Şimdi Ara

Oto ekspertize İncelemesi: Otorapor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
6.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu firmanın Ümraniye / Tepeüstü şubesinde aracı aldıktan sonra ekspertiz yaptırmıştım.

Araç 5 yaşında olduğu için özellikle aküyü de ölçmelerini söyledim. Zaten rutin yaptığımız işlem dedi ve raporda seviyenin çok iyi olduğu yazıyordu. Rapordan 3 gün kadar sonra sabah arabayı çalıştıramadım. Akü bitmişti. Size güvenip uzun yola çıksam ne yapacaktım diye çıkıştım biraz. Verdikleri cevap da ''elektrik aksamına garanti veremeyiz, ertesi gün ne olacağı belli olmazmış.'' Ya sabır dedim, kapattım.

Arabayı 3 AY kadar önce sattım. Alacak arkadaş Rize'den gelmişti. Ekspertiz raporunda hiç bir kusuru yoktu. Ben de kazasız ve boyasız diye özellikle belirtmiştim ilanda. Alıcı arkadaş ise Tepeüstünde bir başka firmada ekspertiz yaptırdı. Ekspertiz raporuna göre marşpiyel kısmi olarak kesilip onarılıp boyanmış. Ayrıca direğe kadar da boya yapılmış. Haliyle başımdan aşağı kaynar su döküldü. Adam kalkmış Rize'den gelmiş. Sonra dedim gel benim ekspertiz yaptığım yer de az ileride gidip bakalım bir de oraya. Durumu izah ettim. Kendilerinde çok emin bir şekilde ''bir sorun varsa sonuna kadar arkasındayız, falan da filan da.. '' Aracı lifte kaldırınca suratı değişti ve kem küm etmeye başladı. Yok efendim burada her gün onlarca insanla uğraşıyoruz, biz de insanız hata yapabiliriz vs. vs. Alıcı büyük bir sorun olmadığına kanaat getirdiği için Allah'a havale edip çıktım gittim.

Bu firmada ekspertiz yapacak iseniz iki kere düşünün derim. En azından tepeüstü / Ümraniye şubesi için 50 defa düşünün.

• Bu firmanın Ümraniye / Tepeüstü şubesinde aracı aldıktan sonra ekspertiz yaptırmıştım.

Araç 5 yaşında olduğu için özellikle aküyü de ölçmelerini söyledim. Zaten rutin yaptığımız işlem dedi ve raporda seviyenin çok iyi olduğu yazıyordu. Rapordan 3 gün kadar sonra sabah arabayı çalıştıramadım. Akü bitmişti. Size güvenip uzun yola çıksam ne yapacaktım diye çıkıştım biraz. Verdikleri cevap da ''elektrik aksamına garanti veremeyiz, ertesi gün ne olacağı belli olmazmış.'' Ya sabır dedim, kapattım.

Arabayı 3 ay kadar önce sattım. Alacak arkadaş Rize'den gelmişti. Ekspertiz raporunda hiç bir kusuru yoktu. Ben de kazasız ve boyasız diye özellikle belirtmiştim ilanda. Alıcı arkadaş ise Tepeüstünde bir başka firmada ekspertiz yaptırdı. Ekspertiz raporuna göre marşpiyel kısmi olarak kesilip onarılıp boyanmış. Ayrıca direğe kadar da boya yapılmış. Haliyle başımdan aşağı kaynar su döküldü. Adam kalkmış Rize'den gelmiş. Sonra dedim gel benim ekspertiz yaptığım yer de az ileride gidip bakalım bir de oraya. Durumu izah ettim. Kendilerinde çok emin bir şekilde ''bir sorun varsa sonuna kadar arkasındayız, falan da filan da.. '' Aracı lifte kaldırınca suratı değişti ve kem küm etmeye başladı. Yok efendim burada her gün onlarca insanla uğraşıyoruz, biz de insanız hata yapabiliriz vs. vs. Alıcı büyük bir sorun olmadığına kanaat getirdiği için Allah'a havale edip çıktım gittim.

Bu firmada ekspertiz yapacak iseniz iki kere düşünün derim. En azından tepeüstü / Ümraniye şubesi için 50 defa düşünün

• quote:

Orijinalden alıntı: Roland Deschain

Bu firmanın Ümraniye / Tepeüstü şubesinde aracı aldıktan sonra ekspertiz yaptırmıştım.

