Şimdi Ara

*** OTO ELEKTRİK *** (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
685
Cevap
25
Favori
389.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://gorguluhirdavat.com/web/index.php?modul=katalog&katID=489&sayfa=urundetay&urunID=878 dediğiniz ürün bu olmalı.
    6-7 senedir yağmurlu havalarda frene basınca zayıf şeklde şarj lambası yanıyor onlarca ustaya gösterdim ama çözemediler bugünlerde neredeyse hiç sönmüyor sorun ne olabilir birde zamannda usta far fıskıyesini iptal etmişti motor elektrik fln kendim tekrar çalıştırabilirmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre4624

http://gorguluhirdavat.com/web/index.php?modul=katalog&katID=489&sayfa=urundetay&urunID=878 dediğiniz ürün bu olmalı.
    6-7 senedir yağmurlu havalarda frene basınca zayıf şeklde şarj lambası yanıyor onlarca ustaya gösterdim ama çözemediler bugünlerde neredeyse hiç sönmüyor sorun ne olabilir birde zamannda usta far fıskıyesini iptal etmişti motor elektrik fln kendim tekrar çalıştırabilirmiyim?

Aynı şekilde bu aralar sürekli hafif şekilde yanıyor şarj ışığı,elektrikçiye sordum diyotlardand edi.İşçilikle beraber 35 lira masrafı var dedi.Kendi fikrim şarjını ölçtürün aracın şarj sisteminde bi sorun yoksa bi süre gözardı edilebilir.Yok sönsün diyorsanız 35 lira gibi bi maliyeti var.

• yardımınız için teşekürler.
  • Arkadaşlar 1995 model şahin kullanıcısıyım aracın gazın beynine elektrik kesik kesik geliyo mesela kontağı açıyorum gazın rölesindeki led 2 sn kadar yanıyor anahtarı marşa çevirdiğin zaman sönüyor yani elektrik gelmiyor bu neden olabaiilir ve nasıl giderebil,rm bu sorunu cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
  • hipokrat55 bana ulaşabilirmisin
  • hipokrat arkadaşım bir elektrikçi bu araçla ilgili sigortanın çatlak olduğunu söylemişti arıza bu yüzden olabilirmi ve tüp selenoid nedir detaylı olarak yardım ederseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tofascı58 -- 31 Ocak 2012; 8:03:38 >
  • video ya felan çeksek olmazmı hipokrat arkadaş ve bi elektrikçi bnm sigortanın çatlak olduğunu söylemişti bu yüzden olabalirmi bnm sorun
  • size bu yardımlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim biraz daha detaylı yapıp yardım edermisiniz lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: hipokrat55

ŞEMADA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ UYGULANIR.

92doğanL aracımda kontaktan gelen kalın kablo sigorta kutusunda soketlerde paralel bağlı.alttan sıralarsak 3,soketle 6,soket(4lü bir soket bu tek kablo var bu tek kabloda ateşleme bobinine gidiyor + olarak tabi)ve silecek kal.motoru servis sigortasının girişini oluşturuyıor.yani bobine giden kablo sigortadan geçmiyot.anladığım kadarıyla bağlantı ve sigorta tablosuyla falan oynanmamış. tofaş bu bağlantıda yanlışlıkmı yapmış acaba

• OTOMOBİLDE BAĞLAMIŞ OLDUĞUNUZ TÜN LED AYDINLATMA LAMBALARINI,
    İSTEDİĞİNİZ AYARDA KISIP AÇABİLİRSİNİZ..
  • merhabalar sayın abilerim bayadır giremedim yardıma ihtiyacım var burdan bilgi alacağıma inanıyorum 86 kartal aldım ondan önce 97 tipom vardı dijital gösterge söküp takmadığım yeri kalmamıştı renkli yaptım ışıklarını her rengini denedim ancak bu kartalın göstergeyi sökemedim bulamadım vidasını falan nasıl sökülür yardım ve bilgilerinizi esirgemeyin lütfen gösterge ışıkları çok sönük onlara bi el atıcam nasipse :d şimdiden teşekkürler
  • içeride göğüste sinyal lambasının olduğu yer bir kapaktır yalnız sinyal lambaları değil o kapağı sökersen iki tarafınıda alttan 1 er tane vida yeri çıkacak vidaları aç yalnız şuna dikkat et içinde saati ayarlamakiçin kurma kolunu elinle çekerek çıkar
  • arkadaşım,iş ile uzak yakın alakadar değilseniz.daha öncesinde bir tecrübeniz yoksa,hiç kurcalamayın bence.
    deneyimi olan bir elektrikçi arkadaşımızdan faydalanın çevrenizden.en sağlıklısı olacak siz ve aracınız için.
  • led aydınlatması yapın, hem canlı hemde sağlıklı olacaktır.
    aydınlatma ayarınıda değişik ohm larda direnç kullanarak kısıp açabilirsiniz.
  • arka cam rezistansımda sigortaların bulunduğu tabladan kaynaklanan bir sıkıntı vardı. bugün uzun yola gideceğim için yaptırmak istedim ancak tablayı değiştirmek fazla masraflı olduğundan rezistans rölesini iptal ettik ve yeni bir kablo çekerek bağlantıyı tamamladık.
    sıkıntım şu ki bu kablo rezistansın zamanlayıcısınıda iptal etti. zamanlayıcı teybin oralarda bir yerde oluyormuş galiba genelde. biz bağlantıyı direkt yaptığımız için bu iptal oldu. eğer açık unutursam cam aşırı derecede kızıp olduğu yerden zıplayabilir.
    ben kullanırken çok sıkıntı olacağını sanmıyorum ancak arabayı birkaç elden kullanıyoruz. sorum röle olmadan zamanlayıcı sisteme bağlanıp bu sıkıntı giderilebilir mi? aksi takdirde yazın havalar ısınmaya başlayınca düğmenin altındaki soketleri söküp kışın kullanırken geri takcam. sıcak cama birde kesintisiz sıcaklık. bir bakmışız camı kucaklamışız.

