Şimdi Ara

Oto Elektrikçi-Kazık mı,yedim ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
11.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oto elektrikçi dükkanını yarım gün işgal edersen 80tl bence normal. Adam ne kazanacak dükkan kirası vergisi stopajı...

Biraz basit düşünüyorsunuz ama kazın ayağı öyle değil işte... türkiyede dükkan açmak çok zor. Devlet baba sağolsun devamlı tepenizde beygire biner gibi biniyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Neden,senin aracın bmw onun parçası daham ı ucuz oluyor.?

bmw degil bence subaru impreza wrx

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e-rose kullanıcısına yanıt
    Senin sahip olduğun araç sanırım nickindeki Mazda.! Ancak merak etme reno sık sık arıza yapar masraflıdır evet,ama japon bir kez yaptımı renonun bütün arızalarına bedeldir hatta geçer bile. Tecrübe ile sabittir.

Buyur sana bir örnek; ve altuındaki araç ne olursa olsun sonuçta kul yapısı her şey bir anlık hataya bakar,insanların aldıjkları araçları küçümseme. Ne oldum deme ne olacağım de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novinovi -- 19 Haziran 2014; 14:44:07 >

• novinovi kullanıcısına yanıt
    Mesajlarımdan birilerini küçümsediğimi anlıyorsan bu senin bakış açın ve niyetinle ilgilidir... Herkes muhakkak tercih yapar araç sahibi olur, birileri yüzde 17 arıza oranına sahip aracı tercih ederler, birileri yüzde 60...

Geçenlerde arkadaşı ziyarete gittiğimde sanayi esnafı "hiç sevmediğim arabayı almışsın" dedi ve güldü... Sevdiğin arabalar ne dediğimde de; Reno, Pejo, Tofaş diye sıralamıştı...

Ben konuyu dağıtmamayım, konu sahibi de ortalarda yok zaten...

Sağlıcakla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk343458

renault ile sorunuz nedir tofaştan bahseder gibi yazmışsınız

Reno sahibi olmadım ki sorunum olsun... Benim düşmanlığım menşeine... Tarihten gelen düşmanlık... Bu günkü terör belasının ana kaynağına olan düşmanlık... Yani; Fransızlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: xenon_06

Kaloriferim çok az,üflüyordu.Fan düğmesi çalışmıyordu,araca bakan diğer usta bağlantıları yanlış yapmış.+ Kalorifer resiztansı bozulmuş,değişmesi lazımmış.Usta telefonla çıkma parça sordu,600 tl dediler.Usta-Ya aynısından çıkma parça bulacaksınız,ya da kendim oraya başka bir parça uyduracağım...dedi.R19 europa,clio 2 ve diğer renault modellerinin parçası uymuyormuş.Kendisi başka bir modelin çıkma parçasını taktı.Yaklaşık 2 saat kadar uğraştı.

Arka kapı kilitlerinin motorları çalışmıyordu.Bazen kilitleri kaldırmıyor ve kapatmıyordu,sol kapı tamamen kilidi tamamen gitmişti.2 adet tanesi 5 tl den R9 broadway merkezi kilit motoru aldım.Kapıları hallettik.Geriye muayneden geçmesi için Xenon lar kalmıştı.Onları da söktürüp,H4 sarı ampul taktırdım.

İşçilik 100 tl + 15 tl 2 tane h2 ampul + 85 tl taktığı kalorifer resiztansı, toplam 200 tl verdim.

Yedek parçacı 600 tl deyince,ustaya resiztans neden bu kadar,pahalı ? Bu modelin ( clio 1-ilk kasa ) parça sıkıntısı var,bulunmuyor.Sadece Fransız üretimi olduğundan Türkiye'de de yedek parça üretimi yokmuş... diye açıklama yaptı.2 yere daha sordum,sanırsam orjinal parça fiyatı, 800 tl fiyat çektiler.

Megan 2 nin bile kalorifer resiztansı 70 lt imiş

--------
    Muayneden geçmesi için egzozcuya gittim,orta ve arka susturucu dahil,o bölümü egzoz borusuyla dahil 130 tl ye değiştirdim.