Arabayı 3 ay kadar önce sattım. Alacak arkadaş Rize'den gelmişti. Ekspertiz raporunda hiç bir kusuru yoktu. Ben de kazasız ve boyasız diye özellikle belirtmiştim ilanda. Alıcı arkadaş ise Tepeüstünde bir başka firmada ekspertiz yaptırdı. Ekspertiz raporuna göre marşpiyel kısmi olarak kesilip onarılıp boyanmış. Ayrıca direğe kadar da boya yapılmış. Haliyle başımdan aşağı kaynar su döküldü. Adam kalkmış Rize'den gelmiş. Sonra dedim gel benim ekspertiz yaptığım yer de az ileride gidip bakalım bir de oraya. Durumu izah ettim. Kendilerinde çok emin bir şekilde ''bir sorun varsa sonuna kadar arkasındayız, falan da filan da.. '' Aracı lifte kaldırınca suratı değişti ve kem küm etmeye başladı. Yok efendim burada her gün onlarca insanla uğraşıyoruz, biz de insanız hata yapabiliriz vs. vs. Alıcı büyük bir sorun olmadığına kanaat getirdiği için Allah'a havale edip çıktım gittim.

Bu firmada ekspertiz yapacak iseniz iki kere düşünün derim. En azından tepeüstü / Ümraniye şubesi için 50 defa düşünün

şikayetvar sitesinde buna benzer tonla şikayet var.

Bornova şubesinde en full paketi seçtim yanlış olmasın ama 300 küsur lira ödedim. Onun üstüne paket yok.

Experi yapan çalışanı izliyorum, elinde boya makinasını yaklaşık 50cm arayla çeşitli noktalara tutarak ölçüm yapıyor. Hani şu avuç içi kadar boya mevzusu var, araçta öyle bir boya varsa ölçümde denk gelmemesi büyük olasılık.

Aracın değişeni söküleni varmı diye bakmak için elinde küçük bir fenerle arabanın etrafında bi tur döndü tamam. Bir turda neyi nasıl anladı acaba ?

Dyno testi tam bir fiyaskoydu zaten, test başlar başlamaz araba sıçradı, noldu diye sordum bişey yok, test ilk başlıyorya lastiklerin altındaki silindirler ölçüm için aniden dönüyor o yüzden araç biraz sallanıyor dediler ama hiç inandırıcı değildi büyük ihtimal adamlar el frenini indirmeyi unuttu bi şey oldu orda, sistemi kapattılar tekrar tekerleri silindirin üzerine getirdiler ikincide hiç bir sıçrama zıplama olmadı.

Ben test yaptırırken 3 tane eleman vardı, gerçekten merak ediyorum o üç eleman hangi araçtan ne kadar anlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

quote:

Orijinalden alıntı: Why Shy

Konu kendi expertiz dükkanının reklam yapma yerine dönmüş.

Buyrun tavsiyenizi verin incelmesini yapin bilelim? Ortaya iddaa atıyorsunuz fakat benim firma ile uzaktan yakından alakam yok öğrenciyim zaten. Burası paylaşım forumu derdiniz varsa söyleyin bilelim. Herkes dolandırıcı olmuş dışarıda satıcısından ustasına ekspertizinden servisine.

Aynen bende onu diyorum. Ortalık sahtekar doluyken forumda niye sahtekar olmasın. Ben isim vermedim ama sen üstüne alındığına göre bir yaran var galiba.
  • Cok para bu işe girmek lazım valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ek olarak oto rapor un android market ve ios ta mobil uygulamasi var ordan bilgilerinizi girdiginizde sizin adiniza kayitli kac adet expertiz işlemi yaptirdiysaniz hepsi geçmişe dönük çıkıyor. Araci satarken evrakları kaybetseniz bile buradan temin edebilirsiniz.

• adı expertiz görevi alıcıyı ve satıcıyı araçtan soğutmak olan adamlara para kaptırmayın. artık alırken expertize gitmşyorum satarkende izin vermeyecem. çok isteyen ustasına baktırsın kaportacıya soksun

• quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

adı expertiz görevi alıcıyı ve satıcıyı araçtan soğutmak olan adamlara para kaptırmayın. artık alırken expertize gitmşyorum satarkende izin vermeyecem. çok isteyen ustasına baktırsın kaportacıya soksun

+1 bu zamana kadar kaportacıları kötüledik

başımıza eline makine alan ekspertiz oldu.

gerçek ustaların gözünü seveyim, zaten boyayı baktığında ve elleyerek okşayarak anlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay A

quote:

adı expertiz görevi alıcıyı ve satıcıyı araçtan soğutmak olan adamlara para kaptırmayın. artık alırken expertize gitmşyorum satarkende izin vermeyecem. çok isteyen ustasına baktırsın kaportacıya soksun

gerçek ustaların gözünü seveyim, zaten boyayı baktığında ve elleyerek okşayarak anlıyor.