• ustalar gıldır dıcık işle uğraşmıyo uğraşsada çok para istiyo ben tiponun gösterge ışıklarını yenileteyim dedim adam uçuk rakamlar çıkardı bir elektrikçiye gittim çok uğraştırır dedi tarif etti becerimi azçok biliyo zaten ledle yap ampülden dağa iyi olur dedi dediği gibi korka korka açtım söktüm östergeyi led döşedim harika oldu şimdi kartalın göstergenin vidalarını söktüm ancak klometre telini sökemiyorum malum el yordamıyla yapılması gerekiyo bakalım onuda halledebilirsem tamamdır çok teşekkür ederim bilgileriniz için saolun:)
  • birde unutmadan birşey daha danışıcam sis farı bağlıycam araca bu konunun başında sigorta değerleri verilmiş ancak kafa karıştıranlar oldu birkeç elektirikçi 10 amper sigorta takılcak dedi biri 15 dedi diğeri 20 dedi sis ampulune göremi değişiyo bu durum yoksa elektirkçilerdemi bilmeden sallıyo bilen arkadaş varsa bana role ve sigorta değerini yazabilirmi ampul 55wlık ancak beyaz 100 wtakıcam büyük ihitmal :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

arka cam rezistansımda sigortaların bulunduğu tabladan kaynaklanan bir sıkıntı vardı. bugün uzun yola gideceğim için yaptırmak istedim ancak tablayı değiştirmek fazla masraflı olduğundan rezistans rölesini iptal ettik ve yeni bir kablo çekerek bağlantıyı tamamladık.
    sıkıntım şu ki bu kablo rezistansın zamanlayıcısınıda iptal etti. zamanlayıcı teybin oralarda bir yerde oluyormuş galiba genelde. biz bağlantıyı direkt yaptığımız için bu iptal oldu. eğer açık unutursam cam aşırı derecede kızıp olduğu yerden zıplayabilir.
    ben kullanırken çok sıkıntı olacağını sanmıyorum ancak arabayı birkaç elden kullanıyoruz. sorum röle olmadan zamanlayıcı sisteme bağlanıp bu sıkıntı giderilebilir mi? aksi takdirde yazın havalar ısınmaya başlayınca düğmenin altındaki soketleri söküp kışın kullanırken geri takcam. sıcak cama birde kesintisiz sıcaklık. bir bakmışız camı kucaklamışız.

Zamanlayıcı parçacılarda satılıyor olması lazım.Eğer ucuzsa alıp bağlayın.

quote:

Orijinalden alıntı: bilecikli_87

birde unutmadan birşey daha danışıcam sis farı bağlıycam araca bu konunun başında sigorta değerleri verilmiş ancak kafa karıştıranlar oldu birkeç elektirikçi 10 amper sigorta takılcak dedi biri 15 dedi diğeri 20 dedi sis ampulune göremi değişiyo bu durum yoksa elektirkçilerdemi bilmeden sallıyo bilen arkadaş varsa bana role ve sigorta değerini yazabilirmi ampul 55wlık ancak beyaz 100 wtakıcam büyük ihitmal :)

15A yeter.Yalnız ampulu bence 55w lık taktırın.Hem elektrik tesisatınıza çok yük binmez hem de sis farının çanağı çabuk kararmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sirigmus

quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

arka cam rezistansımda sigortaların bulunduğu tabladan kaynaklanan bir sıkıntı vardı. bugün uzun yola gideceğim için yaptırmak istedim ancak tablayı değiştirmek fazla masraflı olduğundan rezistans rölesini iptal ettik ve yeni bir kablo çekerek bağlantıyı tamamladık.

Zamanlayıcı parçacılarda satılıyor olması lazım.Eğer ucuzsa alıp bağlayın.

quote:

Orijinalden alıntı: bilecikli_87

birde unutmadan birşey daha danışıcam sis farı bağlıycam araca bu konunun başında sigorta değerleri verilmiş ancak kafa karıştıranlar oldu birkeç elektirikçi 10 amper sigorta takılcak dedi biri 15 dedi diğeri 20 dedi sis ampulune göremi değişiyo bu durum yoksa elektirkçilerdemi bilmeden sallıyo bilen arkadaş varsa bana role ve sigorta değerini yazabilirmi ampul 55wlık ancak beyaz 100 wtakıcam büyük ihitmal :)

15A yeter.Yalnız ampulu bence 55w lık taktırın.Hem elektrik tesisatınıza çok yük binmez hem de sis farının çanağı çabuk kararmaz.

peki röle ile zamanlayıcının bir alakası var mı? yani röle olmadan zamanlayıcı çalışır değil mi?

• Röle ile alakası yok diye biliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.