Verdiğim para içime oturdu da,foruma bir danışayım,dedim

Oto Elektrikçi-Kazık mı,yedim ?

burdan neyi anliyoruz?
    muayene olmasa kimse arabasina bakmiycak.allah su muayeneyi adam gibi hale getirenden bin kere razi olsun...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

•  Oto Elektrikçi-Kazık mı,yedim ?
    Hocam bana edebiyat yapma be Allahını seversen. Madem bilgili ve kültürlüsün şu yazdığın cümleyi her yerde tartış istersen,Ne niyeti ne kötü düşünce yok,ilk okunduğunda bu kelimeyi benim gibi anlayacak insanlar çoğunlukta olacaktır.

", çünki aracın röno... "
  • novinovi kullanıcısına yanıt
    Muhabbet ayrı yerlere doğru gitmeden; Sen haklısın, diyeyim de, daha fazla edebiyat yapmayayım o zaman... Sağlıcakla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

Muhabbet ayrı yerlere doğru gitmeden; Sen haklısın, diyeyim de, daha fazla edebiyat yapmayayım o zaman... Sağlıcakla...

sizin düşüncenize ve mantığınıza göre hiç araba kullanmayalım ozaman italyan alman fransız diye düşünürsek bisikletemi binelim renault fiyatına göre en iyi arabadır en iyi en ekonomik motorları kullanır bugün nissan mercedes dahi renault motoru kullanır ülkemizde milyonlarca kullanıcısı olduğunu unutmayın takım tutar gibi marka tutmayın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

sizin düşüncenize ve mantığınıza göre hiç araba kullanmayalım ozaman italyan alman fransız diye düşünürsek bisikletemi binelim renault fiyatına göre en iyi arabadır en iyi en ekonomik motorları kullanır bugün nissan mercedes dahi renault motoru kullanır ülkemizde milyonlarca kullanıcısı olduğunu unutmayın takım tutar gibi marka tutmayın

Tercihinize saygı duyarım ve yaptığım yoruma da saygı beklerim... Benim Fransızlara karşı antipatim var, dolayısı ile paramın o tarafa gitmesini istemem... Arabayı sadece bu mel'unlar mı üretiyor da bisiklete kadar düşeceğiz... Alman'ı var, Rus'u var, Japon'u var, Amerikan'ı var, var oğlu var... Saygılar...

renault un pek çok modeli türkiyede türk insanı tarafından üretilirken paramızı ruslara japonlaramı verelim yani onlar dahamı iyi

• quote:

renault un pek çok modeli türkiyede türk insanı tarafından üretilirken paramızı ruslara japonlaramı verelim yani onlar dahamı iyi

Açıkça buraya yazmak istemiyorum, Fransızların durumunu az biraz araştırma yaparak öğrenebilirsin... Bu günkü terör belasının temelinde bu mel'un devlet var, ermeni sorununda yine aynı... Benim şahsi düşmanlığım bu, hiç bir şekilde bile bile Fransız mallarına para vermem... Verene de saygı duyarım, bana da saygı duyulmasını isterim...
    hacam tarih bilginiz çok zayıf biraz araştırma yapın ezber yapmayın anı şeyleri tekrarlıyıp duruyorsunuz o zaman herşeyi yerli malı kullanın
    ne diye başka ülkelerin üretimini kullanıyorsunuz
    biraz tarih okusanız o ülkeleri önermezsiniz

• quote:

hacam tarih bilginiz çok zayıf biraz araştırma yapın ezber yapmayın anı şeyleri tekrarlıyıp duruyorsunuz o zaman herşeyi yerli malı kullanın
    ne diye başka ülkelerin üretimini kullanıyorsunuz
    biraz tarih okusanız o ülkeleri önermezsiniz

Tamam canım kardeşim, tarih bilgim sıfır, araştırma yapmıyorum, o ülkeler de Fransızlardan kat be kat kötüler... Tamam sen haklısın...
    ben herzaman yerli üretim veya ortak üretim kullanımından yanayım her türlü ihtiyaçta biraz atışma gibi oldu iyi akşamlar

• farların mercekli mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetyasir45

farların mercekli mi?

Tam ben de bunu yazacaktım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

quote:

farların mercekli mi?

mercek far yoksa ne söyleyecektin?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

quote:

farların mercekli mi?

mercek far yoksa ne söyleyecektin?

Cevap gelsin de öyle yorumlayalım hocam. Peşinen yoruma gerek yok.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.