eskiden boyaya değişene bakılırdı

şimdi boyalı düzeltme var

boyalı sökme takma var

içten değişen dıştan değişen

yok camı değişmiş

abuk subuk terimler çıkardılar nefret ediyorum expertizlerden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay A

quote:

eskiden boyaya değişene bakılırdı

şimdi boyalı düzeltme var

boyalı sökme takma var

içten değişen dıştan değişen

yok camı değişmiş

abuk subuk terimler çıkardılar nefret ediyorum expertizlerden

doğru . bunlar zaten pinpirikli olan milletimizi iyice takıntılı yaptı.

aynı şekil galericilerin avuç içi kadar boya , el kadar boya muhabbeti de sırf bunlar yüzünden çıktı

boyalı mı boyalı , değişen mi değil mi .

çiziği ufak göçüğü herkes gözüyle görüyor zaten

• ben geçenlerde bunlara 335 lira verip yaptırdım youtube kanalına kanıp. gerek yok. sanayide düzgün bir servisin yapabileceği şeyleri yapıyorlar. düzgün usta servis bulmak mesele tabii. 20 dakikada 330 liraya baktılar, ekstra bir şey yok. eski usül ustaya götürmekle aynı.
  • firma daha yeni kurulduğu zamanlarda ikitellideki ve sakaryadaki şubelerine araç baktırmıştım.
    yetkili servisler bile verecekleri raporun altına imza atmaya korkuyorken bu firma raporuna garanti veriyordu.
    ufak bir sorun yaşamamıza rağmen müşteri memnuniyetini esas alan bir tavır göstermişlerdi.

o günden bu yana kalite açısından düşüş olmaması sevindirdi.
  • Oto expertiz işi ilk başlarda güzel bir fikir ve iyi bir iş alanı olarak ikinci El alım satımlarda bağımsız bir göz olarak çok faydalı olacakken şimdilerde tam bir istismar ve para tuzağı olma yolunda ilerliyor. Galericilerin el altından anlaştıkları mı dersin, işin mekaniğini ve elektroniğini bilemeden orta atlayan çakma otoriteler mi dersin bir dünya uyanık profesyonel görünümlü şahsiyetler türedi.

İkinci el araç alım satım işi çok değil beş on yıla kalmaz ev alım satımı gibi olacak lisanslı firmalar alıp satacak ( onlara mecburi yolunacağız) değer tespitini lisanslı exper yapacak ona göre de banka veya finans kurumu kredini oluşturacak en son noterde iş bitecek plaka sigorta kasko (şu an bu kösün gerçekleşti zaten ). Ve biz her adımda harç-komisyon-vs vereceğiz. İş arkadaşından akrabadan tanıdıktan bile olsa sistem direk al sat yaptırmayacak

Açıkçası giderek bu işlerin tadı kaçıyor sanki

Uzun oldu ama yazı biraz kusura bakmayın

• ilk arabamı 2015 yılında arabadan anladığını düşünen ailemin zoruyla amcamın oğlu ile aldım. çok dilim yandı o araçta, eksperede sokamadım diye içim içimi yemişti.

2 sene sonra 2006 model araç aldım tek başıma gittim almaya. otorapora götürdüm bostancıya, dilim yandığı için dedim ki en full paket ne ise onu yapın.

bana verilen cvp biz onu porshelere falan yapıyoruz. böyle cevap verilirmi hiç, zengini yormaz ama benim 25 binlik arabam 1000 lira masraf çıkarsa beni üzer, burada bir aşağılandım.

dar zamandı ve alım satım anındaki gerginlikle ona rağmen yaptırdım, aküye harika dediler. 2 gün sonra akü bitti. boya yok dendi, birgün farları parlatmaya gittim kaportacıya sol kapı boyanmış dedi vs. allaha şükür tek sıkıntı o olsun problem değilde gözde büyütmeye değmeyeceğini geçte olsa anladım.

o yüzden kader kısmet işleri bu işler. oto ekspertizmiş - arabadan anlayan akraba imiş uzak olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi staidmcgun -- 20 Haziran 2018; 0:38:52 >

• Bostancı şubesine bir alım, bir de satım için gittim memnun kaldım 👍🏻 Her şubesi bir değil anlaşılan.

arabam.com sitesinde ilan verene bu firmanın ekspertiz paketi ücretsiz sunuluyor ve otomatikman ilanın altına ekleniyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.