oluşturabilir..
    -arızalanacağı tutar, yine tehlike..
  • ben navigasyon ve telefon için sık sık kullanıyordum 1 senede sıfır corsanın sigortası attı. Çok dayanıklı değilmiş ama arabanın yanacağını falan sanmıyorum sonuçta sigortası var daha önce babamın da başına gelmişti ki o yılda 1-2 kez falan kullanırdı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.